Şimdi Ara

Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı yüzde 43 arttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tüketici hakem heyetine başvuru sınırı yüzde 43 arttı
    Tüketiciler, satın aldıkları bir ürün ve hizmetlerle ilgili sorun yaşadıklarında önce sorunu firmayla iletişime geçerek çözmeye çalışıyor. Sorunun çözülmemesi durumunda ise tüketici hakem heyetlerine başvuru yapabiliyor. 1 Ocak 2025 itibarıyla tüketici hakem heyetlerine başvuru sınırı yüzde 43,93 oranında artacak.

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2025

1 Ocak 2025 itibarıyla tüketici hakem heyeti başvuru sınırı, 2024 yılı için yeniden değerleme oranı olarak belirlenen yüzde 43,93 oranında artırılarak 104 bin TL'den 149 bin TL'ye yükseltilecek. Heyet tarafından uygulanacak ceza miktarları da yüzde 43,93 oranında artırıldı.

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı nedir?

Tüketiciler, tüketici hakem heyetleri için açıklanan parasal sınırı dahilinde tüketici hakem heyetlerine başvuru yapabiliyor. Örneğin 2025 yılı için 149 bin TL'ye kadarki ürün ve hizmetler için heyete başvurabileceksiniz. 149 bin TL'nin üzerindeki ürünler için heyetlere başvuru kabul edilmeyecek ve dava açılması gerekecek.

Ayrıca Bkz.Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy: 5G ihale daveti gelmedi

Tüketici hakem heyetine başvurmak için e-Devlet'te "Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi" hizmetini kullanarak veya https://tuketicisikayeti.gtb.gov.tr web sayfasını kullanarak internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

6 ayda karar açıklanıyor

Ticaret Bakanlığı kararına göre tüketici hakem heyetine yapılan başvuruların en geç 6 ay içerisinde sonuçlanması gerekiyor gerekiyor. Belirli durumlarda karar süresi 3 ay uzatılabiliyor. Bu da başvurunuzun en geç 9 ay içerisinde karara bağlanmış olacağı anlamına geliyor. Bu süre her ne kadar uzun olsa da mahkeme sürecine göre çok daha kısa sürede karar alınmış oluyor.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/12/20241220-2.htm

• THH işe yarıyor, ancak 6-7 ay beklemeyi göze almanız gerekiyor. En önemlisi de bu süreçteki enflasyonu ve paranın değer

kaybını göz önüne alarak para iadesi kesinlikle istemediğinizi, değişim istediğinizi mutlaka belirtin. Para iadesi diye birşeyi unutun.

Çok uğraşırsanız faizi ve değer kaybıyla alırsınız da avukat, mahkeme vs. olmadan çok zor. O yüzden en temizi değişim.

Ben ölü pikselli TV'mi değiştirtmiştim.

• bu da demek oluyor ki dolandırıcılar arttı.

• Evren7 kullanıcısına yanıt
    Hayır o bilgiyi alabileceğin bir oran verilmemiş. Her şeyin fiyatı arttığı için başvurabilme oranını arttırmışlar.

• Tüketici hakem heyetini artık büyük siteler bile umursamıyor ki ? Heyetin verdiği kararı kanunen uygulayabilmek için adliye içerisindeki icra kısmına gidip dilekçe vermeniz gerekli. Çoğu kişide bununla uğraşmayıp Allah belalarını versin deyip geçiyor.

• 0537 kullanıcısına yanıt
    2017 yılında tv 4k olmadığı için hakem heyetine gittm bilirkişi geldi beni haklı buldu teknosa bana dava açtı 2 kere adliyeye gittim avukatları gelmediği için davayı da kazandım gittim tv ve mahkeme kararı ile teknosaya tvyi verdim paramı aldım. Şimdi edevletten de başvuru yapılabiliyor artık, uğraşma miktarı da azaldı yani. Pabuç bırakmayın hakkınızı arayın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • THH tine gittiğinizde kazanmama şansınız çok az çünkü bilirkişi olarak atanan kişiler şayet şirketler hatalıysa belli bir ücret alıyor, vatandaş hatalıysa hiç bir şey alamıyor. O yüzden hiç çekinmeden kim uğraşacak falan demeden verin mahkemeye gitsin.

Zaten bilirkişilik olarak misal ayakkabı ile sorun yaşıyorsunuz ayakkabıcılar odasına götüryorsunuz ürünü.

• thh tınlamayan firmalar çoğaldı (küçük orta çaplı olanlar)elalemin avukattır icradır uğraşmak istemediklerini bildikleri için istismar ediliyor artık ilk önce onu çözsünler.

icra kısmını kazanan tarafın yargı azmine,avukat cüzdanına bırakmaları saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Aralık 2024; 19:26:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • THH işe yarıyor, ancak 6-7 ay beklemeyi göze almanız gerekiyor. En önemlisi de bu süreçteki enflasyonu ve paranın değer

kaybını göz önüne alarak para iadesi kesinlikle istemediğinizi, değişim istediğinizi mutlaka belirtin. Para iadesi diye birşeyi unutun.

Çok uğraşırsanız faizi ve değer kaybıyla alırsınız da avukat, mahkeme vs. olmadan çok zor. O yüzden en temizi değişim.

Ben ölü pikselli TV'mi değiştirtmiştim.

• n11 de resmi incehesap satıcısından aldığım klaveyi geri iade ettim servise yollamışlar orada ne karar çıkacağına bağlıymış bana da hakem heyeti göründü

• Caydırıcılığı artırmak için ekstra cezalar uygulanmalı. Mesela Thh'ye 1 yıllık toplam satış adedinin %5'i kadar şikayet gelirse firmaya ekstra ceza kesilmeli. Ben de İncehesap'la sorun yaşıyorum. Thh değişim kararı verdi ama 3 haftadır ürünü değiştirmelerini bekliyorum. Pazartesi icra takibi başlatacağım. Bu ülkede sorunsuz ürün almak gerçekten lüks olmaya başladı. Türk esnafından nefret ediyorum. Alayınızın köküne kibrit suyu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 20 Aralık 2024; 22:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberdeki eksik; eskiden il-ilçe parasal sınırları farklıydı. Şimdi farketmiyor, ikisinde de aynı olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de teknoloji şans işine döndü. Hep bir sorun hep bir sıkıntı. Millet ne yapsın hakkını aramak için başka şansı yoi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Aynı şikayetle ilgili farklı ilçe THH birbirine tamamen zıt kararlar verebiliyor.

Türk Telekom' dan alacağımı bir ilçe THH red ederken yeni bir gelişme üzere farklı ilçe THH başvuru yaptığımda kabul edildi...

• bence ise yarayan kurumlardan. telefon tamirini garanti disi saydi diye hepsiburadaya karsi actim, kazandiktan sonra iademi yapin diye bunlara yazdim, guvenmedigim icin ayrica icradan ihtar cektim. parayi 2 kere yollamislardi :d birini iade etmistim. kisacasi hakkiniz yenirse basvurun, usenmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vain kullanıcısına yanıt

Küçük beldedeyseniz çözüm süresi ~20-30gün. Tecrübeyle sabit.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.