Şimdi Ara

Türkiye'de elektrik tüketimi artıyor: Günlük tüketim rekoru kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de elektrik tüketimi artıyor: Günlük tüketim rekoru kırıldı
    Havaların ısınması ve elektirk kullanan cihaz sayısındaki artışlar nedeniyle Türkiye'de elektrik tüketimi artışa geçti. Türkiye'de 9 Temmuz 2024 tarihinde tüm zamanların en yüksek elektrik tüketimi gerçekleşti.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) verilerine göre Türkiye'de 9 Temmuz 2024 tarihinde 1 milyon 147 bin 848 megavatsaat tüketim ile günlük bazda tüm zamanların en yüksek elektrik tüketim seviyesi kaydedildi. 9 Temmuz'da saatlik bazda en yüksek tüketim ise saat 15.00'te gerçekleşirken, en düşük tüketim 07.00'de gerçekleşti.

Günlük elektrik tüketiminde bir önceki rekor 17 Ağustos 2023'te 1 milyon 132 bin 567 megavatsaat tüketim ile kayıtlara geçmişti.

Ayrıca Bkz.Elektrikli otomobillerdeki süper batarya kayadan yapılacak

Elektrik üretim verilene baktığımızda ise 9 Temmuz'da Türkiye'de 1 milyon 144 bin 454 megavatsaat elektrik üretildiğini görüyoruz. Üretimde ilk sırada yüzde 20,6 ile doğal gaz santralleri yer aldı. Bunu yüzde 19,8 ile ithal kömür santralleri ve yüzde 16 ile barajlı hidroelektrik santralleri takip etti.

Türkiye'nin kurulu gücü ne kadar?

12 Haziran 2024 verilerine göre Türkiye'nin toplam elektrik kurulu gücü 110 bin 339 megavata ulaştı. Yenilenebilir enerjinin toplam kurulu güçteki payı yüzde 57,2'ye yükseldi. Yenilenebilir enerji kapasitesinin büyük bölümünü barajlı hidroelektrik santralleri oluşturuyor. Yenilenebilir kaynakların kapasite sıralamasında barajlı 23 bin 855 megavatla hidroelektrik santralleri lk sırada yer alırken, 14 bin 994 megavatla güneş enerjisi santralleri, 12 bin 194 megavatla rüzgar santralleri takip etti. Akarsu santralleri 8 bin 329 megavat, biyokütle 2 bin 94 megavat ve jeotermal enerji ise 1691 megavat kapasiteye sahip.

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyenin-elektrik-tuketiminde-tum-zamanlarin-rekoru-kirildi/3270833

• 7-24 klima çalıştırıyorum bu sıcaklarda normal.

• Elektriğe yapılan zammın sebebi belli oldu . Yeşil enerji kullanmak istersin ha al sana ZAM 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yolları teslayla doldurdunuz binlerce elektrikli araç satıldı, sıcağı şu bu derken bırakın da artsın, bir de togg var

asıl mesele kaçak elektrik olmalı orada fena sıkıntı var ya da olacak

• Elektrikli arabalar sağolsun bu rakamlar katlanacak. Şöyle elektrikli araba sayısı milyon adetlere dayansın görelim.

• Klima tüketimi rüzgarsız havalarda daha da yükseliyor.

Deniz suyu veya topraktan soğutma filan yapılmıyor direkt millet klima ile 36 ° C’den soğutma yapmaya çalışırken aşırı ısı harcıyor.

• Doğuda klima kullanımı arttı demek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ulkede harcanan % 20 kaçak elektrik var bunun sadece yarisinin onunu kesebilseler akkuyunun ulke elektrigine katkisi % 10. Kisaca 1 santral kar elde etmis olacaklar

• Hava sıcak gayet normal ama elektrik faturaları anormal.

• kaçak elektrik bedelini "faturasını ödeyenler"e kitledikleri için kimsenin umurunda değil, bunu kaldırsalar elektrik dağıtım firmaları öyle bir önünü keser ki....

• 10 Temmuz'da da kırıldı rekor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korozyon kullanıcısına yanıt

iste sorun orda. kaçak bedelini o bolgedekilere kitlemek gerek. Butun ulkeye degil. atiyorum manisada kaçak bedeli 100 lira yansirsa faturaya urfada 500 yansiyacak. 500u odeyen sinirlenmez mi Türkiye'de elektrik tüketimi artıyor: Günlük tüketim rekoru kırıldı 

• Önceden sadece salonda klima vardı. Bu yıl yatak odasına da aldım. Yakında mutfağa da alacağım. Türkiye'de elektrik tüketimi artıyor: Günlük tüketim rekoru kırıldı 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.