2025te gelişmeler olacakmış, belediye ile olan sorunları çözmüşler sanırım beklemedeyiz |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2657. sayfa)
-
-
İstanbul / Pendik / Kaynarca Mah. Türk Telekom ayın 21inde bina kutusuna dairelerin kabloları bağlandı. Her şey hazır halde ama saha ekibi gelip bir modem kurulumu yapamıyor hala bekliyoruz. BU civarda oturup bizden başka bekleyen var mı acaba ?
-
Gelmemelerinin sebebi santral tarafının tamamlanmamış olması. bu ay içinde tamamlayacaklarını söylüyorlar.
-
Bu bilgiye nereden ulaştınız acaba ?
-
Pendik Telekom Müdürlüğü olağan ziyaretlerimden ve aynı bölgede yaşamış olmamızdan, sizin gibi aynı durumda olan en az 5 arkadaşım bir o kadar forumda bu konuyu yazan insanlar sayesinde.
Pendik Müdürlüğün her biriminde gide gele ve işten dolayı bir tanıdık olması vesilesi ile
Sizin için can alıcı soru şu sadece binada fiber kullanan kimse var mı (sanmıyorum), eğer talep açılıp gelmiyorlar ise size özel bir durum değil Fiber sistemin tam olarak aktif olmamasından ötürü. Kutu kablo ve daire bağlantıları 11. ayda tamamlanıp hala üyelik için bekleyenler var (sistemde FFTH 1000Mbps aktif gözükmekte). Size özel bir durum değil Pendik Müdürlüğü aşırı derecede yığılmada Ocak sonuan kadar bitirip diğer işlere geçmeye çalışıyorlar, benim gibi ücret karşılığı yaptırmak isteyenler gibi.
-
Anladım. Detaylı bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim. Beklemekten başka çaremiz yok anlaşılan.
-
Emin olun ben sizden daha çok istiyorum fiberlenmenizi, bu sayede benim yaşadığım yere daha çok yaklaşmış oluyor fiber gelmesi ama Pendik Müdürlük alan olarak çok büyük bir yerden sorumlu ve çoğu bitik altyapı. Sizin şanslı yanınız son adımda olmanız onu da hızlı şekilde çözerler inşallah sizde bakır illetinden kurtulursunuz
Türknet sorgusu yapmanızı tavsiye ederim bu arada oralarda hızlı şekilde çalışmaları mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 4 Ocak 2025; 11:25:10 > -
Türknet maalesef E5 tarafının üst tarafında aktif alt taraf için çalışma hiç görmedim. Şimdi aynı arsa üzerinde bulunan ikiz binamızdaki arkadaşa sordum. Aktif olarak fiber kullanıyorlarmış gelip modem kurulumunu yapmışlar onlara. Santral olayı her bina için ayrı mı yoksa sokak veya mahalle bazlı mı ?
-
Binamıza Türk Telekom fiber internet geliyor, daire içine kadar fiber hat var ve gpon cihazına bağlanıyor.
Bu durumda altyapımız gbps internet desteklemesi gerekmez mi, alabileceğimiz en yüksek hız 100 mbps imiş. Siteden sorgulattım, orada da böyle. Hemen yanımızdaki site için baktım, onlara gbps hız verilmiş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmma -- 4 Ocak 2025; 13:1:12 > -
Her bina için ayrı işliyor ama genelde mahalle yapılırken aynı anda sonuca ulaşılır. Telekomu aramanızda fayda var ekip atlamış olabilir, ya da binanızın bağlatısında sorun olabilir. Biraz darlamanız da fayda var.
-
https://guldurennet.com.tr/altyapi//
sorgu yapıp atma şansınız var mıdır.
@DarkGathering hocam sizde yapsanız aslında görsek daha iyi olur.
-
-
Beyler bende Türk telekomu darladım. Geldiler incelediler ancak bizim sitede hiç türk telekom altyapısı yok. Her neyse sonrasında planda olmadığını ancak özel projelendirme ile yapılabileceğini söylediler. Sitenin başına kadar fiber geliyor biz site içi kazı maliyetini karşılayacakmışız bunlar fatura kesecekmiş. Dairelere kadar optik cam kablo gpon altyapı çekeceklermiş. Türk Telekomun böyle ücret aldığı durumlar oluyor mu ?
-
Merak ettim: "Site" dediğiniz yerleşim kaç blok ve dairedir? Ve ne zamandır yerleşimde? (Son 5-6 yılda yapılmiş bir yer ise müteahhitin hem bloklara T.Telekom için Site girişinden kablo geçiş kanal(lar)ı yapmış olması gerekir hem de her blok bodrumundan veya girişinden her daireye dahili tesisat F/O kablosu (OBK) çekmiş olması gerekirdi...)
Normalde Telekom'un böyle çok konutlu yerleşim birimlerini (özellikle de iskanı varsa...) şehir planında görüp es geçmemesi gerekir???
-
2008 yapımı site hocam. 5 Blok 70 küsür daire var. Kanallar var zaten fiber altyapı var ama sadece turkcellin. Turk telekom yok sitede
-
Sizin durumunuz ilginç. Tamam, Siteniz 2008 yerleşimli olduğundan burada müteahhitin binalarda dairelere OBK çekmemiş olması normal. Ancak dairelere Cat.5/6 ethrernet kablosu çekilmiş olabilir.
Ancak Turkcell'in (yabni Superonline'nın = SOL) F/O kablolarını geçirdiği beton kanalları herhalde müteahhit yapmıştır. Söz konusu kanallardan SOL'un kablo geçirmiş olması bu kanalların SOL tarafından sahiplenilmiş olmasını (bana göre) haklı kılmaz. Oradan T.Telekom da kendi kablolarını (bence) çekebilir.
Ama T.Telekom Site'den bir para koparmak adına size böyle bir karşı teklifle geliyorsa, işin o tarafını ben bilemem. Ama bence T.telekom'un ne kadar bir para isteyeceğini öğrenin. Ayrıca kendi kablolarını toprak altından nasıl geçireceklerini de. Tercih, beton kanallar içinden geçirilmesi. Toprağı kazıp da sadece ABS/plastik kablo kanallarından geçirmeleri %100 sağlıklı olmayabilir; yer altında bu kabloları "sevecek" kemirgenler olabilir.
-
Sitede tt sabit telefonda kullanan olmamış demek ki bu yüzden oraya uğramamış tt
-
Site yapılır iken SOL ile anlaşma yapmış olabilir müteahhit.
Bizim buradaki Kiptaş evlerinde anlaşmaları var Telekom altyapısı mevcut değil örnek vermek gerekirse. -
Evet olabilir, bu aklıma gelmemişti. Ama böyle bir ön anlaşma (yani mülkiyet sahibi olacakların habersiz olması ve oldu bittiye getirilmiş olmaları) hem etik değil hem de hukuki yönüyle çok su kaldırır iş mahkemelere intikal ederse...
-
Satış sözleşmesinde, alımda, tanıtımda SOL olacağı söylendi ondan hukuki yol ne yazık ki kapalı
Aklıma takıldı yönetimden arkadaşımı aradım TT de izin vermişler yakın zamanda aktif edilmiş FFTH
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 5 Ocak 2025; 0:18:26 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X