Ya arkadaşlar nasıl bir kurumdur bu ya ? Müşteri Hizmetleri'nde 5 kere aramama rağmen 5'inde de internetle alakası olmayan (hatta 1'inin matematikle alakası yoktu ondalık sayıları söyleyemiyordu.) insanları koymuşlar telefon cevaplamaya. Ya sorunum upload hızım. Arkadaşımla aynı paketi kullanıyoruz fiber 24mbps limitsiz. Ona gelen upload hızı 1.5 1.7 bana gelen 0.8 .. Neyse aradım işte TTnet'i ilk bir adam çıktı ki söylediklerim bu adam haricindeydi. Adam hat sahibiyle arayıp VDSL sistemine geçiş yaptığınızda belirttiğiniz upload değerlerine ulaşacağımı söyledi. Neyse akşam oldu falan aradım TTnet'i bana böyle bir sistemin olmadığını bilgilendiren adamın yanlış bilgi verdiğini söyledi bir bayan. Neyse kapattım bende telefonu 10 15 dakika geçti geçmedi sinirlendim aradım tekrardan. Dedim işte nasıl bir kurumsunuz sözleşmenizde böyle de böyle de sonra bana haklısınız upload değerleriniz paketinize göre düşük dediler şükür dedim. Arıza kaydı oluşturdular bugün teknik ekip geldi. Adamlar ölçtüler falan filan hızımın normal olduğunu söylediler ya bismillah. ADSL kullanıyormuşum VDSL'ye geçiş yapmam lazımmış. Gittiler sonra bende tekrar çağrı merkezini aradım. Yine bayan çıktı bir tane. Bana VDSL'e modemi aldığımda sorunun düzeleceğini söyledi. Halbuki Huawei HG630a VDSL ve IPTV Destekli Kablosuz Modem kullanıyorum. Gelen teknik ekipte modemimin desteklediğini söylemişti VDSL'i. Kadın modem satmakta direttirdi de direttirdi dedim bakın tekrardan modem almak gibi bir şeyim yok. Zaten sizin verdiğiniz modemi kullanıyorum falan neyse kadın ben o zaman arıza kaydı oluşturayım altına da notumu düşeyim dedi. Dedim pekala bir şey olacağı yok ama yapın dedim.Neyse VDSL'e nasıl geçiş yapabilirim ? Ne kadar ücret öderim ?
Ttnet'i unut, hiç uğraşma öncelikle. Hat sahibi ile birlikte Türk Telekom'a gidiyorsun, adsl aboneliğini iptal ettirerek vdsl aboneliği başlatmak istediğini söylüyorsun. Onlar kontrol ediyorlar, geçişe uygunsa (profiller tanımlanmışsa. Çünkü sadece uygun donanımın var olması yetmiyor) hemen 5 dakika içinde yapıyorlar. Afiyetle kullanıyorsun.
Yalnız mevcut taahhüdün varsa, vdsl farklı bir abonelik olduğundan taahhüt bozma cezası ile karşılaşabilirsin, dikkat et buna.