Şimdi Ara

Tüm paranızı iyi araba almak adına kullanır mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evli ve çocuklarınız var.hafta sonları,yazları ailenizle tatile gitmek ve diğer ihtiyaçlar için araç almaya niyetlendiniz.
    Yarınlarınız için harcamıyor zar zor para biriktirdiniz. Paranın hepsini alacaksam en iyi arabayı almalıyım deyip kullanır mısınız, yada üstüne kredi çekip yada paranız az çocuğunu krediyle iyi araba alıp borcun altına yatar mısınız?. Yoksa, ayağımı yerden kessin,parçası ucuz,yakıt değeri düşük olsun diyerek ucuz araba alır mısınz?

Ben, araba alırken vergiyi çok ödememek için 1.3 'den yukarı araçlara bakamıyorum.
    Ya sizlerin kıstasları nasıl?

• paramı böyle konu açan üyeleri konu dışına göndermek için kullanırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraya konu açtığınıza göre ;

toplumun yansıması olarak gidip gereksiz borca gireceksiniz ve araba alacaksınız... başkalarına hava atacaksınız.

ama borcun sıkınıtısını siz çekeceksiniz...

kolay gelsin
  • Borçla, krediyle araç alınmasını pek doğru bulmuyorum. Sadece gelirim aslında fena değil ama biriktiremiyorum, çar çur ediyorum diyenler için kredi uygun olabilir. Benim aylık düzenli gelirim ve bir evim vardı, birikimimin tamamıyla ailemle güvenle kullanabileceğim bir araç aldım memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte o kafada gidip tüm parasını arabaya gömen adamlar bi türlü rahata eremiyo. Ömür boyu borç ödeyerek bi hayat geçiriyolar.
  • iyi arabayı borçlanarak alacaksan hiç alma be kardeşim,sonra kapalı otoparkın olmazsa aklın camda kalır, onunla uyur onunla uyanırsın ,sıkıntı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev için borca girilir,fakat araba için gerek yok.paranızı biriktirir toplarlarsınız,gücünüzün yettiği arabayı mümkün olan en az şekilde borçlanarak alırsınız.neyse ki taşıt kredilerine limit geliyor,3bin tl maaş alıp 100 binlik araba almaya kalkan ağalık meraklılarını dizginleyecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • millet tum parasını veriyor bide ustune verdiği kadar borc cekiyor.ode babam ode.sonra arabam var diye geziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

paramı böyle konu açan üyeleri konu dışına göndermek için kullanırdım

+1
  • Benim o konuda kafamda kurduğum bütçe çok farklı. Farzedelim ki elimde 80.000 lira bütçe olsun kredi falan yok tabi bu paranın içinde tamamı sıcak para. Yılda 10.000-12.000 km arasında yol yapıyorum lakin hesapta düz 15.000 üzerinden gideceğim. Yaptığım yolun çok da fazla olmaması sebebiyle dizel seçeneğini baştan eledim zaten. Mevcut benzin fiyatı ile aracın yıllık yakıt masrafı (10 l/100km baz alındı) 6540 lira. Buna 997 lira (araç 1.6 litre olur muhtemelen) mtv de eklenecek. Yaklaşık 600 lira da bakımı eklersek 8137 lira masraf çıkardı bile araba. Bu bütçeyle alınacak araba 72.000 lirayı ufak toleranslar dışında aşmamalıdır bana göre. Bütçenize ve yapacağınız yola göre hesabı uyarlayabilirsiniz.

Dizel için de yapayım da eksik kalmasın bari. Ben hesabı Toyota Corolla'yı baz alarak yapmıştım. 1.6 Manuel Advance 72.000 liradan gidiyor şu anda. Aynı donanımda 1.4 Advance dizel fiyatı 83.400 lira. Aynı mesafede dizelin yakıt masrafı 3706,5 lira (7 l/100km baz alındı). Mtv yine 997 lira ve servis masrafını da yine 600 lira alırsak yıllık masrafı 5303,5 lira. Şimdi bu hesapların ışığında ben 80.000 tl paramı direk benzinli bir araca yüklersem üstüne 8137 lira masrafım olacak yani tabiri caiz ise bütçemin üzerine çıkmış olacağım. Bu yüzden bütçenin tamamının araca yatırılmasını doğru bulmuyorum.

• evli ve cocuklarin olmasa kullan derdim. ama artik sende o zamanlar gecmis. aileni dusunmek zorundasin.
  • ben bu şartlarda araç almazdım zaten alınsada arabanın ekstra masraflarıda bitmiyor.
  • Ben tüm paramı araba almak için kullanabilirim çünkü evli değilim ve çocuğum yok.Bence sizin elinizin altında acil durumlarda kullanabileceğiniz bir miktar sıcak para olmalı,onu ayırdıktan sonra gerisiyle alırsınız arabanızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

paramı böyle konu açan üyeleri konu dışına göndermek için kullanırdım

Bi bitmediniz.
  • Borçlanmadan alacaksam alırım. Kaliteli güzel bir araba alıp ailemle çocuklarıma binmek mantıklı gelir bana. Ama borçsuz alacaksan mantıklı.
  • Krediyle araba alma işi gercekten zor. Krediyle alanlarin Allah yardimcisi olsun.

Krediden once hesaplar guzel guzel yapilir bu kadar para şu kadar vade ayda 1000 lira 1000 lira ödenir diye arabayi alip kapiya cekiyorsun ama sonradan muayne vergi bakim ozellikle yakit otopark parasi yikatma parasi heves edip aldigin aksesuarlar falan işin içine girince o zaman anlasiliyor neyin ne oldugu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kuruş vergi uğruna çekmeyen araba almayın(turbosuz ise)
    sonra o keyif amacıyla çıkacağınız tatil yolculuğunda rampalar size eziyet olur.
    Böyle bir konu açtığınıza göre arabalardan pek anlamıyorsunuz.
    Onun yerine bütçem şu kadar nasıl bi araç alayım. Şu amaçla bineceğim hangi modeller beni mutlu eder.
    2.el araba satın almakla bitmez, illa ki ufak tefek masrafı olur ama en az masraf çıkaran sizin bütçenizde uygun bir araba vardır.

1.3e kadar olan ile 1.6 arasında dağlar kadar vergi farkı yok. çok gereksiz bir kriter.
  • Elden borç alabiliyorsanız baba,abi,abla gibi,öderken sıkıştığınızda tolerans gösterecek birilerinden imkan varsa olabilir. Yoksa krediyle gerçekten anlamsız. Örneğin 70bin liralık bir araç alacaksınız yarısı peşin yarısı kredi, zaten 8-10 bin lira faiz ödeyeceksiniz,MTV si, sigortası, kaskosu 85 bin liralara kadar bir masraf...
  • İnsanların algısından kaynaklanıyor bu, 3000 TL maaş alan kendini zengin zannediyor, oysa açlık sınırı bile 4000 TL dolaylarında geziniyor.

Araba için kendinizi zora sokmayın, biriktirin alın ya da ufak bir miktar kredi ile alın. Bana göre 24 ay üstü kredi ile araba almak hata, zaten o malın borcunu 2 senede ödeyemeyeceksen sahip olma daha iyi. Sağı solu çizilince buraya gelip; "ARABAM ÇİZİLDİ YARDIMMMMMMM (!)" şeklinde konu açıyorsunuz daha komik oluyor.

Geçenlerde biri Volvo konusu açmıştı, adam kaza yaptığından bahsediyordu. Sonra millet şaşırmış, meğersem arabanın kaskosu bile yokmuş. Böyle böyle tuhaf insanlarla dolu piyasa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.