Şimdi Ara

Turbodan gelen ıslık ve tıslama sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.

Aracım 2013 model VW Transporter 180 ps 2.0 BITDI manuel.Alalı 30.000 km oldu.İlk aldığımda tam gaz verildiğinde yada turbolar rampa filan çıkarken yüke bindiğinde ıslık sesi, tam gaz verip bıraktığımda ise tısss lama sesi geliyordu.Bundan evvel ki aracım da 2009 model Transporter dı, oda yüksek süratlerde benzer bir ses veriyordu içeriye.155 bin km kullandım turbodan herhangi bir sorun yaşamadım.Fakat 1 ay evvel yağı kontrol ederken turbolara girişi sağlıyan siyah hortumun kelepçesinin kaydığını ve dışarı yağ sızdırdığını gördüm.Bunun üzerine servise gittim, hortum ve kelepçeyi değiştirdiler.Bu işlemden sonra turboların sesi kesildi tamamen.Şimdi içime kurt düştü acaba aracı ilk aldığım andan itibaren gelen bu turbo sesleri mi normaldi veya ilk aldığımdan beri kelepçe sorunluydu da ben mi fark etmedim, bu sebeple mi turboların sesleri içerden duyulacak seviyeye çıkıyordu?

Birde hafif rampa aşağı inişlerde vitesi 2 den 3 atıp inmeye başladığımda araç oldukça sert bir şekilde gaz kesiyor hissedilir bir şekilde gaza basıp bıraktıkdan sonra ve ya 1 2 sn gidildiğinde kendi kendine normala dönüyor buna gerçekten anlam veremedim?

Periyodik bakıma gittiğimde Dyno testi istesem bu problemi mi söyleyip, ücretsiz olarak yaptırabilir miyim?Yada aracın olması gerektiği kadar gücü ürettiğini anlamamın başka bir yolu var mıdır yetkili serviste veya dışarıda?Açıkcası baya bi huylanmıştım vaziyetteyim...

• Geçmiş olsun geçmiş gitmiş gerek yok bence dyno ya gidilebilir en fazla.
  • Hocam merhaba ayni sey benimde basima geldi turbon hasarli pervanen parcalanmis olabilir sen serviste turboyu gostert 2500tl para biciyorlar en azindan soylerler sen sorunu bul sanayidede cozersin bu isi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    turbodan gelen ıslık sesi
    17 yıl önce açıldı
    araçtan gelen ıslık sesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.