Şimdi Ara

Tuhaf dizel kampanyaları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevrecilik sebebiyle bırakmıyor dizeli kimse zaten. Tamamen ekonomi temelli bu kararlarda. 300 binlik Türkiye pazarı yerine 20 milyonluk avrupa pazarı önemli Toyota için. Avrupa'da dizel yasakları ile birlikte hybrid pazar payı sürekli yükselir dizel payı gerilerken siz olsanız yükselen pazara mı yoksa düşen pazara mı yatırım yapardınız?

Toyota yıllardır süregelen mevcut yatırımının faydasını görüyor şu anda, diğer firmaların Toyota seviyesine gelmek için milyarlarca euro yatırım yapmaları gerekiyor. Toyota zaten bunu planlıyordu ancak dieselgate skandalı onlar için çok büyük imkan yarattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Çevrecilik sebebiyle bırakmıyor dizeli kimse zaten. Tamamen ekonomi temelli bu kararlarda. 300 binlik Türkiye pazarı yerine 20 milyonluk avrupa pazarı önemli Toyota için. Avrupa'da dizel yasakları ile birlikte hybrid pazar payı sürekli yükselir dizel payı gerilerken siz olsanız yükselen pazara mı yoksa düşen pazara mı yatırım yapardınız?

Toyota yıllardır süregelen mevcut yatırımının faydasını görüyor şu anda, diğer firmaların Toyota seviyesine gelmek için milyarlarca euro yatırım yapmaları gerekiyor. Toyota zaten bunu planlıyordu ancak dieselgate skandalı onlar için çok büyük imkan yarattı.
    Hybrid teknolojisi geliştirmesin demedim. Tr pazarını kaybetmemek için dizel araç da üreteceksin adam buraya fabrika kuruyor. TR pazarını önemsemiyor ama Sadece

• Buraya fabrika kurmasının sebebi bizim pazar büyüklüğümüz değil siz de kabul edersiniz ki. 300 binlik pazarda 3-5 bin fazla araç satmaktan daha büyük planları var. Her model fabrika için bir dönüşüm süreci, neden bu maliyete katlansınlar bir sebebi yok. Üretiminin %90dan fazlasını ihraç edebilen bir firma iç pazardaki kaybına takılmaz çünkü diğer tarafta büyüyen bir pazar var sürekli. Toyotanın mevcut durumda araç satma değil araç yetiştirme problemi var. Şu an kapasitesini neredeyse tamamen kullanan tek firma Toyota Türkiyede. Diğer fabrikalar vardiya azaltıp, üretimi düşürürken Toyota daralan iç pazar ve avrupa pazarına rağmen tam kapasite üretim yapıyor. Çeşitli gifler pekala konulabilir ancak önce konuya hakim olmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 1 Eylül 2019; 1:20:14 >
  • flokifloki F kullanıcısına yanıt
    Dizel golfu 128 e mi veriyor bayiler ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • markalar artık dizelleri elden çıkarma yoluna gidiyor
  • quote:

Bizim insanımızın hayatı, değeri bu kadar ucuz mu?

bu soruya cevap verecek arkadaş aranıyor :)
  • Bu 1.0 ile 1.6 motor kıyası ben yapmam. Yok 1.0 da turbo motor var aynı işlevi görüyor vb. Ben katılmıyorum. Birisi 1000 motor diğeri 1600 motor ; teknolojileri farklı olabilir. Adam avrupada neden 1.0 satmıyor? Sebebi açık ; mtv ötv den kaynaklı!

Son olarak vw bayilerdeki golf 1.6 TDi comfortline ( manuel ya da dsg) fiyatını yazabilir misiniz en son kaça bırakıyolar?

• quote:

Orijinalden alıntı: flokifloki

ÖTV siz fiyatı
    Hocam hangi bayi özel değil ise paylasabilirmisiniz ? Mersin bayi en son 113 demiş. Bir aya kadar kasa makyajlaniyormus

• bekir33 kullanıcısına yanıt
    Civic için mi diyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flokifloki F kullanıcısına yanıt
    Evet hocam . Dün Mersin bayisindeydim .1 ay gibi bir zamanda makyajlanacakmis o yüzden fiyatı uygun dedi . Yeni gelecekler için birşey soylemedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir33 -- 1 Eylül 2019; 10:57:56 >
  • bekir33 kullanıcısına yanıt
    İstanbul ve Ankara bayileri 109.500 dedi hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2019 yilinda dizel alan adamda kafa yoktur acik ve net.

Dizelin yeri agir vasita,lpg nin yeri mutfaktir.
    Gelecegin teknolojisi hybriddir.

• navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Avrupa'da 1.0 motor satılmıyor mu? Kaynak gösterebilir misiniz? Koskoca otomotiv devleri bu motorları Türkiye gibi küçük pazarlar için mi üretti sanıyorsunuz?

Bir de 998 cc motorla 1299 cc motorlu aracın MTV'si ; 998 cc ile 1599 cc ÖTV'si aynıdır.

Buyrun Almanya'da motor hacmi 1000 cc altında olan satılık araç sayısı 92bin küsur

Tuhaf dizel kampanyaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 1 Eylül 2019; 12:45:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Bu 1.0 ile 1.6 motor kıyası ben yapmam. Yok 1.0 da turbo motor var aynı işlevi görüyor vb. Ben katılmıyorum. Birisi 1000 motor diğeri 1600 motor ; teknolojileri farklı olabilir. Adam avrupada neden 1.0 satmıyor? Sebebi açık ; mtv ötv den kaynaklı!

Son olarak vw bayilerdeki golf 1.6 TDi comfortline ( manuel ya da dsg) fiyatını yazabilir misiniz en son kaça bırakıyolar?
    Avrupada 1.0 motor satmıyor mu

Maşallah, insan bi araştırır yazmadan önce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    1.0 motorların kullanılmaya başlanmasının sebebi Avrupa'da uygulamaya alınan CO2 limitlerinin filolar için sınırlı hale getirilmesi. CO2=Yakıt Tüketimi, bu sebeple ya araçların yakıt tüketimi düşürülerek sağlanacak bu düşüş ya da filoların ciddi bir kısmı elektrikli hale getirilecek. Birçok firmanın her ikisini birden yapması gerekiyor aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Avrupada 1.0 motor satmıyor mu

Maşallah, insan bi araştırır yazmadan önce

Alıntıları Göster
    baktım şimdi vw sitesine 1.0 benzinli satıyor evet( Bizdeki mtv otv ye göre orda bunlar sıkıntı olmadğından bu motorlar bence cazip değil demek istedim- satış yok derken varmış tesekkürler), o fiyata almam 1.6 tdi dururken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

baktım şimdi vw sitesine 1.0 benzinli satıyor evet( Bizdeki mtv otv ye göre orda bunlar sıkıntı olmadğından bu motorlar bence cazip değil demek istedim- satış yok derken varmış tesekkürler), o fiyata almam 1.6 tdi dururken.

Alıntıları Göster
    Doğru, 1.0 yurtdışı satıyor ama mış gibi 1.6 tdi motor yakın fiyatlarda ise 1.0 hem fındık hem de dandik motorlu araç alınmaz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksln

Doğru, 1.0 yurtdışı satıyor ama mış gibi 1.6 tdi motor yakın fiyatlarda ise 1.0 hem fındık hem de dandik motorlu araç alınmaz..

Alıntıları Göster
    Kaç bin km 1.6 tdi bir arac kullandın?
    Kaç bin km 1.0 tsi bir arac kullandın?

Babamın 1.6 tdi ‘12 polosu vardı. Sıfır km aldi. 50 bin km civarında en kaliteli yakıtları kullanmasına, yetkili servis bakımlı olmasına rağmen aracta çekiş dusuklugu, tüketimin artmasi(öncesinde de çok ekonomik değilmiş), duman atma gibi sebeplerle servise gidip gelmeye başladı. Yaklaşık 8-10 bin lira para harcamışlar. Enjektör arizasi olduğunu hemen tespit edememişler. Bir sürü parçasını değişmişler. O para bugünün 15-20 bini.

Sonradan öğrendik bu motorlarda enjektörler kronik sıkıntılıymış.

Amcamın 2.0 dizel otomatik audisinde bazı sıkıntılar olmuş. servisin bulduğu cozum “şehir icinde manuel kullanın”

Sen 1.0 tsi de kronik ayyuka çıkmış bir sorun duydun mu?

Ezbere konuşuyorsun. Birsey bildigin tecrübe ettiğin yok. Her tsi konusunda motoru kötülemeye çalışıyorsun. Yazık sana. İskur a başvur. Birseyler çıkar belki.

Emre YUSUFALİyoutube
    Golf 1.6 tdi dsg yakıt tüketimi
    https://www.youtube.com/watch?v=os5km3xGjbc&app=desktop

Bak bu video o zamanlarda çok meşhurdu.

Suan güncel tdi nin 1 litre farki var, güncel tsi ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: torquehp

İroni yaptığınızı umuyorum

İroni değil mi?

Alıntıları Göster
    İroni hocam
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    sorun şu biri çıkıp Tsi ile yokuşta 170 km ile 3-4 litre yaktırdım,
    dizel araçlar traktör sesi ile aynı sesi çıkarıyor,
    tsi dizelden daha az yakıyorum gibi vs. dizel şöyle kötü böyle kötü gibi, daha birsürü zırva ve aptalca abartılı saçmalıklar yazıldığı sürece bu yalan dolana karşılık tabiki yazılacaktır.
    Belki de satış temsilcilerine alet olunuyor. önce bi aynaya bakalım iğneyi kendimize batıralım.

ha diğer konular tartışılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 1 Eylül 2019; 20:35:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.