Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (627. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.256
Cevap
127
Favori
738.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GeForce Now Türkiye Server ları ile Ağ testi

• Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama bir problemim var,

35 mbps'ye kadar hipernet limitsiz kullanıyordum (fibernet desteklenmiyor) modem altyapı sayfasından kontrol ederken hattın alabilieceği maksimum hızın 50 mbps olduğunu görüp kampanyaları kontrol ettim 10 tl farkla 50 mbps'e kadar olan pakete geçiş yaptım, 2 hafta kadar herşey çok iyiydi ama yaklaşık 3-4 haftadır hızım geri 28 mbps'ye düşürüldü, pakete de boşuna geçmiş oldum, düzelir düzelir diye bekledim ama nafile, bugün şikayetvar'a yazdım,

Arayarak çözüme ulaştırabilir miyim konuyu?

Benzer bir problemle karşılaşan var mı?

• VDSL2 35B profili ile ilgili bir gelişme var mı ?

• semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

Ping de o kadar fark nasıl olur, tt diğer iss lere müdahale edebiliyor mu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taahhüdü olanlar bitmesine kaç gün kala başka bir iss ye rahatça geçebiliyor?

• arkadaşlar bundan sonraki süreç nasıl işliyor bilen varmı ne kadar bekleriz?

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
  • Dostlar ben de yeni bir binaya taşınacağım ama şu anda 100/8 olarak vdsl internet kullanıyorum. Yeni binada da 100/8 internet kullanmayı planlıyorum.

Yeni binada bodrumda böyle bir kutu var aynı şekilde turuncu ve sarı kablolar bağlı.

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU

Sarı kablolar apartman kablo şaftına kadar her katta 2 tane olmak üzere yuvarlakça sarılı şekilde duruyor yani dairenin içine girmiyor. Uçları da açık. aynı zamanda kablo şaftından dairenin içine kadar Cat5e kablo da geliyor. Ancak altyapı fiber.

Şimdi yeni abonelik başlatacağım bu sarı ince fiber kabloyu TT ekipleri gelip benim dairemin içine kadar çekecek mi ? Yoksa bu daireye çekme işlemini benim mi yapmam gerekiyor. onlar yapmayıp ben de yapmazsam altyapı fiber değil deyip bana CAT5E üzerinden ADSL bağlantı yapma olasılıkları var mı ?

• Biraz araştırdım. Bağlantı FTTH olacakmış yani daireye kadar fiber. Ancak anlamadığım konu şu ki ben TurkNet kullanacağım. Ve bu durumda TT ekipleri kablo şaftından kabloyu alıp daireye kadar getirecek ve bir ONT cihazı ve router koyacak. Bu durumda benim tarifeme 10 tl ekstra ont ve router kirası vermem gerekiyor ancak şu anda tarife fiyatı 100Mbps için 85 tl gözüküyor . Sonradan bu ücret yansıyacak mı ? Yansımayacaksa benim kendi router ont cihazı mı almam gerekiyor.

Ayrıca TT sadece ONT cihazı bağlayıp mı gidecek yoksa router da mı verecek ? Router verirse kendi fiber modemimi kullanabilecek miyim ?

• Buralarda TT Bakır tarafında çalışmış deneyimli birisi varsa benim de bir sorum olacak.
    Benim YAPA'dan VAEye geçiş işlemim sırasında cuma günü yeni devre dairemde sonlandırıldı Türknet personeli tarafından. Evrak onayları yüzünden bugüne kadar yeni bir hareket olmadı. Bugün TT personeli arayarak telefonda anlamamın zor olduğu iki seçenek sundu bana. Seçeneklerden birisi yeni vae devresi çekmekken diğeri seçenek asıl benim kafamı karıştırandı. Personel cuma günü yeni devre apartmanmda sonlanmamış gibi konuştu yani. Otomasyon sisteminde TT personeli nasıl oluyor da sonlandırma yapılanı ve sinyal olmasına rağmen ip olmayan hattın cuma günü işlem geçirdiğini görmüyor bunu anlamadım.
    Ek olarak kafamı karıştıran diğer seçeneği de cevaplayan birisi çıkarsa yazayım buraya. Arama kaydından yazıya aktarmak uzun olacak

• Türknet modem kirası vs almıyor, fiber de her şey dahil 85 Tl alıyor diye biliyorum.

• Türk Telekom taahhüt bitişine 9 gün kala kaç tl cayma bedeli çıkartıyordur?

• Müstakil eve Fiber nasıl çekilir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Avengers.90 kullanıcısına yanıt

müstakil eve çekeceklerini sanmam. şöyle müstakil evlerden oluşan bi site tarzı bişey olsa tamam, bi kaç yerde görmüştüm.

• ONY86 kullanıcısına yanıt
    Yani hiç şansımız yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avengers.90

VDSL modem almak istiyorum hangi modemi tavsiye edersiniz?

Zyxel 3625 T50 B aldım oldukca memnunum 3 aydir kullaniyorum. Wi cekim gücü modem odada salondan en çok bir seviye düşme var. Yazilim konusunda size asss markasi vs iyidir diyenler olur ben kanmadim assstann uzak dur derim.

• a manly man kullanıcısına yanıt
    Özellikleride güzelmiş. Peki TP-Link Archer VR2100 Modem nasıl?
  • Superonline ftth altyapısı kullanan eve aynı anda tt fiber de bağlatılabilir mi? Bağlatılıyorsa herhangi bir sorun çıkar mı sonradan

• quote:

Özellikleride güzelmiş. Peki TP-Link Archer VR2100 Modem nasıl?

Archer 2100 o da iyi bi makina ama kopmalari oldugunu okumus arastirmistim kabloluda da kopma sorunlari yaşamişlar ısınma sorunu yaşıyoruz diye bikaç kişinin tavsiyesini almiştim. Ben bu modem işini haftalarca süren araştirmalarim sonunda aldim . 3625 T20 a da iyidir ama onun B modelinden uzak durun o yerel yazilimlıdır kısîtlanirsiniz. Fakat onun da forumlar da araştirin bazi kronik sorunlari var. Alıcîlar kullanicilar şu senede Kneetic Extra ile 3625 T50B arasinda gidip geliyorlar ben Zxyel den yana tercih yapdim oldukça memnunum ısînma da yok Airties gibi soba gibi yanmoyor 5650 si vardi onun. Ben Airties cıyîm piyasandan üretimi kalkmasa alirdim ama anladim ki Zyxel de ondan geri kalmamis gayet kullanisli bir modem yapmaya başarmiş. Yazilimdan ne bekliyolar onu anlamadim okumasınî bilmeyene yazilim kòtü gelir. Okumasın bilecen. Keenetic yazilimda iyi fakat 80lerden kalma galeta çubugu gibi antenleri aşırı derecede ilkel. Bedava deseler tercih etmem. Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a manly man -- 18 Şubat 2021; 18:32:2 >

• a manly man kullanıcısına yanıt
    Burada iyi şeyler dememişler ama.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145670958
  • quote:

Burada iyi şeyler dememişler ama.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145670958

Kardeş o yorumu ben de okudum hatta o arkadaşla baya yazdik çizdik. Memnun olmayan 5GHz a takan ;ekran kartlarında bi ultimate takîntısı olanlar vardir onun gibi yazılıma çamur atan . Ben malın üreticisi değilim demesi parayla. Ben memnunum bi sıkıntı da yaşamadim

• 
Sayfa: önceki 625626627628629
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.