< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Eylül 2021; 1:53:51 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de PCR testi zorunluluğu yürürlüğe giriyor (22. sayfa)
-
-
Hadi diyelim ben deney faresiyim. Sen neyine güveniyorsun? Gencim falan diyeceksin kesin. Annene babana yaşlı yakınına da yaptırmayıp ölmesini mi hızlandırma çalışıyosun ? Onlar napsın kaderlerine razı mı olsun? Biontech'in bir tane ölümcül veya ciddi yan etkisini göstersene. Hem biontec'in yan etki yaptığı bir bünyeye covid ne yapar bunu da cevaplayabilir misin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yorumunu alıntıladığım arkadaşın yorumu silinmiş galiba. Aşı olanları ibret olsun diye sallandırmak lazım gibi saçma bişey yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Patoloji ne demek? Türkçe olarak hastalık deseniz eksilir misiniz?
Bu arada iletinizde birçok Arapça sözcük var. Şu sözcükler Arapça: mantık, delil, nazar, adam, dünya, herhalde.O avatarında beavis olan eleman, sonradan öyle oldu. Biz tartışmadan önce Türkçe yazıyordu, fakat sonra birden arapça ve sağdan soldan google'dan yürütme latince yazmaya başladı. Türkçeyi katlediyor ve böyle yazınca galiba daha bilgili zannederler diye düsünüyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 8 Eylül 2021; 7:9:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Geceüçteisimbulmakzor
Hadi diyelim ben deney faresiyim. Sen neyine güveniyorsun? Gencim falan diyeceksin kesin. Annene babana yaşlı yakınına da yaptırmayıp ölmesini mi hızlandırma çalışıyosun ? Onlar napsın kaderlerine razı mı olsun? Biontech'in bir tane ölümcül veya ciddi yan etkisini göstersene. Hem biontec'in yan etki yaptığı bir bünyeye covid ne yapar bunu da cevaplayabilir misin?Ben ciddi yan etkisini göstereyim.
https://whyy.org/articles/the-rarest-of-covid-vaccine-reactions-one-womans-story-of-guillain-barre//
Haberde milyon dozda 1 olur falan diyor ama tabii öyle söyleyecekler ve sen bir tane gösterin dedin, ben de bir tane gösteriyorum.. Ayrıca bunun en ciddi yan etki olduğunu unutma. Başına gelirse covid olsaydım daha iyi olurdu dersin.. Daha küçük ama sarsıcı yan etkiler, daha büyük olasılıkla oluşabilir.. Bence hepsi de covid nezlesinden kötüdür. Tabii a$ı olduktan sonra hafif ate$ yorgunluk falan bunlar yan etki değil. Yan etki derken yukardaki ve buna benzer olaylardan bahsediyorum.
Hatta a$ı'nın içeriğinden bağımsız olarak, enjeksiyon yapılırken, axillary nerve denen sinirine iğne gelebilir ve omuzdan sakat da kalabilirsin.. Böyle ihtimaller her zaman vardır.. Tedavi edilebilir ama uğraşırsın..
Ha bunları neden yazıyorum çünkü bazı cahiller, a$ı leblebi gibidir, gidin pıt pıt çaktırın diyorlar ama a$ı dedikleri şey böyle tamamen zararsız masum bir olay değildir. A$ı olmanın kendi capında bir çok riskleri vardır.. Çok gerekmediği sürece içeriği ne olursa olsun vücudunuza içeriğinden bağımsız olarak iğne yaptırmamanız gerekir.. Gidin araştırın enjeksiyon sonrası sinir hasarıyla dolu tonla haber bulursunuz.. Hem kalçadan hem omuzdan sakat kalan adam cok..
Ben böyle riskleri genellikle düşünmem ama sizler sağlık kaygısına girip, covid olacağız öleceğiz diyorsunuz, ben de, covid olup ölme ihtimaliniz varsa, a$ı olup sakat kalma ihtimaliniz mevcuttur diyorum.. İkisi arasında seçimi siz yapın tabii bu seçimi, kendi vücudunuz üzerinde yapacaksınız başkasının değil.. ama a$ı leblebi gibi pıt pıt herkes çaktıracak dedim mi orada olay değişir.. sana birileri dur bakalım sen ne diyorsun der..
Yine sen bilirsin ama bana sorarsan, nasıl grip olmaktan korkmuyorsan covid olmaktan da korkmayacaksın. Olayın özü bu. Bu mantıkla düşüneceksin. Çünkü covid gripten cok farklı değil. Farklı ve öldürücü olduğunu iddia eden kim olursa olsun ya cahildir, TV'den duyduklarını yazıyordur ya da yalan söylüyordur.. Çünkü ben kendim ikna olacak kadar araştırma yaptım ve bu virüsten gerçekleşen ölümleri kendimce ciddi bulmadım.. Bu noktadan sonra değil Doktor, Hipokrat gelse bu konuda benim fikrimi değiştiremez.. Doktor, mühendis, avukat, hakim, başbakan, bakan, süpürgeci, paspascı ya da başka bir meslek sahibi olması önemli değildir..
Bu ancak $öyle bir durumda önemli olabilir. Diyelim ciddi sekilde arastırılması gereken bir hastalığım var. hastaneye kendim gönüllü olarak giderim, orada hoca moca artık neyse + ekip olarak bu hastalığımı araştırırlar. Ona göre teşhis koymaya çalışırlar ve tedavi önerirler. Yardımı ben istemişimdir ve onlar da sağlık hizmetini bana verirler..
Fakat hacıvatın biri TV'ye çıkıp, ben doktorum, herkes a$ılanacak derse, benim herhangi bir sağlık sorunum da yoksa ve bunların yancıları da, gelip a$ı olacan len derlerse o zaman ortada ne doktor kalır, ne profesör kalır, bunların söylediği lafın benim için hiçbir geçerliliği ve değeri de olmaz.. Ben onun doktorluğundan bile şüphe ederim.. yani sapla samanı karıştırmayın. doktor değil Allah gelsin o a$ı'yı ben sağlıklıyken bana vuramaz.. he sen istiyorsan gidip olursun tabii o beni ilgilendirmiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Programming Guru -- 8 Eylül 2021; 8:15:4 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: AREryilmaz
Bu mesaj silindi.Niçin? Seni veya herhangi bir kşiyi ikna etmek gibi bir çabam yok ki.
Sen güzel güzel aşını ol kardeşim.
İşkembenizden "aşı karşıtı" diye bir şey uydurdunuz, sanki herkes sizi ikna etmeye çalışıyormuş gibi triplere giriyorsunuz.
Hayır kardeşim, kimse sizi ikna etmeye çalışmıyor, sadece sizin saçma baskınızdan kurtulmak için (laftan anlayacağınızı zannederek) gerekçeler sunp çabalıyorlar.
Özet olarak, artık şunu anlaman gerek. Senin aşı olmana hiç kimse karşı değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 8 Eylül 2021; 7:59:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dostum ben yazdığın dil için "Türkçe değil" demedim ki? Yalnızca yüksek sayıda Arapça sözcük kullanıyorsun dedim.
Bu arada saptamak sözcüğü Arapça "tespit etmek" ten geliyor olsa bile, ki bence değil, onun Türkçeye özgü karşılığı çoktan var: Belirlemek :)
İletinde şaka yapmıyorsan "sözcük" kakafoniktir böyle doğal olmayan şekilde adtan ad mı yapılır demişsin. Sözcük daha cok dilbilgisi kapsamında kullanılan bir söz olup oldukça geçerli, doğal bir sözcük. Ayrıca 2 sesli olduğu için Arapça 3 sesli "kelime" ye göre daha net. Sözcük değil de Kelime-i Arabi mi diyelim istersen :)
sonraki mesajında Almanca "brennen" sözü Sanskrit kökenli demişsin, sanırım bunu "Oxford öyle diyor" a dayandırmışsın. İyi de Sanskritçe 4k yıl önceki bir dil. 4k yıl önceki arkaik dili referans göstererek Almanca esasında Almanca değil demeye mi çalışıyorsun? Şu anda arkaik dilleri değil yaşayan dilleri konuşuyoruz. Arapça yaşayan bir dil. Sokaklarda biraz dolaşsam her yerden fırlayan Suri'ler konuşurken Arapça duyuyorum. Onlar olmasa günde 5 kez ister istemez Arapça birşeyler duyuyorum, anlamını bilmediğim. Ben Türkçe dururken işte bu Arapçayı neden kullanıyoruz diyorum, sen Almancadaki 'brennen' Sanskritçe diyorsun :) Kaldı ki bunu da Almanca bildiğin için değil, Oxford 'a bakıp söylüyorsun :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Windows95Niçin? Seni veya herhangi bir kşiyi ikna etmek gibi bir çabam yok ki.
Sen güzel güzel aşını ol kardeşim.
İşkembenizden "aşı karşıtı" diye bir şey uydurdunuz, sanki herkes sizi ikna etmeye çalışıyormuş gibi triplere giriyorsunuz.
Hayır kardeşim, kimse sizi ikna etmeye çalışmıyor, sadece sizin saçma baskınızdan kurtulmak için (laftan anlayacağınızı zannederek) gerekçeler sunp çabalıyorlar.
Özet olarak, artık şunu anlaman gerek. Senin aşı olmana hiç kimse karşı değil.
Alıntıları Göstergüzel bir şeye değinmişsin. eğer istiyorsa 1000 doz bile a$ı olabilir. sonucta kendisi olacak. ben olmayacağım.
iste kapı iste sapı.. gitsin olsun bir doz da benim icin olsun.. yarasın..
-
Beavis 'in Latince kullanarak bilgili görünme çabası benim de ilgimi çekti. Doktor takımının "bilgili görünme" taktiklerinden biridir bu.
Daha önce birkaç gönderimde, Antoine Béchamp'ın 1899 yılında yazdığı "le sang et son troisiémé elément anatomique" / "kan ve onun üçüncü anatomik bileşeni" adlı Fransızca belgesinden birkaç SS göndermiştim. Lise 1 düzeyinde Fransızca bilmeme ragmen o belgeyi günümüz Modern Tıp belgelerinden daha iyi anlayabiliyorum. Cunku Antoine Béchamp bilgili görünmeye çalışmıyor. Yalnızca biyoloji alanında yaptığı deney ve çalışmaları anlatıyor.
Beavis şurada Türkçe olarak sağlığı, işte aşıları ilaçları vs kadranlarca anlatsın, Béchamp'ın 122 yıl önce yazdığı belgenin tek yaprağı ondan daha fazla anlam taşır :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya üzerinde küreselci medyanın gizlediği bu ucube aşılar sonucu ölen,felç kalan,sakat kalanları gösteren telegram grubu linki:
Öyle bol keseden aşının yan etkisi yok diye sallamayın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satem -- 8 Eylül 2021; 9:23:50 > -
Dostum, hesap oluşturma yılıma bak sonra aktrol 2. hesap vs de :)
Tıp bilim değil. Yada bilimse, o durumda herşey bilim :) Bak "data science" diye birşey cıktı. Birşeyin yanına bilim sözünü iliştirerek saygınlık önem kazandırma çabaları moda oldu iyice, tıpçılar da bu modadan paylanmaya başlamışlar :)
Bilimsel makale? Öncelikle makale sözü Arapça. Türkçesi yazı, köşe yazısı, kaynak. Makale gibi katışıksız Arapça sözcüklerle kirletme forumu.
Şu anda bilim, finansör kesimin elinde. Dolayısıyla onların istediği türde bilimsel yazılar yayınlanır. Onların istediği türde yazıları yazacak türde kişilere para verilir, sistem böyle işler. Aşının yan etkileri için kaynak yazıya gerek yok. İşyerinden bir arkadaş 2 hafta önce Biontech aşı oldu günlerce sol kolumun üstüne yatamıyorum dedi. yalnızca kol ağrısı bile içerdeki dokuların yaralandığını bu da aşının dokuları yaralayan bir ajan olduğunu gösterir. Bunun için özel kaynak yazmaya gerek var mı? İşyerine damacana su getiren kişi Biontech aşısı sonrası öksürük başladığını öksürürken kanlı balgam attığını söyledi. Sence bunun aşıdan kaynaklı olduğunu anlatan bilimsel yazı yazmaya gerek var mı? Örnekler coğaltılabilir. 2. dozdan birkaç gün sonra ölen, 60 yaş üstü bir yakınımız var diyeceğiim ancak "inanmamaya" başlayacaksın cunku bilimsel kanıtı yok. Burada anlatmadığım cok şey var.
Bu arada şu sözcükler de Arapça: cevap, ispat, fayda, haber
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
web 'te yayınlanmayan, ancak app indirerek üye olunarak görülebilen şeyin pek bi anlamı yok :)
O dedi bu olduyu bırak. TRAŞ YAPMA BANA.
Ben bilimsel makale attım. Yani aşının BİLİMSEL OLARAK işe yaradığının belgesi var.
Bana kahve ağzıyla yazma. Belki milyarlarca aşı karşıtı var dünyada. Hep yazıyorsunuz ya falanca doktor aşıya karşı, filanca nobrl ödüllü aşıya karşı diye. O kadar bilim insanının hepsi mi senin gibi boş insan. Bir tanesi bilimsel çalışma yapmıştır heralde.
Şimdi senin elinde bilimsel makale VAR MI YOK MU? Yok ise dünyadaki tüm aşı karşıtları eniştesine görümcesine bakarak yorum yapıyor demektir. Tüm o ödüllü nobelli bilim insanları gitsin kahvede oleye dönsünler. Bilim değil diyorsun ya, işte o bilim değil evet.
quote:
Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153
Beavis 'in Latince kullanarak bilgili görünme çabası benim de ilgimi çekti. Doktor takımının "bilgili görünme" taktiklerinden biridir bu.
Daha önce birkaç gönderimde, Antoine Béchamp'ın 1899 yılında yazdığı "le sang et son troisiémé elément anatomique" / "kan ve onun üçüncü anatomik bileşeni" adlı Fransızca belgesinden birkaç SS göndermiştim. Lise 1 düzeyinde Fransızca bilmeme ragmen o belgeyi günümüz Modern Tıp belgelerinden daha iyi anlayabiliyorum. Cunku Antoine Béchamp bilgili görünmeye çalışmıyor. Yalnızca biyoloji alanında yaptığı deney ve çalışmaları anlatıyor.
Beavis şurada Türkçe olarak sağlığı, işte aşıları ilaçları vs kadranlarca anlatsın, Béchamp'ın 122 yıl önce yazdığı belgenin tek yaprağı ondan daha fazla anlam taşır :)Beavis ve kankası random isimli diğer elemanın, TV izleme saati gelmiş ama sanırım izleme fırsatı bulamamışlar. TV izleyemedikleri için olsa gerek, sinirli davranışlar sergiliyorlar. Özellikle random isimli eleman, şahsıma hakaret içeren şeyler de yazdı.. onlarla ilgili bir ceza alması gerekiyor buna ek olarak, sözde çift hesap iddiasında bulunuyorsa araştırılması için şikayet edebilir fakat forum kurallarında şöyle bir şey yazıyordu diye hatırlıyorum: "Şikayet formunu gereksiz yere kullanmak ceza sebebi olabilir..." Umarım uygulanıyordur..
-
Toplum sağlığı önemli tabi,
istatistikler de gayet güvenilir olduğuna göre,
hadi gelin trafik kazalarını da toplum sağlığı için istatistiklerle değerlendirelim.
30 yaş altı kişilerin daha fazla trafik kazası yaptığı, istatistiklerle kanıtlandı.
Hatta bu yüzden 30 yaş altı kişilerin trafik sigorta primi yüksektir.
Her yaştaki insan kaza yapabiliyor, ama 30 yaş altındakiler "daha fazla" kaza yapıyorsa, toplum sağlığı için genç sürücülerin trafiğie çıkışını kısıtlayalım.
Mesela sabah akşam yoğun saatlerde çıkamasınlar. Hız yapmaya müsait olan otobanlara da çıkamasınlar.
Çünkü kaza yapıyorlar, yoğun bakımlar onların yüzünden doluyor, ve ben yolda yürürken bana da çarpabilirler.
Şimdi genç arkadaşlarımız diyecek ki "ben dikkatli gidiyorum, başkası kaza yapıyorsa benim suçum ne"?
Hayır kardeşim, sen toplum için risklisin, senin yüzünden trafik kazaları bitmiyor, senin yüzünden insanlar ölüyor, yoğun bakımlar senin yüzünden dolu, devlet senin gibi genç sürücüleri eve kapatmalı.
Ha ille trafiğe çıkmak istiyorsan her trafiğe çıkacağın gün için bir gün önceden sürüş testine ve sağlık testine girmek zorundasın. Trafiğe çıkınca da 1. vitesi geçmek yok.
Ama 30 yaşından büyüklerin hız yapması serbest. 200 km ile bile gidebilir, gelip sana çarpabilir, sıkıntı yok. Suçlu hep sensin.
Çünkü istatistikler diyor ki "kazaların çoğu senin gibiler yüzünden oluyor."
Bu şekilde düşününce ne kadar abes ve adaletsiz geldi değil mi?
Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Alın işte size toplum sağlığı, alın size istatistik.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X