Şimdi Ara

Türk Telekom'un hatalı işlem rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türk telekom'da faturasız hat kullanıcısıyken uygun bir tarife bulunca faturalı hatta geçmek için müşteri hizmetlerini arayıp talep oluşturdum. işim gereği hattımı aktif olarak kullanmam gerektiğinden geçiş aşamasında bir kesinti yaşayıp yaşamayacağımı hattı hemen kullanmaya devam edip edemeyeceğimi operatöre özellikle sordum ve herhangi bir sorun olmayacağı yanıtını aldım. talepten sonra faturalı hatta geçtiğime dair smsler geldi.

geçişten 15-20 dakika sonra yaptığım kişisel görüşmeler kendiliğinden sonlandı.

toplamda üç kez kendiliğinden sonlanan görüşmelerden sonra hattım tamamen kullanılamaz hale geldi. anladım ki hattım kapanmıştı. arayanlar 'eksik veya yanlış bir numara çevirdiniz' 'böyle bir numara bulunmamaktadır' şeklinde geri dönüşler alıyordu. (bunu daha sonradan iletişim kurduğumda beni arayanlar söyledi.)

29 eylül gecesi yaptığım talep sonucu türk telekom'un hatası nedeniyle hattımın kapanmasıyla karşı karşıya kaldım. özel müşteri mail adresine durumu izah eden bir mail yolladım. görsel mail metnini ve ekran görüntülerini entry içinde bulacaksınız.

söz konusu mail;

öncelikle merhaba, 29 eylül saat 23.13'te müşteri temsilcisiyle yaptığım görüşmede faturalı hatta geçiş talebim ile ilgili işlemleri sorunsuz şekilde onayladım ve telefonumu on dakika sonra açıp kullanmaya başladım.

yaklaşık yirmi dakika sonra ilk gelen aramada telefonum birden bire görüşme 1 dakikayı geçince kapandı. aynı şey ikinci ve üçüncü görüşmede de oldu. daha sonra hattım tamamen gelen/giden aramalara ve mobil veriye kapandı.

hat geçişi sağlanmadan önce müşteri temsilcisi yeni sim karta ihtiyaç olmadığını ya da farklı bir işlem gerekmediğini sadece cihazı on dakika sonra açarak kullanabileceğimi söylenmesine rağmen şu an bu mağduriyeti yaşamak türk telekom'a olan güvenimi büyük ölçüde zedeledi. daha faturalı hattı kullanmadan bana başıma geleceklerin işaretini verdi.

müşteri hizmetlerine ulaşmak ve laf anlatmak o kadar zor ki anlatamam. telefonla bu sorunu düzeltecek konumda olmadığım için başka yerdeki iş arkadaşım sorunu çözmek amacıyla müşteri hizmetleriyle görüşme sağlamaya çalıştı. çünkü arayanlar "böyle bir numara yoktur" uyarısı alıyordu ya da beni aradıklarında telefonun çalmadan kapandığını söylüyordu.

toplamda üç sefer müşteri hizmetleriyle görüşme sağlanmasına rağmen;

-ilk görüşmede türk telekom sistemlerinde güncelleme olduğu gerekçesiyle hiçbir yardım sağlanamamış ve görüşme sonlandırılmıştır.

ikinci görüşme sonunda hatanın sizden kaynaklı olduğu anlaşılmış ardından operatör sayesinde bir talep oluşturulmuştur. bu görüşmede de hatanın acilen düzeltilmesi ve hattın kapalı kalmasının kullanıcı açısından bir risk oluşturduğu belirtilmiş ve özellikle durumun aciliyetinden bahsedilmiştir.
    buna rağmen hattın ne zaman açılacağı hakkında kesin bir süre belirtilmemiş gün içinde ara ara kontrol edin hat açılır durum düzelir denmiştir.

ancak durumum acil olduğundan ve hali hazırda teslim edilmesi gereken bir iş olduğundan üçüncü bir görüşme yapma gereği hissettik.

-üçüncü görüşmedeki muhatabımıza durumun aciliyetinden ve türk telekom kaynaklı hatadan bahsetmemize rağmen doğrulama prosedürünü bahane ederek yardımcı olamayacağını ve işlem yapamayacağını belirtmiş, herhangi bir yönlendirme yapmamıştır. aramayı yapan arkadaşım hat sahibinin iş alanında yalnız kaldığını ve sadece online olarak iletişim kurabildiklerini söylemiş ve doğrulamayı bu şekilde yapıp yapamayacağını sormuştur. ancak operatör bunu da kabul etmemiştir. oysa ikinci görüşmede en azından mağduriyetimizin giderilmesi için bir talep oluşturabilmiştik.üçüncü görüşmedeki muhatap ise dalga geçer gibi "belki de hat sahibi hattı bilerek kapatmıştır bunu bilemeyiz" şeklinde bir cümle kurmuştur. daha sonra bunlar bana söylendiğinde zaten mağdur olduğumdan bu durum beni önce sinirlendirip ardından da üzmüştür. ayrıca türk telekom adına da utandırmıştır.

(30 eylül 2020) bugün 12.45 itibariyle hattım açıldı.

ilk işim bayiiye gitmek oldu orada öğrendiğime göre hattım türk telekom'da görünmüyor ama müşteri hizmetleri hattın aktif olduğunu söylüyor ama aramalarım sürekli kesiliyor müşteri hizmetleriyle görüştüğümde bile. sorunu çözmek amacıyla tekrar tekrar il müdürlüğünü aramak zorunda kaldım.

türk telekom'la ilgili herhangi bir işlem yaptığımda ya "geçersiz gsm numarası" ya da "şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz" uyarısı alıyorum. ayrıca online işlemler uygulamasına asla erişim sağlayamıyorum.

şu an hem faturasız, hem de faturalı olduğuma dair mesajlar aldım.

yalnız hiçbir şekilde telefonu efektif kullanamıyorum, görüşmelerim kesiliyor ve mobil veriye giremiyorum. müşteri hizmetlerinden biri şu an faturalı hattın iptal olduğunu söylüyor. benim böyle bir talebim olmadı. zaten müşteri hizmetlerine ulaşmak ne kadar zor bilirsiniz hem hattım dün geceden itibaren dünyadan silinmişken bu talebi nasıl verebilirim ki!

türk telekom'a attığım maillere herhangi bir dönüş alamadım. dün sabaha karşı bir sonuç alamayacağımı anladığımdan işimi bırakıp eve geldim çünkü işimi telefondan koordine ediyorum. alanda tek başıma olduğum için elimden bir şey gelmedi.

türk telekom müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmede basit bir talep olan faturalı hatta geçiş talebim türk telekom çalışanlarından kaynaklı bir hata nedeniyle hattımın önce kapanması ve kullanılamaz hale gelmesiyle karşı karşıya kaldım. bu da yetmezmiş gibi 12 saatin sonunda hattım açıldı fakat bu sefer hem faturalı hattım iptal olmuştu hem de talep öncesi kullandığım tarife ve paketi göremiyor ve kullanamıyordum. bu mağduriyetimin giderilmesi için başka ne yapmam gerekiyor? hala hattım üzerinden mobil veriyi kullanamıyor ve kullanım detaylarına ulaşamıyorum. yetkililerin sesimi duyması ve hatanın acilen düzeltilmesini talep ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telekom trolleri Turkcell'de sorun olunca basmayı biliyor

Ama konu TT'ye gelince basıyorlar

Twitter'dan yazmış konu sahibi hatta cevap bile vermemişler.

Çözüm olarak Twitter'dan yaz diyor.

Yazın belki kaliteli müşteri temsilcisi arar, düzelir ama belki

Konu sahibinin bu durumda Vodafone veya Turkcell'e geçip rahata ermesi dışında çözüm yok sanırım
  • Hocam 5-10 verip keşke Turkcell'e geçiş yapsaydınız, Türk Telekom forumda çok abartılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biliyorum yanlış yaptım, bi an uygun görüp görüşmek istedim.şu an başka yere hattımı taşıyamıyorum numaramı bayii bile bulamadı tc üzerinden bulabildik.

• Hocam dediğim gibi çok dandik sistemleri var.

10gb 39 TL faturalı hatta Turkcell'de. Tavsiye ederim. Çok rahata erersiniz

• Mh hiçbir şekilde hattı kapatamaz, hatayla bile yapamaz. Buna tamamen farklı bir birim bakıyor ve ıslak imza ile bayiiden başvurman gerek ki kapansın.

TT'da faturasızdan faturalıya geçiş olayı çok sorunlu, acayip hantal bir sistem. Hat hemen kendine gelemiyor.

Twitter üzerinden TTDestek'e yazın başka bir numara verin ararlar ve durumu anlatırsın.

• şu an telefonu tam anlamıyla kullanamıyorum.başka bir operatöre geçsem biliyorum ki sıkıntı çıkacak bu durum çözülmeden transfer gerçekleşmeyecek.

• Hattınız halen aktif durumda ve sizin adınıza kayıtlı. Müşteri temsilcisi hiçbir şekilde hattınızı kapatmaz, kapatamaz.

Taşıma talebinde bulunun rahata erin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    yaptım herhangi bir dönüş alamadım.dün gece son aramamdan itibaren hattım kapandı eve gelince kendim de arayarak denedim.inanmıyorsanız ss'lerde geçersiz gsm numarası yazıyor, bugün bayi bile bulamadı.

dün gece iş arkadaşım bu numaraya ulaşılamıyor ya da aranamıyorsun diye mh ile görüşmüş oradaki yetkili yüzsüz gibi belki hattı beyefendi iptal etti bilemeyiz yanıtını almış.yalan söylüyor ya da yalan söylüyorsam bunların hepsinin tt'de kaydı vardır, açıp baksınlar.

• aramalarımda sıkıntı var mh ile görüşürken pat diye iki sefer gitti.ayrıca hattım açıldığından beri mobil veri kullanamıyorum.bunun için de mh ile görüştüm ayarları sıfırladılar ama sonuç yine hüsran volte/wifi araması/mobil veri yok.

• Çakma telekom un hizmeti işte

• Turkcell trolleri basmış gene konuyu

mobile.twitter.com
    Türk Telekom Destek (@TTDestek) on Twitter
    https://mobile.twitter.com/ttdestek
    ten durumu anlatan mesaj atın size ulaşabilecekleri irtibat numarasında yazın çözerler

• O zaman tek çare BTK'ya yazmak.

Zamanında yanlış faturalandırma yapıldı diye birçok kişiye taahhüt sonunda 6 aylık ücreti tekrar alma gibi bir saçmalık görmüştüm de seninki daha bomba.

• Telekom trolleri Turkcell'de sorun olunca basmayı biliyor

Ama konu TT'ye gelince basıyorlar

Twitter'dan yazmış konu sahibi hatta cevap bile vermemişler.

Çözüm olarak Twitter'dan yaz diyor.

Yazın belki kaliteli müşteri temsilcisi arar, düzelir ama belki

Konu sahibinin bu durumda Vodafone veya Turkcell'e geçip rahata ermesi dışında çözüm yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 30 Eylül 2020; 19:43:56 >

• O tarz kişileri bloklayıp geçeceksin hocam

• Eğlenceli oluyor

• Sen de haklısın tabi

• Ban yemeye değer

• Hocam sanırım TT'nin sistemlerinde oluşan bir problemden dolayı hattınız hem Faturali hem Faturasiz olmuş. Yüksek ihtimalle bu iki çakışmadan dolayı aramalariniz kesiliyor ve mobil veri kullanimi yapamiyorsunuz. Bu durumu müşteri hizmetlerinin cozebilecegini zannetmiyorum. Bi ihtimal Twitter'daki ve Mail attiginiz temsilciler cozebilir. Ancak kesin cozum (hem sistemin de sifirlanmasi için) konuya cevap verenlerin dedigi gibi operatorunuzu degiştirmek olacaktir.

Ayrica internette gezerken bu problemin bir Vodafone'lu da da yaşandigini gormuştum. (Hattin hem faturali hem faturasiz gorunme problemini)

Sistemsel anlamda en sorunsuz operator Turkcell'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CB01A2BC7 -- 30 Eylül 2020; 20:12:21 >
  • şu an numarada sorun var başka yere geçiş yapamıyorum.biraz önce kavga dövüş dördüncü aktarmayla birine yönlendirildim ve mobil veri kullanabiliyorum.ancak onlarında dediği üzere hattımda bir iptal var.bunu da en son konuştuğum kişi söyledi bir hata alıyorum ekranda sizinle ilgili dedi şükür sonunda.kimse sorumluluk almak istemiyor anladığım kadarıyla ama anlamadığım konu faturalı hatta geçişte sürekli onaylama gereken sorular soruyorlarken, hattın iptalini ben onay vermedikten sonra nasıl yaptılar?

açıkçası sabahtan beri görüşüyorum kimse bunu söylemedi bana, herkes başka başka şeyler anlattı şunu yapın bunu yapın gibi, yaptım olmadı.sanırım faturalı hatta geçişimi yapan kişi, aynı zamanda benim hattımı daha sonra iptal etti.gece onlarca şikayetten sonra sabah askıda kaldı onların tabiriyle.

ekşi sözlük yazdık, mail attık ve aynı zamanda twitter'dan da mesaj attım desteğe herhangi bir dönüş alamadım.

• Burada ki trollere dediğine kaldıysan oohoho

Faturalı hatta geçtiğinde hat iptal olup Telekom dan çıkış yapılıp yeni açılmış oluyor faturasızdan Faturalı ya geçen hatlarda e devlet üzerinden görebilirsin.

E devlet üzerinde üzerine kayıtlı hatlara bakın bakalım ne durumda

Temsilci yanlış birşey yaptı tekrar açılışı sağlam ması

Destekten mesajla sizinle irtibata geçilecektir diye cevap gelmedi mi

Son şansınızı ozelmuseriyonetimi@turktelekom.com.tr

Adresine mail durumu anlatan maili atarak deneyin mağdur olduğunuz giderilmesinide talep edin

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.