Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM ÇEKİM NASİL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
64.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar eskiden avea kullandim şehir merkezinde bile zor çekiyordu türk telekomla birleştikten itibaren internetin de hizlanma veya çekim gücünde yükselme oldu mu kullananlar bilgi verebilir mi? Vodafoneden türk telekoma geçmeyi düşünüyorum tarifeleri cazip geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaderim1995 -- 12 Haziran 2016; 22:56:05 >

• 3 operatoru de kullanan birisi olarak. Elimden geldigince tarafsiz yorum yazmaya calisacagim. 2 tane hattim var. Birincisi surekli kullandigim turk telekom faturali hattim ve ozel islerim icin kullandigim 4 5 ayda bir turkcell ve vodafone arasi gecis yaptigim faturasiz hattim var.

Oncelikle turk telekomu sehir merkezlerinde sorunsuza yakin kullaniyorum. Hattimda 21 gb internet var. Gunun yogun saatlerinde mac izledigim bile oluyor. Hic dondugunu gormedim. 4.5g kapsaması istanbulda fena degil. Ancak son senede cok yuksek olan 4.5g hizlari abone sayisindaki artis nedeniyle eskisi kadar yuksek degil ama kesinlikle bir sey yapmana engel olarak kadar kotu degil. Ornek vereyim istanbul sislide evim. Gecen seneye kadar 192 200mb hiz aldigim evimde su an en fazla 25 civari cikiyor. Sehir disi icinsee sunu soyleyeyim. Yazlari karadenizde com sorun yasiyordum. 3g olmayan ilceler vardi. Su an hepsine 4.5g gelmis durumda. Kirsalda 900mhzden 3g olan cok sayida istasyon acildi. Gecen sene ile bu sene arasinda ciddi farklar var. Sinop samsun civari icin soyluyorum. Egede de sorunsuz kullandim. Istanbuldan muglaya kadar gittim 2gye dustugunu gormedim. Cogunlukla 4.5g vardi. Turkcell performansi beklemek hata olur ama gecen sene cok ciddi yatirim yaptilar 4.5g ve 3g kapsamasina. Baya fark var hatta 2017 temmuza gore bile fark var. Kastamonu eskipazarda 3g yoktu su an 4.5g var 900mhz 3g var. Farki anlamaniz acisindan soyluyorum. Yaptigim yorum kendi deneyimlerim geneli yansitmaz.

Gelelim turkcelle. Soyleyecek cok birsey yok. 4.5g sinyali cok guclu istanbulda yuzde 90 oranda hep full. Hizlar inanilmaz derece de yuksek. Karayollarinda koylerde yaylalarda en kotu ihtimal 3g kullaniyosun. 2gye dustugunu hic gormedim. Gittim heryerde interneti kullandim. Ozetle turkcell ne soylenebilir.

Vodafoneu kisa suredir kullaniyorum. Soylenenin aksina intenet hizi gayet guzel istanbulda. Yogun yerlerde 2600 mhzden hizmet verdigi yerlerde hiz gayet iyi. En yuksek 60mbit gordum.

Siralama yap dersen turkcell > turk telekom > vodafone derim

Sehir merkezindeyseniz en azindan bi muddet denemenizi oneririm.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Türk Telekom Çekim Kalitesi

Türk Telekom, Türkiye'nin önde gelen telekomünikasyon sağlayıcılarından biridir. Ülke genelinde geniş bir kapsama alanına sahip olan Türk Telekom, birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

Türk Telekom Her Yerde Çekiyor mu?

Türk Telekom'un çekim kalitesi, bulunduğun bölgeye ve kullandığın cihazın modeline bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, büyük şehirlerde ve yoğun nüfuslu alanlarda daha iyi bir çekim kalitesi sunulurken, kırsal bölgelerde çekim kalitesi düşebilir.

Türk Telekom İyi Çekiyor mu?

Türk Telekom kullanıcılarının deneyimleri, çekim kalitesi açısından büyük ölçüde değişiklik göstermektedir. Bazı kullanıcılar mükemmel bir çekim kalitesi bildirirken, bazıları ise özellikle kırsal alanlarda sorunlarla karşılaştıklarını ifade etmektedir.

Türk Telekom Köyde Çeker mi?

Kırsal alanlardaki çekim kalitesi, şehirlere göre daha düşük olabilir. Ancak Türk Telekom, kırsal bölgelerde de çekim kalitesini artırmak için yatırım yapmaktadır. Köyünde Türk Telekom çekiminin olup olmadığını öğrenmek için en iyi yol, bölgedeki diğer kullanıcılarla iletişime geçmektir.

Türk Telekom Kullanıcılarının Yorumları

Türk Telekom kullanıcılarının yorumları, çekim kalitesiyle ilgili farklı görüşler sunmaktadır. Bazı kullanıcılar çekim kalitesinden memnunken, bazıları sorun yaşadıklarını bildirmektedir. Genel olarak, Türk Telekom'un çekim kalitesi, bulunduğun bölgeye ve kullandığın cihazın modeline bağlı olarak değişir.

Türk Telekom Çekimini Nasıl İyileştirebilirsin?

Türk Telekom çekimini iyileştirmek için yapabileceğin birkaç şey vardır:

• En son cihaz yazılımını ve işletim sistemini yükle.
    • Cihazını yeniden başlatmayı dene.
    • Sinyalin güçlü olduğu bir alana taşımaya çalış.
    • Bir sinyal yükseltici kullanmayı düşün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben kullanmaktayım memnunum fakat daha çok bölgeden bölgeye çekim gücü değişmekte en sağlıklı çözüm bölgenizdeki kullanıcılardan fikir edinmeniz.
  • Eskiden neyse simdi de o... turk telekom olması, 4g de 900 bandını kullanması hiçbirşeyi değiştirmedi
  • Arkadaşın dediği gibi,değişen birşey yok
    Bulaşma sakın
  • Bölgesel değişiklik gösteriyor fakat 2 yıl öncesine göre Bakırköy, Bahçelievler ve Bağcılarda (tabi benim bulunduğum bölgelerde) iyileşme olmuş. Bence denemeye değer olmazsa tekrar taşıma yaparsınız.
  • Eskisi gibi berbat düzelir dedik düzelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limonen

Eskisi gibi berbat düzelir dedik düzelmedi
    yorum yapan arkadaşlar türk telekom mobil kullanıcıları mı? eğer türk telekom kullanıyorlarsa ve çekim gücünden memnun değillerse, neden hala bu operatörde kalıyorlar?
  • 13 senedir kullaniyorum. Cok memnunum. Uzun yol yaparim. Baska şehirlere koylere va giderim. Çekmedigine cok az denk geldim. İstanbul'da fena değil. 900mhzden sonra kapali alan sorunu da kalmadi gibi. Bazi yerlerde diger operatorlerden iyi cektigi de oluo ama bazen oyle yerlerde cekmio ki anlam veremiosun. Mesela istanbul eyup ilcesine bagli pirincci koyu var. Koy dedigime bakmayin. Ilce merkezine 5 6 kmdir. Koyde acik alanda 2g da dahil hic sinyal yok. Buranin en onemli özelliği mesire alani olmasi pazar gunu 50.000 insan geliyodur en az. Boyle bi yerde cekmemesi baya anlamsiz. 10 senedir arayip soyluorum. Bana hep alakasiz aciklamalar yaptilar. Bolgedeki istasyonda iyilestirme yapicaz dediler ama sorun bolgede istasyon olmamasi zaten. Bu ornekten anlayacagin sorunlarla fazla ilgilenmiyolar 😅 cekmedigi tek yer burasini gordum ama genel olarak iyidir. Internetinden kesin memnun kalirsin. Yolun bu koye düşmuosa rahatlikla kullanabilirsin.
  • trtunski T kullanıcısına yanıt
    Kapalı alan sorunu ilk günkü gibi devam ediyor Iç anadoluda şehir merkezlerinde halen çoğu yerde 900 mhzye geçilmedi. Batı illerinde belki alt yapıyı değiştirmişlerdir. Buralarda hala türktelekom üçüncü operatör konumunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: effect68

Kapalı alan sorunu ilk günkü gibi devam ediyor Iç anadoluda şehir merkezlerinde halen çoğu yerde 900 mhzye geçilmedi. Batı illerinde belki alt yapıyı değiştirmişlerdir. Buralarda hala türktelekom üçüncü operatör konumunda.

Ben istanbul icin bahsetmistim burda baya iyi durumda kapali alanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: heathrow is humanist

yorum yapan arkadaşlar türk telekom mobil kullanıcıları mı? eğer türk telekom kullanıyorlarsa ve çekim gücünden memnun değillerse, neden hala bu operatörde kalıyorlar?

Düzelir umuduyla bir sene kaldım bugün taşındım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kroton

quote:

Umut dünyası? Hem de 1 sene?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kroton

quote:

Umut dünyası? Hem de 1 sene?

Evet ama gergörki firma sorumsuz olunca olmuyor

• heathrow is humanist H kullanıcısına yanıt
    Vallahi helal olsun 1 sene sabrettiğiniz için.

Ben geçen sene Ağustos ayına kadar bulundugum cevrelerde Turk Telekomdan (O zamanki Avea) aşırı derecede memnundum ve 4 seneye yakındır kullanıyordum. Sonra birden baz istasyonunu kaldırdılar (KOcaeli - Dilovası ilçesi) bulundugum bölgede ve telefon hiç çekmez oldu. 3 hafta kadar dayanabildim :) Eylül başıydı ve Avea Kasım ayı gibi yeni baz istasyonu dikileceğini söylemişti ama ben imkanı yok sabredemezdim o şekilde 3-4 ay.

Ardından Turkcell'e taşıdım ve 3 ay kadar da onu kullandım ama o da çok parlak durumda değildi yine bulundugum çevrede. Sadece Turk Telekom'un 1 tık üstüydü.

Ardından bir de Vodafone'u deneyeyim dedim ve bir tek ondan randıman aldım. Bu yüzden hala da Vodafone kullanıyorum..

Bu arada geçen sene Ağustos ayından bu sene Haziran ayına kadar herhangi bir değişen durum da olmadı. Söz verdikleri gibi yeni baz istasyonu filan dikmediler. Hala kullanan arkadaşlar var çünkü is yerinde ama düzelir umudu ile değil, cihaz taahhütleri olduğu için numaralarını taşıyamıyorlar. BAzen arada mobil verici aracı görüyorum ve gördüğüm günler arkadaşlara soruyorum ama pek işe yaramıyormuş. Taahhüdü biten kaçıyor bizim burada Turk telekomdan. Günün en az 8-9 saatinin geçtiği bir yerde telefonun çekmemesi gerçekten problem.

• Kocaeli/Darıca ve Gebze'de durum aynı hocam halen kendilerini geliştiremediler.Türkcell bizim bölgemizde çok iyi çekerken Türk Telekom 1 diş zor çekiyordu.Vodafone 800 mmhz kullandığı için evimde 4G full çekmeye başladı ondan dolayı Türk telekom yada Avea isim harici hiç bir fark yok inşallah düzeltirler ama bu zamana kadar düzeltmeyen şimdimi düzeltecek Avea eski yerini halen koruyor.Reklam yaparak imajlarını düzeltemezler.
    Türk telekom santral binasında 3 operatörün baz istasyonu var bariz bir şekilde en kötü Türk telekom çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 13 Haziran 2016; 17:04:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Kocaeli/Darıca ve Gebze'de durum aynı hocam halen kendilerini geliştiremediler.Türkcell bizim bölgemizde çok iyi çekerken Türk Telekom 1 diş zor çekiyordu.Vodafone 800 mmhz kullandığı için evimde 4G full çekmeye başladı ondan dolayı Türk telekom yada Avea isim harici hiç bir fark yok inşallah düzeltirler ama bu zamana kadar düzeltmeyen şimdimi düzeltecek Avea eski yerini halen koruyor.Reklam yaparak imajlarını düzeltemezler.
    Türk telekom santral binasında 3 operatörün baz istasyonu var bariz bir şekilde en kötü Türk telekom çekiyor.

o bölgede 4G ye çok yatırım yapıldı,her mahallede en az 2 tane 1800 MHz 4G vericisi kuruldu.vodafone işin kolayına kaçıp 800 MHz'den veriyor ama hız çok düşük kalıyor, kapsama artıyor ama hız 3G'den farksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 14 Haziran 2016; 2:38:14 >

• Ben sadece 4G'den bahsetmiyorum zaten yeni bir teknoloji ülkemizede yeni girdiğinden dolayı pek söz etmemiz doğru olmaz şayet Türk telekom 3G'de aşırı derece berbat çekiyor ve 2 yıldır bildiriyorum farklı telefonlardan bir sonuca ulaşamadım şayet Kocaeli'nin çoğu bölgesinde Türkcell iyi hizmet verirken Türk telekom neden halen düzeltmiyor anlamış değilim.Vodafone halen yerini korumuş durumda Türk telekom bu yönetim biçimiyle ilerleme kaydedemez.
    Mesela bursa'da Türk telekom çok iyi ve 1.ci operatör olmaya layık ama gel gör ki diğer il ve ilçelerde son derece berbat devamlı test yaptığım için kontrol ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Ben sadece 4G'den bahsetmiyorum zaten yeni bir teknoloji ülkemizede yeni girdiğinden dolayı pek söz etmemiz doğru olmaz şayet Türk telekom 3G'de aşırı derece berbat çekiyor ve 2 yıldır bildiriyorum farklı telefonlardan bir sonuca ulaşamadım şayet Kocaeli'nin çoğu bölgesinde Türkcell iyi hizmet verirken Türk telekom neden halen düzeltmiyor anlamış değilim.Vodafone halen yerini korumuş durumda Türk telekom bu yönetim biçimiyle ilerleme kaydedemez.
    Mesela bursa'da Türk telekom çok iyi ve 1.ci operatör olmaya layık ama gel gör ki diğer il ve ilçelerde son derece berbat devamlı test yaptığım için kontrol ediyorum.

bu saatten sonra 900 MHz 3G hariç yatırım yapmazlar, devir 4G devri.
  • 3G yatırım olacak tabikide herşey internet değildir.4G'de konuşma yapılamıyor.
    4G Volte HD sistemi için 5-10 yıl zamanı var ondan dolayı daha erken konuşuyorsunuz.
    2G telefon ciddi oranda kullanılmakta iken 3g ölü yatırım gözüyle bakmanız gerçekten bu işleri bilmediğiniz anlamına gelmektedir.
    Zaten çok ileride baz istasyonu diye bir şey duymacaksınız uydu ile haberleşme teknolojisi artacak ve çekim problemi kalmayacaktır.
  • Boyacı küpü değil ki bu, akşamdan sabaha düzelsin.

Zamanla olur bu işler.. Bizim millet sabırsızdır hemen olsun ister.

Ha birde operatörlerin yaptığı yatırımlarla ve o yatırımların BTK'dan onaylanmasıyla olur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.