Sizin eleştri ve görüşlerinizle her geçen gün kalitemizi artırmaya çalışıyoruz ve bu yolda da sürekli ilerlediğimizi düşünüyoruz.
Infamous 2 hakkında olumlu olumsuz eleştrilerinizi esirgemeyin, Uncharted 3 ile karşınıza bomba gibi çıkmayı planlıyoruz çünkü.
Siz yazmadan ben bizim elimizde olmayan teknik sorunlardan bahsedeyim.
-Altyazı ve ses kaymaları,
-Sesin yarım başlaması veya yarım bitmesi
-Altyazı ile dublajın kısmi veya tamamen farklı olması.
Bunlar genelde (%98 ihtimalle) yerelleştirmenin oyuna eklenmesi sırasında oluşan hatalar. Ben buradan dublajı ve çeviriyi göndermeden, her ses dosyasını ve altyazı satırını tek tek dinliyor ve inceliyorum. Bu tür sorunlar, oradaki teknisyenler Türkçe'ye alıştıkça geçecektir.
Şu zamana kadar desteğinizi çekmediğiniz için ekibim adına teşekkür ediyorum.
Merhaba aciba uc3 yurtdisindada turkce olur mu cunku gt5 almistim ve turkceydi oda olabiir mi cunku simde bile if2 tr demo icin tr psnden indirildigi icin turkce sadece turkiyedemi olur endisesindeyim olmadi oyunu turkiyeden alacagiz ama heryerde turkce olsa daha hizli olur te kargoyla gelene kadar ben normalde yarilarim oyunu bu konuda gelisme var mi benim icin cok kolaylik olur cunku.Nasil butun dunyada ispanyolca,italyanca,fransizca seceneklerde varsa turkcede olmali.
orjınal oyun alıyorum ve turkce oyunları desteklıyorum ..
Beyler oyunu almaya imkanınız yoksa 5arkadaş tr storeden indirebilirsiniz en azından bu şekildede oyuna destek verebiliriz
kz3 gt5'i sony shopdan aldım ama yeter artık diyorum bundan sonra spottan takasla alıcam 100 lira bile çok diyoruz beyfendiler 140tl yapıyor
Evet. Multiplayeri ve bir efsaneliği bile olmayan bir oyun için 140TL malesef Türkiye şartlarına göre çok pahalı bir rakam. Killzone 3 gibi bir efsane bile bu kadar pahalı değildi. Fiyatlar 100TL arası olsa bakın o zaman millet almıyormu orjinal oyun. İngiltere gibi gelir düzeyi yüksek bir ülkede bile yein çıkan bir oyun Türk Lirası ile 90 TL civarına denk gelirken bizim ülkemizde 140-160 TL arası oluyor malesef. Malesef başımızda aç gözlü ve tekel bir oyun distrübitörü var. Aral Game.. Son zamanlarda Tiglon ve Sony ona rakip olmaya başladı fiyatlar düştü düştü diyorduk ama malesef onlarda arallaşmaya başladı. GT5 ile 99TL ile başlayan bu macera 110, 125 en son 140 TL ye kadar çıktı.. Uncharted 3'ün 160 TL den aşağı olmayacağını düşünmeye başladım.. Türkiye'de orjinal satılmıyor deniliyor sonrada. Makul fiyata verildide bizmi almadık? Ortalama bir kişinin kazancının 1000TL olduğu bir ülkede 160TL ye oyun malesef zor alınıyor. Spot sektörünü bitirmek istiyorsanız oyunları spot fiyatına vermelisiniz. Türkiye piyasasında maksimum fiyat 99TL dir. Umarım Sony bu tepkilerimizi duyarda fiyatları biraz aşağı çeker.
Bu arada burası dublaj konusu farkındayım ama Sony ile olan yakınlığınızdan dolayı biraz içimi dökmek istedim. Sürç-i lisan ettiysem affola.
140 TL. benım 2 gunluk yömiyem. Kimse kusura bakmasın ben 2 gun boyunca infamous 2 ıcın calısamam. Crysis 2 nın de fıyatı yuksektı almadım. Bu sartlarda ben türkçe oyunlara destek veremem. 140 tl. yı ınfamous 2 ye verecek ınsan cok cok azdır. Bu oyun satmaz ben sımdıden soyleyım hayal kırıklıgı yaratacak.
quote:
Orijinalden alıntı: nucLear
Evet. Multiplayeri ve bir efsaneliği bile olmayan bir oyun için 140TL malesef Türkiye şartlarına göre çok pahalı bir rakam. Killzone 3 gibi bir efsane bile bu kadar pahalı değildi. Fiyatlar 100TL arası olsa bakın o zaman millet almıyormu orjinal oyun. İngiltere gibi gelir düzeyi yüksek bir ülkede bile yein çıkan bir oyun Türk Lirası ile 90 TL civarına denk gelirken bizim ülkemizde 140-160 TL arası oluyor malesef. Malesef başımızda aç gözlü ve tekel bir oyun distrübitörü var. Aral Game.. Son zamanlarda Tiglon ve Sony ona rakip olmaya başladı fiyatlar düştü düştü diyorduk ama malesef onlarda arallaşmaya başladı. GT5 ile 99TL ile başlayan bu macera 110, 125 en son 140 TL ye kadar çıktı.. Uncharted 3'ün 160 TL den aşağı olmayacağını düşünmeye başladım.. Türkiye'de orjinal satılmıyor deniliyor sonrada. Makul fiyata verildide bizmi almadık? Ortalama bir kişinin kazancının 1000TL olduğu bir ülkede 160TL ye oyun malesef zor alınıyor. Spot sektörünü bitirmek istiyorsanız oyunları spot fiyatına vermelisiniz. Türkiye piyasasında maksimum fiyat 99TL dir. Umarım Sony bu tepkilerimizi duyarda fiyatları biraz aşağı çeker.
Bu arada burası dublaj konusu farkındayım ama Sony ile olan yakınlığınızdan dolayı biraz içimi dökmek istedim. Sürç-i lisan ettiysem affola.
Ben artık Arala kızmıyorum. Sony kendi şirketi altındaki bir oyuna 140 TL fiyat biçiyorsa, Aralın sattığı o fiyatları çok görmemek lazım.
Arkadaşlar, çeşitli yerlerde oyun resmi olarak 120 TL civarında satılıyor, oraları değerlendirebilirsiniz oyunu almak istiyorsanız.
Bunun dışında, fiyatların konuşulduğu bir başlık mevcut. Orada düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.
Affınıza sığınarak, Uncharted 3 dublajını mükemmeliyete ulaştırmak için, bu başlıkta sadece dublaj ve çeviri ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim,
İnfamous 2'ni TR dilini nasıl seçeceğim. hiçbir yerde bulmadım. Optionsa baktım yoktu.
Demoya göre konuşacağım:
Killzone 3'e göre çok daha oturaklı olmuş. Kalite seviyesi oldukça artmış. Memnun kalmadığım, düzeltilebilecek sorunlar:
*Sesler biraz kısık. Bazen duyup anlamakta zorluk çekiyorum. *Bazen sesler çok az birbirine karışıyor. Yani taramalı tüfek gibi konuşuyorlar. Kimse ilkokul çocuğu gibi tane tane konuşmalarını beklemiyor ama bazı yerlerde gerçekten çok hızlı.
Bunların dışında her şey çok güzel olmuş. Kutluyorum ekibi. Uncharted 3'ü sabırsızlıkla bekliyorum.
seslerin kısık olmasının sebebi baş karakterin öyle konuşuyor olması, ingilizcede de öyle, ama ingiliz seslendirmede artık basslar daha mı güçlü nedir daha anlaşılır, türkçede son kelimeler müziğe, ordaki patlama seslerine falan karışıyor.
Merhaba Semih Abi,
Assassin's Revelations Tr altyazı ya da Dublaj konusunda bir gelişme var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Daxteroy
Demoya göre konuşacağım:
Killzone 3'e göre çok daha oturaklı olmuş. Kalite seviyesi oldukça artmış. Memnun kalmadığım, düzeltilebilecek sorunlar:
*Sesler biraz kısık. Bazen duyup anlamakta zorluk çekiyorum. *Bazen sesler çok az birbirine karışıyor. Yani taramalı tüfek gibi konuşuyorlar. Kimse ilkokul çocuğu gibi tane tane konuşmalarını beklemiyor ama bazı yerlerde gerçekten çok hızlı.
Bunların dışında her şey çok güzel olmuş. Kutluyorum ekibi. Uncharted 3'ü sabırsızlıkla bekliyorum.
Bizim karekterimizin sesi sizinde dediğiniz gibi bazı yerlerde kısık çıkıyor.Birde Bu Zeke in sesi tam uymuş çok güzel olmuş.Hemde çok tandık bir ses. Seslendirme konusunda demoda sağlıkçıların görevine başlamadan öne bir sağlıkçı konuşuyor onunda sesi çok tanıdık geldi bana. Demoya bakarak söylüyorum.Genel olarak seslendirme çok iyi olmuş.Özellikle Cole ve Zeke in.Cole un sesi kendisi gibi çok soğuk bir ses ve tam uymuş.Zeke in sesi ise yine aynen kendisi gibi çok matrak bir ses ve çok güzel olmuş Uncharted 3 de ise Chloe nin sesine ben en çok Quantum Of Solaca filmindeki Beyaz saçlı yaşlı bir ajan bayan var onun sesinin iyi gideceğini düşünüyorum.Zaten pek tanımıyorum bayan dublaj sanatçılarımızı
infamous2 de daha dakka 1 türkçe sözler ağızla senkron değildi hayretle karşıladım.cole un sesi diğer seslerden duyulmuyordu.konuşan kişi karizmatik olacam diye içinden konuşmuş.cole dışında ki seslendirmeler özellikle bayanlar harika seslendirmiş. ses ayarıda yoktu oyunda.türkçe çevirilere alışamadım.sanırım orjinali upgrades yükseltmeler bana çok yabancı geldi. sanırım ingilizceye geri döneceğim.yazı karakterleri türkçe olunca font daha kaba dikdörtgen Arial falanmı seçiliyor merak ettim. altyazı ve dil seçimini oyuna koymamak gizliden sansür kanımca.üstelik dosyalarda mevcut iken.bunlar sizle alakalı değil ama.
oynadıkça göreceğiz tabii ancak ilk gözlemim ;seslendirme iyi olsada okunan metin oyundaki havayı verecek şekilde karamsar yada karanlık değil.hikaye kitabı okur gibi okunmuş.sanki saçma bir hikayeyi dinler gibiydim ve bu ne kadar saçma olsada insanın oyuna inanmasını ve içine girip adapte olmasını engelliyor.
Semih Bey acaba şu Uncharted 3'ün düblaj sanatçıları hakkında bi ip ucu verme ihtimaliniz var mı?
Bir ip ucu verin bizde tahmin falan yürütelim burda çok güzel muhabbet olur :)
Merhaba arkadaşlar,
Bu sorunların farkındayım ama bu sorunların hepsi ne bizden kaynaklı, ne de bizim elimizde.. Ne seçilen font2, ne de ses kayması. Bu konuda yapılacak pek bir şey de yok malesef. Belki font değiştirilir ama sesleri tek tek düzeltmeleri için Sucker Punch merkezinde bir Türk olmalı ve tek tek uğraşmalı.
"Yükseltmeler" gibi çeviriler ilkin bize de yabancı geldi ama bu Türkçe oyun olayı zaten yabancı bir durum. Gitgide alışacağız. Bu da malesef zamanla alakalı bir şey. Orayı "upgrades" olarak bırakamazdık en nihayetinde.
Bazı şeyler çevirilince komik oluyor ama ne yapalım. Bu bir süreç. Bundan 2-3 sene sonra böyle olmaz. Alışırız bunlara..
Assassin's Creed 3'ün dublajlanacağını zannetmiyorum çünkü Ezio'nun sesi zaten İtalyan aksanlı İngilizce. Fakat bir altyazı çalışmasını bekleyebiliriz. Bu da büyük bir ihtimal bizim ekibimizden olmaz.
Anlayışınız için teşekkürler
Merhaba Semih abi,
bize yeni bir Türkçe oyun süprizi ver artık
Merhaba Semih bey;
13.06.2011 pazartesi akşamı GT5'de para+seviye puanları kazanmaya ve eski/yeni arabaları satın alıp, 1000 araç trophy'sini açmaya çalışıyordum ki şöyle bir şey ile karşılaştım.
Çevrimiçi Gran Turismo Formula arabası 0 km.: 2.500.000 cr İkinci El Gran Turismo Formula arabası ???km.: 4.850.000 cr
Bu durum neden böyle + başka karşılaşan kimse oldumu ?