Şimdi Ara

Turkcell Advocat IVR adıyla dolandırıcılık !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, turkcell faturalı hatta sahip mobil telefonumdan normal web sitesinde gezerken bir anda ekrana virüs girdi uyarısı çıktı ve ben bişi yapmadan otomatikman 0 888 299 22 22 nolu numarayı ben kapat diyene kadar 3 kez arka arkaya 1 sn olarak arama yaptı faturama baktığımda her aramayı 20 TL'den 60 TL olarak anında bu dolandırıcılar faturama eklemişler. Detayda Advocat IVR yazıyor.

Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım siz aramışsınız bizi ilgilendiren bir konu yok dedi ödeme onayı vermedim, bir yeri tuşlamadım, ses kaydım yok dedim 888 numarayı aramanız yeterli dedi. Hattımı 888 numaraları aramaya hemen kapatın dedim o tarz bir işlemimiz yok siz dikkatli olucaksınız tarzı saçma sapan bir cevap aldım. Turkcellde saolsun hırsızlarla çok güzel iş birliği içerisinde.

Tüketici hakem heyetine gitsem bir işe yararmı düşün telefona bulaşsa durmadan arasa yandın.

• Sorması ayıp hangi web sitesini geziyordunuz? Böyle konularda bir çok mağdur üye var ben henüz denk gelmedim..3 operatörden de hat sahibiyim ,sebebi gezindiğiniz web sitesi olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Sorması ayıp hangi web sitesini geziyordunuz? Böyle konularda bir çok mağdur üye var ben henüz denk gelmedim..3 operatörden de hat sahibiyim ,sebebi gezindiğiniz web sitesi olabilir mi?

Merhaba, bu konuyu açmamdaki sebep sizin kaç operatörden hattınız olduğunu öğrenmek yada hangi sitelerde gezdiğimi açıklamam için değil ama hayalini kurduğunuz şekilde bir adult yetişkin site değildi bu tarz dolandıcılık işleri normal sitelerdede bolca var.

Konu dolandıcılar Türkcell'in harika bir açığını bulmuşlar telefon ekranına virüs bulundu uyarısı çıkıyor ve tamam seçeneği dışında müdahele ettirmiyor tamam dediğin anda bu hırsızların numarasını otomatik çeniriyor ve kapatana kadar1 saniye içinde 20 TL yazıyor.

Müşteri hizmetleride umursamaz şekilde bizene aramasaydına getiriyor ve hattı bu 888 ücretli numara aramaya kapatmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• xmxksk kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Arama sonuçlarında çıkan abuk sabuk siteler, yasal adı içerik servisi/katma değerleri hizmet olarak görünen ama gerçekte suç şebekesi olan kuruluşlarla gelir ortaklığı (affiliate marketing) içerisindeler. Arama sonucunda bu sitelerden birine tıkladığınızda, sizin ip ve useragent (kullandığınız işletim sistemi, tarayıcı sürümü vs.) bilginizden mobil cihaz kullandığınızı anlayıp anlaşmalı olduğu siteye referanslı link yönlendirmesi yapıyor. Virüs bulundu uyarısı anladığım kadarıyla sitenin sayfaya yerleştirdiği bir banner, yani operatörle bir ilgisi yok. Benim anlamadığım kısım, bu banner'a tıkladığınızda, android sistemi tarafından "xxx numarasını aramak istiyor musunuz?" tarzında bir uyarı çıkması gerekmiyor mu? Nasıl oluyor da anında aramayı gerçekleştirebiliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: man utd

Sorması ayıp hangi web sitesini geziyordunuz? Böyle konularda bir çok mağdur üye var ben henüz denk gelmedim..3 operatörden de hat sahibiyim ,sebebi gezindiğiniz web sitesi olabilir mi?

Merhaba, bu konuyu açmamdaki sebep sizin kaç operatörden hattınız olduğunu öğrenmek yada hangi sitelerde gezdiğimi açıklamam için değil ama hayalini kurduğunuz şekilde bir adult yetişkin site değildi bu tarz dolandıcılık işleri normal sitelerdede bolca var.

Konu dolandıcılar Türkcell'in harika bir açığını bulmuşlar telefon ekranına virüs bulundu uyarısı çıkıyor ve tamam seçeneği dışında müdahele ettirmiyor tamam dediğin anda bu hırsızların numarasını otomatik çeniriyor ve kapatana kadar1 saniye içinde 20 TL yazıyor.

Müşteri hizmetleride umursamaz şekilde bizene aramasaydına getiriyor ve hattı bu 888 ücretli numara aramaya kapatmıyor.

bu sekilde virus bulundu uyarisi bende aliyorum. hatta telefon surekli titremeye basliyor. bu durumda yapmaniz gereken tek sey ekrandaki "tamam" "antivirus yukle" tarzi seylere basmadan direk sekmeyi kapatmak. baska sekilde cikmak mumkun olmuyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, iphone 5 kullanıyorum kesinlikle arama yapılsınmı şu numara çevrilsinmi diye uyarı çıkmadı ekranı komple kitledi zorunlu tamam tıklamasının altına gizlemişler sanırım asla aramazdım. Aramaya kapat diyene kadar süre 1 sn ve anında 20 TL gidiyor hemde durmadan geri çevirmeye çalışıyor.

Tamam arama suçu bende ama müşteri hizmetleri acayip umursamamaz aramasaydın kardeşim diyecek neredeyse hattı bu ücretli aramalara kapat diyorum o tarz bir kapatma yok siz dikkat edin diyor.

1 saniyede 20 TL kazanmak için müthiş bir dolandıcılık ve operatör izin veriyor engellemiyor umursamıyor

• Selamlar. Aynı olay birkaç yıl önce AVEA hattımda başıma geldi. İnternetten adult içerik bakarken reklam çıkmış ve arkaplandaki sekmeden nasıl oluyorsa hattım üzerine paket tanımlanmış. Bir anda sms yağdı telefonuma -yok şuna üyeliğiniz buna üyeliğiniz şeklinde. Aradım adamları ben üye olmadım paramı iade edin. Bana diyorlar şu yayını izlemişsiniz premium içerikli yayınlar falan. Çıldırdım kapattım. Aveayı aradım dedim durum bu. Ödemeyi iptal edemez misiniz? Sonuçta ben hiçbir şekilde onay vermedim. Ne SMS ile onay ne de sesli onay, ayrıca bu nasıl bir internet sitesidir ben numaramı dahi yazmadan otomatik numaram onların sitesinde doldurulup form gönderiliyor dedim. Kimse yardımcı olmadı. Ben de açtım şikayetvar'dan avea için ayrı o dolandırıcılar için ayrı şikayet açtım. Ertesi gün AVEA'dan arayıp faturamdaki korsan tutarları geri çektiler.

Demem o ki ilgilenmedilerse şikayet edin bulduğunuz heryere.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • xmxksk kullanıcısına yanıt
    ios'da böyle bir güvenlik önlemi olmaması ilginç. yüklü bir uygulama bu haltı yiyor olabilir mi?
  • zeewbl kullanıcısına yanıt
    girdiğiniz her site ip adresinizi, işletim sisteminizi ve tarayıcınızın versiyonunu görebiliyor. Herifler mobil internet kullandığınızı gördüğü anda referanslı link yönlendirmesi yaparak sizin bilgilerinizi içerik servisine, içerik servisi de mobil ödeme altyapısı sağlayan operatörünüze iletiyor (operatörler işlem başına komisyon aldığı için başlarından savmaları normal). onay kısmını da kod hileleri ile hallediyorlar, normalde ücretlendirmenin açıkça yazdığı bir sayfada onay kutucuğunu işaretleyip onay butonuna basmanız lazım.
  • bilgisi olan var mı? bu tür dolandırıcıları telefonumuzdan engelleyebiliyor muyuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür dolandırıcılıkları önlemenin tek ve en güzel yolu faturasız hat kullanmak. Faturalı da imzayı attıktan sonra ne isterse koparırlar. Ne gerek var.

19 TL ye 750 dk 5bin sms 3 gb net veriyor avea ve Vodafone gayet herkese yetecek bir paket. Daha fazla net kullanmak isteyen varsa mobil yerine eve net bağlatsa tüm aile üyeleri sınırsız faydalanır.

• Benzer olay benim başıma sahadan.com uygulamasını kullandığımda gelmişti Onedio Zone aboneliği yapılarak abonelik başına 5 tl aldılar. Sahadan uygulamasında maçalara bakarken birden abonelik başlıyordu. Bannerlar da onedio ile ilgili bir şey yokken bu olay. urkcell in müşteri hizmetlerine yaptığım başvurulardan bir sorun alamadım. Btk ya şikayet etiim 1 hafta sonra hesap hareketlerime baktığımda 10 tl iade edilmişti.
  • turkcell mh arıyorsunuz.hattımı mobil ödemeye kapatmak istiyorum diyorsunuz.istedigi kadar spam banner gelsin hiç bir şey olmuyor.
  • "D-CAT Group şirketlerinden Advocat A.Ş. ile Turkcell ve Avea A.Ş. arabağlantı anlaşmasını imzaladı
    2009 yılı içerisinde faaliyete geçen ve D-CAT Group şirketlerinden biri olan Advocat A.Ş, geçtiğimiz yılın Ekim ayında BTK’ya yaptığı başvuru neticesinde Sabit Telefon Hizmeti (STH) lisansını almıştı."

Bu NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTIR . Advokat IVR i aradığım söylenen tarih ve saatte benim telefon da hiç bir arama kaydı olmadığı halde 20 TL kesiyorlar . Suç Duyurusunda bulunuyorum . Bu nitelikli dolandırıcılıktır .
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 23 Aralık 2020; 13:2:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.