Şimdi Ara

turbo benzinli araçmı turbo dizel araçmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamın aleyküm başta söyleyim yaşım 22 semih1995 kardeşimn e mali yakında ken adıma bir e mail açacağım gelelim konuya : arkadaşlar sizce turbo benzinli araçmı daha güçlüdür turbo dizelmi bence turbo benzinli çünkü normal bir turbosuz benzinli araba turbo dizele göre daha performanslı sizin görüşünüz nedir.

• Eğer yakıt tüketimi sorun değilse tabii ki turbo benzinli, daha güçlü, daha hızlı.

Fakat turbosuz benzinli arabanın turbodizelden daha performanslı olduğu ise tartışılır. Hangi benzinli, hangi turbodizel?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 12 Aralık 2012; 23:25:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Eğer yakıt tüketimi sorun değilse tabii ki turbo benzinli, daha güçlü, daha hızlı.

Fakat turbosuz benzinli arabanın turbodizelden daha performanslı olduğu ise tartışılır. Hangi benzinli, hangi turbodizel?
    Turbo dizel motorlar maksimum güçlerine atmosferik benzinlilere göre daha erken ulaşırlar ve mazotun yanma şekli yüzünden tork da biraz daha fazladır, bu yüzden t.dizel araçlarda benzinliye göre hızlanma biraz daha "konforludur"

Bunun yanısıra ancak benzinli araçlar daha yüksek devir çevirebildiklerinden uzun düzlüklerdeki son sürat ya da 0-100 değerleri daha başarılıdır, turbo beslemeli bir benzinli motorsa dizelin düşük devirlerdeki tork avantajını büyük oranda sunmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Eğer yakıt tüketimi sorun değilse tabii ki turbo benzinli, daha güçlü, daha hızlı.

dayımın 2011 fluence 1.6 110 bg turbo dizel var benim 2001 model mondeo 2.0 16v 136 bg benzinli mondeom var bir gün dayı oğluylar kapıştık kalkışta fluence bir yarı araba fark attı sonra benim mondeo 5 saniye içinde farkı kapattı ve öne geçti 1 araba farkı açtı sonra hızlandık baya fluence 190 km takılı kaldı benim mondeo 235 km yi gördü. birde benim bildiğim kadarıyla benzinli araba ne katran varsa onu vurur diyorlar hakkatende doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Turbo dizel motorlar maksimum güçlerine atmosferik benzinlilere göre daha erken ulaşırlar ve mazotun yanma şekli yüzünden tork da biraz daha fazladır, bu yüzden t.dizel araçlarda benzinliye göre hızlanma biraz daha "konforludur"

Bunun yanısıra ancak benzinli araçlar daha yüksek devir çevirebildiklerinden uzun düzlüklerdeki son sürat ya da 0-100 değerleri daha başarılıdır, turbo beslemeli bir benzinli motorsa dizelin düşük devirlerdeki tork avantajını büyük oranda sunmaktadır.

Alıntıları Göster
    turboluyam e'zelden turboluyaam e'zelden

gönlüm geçmez diiiizelden vayyy

• quote:

Orijinalden alıntı: semih1995

dayımın 2011 fluence 1.6 110 bg turbo dizel var benim 2001 model mondeo 2.0 16v 136 bg benzinli mondeom var bir gün dayı oğluylar kapıştık kalkışta fluence bir yarı araba fark attı sonra benim mondeo 5 saniye içinde farkı kapattı ve öne geçti 1 araba farkı açtı sonra hızlandık baya fluence 190 km takılı kaldı benim mondeo 235 km yi gördü. birde benim bildiğim kadarıyla benzinli araba ne katran varsa onu vurur diyorlar hakkatende doğru.

Alıntıları Göster
    Araçlardan biri 1600cc 110 HP, diğeri 2000 cc 136 HP, ne olmasını bekliyordunuz ki? Tabii ki güçlü olan geçecek. Verdiğiniz örneğin Benzin-Dizel ile bir ilgisi yok.

• Otomobil genel atatürk hava limanını geçti yemin ederim. Dakka başı konu açılıyor. Çoğu hikaye.
    Soru soruyorsun cevabını kendin veriyorsun.
    Bal mı daha tatlı reçel mi? senin sorunun cevabı işte burda gizli.
  • Tabiki de turbo benzinli komik bir soruydu!
  • Turbo benzinliler çok keyifli ama, bence Türkiye şartlarında 1000 tane 2.0 ve üstü turbo dizel, 10000 tane turbo benzinliyi yok eder.
    Ha benzin fiyatı mantıklı olaydı farklı düşünebilirdim..
  • Hem soruyor,hemde cevaplıyorsunuz.Boşu boşuna konu açmanın alemi yok.
  • quote:

Ben benim arabayla 235'i göremiyorum.Siz mondeo ile nasıl görüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 13 Aralık 2012; 0:27:30 >
  • quote:

Ben 3.0 V6, 200 hp Honda Accord ile 230'u zor gördüm.
    Satıp 2.0 Mondeo alayım bari.
  • quote:

Senin mantığına göre VW Borada 260 ibre var o zaman onunda ne yazıyorsa yapması lazım.

Bide sonuna "hakketten doğru" yazmış

Her hafta bir troll bir eğlence

• TDi VW tek gecerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: chanser44

TDi VW tek gecerim

Gazi koşusunda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

TDi VW tek gecerim

Gazi koşusunda mı?

Araban ne
  • quote:

quote:

quote:

TDi VW tek gecerim

Gazi koşusunda mı?

Araban ne

Sebep?
  • quote:

quote:

quote:

TDi VW tek gecerim

Gazi koşusunda mı?

Araban ne

Arabasının ne olduğuna göre tepkiniz mi değişecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 13 Aralık 2012; 0:50:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

quote:

TDi VW tek gecerim

Gazi koşusunda mı?

Araban ne

Honda turbo yada şahin turboysa sayılır

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

quote:

quote:

TDi VW tek gecerim

Gazi koşusunda mı?

Araban ne

Honda turbo yada şahin turboysa sayılır

Dizel dsg leon ve benzinli leon fr.
    Seninki?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.