Şimdi Ara

Türk Telekom Yurt Dışına Çıkmışım Gibi Fatura Yansıtması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

24.06.2020 tarihinde iş için Antalya’nın Kaş ilçesinden geçiş yaptım.
    Mobil hattıma yurt dışına çıkmışım gibi bir SMS geldi.
    SMS de “Tarifen Yurtdışında kapsamında 24.06.2020 tarihinde Türkiye saati
    00:00'a kadar yaptığınız yurtdışı kullanimlariniz yurtiçi tarifenizden düşecek,
    hattınıza 39.00 TL ücret yansıtılacaktır. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret
    edebilirsiniz. B001” diyordu

Hemen Türk Telekom Müşteri hizmetlerini aradım. Yardımcı olan bayan herhangi
    bir ücret yansımayacağını söyledi. Ama bir gün sonra 25.06.2020 tarihinde 39 TL. Faturama
    yansıtılmış olarak gördüm. Türk Telekom Müşteri hizmetlerini tekrar aradım yapacak bir şey
    olmadığını bu faturayı ödemem gerektiğini söylüyorlar.

Ben yurtdışına çıkmadım. Yunanistan’a hiç gitmedim. Yunanistan’ın operatör vericileri daha
    iyi çekiyorsa bu benim suçum değil.

Başına gelen var mı nasıl ödemem yol gösterebilecek var mı??

• Ödeme olayında ne olur bilemem ama tüm ege kıyılarında yaşanan bir durum bu, önüne geçme imkanı yok, ölü kör noktalarda Yunan operatöre bağlanıyor karsidada tam tersi onlar bizim operatörlere bağlanıyor, mobil veri dolaşımı normalde kapalı durumdaysa bağlandığın anda arama kabul etmez isen faturaya bir şey yansımaz, mobil veri dolaşımı açıksa bağlanınca anında ücret yazar tüm operatörlerde böyledir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Ödeme olayında ne olur bilemem ama tüm ege kıyılarında yaşanan bir durum bu, önüne geçme imkanı yok, ölü kör noktalarda Yunan operatöre bağlanıyor karsidada tam tersi onlar bizim operatörlere bağlanıyor, mobil veri dolaşımı normalde kapalı durumdaysa bağlandığın anda arama kabul etmez isen faturaya bir şey yansımaz, mobil veri dolaşımı açıksa bağlanınca anında ücret yazar tüm operatörlerde böyledir
    ödeyecez yani :(
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Abi bilemem firmanın insafına kalmış, ben olsam iade etmezdim ama, sen bu ücretin yansıması için ya mesaj attın ya arama yaptın yada arama aldın yada dediğim gibi default olarak kapalı olan mobil veri dolaşımını açık bıraktın, ara konuş dene şansını ama neden iade etsinki sonuçta bu adamlar senin kullanım için Yunan firmasına ödeme yapacak, umarımın iade ederler...

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Onune gecme imkani var. Operator secimini telefondan otomatik degil manuel yapin ve operator degisikligi olmasin.

• Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Sorun yaşayan ben değilim konu sahibi

Size hitafen demedim zaten genel olarak yapilmasi gerekeni belirtim sadece. Siz demissiniz ya onune gecme imkani yok diye o yuzden yazdim sizi alintilayarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş para iadesi istediği için öyle dedim, bu saatten sonra Manuele alsada hükmü yok 😎

Olan olmus ama en azindan bundan sonra daha dikkatli olur ve manuel yaparak bu tarz durumlar yasamaz hem kendisi hemde baska okuyanlar olursa.

• Faturayı ödeyin.

Fakat daha sonra en yakın zamanda Tüketici Hakem Heyetine başvurun. Başvuru evrakınıza e-devletten edinebileceğiniz yurt dışı giriş çıkış sorgulama belgesini ekleyin. Böylece heyettekiler yurtdışına çıkmadığınızı görecek ve lehinize karar vermesi çok yüksek ihtimal.
  • Geçen sene eylül ayında Faturalı kullanıyordum Fethiye den Alanya'ya kadar sahil şeridini geze geze gittim sıkıntı yaşamadım

BANADA HOŞGELDİNİZ DERDİ
  • .www.btk.gov.tr
    .
    www.sikayetvar.com
    Türk Telekom Yurt Dışına Çıkmışım Gibi Fatura Yansıtılması
    https://www.sikayetvar.com/turk-telekom/turk-telekom-yurt-disina-cikmisim-gibi-fatura-yansitilmasi

.

bu 3 yere şikayetimi bildirdim.

sonuç zafer.
    Türk Telekom dan
    Değerli Müşterimiz bildirimiz incelenmiş olup sonuçlandırılmış
    ve gerekli düzenlemeler yapılmıştır. denmektedir.

hemen Android mobil uygulamadna güncel faturam normale dönmüş.

teşekkrüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 26 Haziran 2020; 12:9:1 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backspace7

Onune gecme imkani var. Operator secimini telefondan otomatik degil manuel yapin ve operator degisikligi olmasin.
    tamamda ustat ben 45 yaşındayım
    daha yaşlı telefon kullanıcıları var. tatilciler var. egeyi dolaşanlar var.
    az para değil günlük otomatik 39 TL.den bahsediyoruz.

adam telefonun tuşuna zor basıyor ona nasıl izah edeceksin
    operatörü manuel seçeceksin vs. diye bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 26 Haziran 2020; 12:34:43 >
    Haklisiniz yasli olanlar icin daha zor bi is. Yani operatorun yurt disina cikilmadini zaten biliyor olmasi gerek ve bi gibi durumlarda mutlaka iade yapmasi gerek.

• Masallah helal olsun yıllar önce Vodafoneda kardeşimin basına gelmişti aynı olay Datca da adamlar şikayete dönüş bile yapmamıştı

Bu olayın nispeten daha ucuz bir yöntemi var;

Vodafone kullan.

Hem Yunanistan'da hemde Türkiye'de VoDafone şebekesi olduğu için yurtdışına dışına çıkmış gibi gözükmeden ülke içindeymiş gibi konuşabiliyorsun..

Bu olay Vodafone'un internet sayfasında yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 26 Haziran 2020; 14:23:20 >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir şey yanlışınız var, üçünde de günlük ilave ücret alıyor, bir tek tt de ucuz internet paketleri var farklı olarak

• Bu gunluk ucretler nereye kadar cikacak acaba. Bundan 5-6 yil evvel 9.90 filandi gunluk her yil 5-10 arttira arttira bir aylik tarife fiyatina geldi. Elin avrupalisi ab icinde istedigi yere gidiyor istedigi yeri ariyor tek kurus odemiyor extra. Bizde masallah yurt disina cikinca bi kulak arkasi kaliyor geriyor duduklenmedik.

Bence artik bizim operatorler de en azindan avrupadaki operator ile karsilikli birbirinden ucret almayarak biz oraya gidersek onlar buraya gelirse ucretsiz kullanim saglanmasi olayina gecilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 26 Haziran 2020; 15:35:4 >
    Yurt dışı kullanımı kapatın birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Yurt dışı kullanımı kapatın birde
    Kapattim ustat.. birdami asla..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.