Şimdi Ara

Türkiye'de Suv kullanan kitle (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
16
Favori
25.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SezerDogan

Bu kasaya hastayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski bir Lada Niva sahibi olarak , hangi aracın ne yapabileceğini bilirim.

Bu ülkedeki araç tercihleri hakkında ben de eleştiride bulunabilirim.
    Ama konu sahibi haklı sayılmaz. Tüm dünyada , eleştirdiği araçların yükselişi var. Sedan ve MPV'ler ise düşüşte.
    Mantıklı ya da mantıksız , bu trend, ülkemize mahsus değil.

Verso bitti. 5008 artık MPV değil. Smax ve Cmax , artık satmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Doğru, biner binmez soluksuz bir şekilde yolumun üzerindeki ilk galeriye gider, ölü fiyata verirdim.
    Edit: Tabi gidene kadar bir yerlerden bir sıkıntı cortlamazsa.

Alıntıları Göster
    Yaw he he

• Sallamış,ama uzun uzun sallamışsın,
    Suv ve arazı aracı aynı şeymiş, millet hava için alıyormuş vs,vs,

Bütün Suvlar arazi aracı değildir, hatta büyük çoğunluğu asfalt dışında kullanma uygun değildir.
    X5 in kullanım kitapcığında dahi yazar araziye çıkmayın offroada uygun değildir diye.

Milletin hava atmak için suv aldığı iddiası da fazlasıyla saçma.
    Herkes aracıyla hava atmak isteyebilir, bunun için ilk tercih premium olarak bildiğimiz markalardır.
    Suv benzeri araçlar daha çok, Türkiyenin sıkıntılı yol şartları , rahat oturma konumu ve emniyetli olmaları nedeniyle tercih edilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

Yaw he he

Alıntıları Göster
    Eyvallah

• SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Dostum hayırlı olsun vitara 1.4s sattın sanırım. Eski kasa vitara lar efsanedir bende vitara 1.4s lpg yaptırdım aynen kullanmaya devam inş. Yeni kasa grand vitara gelirse ülkemize ona geçiş yaparım nasip olursa.

• suv kullanan kitle iyidir, tüm dünyada artan taraftır, ha suv vardır suvcuk vardır lakin özellikle 4-5 kişilik aileler doğru yoldadır

• Offroader kullanıcısına yanıt
    sen M4 Sherman kullan sadece dokunmandan bile tırsarlar... Land Rover yeter...
  • Gerçek arazi kabiliyetlerine de sahip, bu günlerde tam bir fiyat/performans aracı olan Freelander II tavsiye ederim.
    Türkiye'de Suv kullanan kitle
  • İlk mesaj hatalı olunca konu karışıyor. Haklısınız.

Belirtilen araçlar suv değil zaten compact crossover :)

Compact crossover I kim yaratmış nerden çıkmıştır,
    Cevap Nissan qashqai... Sonra aldı başını gitti her markada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 11 Kasım 2019; 12:54:27 >
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    Merak ettim, yeni 3008(elagance veya gtline donanım) kullanma fırsatınız oldu mu özellikle uzun yolda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 11 Kasım 2019; 12:57:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

şu dediğiniz maddeleri fod s-max de gayet güzel karşılar diye düşünüyorum. bence arkadaşın derdide kavramların artık içinin boşaltılması. şarkı diye gürültü dinliyoruz, gazete diye paçavra okuyoruz, suv diye yükseltilmiş hb ye biniyoruz. kavramların anlamı kalmadı yaptım oldu devri.

Alıntıları Göster
    Arkadaşımızın dediği gibi kavramların içinin boşaltılması. Beni en çok sinirlendiren bu.

Land Rover Suv markasıydı, sizin anlayacağınız dilde arazi aracı markası. Bütün modelleri ile.

Range Rover modeli 2002'de çıkan 3. jenerasyon ile çok büyük oranda arazi kabiliyetini kaybetti.

Evoque modelinde ise 4x4 özelliğini bile çıkardı.

Discovery modeli 3 serisi ile bozulmaya başladı, şu an satılan güncel modeli ile oyuncağa döndü.

Her türlü suva jip dememizi sağlayan, bu sınıf ile özdeşleşmiş Jeep markasına gelince

Grand cheeroke ile iyi dayandı, 2010'a kadar üretilen 3. jenerasyon grand cheeroke bile bazı modifikasyonlar ile hala çok kabiliyetli bir araçtı. 4. jenerasyonda o da bozdu.

Cheeroke modeli 2003 te çıkan yeni modeli ile bozulmaya başladı, güncel modeli ise tamamen oyuncak.

Hele renegade modeli yok mu, Allah senin belanı versin, bugünleride mi görecektik dedirtir.

Tüm bunlar neden oldu biliyor musunuz?

Kocam bana jip aldı, babam bana jip aldı diyen tipler yüzünden başladı ve bunlar kanser hücresi gibi bütün sektöre yayıldı.

Bugün itibari ile bozulmayan tek marka var. Toyota Land Cruiser.

Kutuplarda belgesel çekenlerden, çöllerde macera arayanlara, dünyanın her coğrafyasında görev yapan BM görev güçlerinden, ortadoğudaki terör örgütlerine kadar. Gerçekten bir suva ihtiyacı olanların her iklim ve her coğrafyada kullandığı son gerçek SUV.

Allah Toyota'yı korusun ve sapmışların yolundan uzak tutsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offroader -- 11 Kasım 2019; 16:1:12 >

• Ben de yazıyım bişeyler, eksik kalmayım.

Konuyu açan arkadaşın yorumları bence mantıklı.

Benim gibi 40+ olanlar hatırlar. Türkiyede suv'un meşhur olması jeep cherokee ile başladı. Zaten bunun için suv lara jip denir bizim ülkede. O cherokee'nin de en bilinen (neredeyse tek) özelliği ise çok benzin yakmasıydı. Arabayla hiç alakası olmayan kızlar bile bilirdi bunu. Onun için, bu kadar benzin parası veren zengindir muhabbeti oluyordu. O gün bugündür "jip"e binene zengin denir bizim ülkede.

Güvenlik, konfor, hatta iç genişlik olarak genelde eşit otomobillerden kötülerdir.

Bi genelleme yapacak olsam, en kötü araç şöförleri dacia duster şöförleri olurdu.

En iyi f/p aracı bence hala ladadır. Nivayı hiç sürmememe rağmen, en iyi f/p arazi aracı da niva olabilir belki.

Abdde zaten vardı, dünyada da suv araç tercihi artıyor. Araç sınıfları da birbirine girdi. Farklı ihtiyaç ve zevklerin karışımı onlarca kategori oluştu. Sonuçta da kişinin kendisi bilir. Zevkine göre istediğini alır. 1 milyon dolara Renault 12 bile alsa kimseyi ilgilendirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: acquiles

Merak ettim, yeni 3008(elagance veya gtline donanım) kullanma fırsatınız oldu mu özellikle uzun yolda?
    Aykırı ve itici ters kadran muhabbettinden dolayı denemeye bile ihtiyaç duymadım. Alan kullananan güle güle binsin.

Yaz reis yaaaz. Sana artı basmaktan usandım, sen yazmaktan usanmadın

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Yaz reis yaaaz. Sana artı basmaktan usandım, sen yazmaktan usanmadın
    Eyvallah dostum. :)
    Oraya pajero'yu da koyalım. Birde jimny.

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Oraya pajero'yu da koyalım. Birde jimny.
    Haklısınız her ikisi de gerçekten amacına yönelik araçlar ve bilinçli kullanıcıların tercihi.
  • benim en çok sorguladığım konulardan birisidir. özellikle izmir'de kapalı ablaların çok kullandığı araçlardandır hep merak ederim acaba ne iş yapıyorda bu kadar pahalı araclara binebiliyorlar yada eşleri ne iş yapar bu insanlarında bu araçlara sahipler diye. biz mühendis olduk asgari ücret veren olsada iş bulsam diye kendimi yırtıyorum 3 aydır.
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    şu kadran çok güzel, hoşuma gitti. yolda giderken böyle görünüyorsa çok iyi.

Türkiye'de Suv kullanan kitle
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.