< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 11 Temmuz 2019; 10:51:54 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 11 Temmuz 2019; 10:51:54 > |
çok haklı olduğunu düşünüyorum
|
Tam anlamamışsın sanırım. Tekrar edeyim. Belli bir fatura tutarı karşılığında aylık 6gb kullanım hakkım var. Bu bitince zorunlu olarak 19 liraya 1gb tanımlıyorlar bana kabul edip etmediğimi sormadan. Başka 100gb 5 lira 200 gb 10 lira gibi bir teklif, alternatif fiyat tarifi yok.
Evet 6gb kullanım bittikten sonra Turkcell durduk yere otomatik 1gb tanımlıyor. Ben de bunu istemiyorum. Böyle bir ürün almak is-te-mi-yo-rum. Onlar da, "Mecburen alacaksınız. İlla almak istemiyorum diyorsanız bu satışımızı engellemek için aylık 7 lira sabit ücret/haraç adına ne derseniz ödemek zorundasınız." diyorlar. Ben de tekrar "Bir ürün almak istemediğim için neden aylık sabit haraç ödemek zorunda kalacakmışım." diyor bunu da kabul etmiyorum. Siz markete girdiğinizde zorla bir şey satmaya çalışıyorlar mı size? "Yok almayacağım." dediğiniz vakit, "O halde bize şu kadar para vermek zorundasınız diyorlar mı? Kabul eder miydiniz böyle bir dayatmayı? Bu açıkça eşkıyalıktır, haydutluktur. Ben ne birinden zorla bir ürün almaya mecburum, ne de zorla dayatılan bir ürünü almayı kabul etmediğim için haraç vermek zorundayım her ay. Ha hakkımı alabilirim, alamam bu ayrı bir mevzu. Ben bir vatandaş olarak güçsüzüm. Hakkımı savunamayabilirim elimde güç olmadığı için. Benim hakkımı savunacak olan, beni haydutlara karşı koruyacak olan devletin hukuk mekanizmasıdır. İşleyip işlemediği de yine ayrı bir mevzu. Ama tüm bunlar benim haklı olduğumu ilan etmeme engel değil. |
çok eskiden vodafone da da vardı buna benzer bişey. kontürlü hattımın interneti azaldığı zaman kafalarına göre 500mb interneti 5 liraya geçiriyorlardı. şuanki fiyatı ne kadar dır bilemem. benim paketimin interneti bitmemiş sadece azalmış ona rağmen kafalarına göre tanımlıyorlardı.
operatörlerin hepsi aynı. gerçi bu ülkede hizmet veren bütün işletmeler halkı nasıl düdüklerizin peşinde. isteyen istediği gibi at koşturuyor devletten kimsede karışmıyor bunlara çok ilginç. |
Türk Telekom gibi bi dolandırıcı ve çöp telekom şirketinin yanında Turkcell'i seçiyorsunuz hizmeti kaliteli diye (ki kaliteli de değil kötünün iyisi) onlar da kalkıyor sizi yoluyor. Ben de böyle bişey yaşadım bir kaç ay önce. -8'e kadar inebileceğim TL avantaj servisini bilgim haricinde hattıma tanımlamışlar ben de farkında değildim paketim bitince yemiş de yemiş -8'e düşmüş. Ayrıca Türkiye'deki adet sms, dk başına konuşma, 100KB başıan ücretlendirmenin fahişliğini biliyorsunuzdur. 1 yılda 3 kere tarifelere zam yaptılar. 1dk konuşma yanılmıyorsam 75kr.
Neyse TL yükleyip artıya çıktım ardından hemen bu -8 tarifesini kapattırdım. Yaklaşık 1 ay sonra bu sefer de -18'e kadar inebileceğim avantaj tarifesini tanımlamışlar kesinlikle bana sormadan onayımı almadan. Ben de hemen farkettim aradım bunları müşteri hattı diyor ki bu servis özel müşterilerimize hediyedir. Yani iyilik ayağına sizi yolmak istiyoruz. Düşünsenize -18'e inmek o kadar kolay ki unutsanız 10 dk instagramda dolaşsanız 60mb yese bitti 18 lira borçlusunuz 0 TLniz olması için. Ayrıca Turkcell bazı paketlerini internetten TL yükleme şeyine göre yapıp para yoluyor. Örneğin 50 TL'lik bir paket yaptıracaksınız adamlar direk paketi satın almayı kapatmış TL yükleyip almanız gerekiyor. Ama görüyorsunuz ki 50TL lik yükleme yok ya 70 ya da 40-30 yapacaksınız ve sizden her seferinde daha fazla para yolacaklar. Ne yazık ki bitmedi şöyle bir şey daha var. "Elektronik Haberleşme kanunu uyarınca adınıza devlete ödenen Telsiz Kullanım ücretinin taksidi için xx.xx.2019 tarihinde hattınızdan 2.32 TL tahsil edilmiştir." O kadar saçmalık zırvalık ki!! Telsiz kullanım ücreti saçmalığı da nedir, zaten paket yaparken ve diğer telekomünikasyon işleri için tonlarca vergi ödüyoruz bu da neyin nesi? İkincisi madem adıma devlete ödüyorsun neden benden para alıyorsun? Ve bu saçma telsiz kullanım ücreti saçmalığı yüzünden ödeyemediğiniz bu 2.30, 3.12, 1.90 gibi küçük meblağlar siz TL yüklediğinizde eğer önceden ödemediyseniz her ay çekiliyor. Ben bunu defalarca yaşadım tam bir sinir krizi. Ben paketi almak için gereken miktarda TL'yi hesabıma yüklüyorum yüklediğim anda 2-3 TL kesiyor paketi yapamıyorum. İşte böyle boktan işlerle uğraştırıyorlar sizi. Devlet bir elden şirketler bir elden yolmaya çalışıyor. Tek yapmanız gereken savaştaymışsınız gibi gözünüzü dört açmak. Bu hale getirdiler işte bizi. Ayrıca türk telekom'a da laf etmesem olmaz binlerce kişiyi mağdur etmesiyle meşhur bir şirket. Tam bir çöp ve dolandırıcı. Hizmet kalitesi 0, internet -1561321154, müşteri memnuniyeti 0. Tam anlamıyla bir çöp trash. |
Hiçte böyle değil anlamıyorum sende Türkcell kullanıyorsun bende.
Bende platinium var paketim bittiği zaman otomatik olarak 19 tl geçiriyorlar 1 GB karşılığında. Benim paketim zaten 100 tl 10 gb internet var bölsek 10 tl yapar. 1 GB internetin müşteri bazlı maliyeti ne kadar ki ? 100 MB limitsiz internet kullanıyorum ben 90 tl'ye. Senin gibi herşeyi kabullenen üstüne birde haksızlığa karşı duranlara laf edenlere ciddi anlamda uyuz oluyorum sizin gibiler bu ülkede oldukça gelişemeyiz biz. |
Az önce operator değişikliği için Turk Telekom'u aradım. 6 gb internet, 1000dk, 1000sms (aşım olmadan, yani ek satış dayatmasız) 38 lira ilk bir yıl taahhütle. Turkcell benden, fatura bedeli olarak 6gb internet, 750dk, 100sms karşılığında 42 lira alıyor yine 1 yıllık taahhütle. Demek olabiliyormuş. Ama dediklerinize kartılıyorum; hepsi halkı bir şekilde nasıl çırparız onun derdinde. Tabi meydan boş, hesap soran yok. Güç firmalarda. Biz anca böyle forumlarda, belli sitelerde yazarak tepkimizi dile getirebiliyoruz.
|
Anlattığın inan bana hâlâ çok garip geliyor, neden mi?
Öncelikle kimse sana zorla ek paket tanımlayamaz, böylesini ne gördüm ne duydum. Bu ek paketin otomatik tanımlaması için şikayetin senin lehine sonuçlanır o konuda rahat ol. Ama müşteri hizmetlerinin "Mecburen alacaksınız. İlla almak istemiyorum diyorsanız bu satışımızı engellemek için aylık 7 lira sabit ücret/haraç adına ne derseniz ödemek zorundasınız." bu sözleri bana saçma geliyor. Tabi senin dediklerinle birleştirdikten sonra saçma geliyor. Sen sürekli aşım yapıyorsan sana ekstra ücret yansımaması için aşım paketini önerir en fazla, ama sana bunu zorla satamaz. Ek paket almıyorsan bunu almak zorundasın diyemez, yahu hangi devirde yaşıyoruz? Sen burada %500 haklısın. Mesela benim bir hattım var, paketim yetmiyor diyelim istersem ona ek paket alırım. (1GB 19 TL) Ya da aşım olmasın diye gider 7 liralık aşım paketi alırım. Hem aşım paketi olsun yanınada 1GB hediye versin desem gider 12 liralık olanı alırım. Bence zeka kanseri bir temsilciye denk geldin ve sinirli olduğunu düşünerektende olayı çok çok yanlış anladın. Olay eğer senin dediğin gibiyse 3 yaşında ki çocuk bile senin haklı olduğunu söyler. |
Bende THH ye başvuru yapmıştım. Karara bağlandı diyor fakat evime herhangi bir tebligat vs gelmedi. İnternetten baktım fakat sonuç göremiyorum.
Bana faturalıdan faturasız hata taşıma olarak 30 TL ücret çıkardılar,faturama yansıttılar.Son faturayı mecburen ödedim. Bir nevi kapora misali tekrar faturasız hattıma yüklenecekmiş,bende yüklenince paket yaparım dedim. Velakin bonus adı altında sadece yurtiçi konuşma bedeli olarak yüklenmiş ve müşteri hizmetleriyle konuşa konuşa bitirmişiz. Bende işten güçten farkında değilim 30 tl yüklenecek diye bekliyorum sorgulama yapınca da çıkmıyor. Mecburen ucuz diye kullanıyoruz,aç kurtlar sofrasına düştük napalım 3 operatörde dayanıklı dövüş yapıyorlar bu devirde kim kimi ... yaparsa kar. |
usta adamın şikayeti şu, ben internetim bitince dursun istiyorum, durması için 7 TL istiyorlar diyor.
olması gereken bence şudur, internet bitince dursun SMS gelsin 19 TL'ye 1 GB istiyorsanız Evet yazın gönderin desin, demiyorsa da adam internete giremesin. turkcell hiç bir şey yapmamak için yani hizmet vermemek için 7 TL istiyor, bence bu haksızlıktır |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 8 Temmuz 2019; 16:39:10 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 8 Temmuz 2019; 16:47:21 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 8 Temmuz 2019; 17:18:0 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTeeH -- 8 Temmuz 2019; 17:12:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 8 Temmuz 2019; 17:23:2 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 8 Temmuz 2019; 17:26:56 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 9 Temmuz 2019; 21:34:14 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrosbianoRonaldo -- 9 Temmuz 2019; 21:40:57 > |