Şimdi Ara

Türk Fansub Grupları ve Çalışmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu başlıkta şu ana kadar kurulan türkçe fansub grupları ve yapmış oldukları çalışmalar, siteleri ve andb linklerini vereceğim. Yeni gruplar ve animeler çıktıkça güncelleyeceğim.

Not: Grup adlarına tıklandığında resmi sitelerine, kısa isimlerine tıklandığında ise grubun ANDB sayfası vardır.

Not 2: Bu listede sadece Türkçe Fansub çalışmaları yapan gruplara ve çalışmalarına yer verilecektir.

Not 3: Animelerin isimlerine tıkladığınız taktirde, o animenin anime.gen.tr sitesindeki tanıtım sayfasına gidersiniz.

AniAnka Fansub [Ani-anka]

Black Lagoon [Tamamlandı]
    Naruto Shippuuden [Devam Ediyor]
    Red Garden [Tamamlandı]

Animanga Nucleus Fansubs [-ANF-]

Ganbare Genki [Devam Ediyor] (Genki-Subs Takımıyla birlikte)
    Slam Dunk [Devam Ediyor]
    Slam Dunk (1994) [Tamamlandı]

AnimAniAcs Fansub [ANMNCS]

Blood+ [Durdu]
    Great Teacher Onizuka [Durdu]
    Love Hina [Durdu]
    Marchen Awakens Romance [Durdu]
    Shingetsutan Tsukihime [Durdu]

Anime Madness Fansub [A-MAD]

Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto [Durdu]
    Death Note [Devam Ediyor]

Anitoryum Fansub [ANT]

Black Cat [Durdu]
    Bleach [Durdu]
    Death Note [Devam Ediyor]
    Hellsing Ultimate [Devam Ediyor]
    Muteki Kanban Musume [Tamamlandı]
    Rurouni Kenshin [Devam Ediyor]
    Shingetsutan Tsukihime [Durdu]
    Witchblade [Devam Ediyor]

Canlı.net

Bleach [Durdu]
    Naruto [Durdu]

Captain Tsubasa Turk Fansub [CT-Turk]

Captain Tsubasa [Devam Ediyor]
    Captain Tsubasa: Europe Daikessen [Tamamlandı]
    Shin Captain Tsubasa [Tamamlandı]

DigiSub Fansub [DigiSub]

Digimon Adventure [Devam Ediyor]

KoohaiTR Fansub

Love Hina [Devam Ediyor]

Korsan Fansub [Korsan-Fansub]

Blue Dragon [Devam Ediyor]
    Devil May Cry [Devam Ediyor]
    One Piece [Durdu] *

Mangank Fansub [MANGANK]

Genshiken [Durdu]
    Death Note [Durdu]

Turkish Stars Fansub [TRS_F] **

Basilisk [Tamamlandı]
    Capeta [Durdu]

TR Heroes Çeviri Ekibi [TRH]

Devil May Cry [Devam Ediyor]

* İlk kez türkçe bir fansub projesi, animenin lisans hakkı bulunan firma tarafından durdurulmuştur.

** İlk türkçe fansub grubu.

Not: Liste LogaN tarafından hazırlanmıştır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VaraVara -- 19 Temmuz 2007; 12:34:58 >

• i know you
  • Sağol çok güzel hazırlamışsın. Umarım Türkçe Fansub grupları daha da artar. Belki biz de DH anime diye bir fansub grubu kurarız ileride
  • quote:

Orjinalden alıntı: Glyph

Sağol çok güzel hazırlamışsın. Umarım Türkçe Fansub grupları daha da artar. Belki biz de DH anime diye bir fansub grubu kurarız ileride

tmm ben de öle bişi dicektim siz de kurun bi grup
  • güzel başlık benim sormak istediğim..aşadaki yazılana göre ne sakıncası var. tr funsub olmasının...

* İlk kez türkçe bir fansub projesi, animenin lisans hakkı bulunan firma tarafından durdurulmuştur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jrking

güzel başlık benim sormak istediğim..aşadaki yazılana göre ne sakıncası var. tr funsub olmasının...

quote:

One Piece fansublarımızı, One Piece'in Türkiye'deki telif haklarına sahip olan Filma LTD. şirketinden gelen uyarıyla sona erdirmek zorundayız. Bize attıkları mailla ne kadar rahatsız olduklarından bahsettiler ve bölümleri siteden kaldırmamızı istediler. Aksi taktirde yasal yollara başvuracaklarını belirttiler.

Yani lisans sahibi firmalar, lisansladıkları ürünlerin illegal yollarla dağıtılmasını istemiyorlar. Bu her sektör için geçerli.

Bu yurtdışındaki birçok fansub grubununda başına geliyor. Örneğin birçok fansub grubuna Death Note u fansublamayı bırakmaları için uyarı mesajları gönderilmiştir ve birçoğu projeyi bırakmıştır.

Genelde Japon firmaları fansublara pek karşı değiller. Çünkü yabancı ülkere animeleri tanıtan fansub gruplarıdır. Bunun üzerine Amerikadan birçok firma fansub gruplarından en çok talep gören animelerini lisanslamaktadır. Ve daha sonra ise gruplara animeyi bırakmaları konusunda uyarı mesajları gönderirler.

Kısaca bu olay doğal birşey :) Ama ülkemizde ilk defa Korsan Fansub'ın One Piece projesinde gerçekleşti bu şey.

• DigiSub Fansub grubu Digimon Adventure adlı animeyi çıkartmaya başlamıştır!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu Türk Funsub gruplarını ayakta alkışlamak gerek , hiçbir karşılık beklemeden saatlerini harcıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 17 Temmuz 2007; 22:48:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Bu Türk Funsub gruplarını ayakta alkışlamak gerek , hiçbir karşılık beklemeden saatlerini harcıyorlar.

unutmamak lazım %90'ı reklam için yapıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KageBunshinNoJutsu

Biraz daha açarmısın bu cümleyi ? Pek anlayamadım da.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Bu Türk Funsub gruplarını ayakta alkışlamak gerek , hiçbir karşılık beklemeden saatlerini harcıyorlar.

Orada dur bakalım ... Ben de bu sozunu ettigin fansub gruplarından birisinin üyesiyim hatta acıkca soyleyeyim, TRSF nin kurucu 2 üyesinden birisiyim , Türkiye 'de bu işi yapan ilk grubun ... Su anda neden calısmıyoruz bazı ozel nedenlerden oturu ... Ancak su reklam icin yapıyolar sozun gercekten cok anlamsız kalıyor .... bunun reklamla bilmem neyle alakası olmaz , biz animeye olan sevgimizi ortaya koyduk bu calısmaları yaparken bizden sonra baslayan arkadaslarımızdan da oyle para pul icin bu işe giren olduguna inanmak istemiyorum oyle birileri varsa desteklemezsiniz olur biter , hem neyin reklamını yapacagız ki ? Ceviri bildigimizin mi altyazı dizgi vs yapabildigimizin mi ? Sacmalıktan ote bisey değil ...

Anime fansub calısması yapan gruplara destek veren arkadaslara da tesekkur ediyorum buradan.Yabancı grupları yakalamak icin daha cok calısmamız lazım ama en büyük katkı buna kuskusuz izleyiciler olacaktır.Ayrıca işin anime boyutundan bakarsak birgun bizim de tv lerimizde Ghost in the Shell dir , Macross dur Gundam dır ... buyuk produksiyonları uygun saatlerde ve yapıma yakısır sekilde seyretme imkanı kazabilmemiz en büyük hayalimiz.

• cidden dh adına bir funsub kursak?

ben dmc için korsan funsub ile konuştum şuan için çevirmene ihtiyacımız yok dediler...Heroes TR ye mail attım bakalım...

ayrıca katılmayı düşündüğüm bir grup daha var ama onlar manga çevirisi yapıyorlar...

varmı DH dan böle bir funsub çıkartabilecek eleman.?
  • para pul için yapıyorlar anlamında demedim ,

şöhret <<< :)

bazı arkadaşlar var piyasada hava atıyorlar ben şu animeyi çevirdim şunu yaptım bunu yaptım şu gruba üyeyim vs..vs..

umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

cidden dh adına bir funsub kursak?

ben dmc için korsan funsub ile konuştum şuan için çevirmene ihtiyacımız yok dediler...Heroes TR ye mail attım bakalım...

ayrıca katılmayı düşündüğüm bir grup daha var ama onlar manga çevirisi yapıyorlar...

ingilizcesi sağlam olan varsa fansub grubu kurabiliriz DH olarak

eğer alan lazımsa sınırsız alan mevcut bende

Chaise ablamızda 1 ay'a kadar aramıza katılacak sanırım , en hızlı fansub grubu biz oluruz direk japoncadan türkçeye çeviri olur

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

cidden dh adına bir funsub kursak?

ingilizcesi sağlam olan varsa fansub grubu kurabiliriz DH olarak

eğer alan lazımsa sınırsız alan mevcut bende

Chaise ablamızda 1 ay'a kadar aramıza katılacak sanırım , en hızlı fansub grubu biz oluruz direk japoncadan türkçeye çeviri olur

o zaman delii olur...bende ingilizce iyi....valla ben varım bu işte yakında ben japonca kursuna başlayacam..(umarım) o zaman dahada iyi olur...ayrı bir konu açsakmıki?Dh funsub için...

• ooo funsub bende yarı m etmek isterim ama çeviri deilde dosyalar için kaynak olurum seed mi diolar ne ondan ingilizcem sizin kadar iyi deil....

bu başlık baya işime yaradı teşekkürler @varavara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 31 Temmuz 2007; 22:48:20 >
  • abi bu başlığı güncelleyelim biraz ;
    anianka grubunu iki yeni serisi var baya güzel seriler tavsiye ederim...
    AniAnka Fansub [Ani-anka]

Black Lagoon [Tamamlandı]
    Naruto Shippuuden [Devam Ediyor]
    Red Garden [Tamamlandı]

yeniler:
    Darker Than Black [Devam Ediyor]
    Mushishi [Devam Ediyor]
    Black Lagoon 2. stage [Devam Ediyor]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrking -- 19 Eylül 2007; 18:36:53 >
  • Magic Knıght Rayeart'ı cevirecek birileri çıkarsa bir gün duacıları olucam
  • dostum ben su naruto isimli animeyi begenerek izliyorum. ama son bolumlerin altyazısı yok galiba 170 bolumu fansublar cevirmiş ama gerisi yok bulabilirmiyiz acaba... birde boyle bir fansub grubu kurulursa ingilizcem o kadar iyi degildir ama her turlu arastırmayı yapabilirim...
  • Naruto 147 de şu an. Yavaş yavaş çeviriyor arkadaşlar. Bende önümüzdeki hafta bir bölüm daha çevircem naruto dan.
    Bu arada haftaya chaos head çevirisine başlıyorum haydi hayırlısı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.