|
Tüketici hakem heyetine başvuru yapmak kolaylaştırılacak
-
-
1) Önce gümrük olayını çözün. 150 euro saçmalığını kaldırın. Ticaret bakanlığıysanız önce şunlara çözüm bulun.
Lenovo legion 5 pro 63.500 TL Türkiye fiyatı
www.newegg.comLenovo 82RG001LUS Gaming Laptop AMD Ryzen 7 6800H 16.0" Windows 11 Home - Newegg.comhttps://www.newegg.com/global/tr-en/Storm-Grey-Lenovo-Legion-5-Pro-16ARH7H-82RG001LUS-Gaming/p/N82E16834646956?Item=N82E16834646956Elin Amerikalısı da bu ürünü Türkiye'ye 38.300 TL ye satıyor, üstüne ücretsiz kargo da var.
2) İnternetten satın alınıpta eskiden rahatça iade edebildiğimiz ürünleri tekrar iade edebilelim.
3) Ürünlerdeki vergi yükünü azaltın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 17 Mart 2023; 18:27:52 >
-
çinden aldımız ürünlerde vergi kaldırılsın 100tlik birşey alıyorum 50tl vergi ödüyorum internetten oyun mobil parası alıyorum 20tlik 12tl para vergi alıyor sonra kalkıp oy istiyorlar
-
Zaten dışardan alma diye yapılıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam iyi güzelde bunu yapacak hiç kimse yok, devletin ürettiği hiç bir şey olmadığı gibi vergi yüküne vergi eklemekten başka bir şey yapmıyor/yapamıyor
zannetmeyin ki bu iktidar giderse yerine daha iyisi gelir; hani ata sözü mü deyim mi yazayım siz kendiniz karar verin
"gelen gideni aratır"...
-
bana türkiyede anakart soketi ekran kartı rami gpu stencil ram tamir araçlarını üreten yeri gösterirmisin?
-
1)Bunlar yeni geldi , Ak parti iktidarında 1500 euroydu yurtdışı alışveriş sınırı sonra 150 euro ya indirdiler. Demekki olabiliyormuş.
2)Aynı şekilde vergilerde eskiden yoktu sonradan geldi.
3)İade olayını da sonradan getirdiler, eskiden koşulsuz iade vardı. Ürün filan bozuk çıkınca direk iade edip yenisini alabiliyorduk.
4)Yapamıyorsan bırakırsın, bir apartmanda bile işini düzgün yapmayan yöneticiyi değiştirmeyi biliyorsunuz da koskoca ülke yönetenlerimi değiştiremiyorsunuz. Sizin hayatınıza çok büyük etkisi olduğu halde.
Olmayan bir şey istemiyoruz, olanı eskisi gibi istiyoruz sadece.
Söylemleriniz boş, Türkiye kötü fakir bir ülke değil. Sadece iyi yönetilmiyor , liyakat yok yeni gelenlerde iyi yapmazsa onları da değiştirirsin. Sonra bakarsın ki iyi yapacaklar siyasetçi olur, sende onları seçersin. Türkiye kimseye bağımlı değildir, kimler geldi kimler geçti bu ülkeden.
Türkiye'de KOÇ , SABANCI gibi devler varken Mehmet CENGİZ diye biri 3 milyar bağış yapabiliyor. Bir inşaatçı bu kadar parayı nasıl kazandı da , bu kadar bağış yapabildi bunu sorgulamak lazım.
-
Hukuktan anlamayan 3 tane memurun verdiği kararlarla anyayı gonyayı görüoz.
Defalarca beni mağdur ettiler. Ne bilirkişisi nede heyetiyle bizi satıcıyla baş başa bırakan muz cumhuriyetinin kurumları.
Siz Önce kalitenizi ölçün. Kominist çinde bile sizden daha fazla liberalizm var. Yuh bu topluma.
-
3 gün sonra bak 65 bin lira hatta üstüne stok bile tükenebilir. Artık işler böyle yürüyor hem fiyatlar yüksek hem ne hikmetse hemen her üründe stok yok.
-
sanki kolay başvurulacak da fark edecek, zaten kolaydı başvuru
sorun hep red geliyor. kaç defa başvurdum, hep red geldi.
bir kere kazandım, onda da aldığım paranın değersizleşmesinden dolayı hiçbirşeye yaramadı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yapmazlar hocam karşılıklı dövüş bu
Kazan kazan yüksek kar et yüksek vergi al
başvuru zaten kolay ama çıkan sonucu uygulattırmak sıkıntı
-
hocam sizinle şu anki iktidarın ne yaptığını ne yapmadığını tartışacak değilim, ama şu bir gerçek ki iyi yaptıkları ve yapmadıkları birilerinin işlerine iyi gelip başkalarının yoluna taş koydukları ve beğenilmeyen bir yönetim sistemi olduğunu her herkes söyleyebilir... istesenizde - istemesenizde bu ülkede 20 yıl iktidarda kalabilmiş bir hükümet var! sizin seçeceğiniz herhangi bir parti bu ülkeyi düzelteceğiz sloganı ile iktidarı ele geçirdikten sonra söyledikleri vaad ettikleri hiç bir sözü yerine getirmeyeceğine ve yerine getirmediği gibi iktidar değişikliğinden mütevellit bu boşluk sürecinde ülkenin durumunu daha da kötüye gideceğinin altına adımı yazar imzamı atarım...
ayrıca, ülkedeki bir iktidar değişikliği apartman yöneticisi değiştirmeye benzemez! kısa vadede apartman yöneticisinin apartmana büyük zararı dokunmaz ama ülkedeki yönetici değişikliği uzun vadede bütün ülke insanlarını etkiler... siz kaç kişilik bir ailede evinizi geçindirmye çalışıyorsunuz? bu adamlar 80 milyon üzerinde insanı bu ülkede ellerinden geldiğince adil veya değil o karar kişiden kişiye değişir bir arada tutmaya çalışıyor bunu düşündünüz mü? biz bir evi geçindiremezken 80 milyonu düşünebiliyor musunuz? ve türkiye fakir bir ülke değil bununda bilincinde bir çok kişi... ama gelin görün ki devir aldıkları iktidar bu adamlara dört dörtlük bir vaziyette teslim edilmedi ki! bu ülke hiç bir zaman kaynak sıkıntısı olmayan borcu olmayan yatırımlarını istediği gibi yapabilen bir devlet olmadı ki! bana söyleyin ki şu iktidar zamanında ülke çok rahat bir şekilde yönetildi ve herkes halinden memnundu deyin!
-
10 numara cihaz, 2-3 ay baktım bu legion modellerine Türkiye'de ne varsa artık ama yok yani ya düzgün modeller absürt, fahiş fiyatlara satılıyor ya da düzgün bir satıcıda yok ancak genelde piyasada yok bu ürünler. Gidip kasa topladım çünkü fiyat farkı çok çıkıyor laptop ile kasa arasında.
Erişmemizi istemiyorlar, her şey kayıtlı olsun, fahiş olsun ve alan alsın almayan bakamasın bile. Bunu 38.000'e aldık diyelim nerede düzgün servis. 3 kuruş parası olan da gidip 1 kuruşluk ürünü 5 kuruştan almaya çalışıyor. Her şeye hakkından fazlasını ödüyoruz ve yediğim yemeği aylık olarak hesaplayınca bile yemesem daha iyi diyorum kaldı ki şu basit teknolojik aletler...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ivır zıvır yazıp geçmişsiniz, hangi avrupa ülkesinde yıllarca süren iktidarlar var acaba? Amerika da bir kişi 8 yıl başkanlık yapabiliyor, Amerika batıyor mu? Tutturmuşsunuz Akp hükümeti giderse ülke batarmış, daha ne batacağız. Türkiye bu hükümet zamanında bile çok çok iyi ekonomiye sahip olmadı, Cumhuriyetin bütün kurumları satıldı ve doğru düzgün ülkeye yatırım bile yapılmadı. Varsa yoksa inşaat pohpohlandı durdu. SEKA satıldı yok paraya, satın alan ihale bedelinden yükseğine hurdaya sattı fabrikayı. Telekom araplara özelleştirildi, satılamaz denilen taşınmazları sattılar telekomun içini boşaltıp kaçtılar. Ha bu arada Oger telekom , Türk Telekomu alırken krediyi de Türk bankalarından almıştı. Sonuç Oger telekom paraları cukkalayıp kaçtı...
Ülke bir ara fena gitmedi doları 1 TL olduğu zamanlar, o zamanlar adam akıllı yatırım yapılsaydı şuan meyvelerini çok iyi alırdık. Suriyelilere 40 milyar dolar harcayan bir ülkede para yok demeyin komik oluyor.
Size ne anlatsam boş, dediklerinizi 75 yaşındaki babam söylüyor hadi onun yaşı var filan deyip anlarım da sizleri anlamıyorum.
-
Valla riske girip almıştım cihazı 37.500 e , UPS kargo ile Türkiye'ye giriş yaptı ürün. UPS kargonun anlaşmalı olduğu ÜNSPED firması görevlisinden mail geldi ürününüz gümrükten geçti, artık UPS kargo ile görüşmeniz gerekiyor diye.
-
Dışardan alma demek çok saçma. E burdan alınca kim kazanıyor o malı toptan alan kazanıyor. O zaten zengin. Ama esas vatandaş çekiyor cezayı.
Gümrük vergisi vs. ek bir şey ödemediniz mi yani 😅
Şans mı desek bilemedim, poşet içinde poşet gelse açar bakarlar ama gümrükteki abimizin boşluğuna mı denk gelmiş :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
uzun zamandır yurtdışından bişey almadım. ama eskiden de vergisiz geçtiği olurdu. 130 euro mu neydi sınır. amazondan alırken hediye olarak yollayın derdim. sorunsuz gelirdi. amazon vergiyi iade yapardı.
bu dediğim 2014-2015 civarlarında. Sonra amazon hesabım banlandı 😀
Şikayeti geri alma işini de çözün. Şikayeti kolayca yapıyoruz, ancak şikayeti geri alma için halen kaymakamlığa gidip elden dilekçe veriyoruz. Thh bulunduğun yerde yoksa büyük sıkıntı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1) Önce gümrük olayını çözün. 150 euro saçmalığını kaldırın. Ticaret bakanlığıysanız önce şunlara çözüm bulun. Lenovo legion 5 pro 63.500 TL Türkiye fiyatı www.newegg.com Lenovo 82RG001LUS Gaming Laptop AMD Ryzen 7 6800H 16.0" Windows 11 Home - Newegg.com https://www.newegg.com/global/tr-en/Storm-Grey-Lenovo-Legion-5-Pro-16ARH7H-82RG001LUS-Gaming/p/N82E16834646956?Item=N82E16834646956Elin Amerikalısı da bu ürünü Türkiye'ye 38.300 TL ye satıyor, üstüne ücretsiz kargo da var. 2) İnternetten satın alınıpta eskiden rahatça iade edebildiğimiz ürünleri tekrar iade edebilelim. 3) Ürünlerdeki vergi yükünü azaltın. |
1)Bunlar yeni geldi , Ak parti iktidarında 1500 euroydu yurtdışı alışveriş sınırı sonra 150 euro ya indirdiler. Demekki olabiliyormuş. 2)Aynı şekilde vergilerde eskiden yoktu sonradan geldi. 3)İade olayını da sonradan getirdiler, eskiden koşulsuz iade vardı. Ürün filan bozuk çıkınca direk iade edip yenisini alabiliyorduk. 4)Yapamıyorsan bırakırsın, bir apartmanda bile işini düzgün yapmayan yöneticiyi değiştirmeyi biliyorsunuz da koskoca ülke yönetenlerimi değiştiremiyorsunuz. Sizin hayatınıza çok büyük etkisi olduğu halde. Olmayan bir şey istemiyoruz, olanı eskisi gibi istiyoruz sadece. Söylemleriniz boş, Türkiye kötü fakir bir ülke değil. Sadece iyi yönetilmiyor , liyakat yok yeni gelenlerde iyi yapmazsa onları da değiştirirsin. Sonra bakarsın ki iyi yapacaklar siyasetçi olur, sende onları seçersin. Türkiye kimseye bağımlı değildir, kimler geldi kimler geçti bu ülkeden. Türkiye'de KOÇ , SABANCI gibi devler varken Mehmet CENGİZ diye biri 3 milyar bağış yapabiliyor. Bir inşaatçı bu kadar parayı nasıl kazandı da , bu kadar bağış yapabildi bunu sorgulamak lazım. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X