olur knk |
Turan ilan edilecek olabilir (2. sayfa)
-
-
Şartlar elverişli değil buna
-
Elimizde böyle harika bir oluşum yaratacak potansiyel varken din yüzünden büyük ayrıklıklara düşmüşüz
nursultan nazarbayev, ebulfez elçibey gibi yiğit adamlar bu ülkede başkan olsaydı ahhh ahhh o zaman ki halimiz ne olurdu be of
ışıklar içinde uyusun Kgb evlerinde eziyet edilirken... hiç bir şeye üzülmemde bir ATATÜRK rozetim vardı onu aldılar işte bu yüzden hala yüreğim sızlar diyen Mert insan ebulfez elçibey vatandaşın oyuyla seçilmene rağmen silah kullanarak sana sana ihanet eden o babaları ve kendi rusçu takım umarım ölemezler bu dünyada sürünürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 22 Ağustos 2020; 1:1:50 > -
He he tabi. Doldurun ülkeye orta asyadan gelen kadınları. Günlük evlerde bir sürü özbek, türkmen kadın kalıyor. Burada çalışıp çalışıp paraları ülkelerine gönderiyorlar sırf zarar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti
Şu türkmen olayını ben anlamıyorum.
Türkmenistan, türkmen? Veya başka bir yerdeki kendine türkmen diyen.
Ayrıca kazaklarda bizleri sevmezler.Neyini anlamıyorsunuz?
Edit: azarlar gibi sormuşum sanırım. Yanlış anlamayın lütfen.
Konuya dair ileride birkaç kelam da ben edeceğim. Buna dair bir yazı da atmak istiyorum ama o yazıya şu anda ulaşamıyorum. Fakat öğrendiğime göre geçici bir sorunmuş.
Hrrrrrr. Yükselen tansiyonu, gerilen ortamı şimdiden görüyorum. Wait for me dudes!!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 22 Ağustos 2020; 2:25:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef Asya'daki Türk ülkeleri çoktan Türklüğünü unutup gitmiş... Bizde de durum farksız değil. Adını hatırlayamadığım devlet adamlarından birisi anayasaya Türklük ifadesinin konulmasını aksi taktirde Anadolu halkının Türk olduğunu unutacağını söylemişti. Şimdi çıkın ve Anadolu'dan on insana ne olduğunu sorun. Ne cevaplar alacaksınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 22 Ağustos 2020; 2:29:43 > -
Bir şeyi ilan etmen için o şeye çok fazla talep olması gerekir..
Yani karşı tarafın senden bunu aşırı derecede ısrar etmesi gerekir..
Kendi başına vericeğin ilan sadece dünyada insanları üstümüze güldürür.... Kendi kendilerine gelin güvey olmuşlar derler..
Rusya orta asyada muazzam bir asimilasyon yapmış. Bunu geri döndürmek zor olur.
Yaşı küçüktür bilmeyebilir, fazla üstüne gitmeyin.
-
@White Death
Kimler diyormuş? Türk memleketleri kendilerini Kazak, Kırgız, Özbek, Türkmen, Azerbaycanlı vs diyor. Anayasalarında da bunlar yazılıydı.
@01001101
Türk Keneşi diye bir örgüt var. Birçok konuda işbirliği sağlıyor. Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan üye. Macaristan ve zannedersem Türkmenistan'la Tacikistan da gözlemci. Geçenlerde Ukrayna'nın da gözlemci olarak katılacağı haberleri çıktı. Ukrayna sırf Rus düşmanlığından yapıyor. Ne gariptir Macaristan için de Rus etkisinden söz edebiliriz.
@İsen Buga @kozmos beni sevmiyor
Cahil her yerde cahil. Türk ülkelerinin birbiriyle gönül bağları aşikar. Gözlerini kapayan elbette olur. Her yerde olur. Önemli olan onları azaltmak, gözleri açmak.
Sayın kozmos beni sevmiyor, eskiden Oğuzlar kendilerine Türkmen derlerdi. Yani Osmanlılar, diğer küçük büyük beylikler, İran üzerinde kurulan Türk devletleri(Akkoyunlular, Karakoyunlular, Azerbaycanlıların diğer ülkeleri) kendilerine Türkmen derlerdi. Günümüzde kendilerine Türkmen diyenler var. Başta Türkmenistanlılar. Sonra Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde de Türkmenler var ama onlar kültürel olarak, fonetik olarak Türkmenistan Türkmenlerinden çok bize daha yakınlar. Afrin harekatında duymuşsunuzdur Bayırbucak Türkmenlerini. Bunlar Hatay'ın direkt dibinde. Irak'ta Musul Kerkük'te de Türkmen var ama pkk kürtleştirdi yahut Türkmenleri kovuyorlar oralardan.
500-600 sene önce Altınordalılar kendilerine Türk derlerdi ve hatta bir Altınorda saraylısı "Oğuzlara(yahut Türkmenlere) Türk demeyin. Onlar beli(evet) demezler, evet derler ama biz beli deriz" diye bize Türk demiyorlardı.
@Bursaspor.
Özbekleri Akp mv Şirin Ünal'ın öldürdüğü Özbek Nadira Kadirov için yaptıkları YouTube yorumlarından gördüğüm kadarıyla "umarım kardeş Türkler, Türkiye bu cinayeti çözer" şeklinde yorum yapıyorlardı. Latin alfabesine geçen Türkler bu birlikteliğin daha çok farkında. Kazaklar da yakında Latin alfabesine geçecek. Yani onlar da bu şuura daha çok erişecekler muhakkak. Fakat alfabe çok büyük kıstas değil. İran Türkleri Arap harflerini kullanıyor ama içlerinden Araz Elses çıktı. "Haray Haray M?n Türk'?m" diye bir şarkısı var adamın. Atsız'ın şiirini söylemişliği var. İran'da Traxtor gibi bir takım da var. Zaman zaman Türkiye Türkleriyle de irtibata geçiyorlar, forma gönderiyorlar. Türkiye Türk'ü teknik direktörler de alıyorlar(Ertuğrul Sağlam, Mustafa Denizli). Gerçekten ciddi mesele bunlar.
Fakat biz Avrasyacı(daha doğrusu Avrusyacı) bir ekonomik politika olan TürkAkım diye sözde Türk özde Türkistan ülkelerinin Rus'a bağımlılığını artıran projeye devam ettirirsek Afrin Harekatı'na Türk ülkelerinin geç destek vermesi gibi olaylar olmaya devam eder.
İran'da aşırı ciddi bir Türk nüfusu var ama İran yönetimi Türkçeyi kısıtlamaya çalışıyor. Rusya yeni anayasayla beraber, Rusya'da bulunan Türk cumhuriyetlerinin dilleri yasaklanmaya, otonomileri zayıflatılmaya başlanıyor, çalışılıyor. Çin de Uygurları asimile etmeye çalışıyor. Bununla ilgili bir haber gördüm, Doğu Türkistan'da son yıllarda doğum oranı enteresan(!) bir şekilde orantılı şekilde azalıyor. Bu da gösteriyor ki, orada Uygurların nüfusu kontrol edilmeye çalışılıyor. Hatta Uygur kızlarının, Çinli erkeklerle zorla evlendirildiklerine dair haberler de var.
Yahu bu İran, Rusya, Çin neden böyle politikalara girişiyorlar? Çünkü Turan halen ciddi tehlike onlar için. Turan sadece siyasi olarak yeterince güçlü değil. İslamcılardan kurtulursak Turan da, daha zor olmakla beraber, mümkün. Turan için ille de tek bir çatı altında toplanmak gerekmez. AB gibi de olabiliriz, konfederasyon da. Komünizm gibi bütün dünyayı bir çatı altında toplamak gibi bir fikirden bahsetmiyoruz. 7 milyar nüfusun 250 milyona yakın bir kısmından bahsediyoruz. Bunlar Akp ile olacak değil. Akpden kurtulmuş Mhp ve İYİP ile olur. İnanılmaz bir şey yahu. Şu an meclisin beşte biri milliyetçi partiden ama daha Doğu Türkistan'da Uygurlara Mhp ve Akp yüzünden tam destek gelmiyor.
Yüzümüzü ille Batı'dan çekmeye de gerek yok. İyi bir Batı politikasıyla birbirini destekleyen Batı-Türkistan politikası da olabilir. Bunlar elbette basit değil. Fakat ömrü boyunca SSCB ile mücadele eden Mustafa Cemil Kırımoğlu, 91'de SSCB'nin çöküşünü gördü. SSCB'nin çöküşünü gören(ler) hiçbir şeyden umudunu kesmez.
Selam ve Türklük ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 28 Ağustos 2020; 3:43:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunu bizzat Tayyip yapacak zaten. Kazaklarla mesela aramız çok iyi. Adamlar Turan diye bir şehir kurdular mesela.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Some guy
Bunu bizzat Tayyip yapacak zaten. Kazaklarla mesela aramız çok iyi. Adamlar Turan diye bir şehir kurdular mesela.Turan yolunda RTE'nin olması bırak bir ayağımızı topal etmesini, Turan'a zarar verir. Önce bize hayrı olsun. İslamcıdan fayda gelmez.
rusyayla savaşa girsek oradaki türkler rus cephesinde savaşır ben rusum diyen türklerle ne turan olur ama ayrıca kafaları halen komünist, bizimkide abd çakması kapitalist paraya ayılıp bayılma şeklinde herşeyimiz çok farklı, onların çoğu fakirlikleriyle mutlu, bizimkiler fakirim diye ülkeye benzin döker yakar o derece forumda yeterince görüyoz zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Ağustos 2020; 13:24:9 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Gösterİtiraf ediyorum, sırf o cümleyi yazmak için o uzun mesajı attım.
-
Kafkaslardan aşacağız
Türklüğe şan katacağız
Azerbaycan harici Türk ülke yok.Neyin Turanı? Hepsi kendini Rus veya kendine has bir millet gibi görüyor.Türkiye Türklerini de pek sevmezler.Rusça konuşurlar zaten.
bu gidişle türkler azınlık olacak...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X