Şimdi Ara

Tuhaf dizel kampanyaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar sıfır araç almak için yaklaşık iki aydır araştırma yapıyorum. Seat leon, Audi a3, vw, Honda, Toyota markalarına üzerine yoğunlaştım.Bir sürü bayiyle hem telefonda hem yüz yüze görüştüm. Şöyle garip bir durum fark ettim. Bana göre garip bir bit yeniği var dercesine düşündürücü.
    Şimdi asıl konuya geliyorum. Özellikle vw grubu bayilerine gittiğim zaman dizel araçlarda inanılmaz kampanyalar ve teşvikler yaptıklarını fark ettim. Dizel düşünmediğimi söylediğimde bile “neden düşünmezsiniz oldukça cazip fiyatlar epey indirim yapıyoruz.”gibi ikna edici sözlerle karşılaştım. Öyleki ÖTV siz 1.0 motor golf highline 125 bin, 1.6 tdi golf 128 bin. Üstelik Seat leon benzinli araç yılbaşından beri hiç getirmediklerini, satmadıklarını söylediler.
    Sözün özü dizel araçların yasaklanması muhabbeti ve dieselgate skandalı özellikle vw grubunu çok etkilemişe benziyor ki ellerinden dizel araçları çıkarmak türlü türlü kampanyalar yapıyorlar. Benim şaşırdığım ve üzüldüğüm nokta ise şu: madem bu dizel bu kadar sağlıksız, Avrupa başkentlerinde ek vergiler yasaklar geliyor. Bizim insanımızın hayatı, değeri bu kadar ucuz mu? Adamla resmen Avrupa Amerika pazarında ellerinde kalan otomobilleri Türkiye’de eritmeye satmaya çalışıyorlar.
    Bu noktada iki Japon firmayı tebrik ediyorum. Toyota son yıllarında ülkemizde de dizel araçları kaldırdı ve hibrit sistemine geçti, Honda ise Türkiye şartlarına en uygun fabrikasyon LPG civici piyasaya sürdü.
    Gelecek ne getirir ne götürür şimdiden bir şeyler söylemek zor ama otomobil dünyasında yakıt teknolojisinde bir şeylerin artık değişeceği kesin gibi. Bu konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşır ve kendi tespitlerinizi de anlatırsanız iyi bir tartışma konusu olacağını düşünüyorum. Sağlıcakla kalın

• Hocam bu tamamen kedi düşüncem; diesel araçlar daha doğrusu motorlar evladiyelik,düzgün kullandığınızda bakımlarını yaptırdığınızda az yakıyor çok kaçıyor. Tabi sağlıksal anlamda nedir ne değildir ülkemizde bu konuda farkındalık yok ne yazkki! Avrupada Vw imajı o dediğiniz olayla zedelendi, ancak gelecekte diesel araç olmayacak anlamına gelmez bu olay, sonucda bu araclşar az yakıtla uzun menzil gidebiliyor. 100 sene sonrasını bırakın 1 sene sonrasını kestiremediğimiz bir evrende yaşıyoruz.

Şimdi 1.6 tdi yarı otomatik highline golf ü 128 e mi veriyorlar? düşünmeden alın derim,
    wallaha garajınız var mı? sıfır da alsanız sokakta durcaksa en uygununu alın, 109 ile 128 arasında 20 bin fark var ,20 bin tl ile kasko -bakım-trafik sigortası-yakıt paranız olur.3-4 sene :)) ekonomik bakmak lazım günümüzde.

2.el ne olur ne bitmez vallaha bunlara girme bence. sen yüreğin ne istiyo orda cevap ;)
    O kampanyalar sebebi 1 ekimde sağlayacağımız emisyon geçişi otomobiller için avrupada geçen sene oldu, hem ilave maliyetler hem dizel pazarının avrupada ciddi düşmesi ile dizel araçlar istenilen kadar satılamıyor ve gemiler dolusu dizel araç hala dizelin gözde olduğu ülkemize gönderiliyor. Avrupada pazar düştüğü için elde kalan dizel araçlar ülkemize geçmişe göre indirimli geliyor.2-3 sene önceye kadar dizel denilince burnundan kıl aldırmayan firmalar artık satacak pazar arıyor. 1 ocak 2021de olacak 6d emisyon geçişi ile zaten birçok firma üretimide sonlandırıyor.
  • Liste fiyatlarında 37bin TL fark var ama ÖTV'siz fiyatta 3bin TL fark olsa da..
  • Yok yok ÖTV li alsanda emin ol o kadar fark yoktur, liste fiyatı hikaye, siz liste fiyatına bakmayın diye kendi söyledi vw satış elemanı.Ha şunu da söyleyim o kadar tuhaf ki adamlar 1.5 golf istediğinde bile elimizde yok satmıyoruz diyebiliyorlar Ankara gibi bir şehirde.
  • Honda aynı zamanda dizel motor seçeneğini de sundu.

Benim görüşüm, 7:50'deki abi.

OTOPARK.comyoutube
    DİZEL mi, BENZİNLİ mi ? | Sanayiye sorduk! | Otopark.com Soruyor #6
    https://www.youtube.com/watch?v=JAMFd1WVIH0&app=desktop

• Hocam bu tamamen kedi düşüncem; diesel araçlar daha doğrusu motorlar evladiyelik,düzgün kullandığınızda bakımlarını yaptırdığınızda az yakıyor çok kaçıyor. Tabi sağlıksal anlamda nedir ne değildir ülkemizde bu konuda farkındalık yok ne yazkki! Avrupada Vw imajı o dediğiniz olayla zedelendi, ancak gelecekte diesel araç olmayacak anlamına gelmez bu olay, sonucda bu araclşar az yakıtla uzun menzil gidebiliyor. 100 sene sonrasını bırakın 1 sene sonrasını kestiremediğimiz bir evrende yaşıyoruz.

Şimdi 1.6 tdi yarı otomatik highline golf ü 128 e mi veriyorlar? düşünmeden alın derim,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navigator_ -- 30 Ağustos 2019; 14:37:43 >
  • Ya Hocam, öyle değişik bir şey ki araba almak özellikle sıfır ilk defa alıyorum. Birine karar versem diğerinde aklım kalıyor. Yani işin maddiyat boyutu da var tabi. Civic için full paket 109.500 teklif aldım 6-7 yıl garantili 10 bin bakım ücretsiz. Arada yine de 20 bin fark var bir de gerçekten değer mi, bu dizel muhabbeti de can sıkmaya başladı. Ülkece dizel araç çöplüğüne döneceğimizden de korkuyorum. Avrupa’da bir senede satışlar %20 ye yakın düşmüş.
  • Geleceğe yatırım yapıyorlar.
    Nasıl olsa o DSG dizelin yüksek torkuna dayanamayıp patlayacak ve Doğuş iyi niyetini gösterecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 30 Ağustos 2019; 15:17:36 >
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    İyi niyet ayağına yıllarca servis bağımlılığı üstüne kaymak
  • Burası Türkiye.

Aldığın benzin dünyanın en pahalı benzini. Ama o bile 95 oktan diye satıyorlar ama 92 oktan. Hatta daha altında. Hem en pahalı, hemde en kalitesizi.

Bu kalite olayını bizzat yaşadım.

Birde dizeller çok daha uzun ömürlü.

O yüzden dizel candir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 30 Ağustos 2019; 16:7:53 >
  • Kardeşim bu dizel olayına epey eğildim bu aralar. Burası Türkiye demişsin yani ne olursa sırf ucuz diye sağlıksız olsa da dizel satışları ülkemizde devam etsin mi diyorsun. Sonuçta ülkeyi bizler oluşturuyoruz bizdeki zihniyet değişirse dalga etkisiyle toplumda da değişim başlar. Şahsen adamların Avrupa’da Amerika ve Kanada’da yasaklar sebebiyle satamadıkları dizeli bizde allayıp pullayarak kampanyalarla satmaları bana dokundu. Madem yakıt derdimiz bu kadar çok neden hibrit,elektrik-plug ve LPG yi desteklemiyoruz henüz anlamış değilim. Örneğin resimde gönderdiğim yazıyı internette gördüm. İddiada olabilir kanıtlanmış da olabilir.Ama es geçmemek lazım
    Tuhaf dizel kampanyaları

• O paraya dizel varken 1.0 tsi alan adamda kafa yok
  • Berkay mevzu aslında 1.0 TSİ ve 1.6 tdi arasındaki 3 bin liralık fark değil. Bu zamana kadar 15-20 bin daha pahalı satılan dizellerin birden ülkemizde benzinli araçlardan bile ucuz fiyata satılması, pazarlanmaya çalışılması. Benim tuhaflık olarak gördüğüm bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flokifloki -- 30 Ağustos 2019; 16:58:49 >
  • flokifloki F kullanıcısına yanıt
    Netflixte bir belgesel var TDI motorlar ve VW ile ilgili. Mahkeme ifadeleri, Almanya-Amerika VW sorumlularının yazışmaları, Mercedes ve BMW bile var işin içinde. Neler neler!
    Merak ediyorsan, ilgi duyuyorsan mutlaka izle hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navigator_

Hocam bu tamamen kedi düşüncem; diesel araçlar daha doğrusu motorlar evladiyelik,düzgün kullandığınızda bakımlarını yaptırdığınızda az yakıyor çok kaçıyor. Tabi sağlıksal anlamda nedir ne değildir ülkemizde bu konuda farkındalık yok ne yazkki! Avrupada Vw imajı o dediğiniz olayla zedelendi, ancak gelecekte diesel araç olmayacak anlamına gelmez bu olay, sonucda bu araclşar az yakıtla uzun menzil gidebiliyor. 100 sene sonrasını bırakın 1 sene sonrasını kestiremediğimiz bir evrende yaşıyoruz.

Adblue ile kullanılmaya devam edilecek diye biliyorum ama o zaman da yakıt fiyatı avantajını az bir şey azaltır ancak ne kadar etkiler bilmiyorum.
    Dizel motorlar petrol zengini ülkelerde neredeyse hiç kullanmıyor. Binek araçlar için tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: flokifloki

Ya Hocam, öyle değişik bir şey ki araba almak özellikle sıfır ilk defa alıyorum. Birine karar versem diğerinde aklım kalıyor. Yani işin maddiyat boyutu da var tabi. Civic için full paket 109.500 teklif aldım 6-7 yıl garantili 10 bin bakım ücretsiz. Arada yine de 20 bin fark var bir de gerçekten değer mi, bu dizel muhabbeti de can sıkmaya başladı. Ülkece dizel araç çöplüğüne döneceğimizden de korkuyorum. Avrupa’da bir senede satışlar %20 ye yakın düşmüş.
    109.500 olan motor ve yakıt seceneği nedir? Otomatik benzinli mi? vallaha iyi fiyat bence, ama lpg falan taktırmayın aracın motorunu bence bozuyor uzun vadeli.

Hocam bi de civic uzun arac, wv golf daha kısa. Ben olsam sizin yerinizde ya 2 aracı test için randevu alın, ya da 2 gün boyunca bu 2 aracı kiralayıp sürün.

Bana kalırsa Vw Golf 1.6 TDİ comfortline 128 ise 1 dk düşünmem, anck şu şanzuman olayları kafa karıstırıcı; çok memnun olan da var bir o kadar da sıkıntı çıkarıyor diyen de. Zor durum ama 2 tercih var önünüzde en azından.
    Sıkıntı yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

O paraya dizel varken 1.0 tsi alan adamda kafa yok
    +1 helal
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdoganb

Adblue ile kullanılmaya devam edilecek diye biliyorum ama o zaman da yakıt fiyatı avantajını az bir şey azaltır ancak ne kadar etkiler bilmiyorum.
    Dizel motorlar petrol zengini ülkelerde neredeyse hiç kullanmıyor. Binek araçlar için tabii.

Alıntıları Göster
    ABD de benzinli kullanıyorlar sebebi çok ucuz. Hatta 5-6 bin motorlu araçları, bizde bu mümkün değil!
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yorumunuz için civic göz kırpıyor gibi düşündüm de abi çok artısı var ya civicin şikayet var da dsg golf yazdım 569 tane şikayet çıktı cvt Honda yaZdım 44 tane çıktı. Honda sorunsuz duruyor. Golf böyle kutu gibi ama içi de geniş,sağlam şık bir araç.Ama benzinli golfler 2.el pazarında civicin çok gerisinde. Golf alan genelde dizel alıyor.Civic de tasarım harikası. Gerçekten zor karar benim için. Bir yerden sonra hayırlısı diyorum ya inşallah isabetli karar olur.
  • hocam sebebi egzoz emisyon değerleri ile ilgili yasak gelecek dizellerde yüksek oranda doğaya zararlı gaz cıkıyor yeni satılan araçlar için düzenleme geliyor 1 eylülde başlıcak yüksek değerli olanların satışı yasaklanacak sanırım oran düşürülüyor yani linkten araştırabilirsiniz
    https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/araclarda-emisyon-seviyeleri-degisiyor-5309490/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Villenoire -- 31 Ağustos 2019; 18:30:40 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.