Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz ay (ekim 2014) gönderici olarak "YASAL TAKİP" görünen bir mesaj aldım. Mesajda 5 yıl önce kapattırdığım hattın borcu olduğu yazıyordu. Turkcell.com.tr fatura sorgulama sayfasına tc kimlik numaramı girerek fatura sorgusu yaptığımda Eylül 2009 dönemine ait borcum olduğu görünüyor. 5 yıl önce sadece 1 ay turkcell kullanmıştım. toplam 4 saatten az konuşmaya ve ek hiç bir hizmetten yararlanmamama rağmen 380 küsür fatura borcu gelmişti. hattın borcunu ödeyip kapattırdım. daha sonra bana 49 lira daha borç çıkardılar. 5 yıl önce bu 49 lirayı da ödedim ve ödereken şöyle dediğimi çok iyi hatırlıyorum: "bana bir daha bu hatla ilgili borç gelmeyecek değil mi? tüm borçları ödemiş oldum değil mi?". bir daha borç çıkmayacağına dair onay aldım. Ancak aradan 5 yıl geçtikten sonra sağolsun turkcell son ödediğim faturayı tekrar borç olarak gösterdi. 2 defa müşteri hizmetlerini aradım. ilkinde benden kişisel bilgilerimi (kimlik fotokopisi, tel no vs) içeren bir mail göndermemi istediler. Maili gönderdim ama bir cevap alamadım. Biraz önce müşteri hizmetlerini tekrar aradığımda ödenmemiş fatura görünmediğini ancak sisteme girilmediğini söyledi. sonra bu lafından çark etti ve 49 lirayı ödersem bi daha borç çıkmayacağını söyledi. 5 yıl önceki ödememi yaptığıma dair dekontum olup olmadığını sordu bana ve cevap olarak "tabiki yok" dedim. 5 yıl önceki ödeme dekontu saklanır mı hiç?
Açık bir şekilde Turkcell tarafından dolandırılıyorum ve bu 49 lirayı turkcell'e kaptırmak istemiyorum. Bir arkadaşım, avukat arkadaşına sormuş, 5 yıl boyunca tahsil edemedikleri parayı senden alamazlar demiş. Emin olamadım. turkcelldolandiriciligi.com adında bir site açıp bu yaptıklarını yazayım dedim ama sonra açıkçası, bunun bir karıncanın file kafa tutması gibi eşit şartlarda bir mücadele olmayacağını düşünerek korktum ve vazgeçtim.
Sormak istediğim şu: bu 49 lira benim başıma bela olur mu? turkcell zorla da olsa bu faturayı benden tahsil edebilir mi? bu 49 lira yüzünden bir de avukat, mahkeme parası ödemek istemiyorum.