Şimdi Ara

Türkiye'de 95 oktan benzin gerçekten 95 oktan mı?ede

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Denizli Özbirlik otoda katalitik konvertör öncesi lambda sensörü değişti, boğaz kelebeği temizlendi toplam 385.00 Tl. tamircim 95 oktan benzin kullanıp kullanmadığımı sordu, 95 oktan kullanıyorum deyince 97 oktan kullanmamı, Türkiye'de yakıtın kötü olduğunu Avrupa standardını tutmadığını söyledi. Ona göre 97 oktan benzin ancak 95 oktan ayarında. Siz ne dersiniz. Birkaç milyon daha fazla verip 97 oktan mı kullanmalı?

• aracın kmsi 100.000den az ise bence salamış yok fazlaysa imkanlar dahilinde
  • Bana da daha önce başka bir özel servis aynı sözleri söyledi ve ben tavsiye üzerine 97 oktan kullanmaya başladım.
    Aracımda bir süre sonra garip haller başladı araç rolanti tutmuyor, arasıra devir iyice düşüp stop etmeye başlıyor. Sorunu bulamadılar. Sizinki gibi boğaz kelebeği değişti, yine olmadı. Denizli Suzuki servisi'nde vitara için arıza tespit cihazı olmadığından Antalya'ya gittim. Sorunum giderildi. Ama kimse sorunun sebebini tespit edemedi.
    Ben arıza giderildikten sonra yakıt tüketimi ve performans açısından hiçbir fark göremediğimden 95 oktan benzin kullanmaya başladım. Ve bu sırada tesadüf eseri benzin aldığım istasyonu da değiştirdim. Arada en az 6 ay geçtikten sonra yine bir tesadüf 97 oktan kullanırken benzin aldığım mahallemizdeki benzinliğe girince pompacılar bana sormadan 97 koydular ve aracın rolantisi anında yine bozuldu fakat o depoyu bitirip tekrar 95 alınca sorun ortadan kalktı.
    Demek istediğim bu da mı tesadüftür bilmiyorum ama ben rolantinin bozulmasını 97 oktana bağladım. Bence 95 gereksiz çünkü araç kitapçığında 91 oktan ve üzeri benzin kullanın diyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.