Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Virgülüne kadar konuştuğunuza katılıyor ve saygı duyuyorum.Forumda kırdırtma ile ilgili konuları açanlara hep PM'den aynı şeyi söylüyorum,kırdırtmayın,orijinal oyunlar alın,ülkemiz için,Türkçe oyun için.Adam başlıyor yok pahalı yok bilmem ne.İndirimler oluyor çoğu zaman,hiç olmazsa spotçular var,oyunun zevkini çıkarmak,en üst düzeyde zevk almak istiyorsan,orijinal oyun al.Hem kırdırtırsan online da oynayamazsın ömür billah.Ama herkes sizin bizim gibi düşünmüyor...Yapacak birşey yok,ben önümüzdeki aylarda Türkçe oyunun git gide azalacağını ve belki de birkaç sene sonra piyasada Türkçe oyun olmayacağını düşünüyorum.Belki de yanılırım,belki de orijinal oyun satışları Sony'e yeterli gelir de ellerini çekmezler Türkçe oyunlardan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

Özgür reis gitti Türkçe bitti bence. Yerelleştirme, Türkçeleştirme haberleri geliyor ama eskisi kadar heyecan verici değil. Başlık sahipsiz kalmış zaten.

bunun yanında sony nin her Türk ps kullanıcısına kazık çakma çabasıda var.Uncharted 3 ü daha oynayamadık .İişin ilginci hiçte alıp oynayasım gelmiyor.Soğuttular ps3 ten resmen.

Sony yi, TR psn i, altyazı olsun veya seslendirme olsun Türkçe yi başından beri destekledim. Korsana karşı geldim. Ama Unc 3 oynadım ve bitirdim. Zavvi sağolsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

quote:

Özgür reis gitti Türkçe bitti bence. Yerelleştirme, Türkçeleştirme haberleri geliyor ama eskisi kadar heyecan verici değil. Başlık sahipsiz kalmış zaten.

bunun yanında sony nin her Türk ps kullanıcısına kazık çakma çabasıda var.Uncharted 3 ü daha oynayamadık .İişin ilginci hiçte alıp oynayasım gelmiyor.Soğuttular ps3 ten resmen.

Sony yi, TR psn i, altyazı olsun veya seslendirme olsun Türkçe yi başından beri destekledim. Korsana karşı geldim. Ama Unc 3 oynadım ve bitirdim. Zavvi sağolsun.
  • Bence bu orjinal almak ya da almamak kavramı yakın zamanda btmeyecek. Daha kendi polislerimiz baskınlarda orjinal ile yurt dışından gelen korsanları ayırd edemezken. Bu konu ile Türkiye' de profosyonel bir ekip ve devletin yönetebileceği ciddi konuma sahip olan bir departman olmadıkça işin çözülmesi çok zor!
    Playstation kullanımı Türkiye' de yanlış biliniyor ve anlaşılıyor... Herkes tarafından değil tabi.
    Konsol kullanımı 3-5 oyunladır.. Çok paran var ise ok oyunla tabi. Ancak sadece konsol parasını bulup sonrasında korsan kullanımı için 30-40 liraya çok diyenlerde var.
    Çok uzun zaman alacağını düşünüyorum bu orjinal alma alışkanlığının. Neden Ps3 döneminde orjinal alımları arttı? Çip yok. Herhangi bir korsan girişimi de zor... İlk yıllarda tabi. Olsa idi emin olmak lazım ki herkes yaptırmııştı.
    En önce bizim ülke olarak maddi dengesizliklerden kurtulmamız lazım. Sonuçta Türkiye' deyiz. Hangi banka oyun/yazılım geliştirme ve türkçeleştirme/dublaj için kredi verir acaba? Ben uğraştığım kadarı ile vermiyorlar. :) Uğraşmaya devam tabi.
    Adamlar önce ne dediğinizi anlayacak ve gerçek kanıya varacak ve risk analizi uygulayacak vs. Biz o anlayacak adamları o mevkilerde göremiyoruz.

Son diyeceğim şey ise sadece Türkçe destekli orjinal oyunları almak ile hiç almamak arasında fark yok. Alırsanız harcanan para geri alınır bir şekilde. Ama adamların istediği bu değil. Adamların istediği genel satışın ve sektörün mantığının ülkeye yerleşmesi. Ülkede tonla bilgisayarcı var. Ve çoğu korsan iş yapıyor.
    Konudaki ilk yazıya katılmakla beraber bunları da ekledim. Kimseyi suçlayamam. Ama hepsi olmasa da bazzı yazılım/oyun geliştirme çalışmalarında gerçekten adamların teri klavyeye damlıyor. Onların haklarını çalmayın. Şirketler büyük paralar ile döner. Ve o kazandıkları paraları adamlar şirketlerinin yaşamlarını sürdürmek ve çalışanları için kullanır. O paralar olmazsa çark dönmez. Ülkemin fırsatlarla dolu olmadığını biliyorum. Ama orjinal alma kararı özgür iradenindir. Bu yüzden az alın öz alın ama alın. Türkçe/İngilizce ayrımı da yapmayın. Sonuçta pastanın bir bölümüne Türkiye' yi eklemek istiyorlar. Ve maliyetlerin geri kazanılmasında ülkemizi ilk 10' da görmek istiyorlar. Bu pasta milyar dolarlık bir sektörü temsil ediyor. Dikkatinizi çekerim. Dublaj uygulanan oyunlar sektörün kendine has/tek ve en iyi oyunları. Bunlar da birşeyler anlatmalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknell -- 3 Şubat 2012; 15:09:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun bir yoğunluktan sonra kısa süreli bir boşluğumuz oldu. Bu vaktit aralığında ise yetiştirmek amaçlı yeni bir Freelancer ekibi kurmaya karar verdik.

Bu arkadaşlara uluslararası çeviri tarzını, işleyişini, mantığını vs. öğretip, ilerde kendi projelerine hayat vermelerini sağlayacağız. Böylece piyasa gitgide büyüyecektir.

Bu yüzden bu konuda kendisine güvenen, çeviri geçmişi olan arkadaşlar bize e-mail atsınlar.

İlgilenen arkadaşlarınıza da haber verebilirsiniz.

contact@23studios.org

Teşekkür ederim

benim anlamadığım ve çok saçma bulduğum bir konu var. neden ve niçin bu türkçe çevirilerde türkiye bulunan ünlü insanlar bu seslendirmeleri yapıyor? onlara verilen tonlarca paraya yazık değil mi? önemli olan maliyet düşürmekse... normal sıradan seslendirme işi yapan bir insana bile bu işi verseler maliyetin düşeceği kanaatındayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: prozyak

quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Merhaba Arkadaşlar,

Uzun bir yoğunluktan sonra kısa süreli bir boşluğumuz oldu. Bu vaktit aralığında ise yetiştirmek amaçlı yeni bir Freelancer ekibi kurmaya karar verdik.

Bu arkadaşlara uluslararası çeviri tarzını, işleyişini, mantığını vs. öğretip, ilerde kendi projelerine hayat vermelerini sağlayacağız. Böylece piyasa gitgide büyüyecektir.

Bu yüzden bu konuda kendisine güvenen, çeviri geçmişi olan arkadaşlar bize e-mail atsınlar.

İlgilenen arkadaşlarınıza da haber verebilirsiniz.

contact@23studios.org

Teşekkür ederim

benim anlamadığım ve çok saçma bulduğum bir konu var. neden ve niçin bu türkçe çevirilerde türkiye bulunan ünlü insanlar bu seslendirmeleri yapıyor? onlara verilen tonlarca paraya yazık değil mi? önemli olan maliyet düşürmekse... normal sıradan seslendirme işi yapan bir insana bile bu işi verseler maliyetin düşeceği kanaatındayım..

Tanidik bildik sesler insanların kulaklarını tırmalamaz. Ve kimse de gariplik yaratmaz.benim fikrim.

• Bir oyun daha türkçe olacak sanırım. Online alt yapılı bir oyun, adını unutum ama sanırım Starhawk'tı. Last of US'ın türkçe olmasını isterim.
  • quote:

Ne alakası var? Sony Türkiye demek Özgür Kirazcı mı demek? Uncharted 3'ten sonra hangi Exc. oyunlar duyuruldu: Starhawk ve Last of Us öyle değil mi? Starhawk'ın resmi sitesi zaten tamamen Türkçe, Last of Us'ın da trailerı yine Sony Türkiye taradından türkçe alt yazı ile tekrar yayınlandı.. Bütün bunlar bile bu oyunların Türkçe geleceğine işaret değil de nedir? Zaten Özgür Bey'in yerine gelen Murat Bey yüzlerce kez söyledi, yeni oyunlarımızı Türkçe yapacağız diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros

quote:

Ne alakası var? Sony Türkiye demek Özgür Kirazcı mı demek? Uncharted 3'ten sonra hangi Exc. oyunlar duyuruldu: Starhawk ve Last of Us öyle değil mi? Starhawk'ın resmi sitesi zaten tamamen Türkçe, Last of Us'ın da trailerı yine Sony Türkiye taradından türkçe alt yazı ile tekrar yayınlandı.. Bütün bunlar bile bu oyunların Türkçe geleceğine işaret değil de nedir? Zaten Özgür Bey'in yerine gelen Murat Bey yüzlerce kez söyledi, yeni oyunlarımızı Türkçe yapacağız diye..

Quadhros kardeşim katılıyorum

• Bazı arkadaşlar bilir tamamiyle korsan destekçisiyim övündüğüm bir yanım değil ama fiyatlar bu durumdayken orjinal düşünmüyorum ama türkçe dil destekli oyunları almaya başladım bende Gt5'i aldım türkçe dil destekli olduğu için yeterli ingilizcem var ama Ps3 de çoğu oyun Türkçe dil destekli olursa çok iyi olur bu yüzden bendende tam destek.
  • Turkiye'de maaslar ve urunlerin fiyatlariyla tam bir dengesizlik soz konusu,ben 2 yildir yurt disindayim 29 yasindayim,7 yasindan beri surekli oyunlarla ilgiliyim,sony playstation unda cikardigi butun konsollari aldim bugune kadar (arkadaslar bilmislik ukalalik degil yanlis anlasilmasin) zaten alirkende birseylerden artirip para biriktirip aldim!turkiyedeyken hic orjinal oyun almadim zaten ps1 ve ps2 mi aldigim gun cip taktirmistim.psp yede cystom firmwire yapmistim,ps3 alirkende 2 el aldim yaninda 5 oyun vardi.bir sure oyun alma geregide duymadim,bir zaman sonra yine ikinci el oyun aldim oynadim,yani turkiyede orjinal ambalajinda bir tek oyuna bile para vermedim.NEDEN! İste mesajin basinda bahsettigim dengesizlikten dolayi,maas 1000 tl oyun 160 tl vermem kardesim maasimin 6 da 1 ini kiyamam konsolu almaya kiyarim o hep benim ama 10 gunde bitirip kenara koyacagim oyun icin 160 tl vermem,kim ne derse desin isterse babam seslendirsin,burada ortala haftalik 500-600 dolar iken buda aylik 2500 tl ortalama dersek yeni cikan oyun 60 dolar 3-4ay gectikten sonrada 30 dolar oluyor.buda yurtdisindaki kisilerinin ayliginin 50 de biriyle yeni cikan bir oyunu alma imkani olmasi demek oluyor.usa 50/6 yani ortalama 8 kat fark var kardesim,turkiyede yasayan ve oyun oynamak isteyen adam 8 kat daha zor sartlarda oyunu alip oynuyorsa oynadigi oyundanda zevk almasi biraz zor,bekarsa ailesiyle evliyse karisiyla yasayacagi sorunlarda cabasi,adam oyun alir sevincle eve gelir karisi sorar kac lira diye cevap vermek icin yurek lazim adama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardes sen orj alma ama sus barede konusma bizde biliyoruz o anlattiklarini bende 1300 tl maas aliyorum ancak oyunlarimida orj aliyorum bekliyorum indirimdeyken aliyorum eger cok istedigim bir oyunsa pes 12 ve uncherted gibi bekliyemedigim bir oyunsa kredi kartina 6 ila 12 taksit yaptiriyorum zorlanmadan urunu temin ediyorum. Senin opmeye niyetin yoksa zaten yuzun nerde diye sorarsin.. Vergisi odenmis urun her zamn kutsaldir allah yrdmcnz olsun... Ne diyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: censorship

Turkiye'de maaslar ve urunlerin fiyatlariyla tam bir dengesizlik soz konusu,ben 2 yildir yurt disindayim 29 yasindayim,7 yasindan beri surekli oyunlarla ilgiliyim,sony playstation unda cikardigi butun konsollari aldim bugune kadar (arkadaslar bilmislik ukalalik degil yanlis anlasilmasin) zaten alirkende birseylerden artirip para biriktirip aldim!turkiyedeyken hic orjinal oyun almadim zaten ps1 ve ps2 mi aldigim gun cip taktirmistim.psp yede cystom firmwire yapmistim,ps3 alirkende 2 el aldim yaninda 5 oyun vardi.bir sure oyun alma geregide duymadim,bir zaman sonra yine ikinci el oyun aldim oynadim,yani turkiyede orjinal ambalajinda bir tek oyuna bile para vermedim.NEDEN! İste mesajin basinda bahsettigim dengesizlikten dolayi,maas 1000 tl oyun 160 tl vermem kardesim maasimin 6 da 1 ini kiyamam konsolu almaya kiyarim o hep benim ama 10 gunde bitirip kenara koyacagim oyun icin 160 tl vermem,kim ne derse desin isterse babam seslendirsin,burada ortala haftalik 500-600 dolar iken buda aylik 2500 tl ortalama dersek yeni cikan oyun 60 dolar 3-4ay gectikten sonrada 30 dolar oluyor.buda yurtdisindaki kisilerinin ayliginin 50 de biriyle yeni cikan bir oyunu alma imkani olmasi demek oluyor.usa 50/6 yani ortalama 8 kat fark var kardesim,turkiyede yasayan ve oyun oynamak isteyen adam 8 kat daha zor sartlarda oyunu alip oynuyorsa oynadigi oyundanda zevk almasi biraz zor,bekarsa ailesiyle evliyse karisiyla yasayacagi sorunlarda cabasi,adam oyun alir sevincle eve gelir karisi sorar kac lira diye cevap vermek icin yurek lazim adama

Aynen katılıyorum. 60 $'dan piyasaya sürmüyorlar ki burada. 180 yada 160 TL. 60 $ 180 lira mı yapıyor ? Ve işin ilginç yanı oyunların fiyatları 3 yada 4 sene sonra uygun seviyeye geliyor. Distribitör ve Devlet böyle vergi kesmeye devam ettikçe TR'den oyun almak zorlaşıyor. Keşke Oyun Şirketleri burada ofis açsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: alemdar1933

Kardes sen orj alma ama sus barede konusma bizde biliyoruz o anlattiklarini bende 1300 tl maas aliyorum ancak oyunlarimida orj aliyorum bekliyorum indirimdeyken aliyorum eger cok istedigim bir oyunsa pes 12 ve uncherted gibi bekliyemedigim bir oyunsa kredi kartina 6 ila 12 taksit yaptiriyorum zorlanmadan urunu temin ediyorum. Senin opmeye niyetin yoksa zaten yuzun nerde diye sorarsin.. Vergisi odenmis urun her zamn kutsaldir allah yrdmcnz olsun... Ne diyim

Kardes vergisi odenen mal kutsaldir demissin ama ben burada 72 milletten adamla tanistim hicbiri %18 vergi odemiyor hele %18kdv+%25ozel kazik vergisini hic odemiyor!Bu eyalette tax yani kdv %6 ister cikolata al istersen helikopter al istersen uzay mekigi al yine %6 ..adam benzinin galonunu 3 dolara aliyor (1galon=3,78Lt).,biz litresini 3 dolara alamiyoruz.neden dunyanin en pahali benzini bizde ?neden etin kilosu bir iscinin gunluk yevmiyesi ?neden bir oyun bir iscinin maasinin 6/1'i ?bu nasil bir dengesizlik nasil bir duzen?NEDEN Biliyormusunuz?hani arkadas mesajima cevap yazmis gayet iyi niyetli olarak;bizde biliyoruz anlattiklarini ama konusma demis,opmeye niyetin yoksa suratin nerede diye sorarsin demis ;kusura bakma ama sende opulmeye niyetim varsa 12 taksit yapar yinede optururum demissin,iste bu zihniyetle gidersek bu millete %80 kdv de versen benzinin litresini 50 oyunlarida 300 tl de yapsan banamisin demez,yazik!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi censorship -- 3 Mart 2012; 9:40:47 >

• quote:

quote:

Kardes sen orj alma ama sus barede konusma bizde biliyoruz o anlattiklarini bende 1300 tl maas aliyorum ancak oyunlarimida orj aliyorum bekliyorum indirimdeyken aliyorum eger cok istedigim bir oyunsa pes 12 ve uncherted gibi bekliyemedigim bir oyunsa kredi kartina 6 ila 12 taksit yaptiriyorum zorlanmadan urunu temin ediyorum. Senin opmeye niyetin yoksa zaten yuzun nerde diye sorarsin.. Vergisi odenmis urun her zamn kutsaldir allah yrdmcnz olsun... Ne diyim

Kardes vergisi odenen mal kutsaldir demissin ama ben burada 72 milletten adamla tanistim hicbiri %18 vergi odemiyor hele %18kdv+%25ozel kazik vergisini hic odemiyor!Bu eyalette tax yani kdv %6 ister cikolata al istersen helikopter al istersen uzay mekigi al yine %6 ..adam benzinin galonunu 3 dolara aliyor (1galon=3,78Lt).,biz litresini 3 dolara alamiyoruz.neden dunyanin en pahali benzini bizde ?neden etin kilosu bir iscinin gunluk yevmiyesi ?neden bir oyun bir iscinin maasinin 6/1'i ?bu nasil bir dengesizlik nasil bir duzen?NEDEN Biliyormusunuz?hani arkadas mesajima cevap yazmis gayet iyi niyetli olarak;bizde biliyoruz anlattiklarini ama konusma demis,opmeye niyetin yoksa suratin nerede diye sorarsin demis ;kusura bakma ama sende opulmeye niyetim varsa 12 taksit yapar yinede optururum demissin,iste bu zihniyetle gidersek bu millete %80 kdv de versen benzinin litresini 50 oyunlarida 300 tl de yapsan banamisin demez,yazik!

ah benim güzel kardeşim o tanıştığın 72 milleti çok merak ettim hepsi senin kafandaysa bir fan sitesi oluşturda üye sıkıntısı çekmezsin çok merak ettim bu konuşmalarına göre sen ne iş yapıyosun yaptığın işten demekki en çok vergiyi kaçıran sensin galiba unutma ki ithalat ihracat dengesini ayarlamak zorunda devletler yoksa yan komşumuz yunanistan ın hali ortada neysee ya uzatmayalım. senin bu saatten sonra kültürünü değiştirebilecek değilim o yüzden senin doğruların sana benim doğrularım bana ancak şunu eklemek istiyorum devletten aldığın her hizmetin bedavaya sana geldiğini sanma kafanı bir kaldır da etrafına bak o aldığın hizmetlerin hepsi senin benim ödediğim vergilerle oluyor kardeşim benim... sürçi lisan ettiysek affola :))

• quote:

quote:

quote:

ah benim güzel kardeşim o tanıştığın 72 milleti çok merak ettim hepsi senin kafandaysa bir fan sitesi oluşturda üye sıkıntısı çekmezsin çok merak ettim bu konuşmalarına göre sen ne iş yapıyosun yaptığın işten demekki en çok vergiyi kaçıran sensin galiba unutma ki ithalat ihracat dengesini ayarlamak zorunda devletler yoksa yan komşumuz yunanistan ın hali ortada neysee ya uzatmayalım. senin bu saatten sonra kültürünü değiştirebilecek değilim o yüzden senin doğruların sana benim doğrularım bana ancak şunu eklemek istiyorum devletten aldığın her hizmetin bedavaya sana geldiğini sanma kafanı bir kaldır da etrafına bak o aldığın hizmetlerin hepsi senin benim ödediğim vergilerle oluyor kardeşim benim... sürçi lisan ettiysek affola :))

:) yok kardesim hic oyle bir fan sitesi kurmayi dusunmedim,bu insanlarda amerikanin pennsylvania eyaletinde rusuda var italyanida cinliside ispanyoluda koreliside her milletten adam var hem calistigim firmada hemde cevremde,madem sordun yaptigim iste mermer granit isi benim gizlim saklim yok.ne alirsam alayim odedigim vergide %6 .cok sukur vergi falanda kacirdigim yok zaten isyerim falanda yok maasli calisan bir adamim nasil vergi kacirabilirim orasinida anlamadim.marketten peynir makarna alirkenmi vergi kaciracagim yoksa telefon faturami oderkenmi?he birde son bir not ekleyeyim;eger cocugun varsa devlet butun yil odedigin vergilerin tamamini hatta fazlasini her yilin ocak ile nisan ayi arasinda geri oduyor.tabiki bunun icin isyeri sahibi olmaman gerekiyor,(isyerin varsa sen devlete vergi odersin).kisa bir hesapla ortalama ayda $3000 dolar maas alan ve en az 1 cocugu olan adam yilda $36.000 kazanir ve bu kisi 6000 dolar vergi iadesi alir.daha ne anlatayim kardes kendimden ornek veriyorum sen buna inanip inanmamakta ozgursun nediyim.kal saglicakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi censorship -- 5 Mart 2012; 17:05:41 >

• :) yok kardeş bende maaşla çalışan biriyim 1300 tl maas alıyorum eşimde çalışıyor çok şükür devlet baba saolsun çocuk parası doğum parası falan derken baya para verdi :) yani diyorki alıcan vericen ekonomiye can vericen... onu yapmaya çalışıyoruz sende kal sağlıcakla...:)
    valla bide semih bey bizi çok boş bıraktı boş boş atışıp duruyoz valla bi ilgilense bizlerle, bide güzel haberler verse ne güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemdar1933 -- 5 Mart 2012; 18:54:49 >
  • Evet Semih bey uzun suredir msj atmiyor konuya,belki yogun calismasindan dolayidir,insallah yeni surprizleri olur,en cok turkce cikmasini istedigim oyun silent hill ama downpour zaten bu ay cikiyor silent hill collection da bu ay,birdahaki sefere insallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi censorship -- 6 Mart 2012; 5:16:01 >
  • quote:

Evet Semih bey uzun suredir msj atmiyor konuya,belki yogun calismasindan dolayidir,insallah yeni surprizleri olur,en cok turkce cikmasini istedigim oyun silent hill ama downpour zaten bu ay cikiyor silent hill collection da bu ay,birdahaki sefere insallah

Bende,The Last Of Us'ın Türkçe olmasını istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali_80

quote:

Evet Semih bey uzun suredir msj atmiyor konuya,belki yogun calismasindan dolayidir,insallah yeni surprizleri olur,en cok turkce cikmasini istedigim oyun silent hill ama downpour zaten bu ay cikiyor silent hill collection da bu ay,birdahaki sefere insallah

Bende,The Last Of Us'ın Türkçe olmasını istiyorum

Sana katılmamak mümkün değil, inşallah buda Türkçe gelir. Şu bir gerçek ki Türkçe oyun oynamak gerçekten müthiş bir şeymiş. Emeği geçenlere selam olsun.

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.