Şimdi Ara

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
552
Cevap
4
Favori
31.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki

Türkiye'nin En Yaşanılabilir Şehri [ANKET EKLENDİ]

(En Son Oy Tarihi: 19.11.2024)
Giriş
  • Şehir içi trafik sorununu çözerlerse Ordu diyorum ben. Veya Perşembe

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her türlü BURSA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolu

4 mevsim ayrı güzel

Kaçıp dolaşmak için de her yere yakın ankara istanbul karadeniz

• Yozgat şerefsizim.

Alakam yok ama nüfus az, hava temiz, hayat sakin hızlı değil, trafik derdin yok.

Eski istanbul sevdalısıyım. Son yıllarda klişe oldu ama istanbul gerçekten berbat bi yer halini aldı. Yaşanılırlığı kalmadı.

Bu şehirde yaşamıyoruz sadece hayatta kalıyoruz diyorum ben hep.

Doğma büyüme bursa bende. Bursayıda çok seviyorum ama son 8-10 yılda inanılmaz bi barzo artışı mevcut nedense. Özellikle trafikteki barzolarda inanılmaz bi artış mevcut. Nüfus bi anda patladı sanki bursada.

• Günümüz Türkiye'sinde yaşanılabilecek şehir yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: vemavi

Bolu

4 mevsim ayrı güzel

Kaçıp dolaşmak için de her yere yakın ankara istanbul karadeniz

Şehir içi yolları bitmeyen altyapı nedeni ile hep bozuk.

Şehir merkezinde araba park edecek yer kalmamış.

Galiba tuzlama çalışmalarkna bağlı olarak trafiğe kapalı ana caddesinin zemini rezalet durumda.

Kışın ayazı resmen ısırıyor.

Ama konumu çok güzelll.

Not: İstanbul da yaşayan bir Bolu lu

• Özellikle Konya/Meram

+ müstakil havuzlu villalar

+ şehre hakim tepeler

+ nezih ibadet yerleri

+ elit semtler

+ bol yeşillik

+ temiz hava

+ sessizlik

- konyanın kaba insanları

- sokak çocukları

- asayiş zaafiyeti

• Kesinlikle Bursa değil. Ulaşım pahalı, metrolar çok kalabalık ve kalitesiz. Trafik kalabalık ve alternatif yollar az. Nilüfer dışındaki yerlerde yaşanmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saddam Hüseyin

quote:

Orijinalden alıntı: Pony Hunter

Bende bursaliyim da. Bursadan baska bi sehre gidersem ya izmir olur ya aydin diyodum. Ama bursa demis cogu kisi. Aydin vs izmir vs bursa kim alir sizce ? :D

Kış aylarında Aydın, Yaz aylarında Bursa, Baharlarıda İzmir. Ciddiyim bu konuda.

Arkadaş haklı Aydın yazın inanılmaz sıcak oluyo hele merkezi mecbur kuşadasına didime ya da muğlaya kaçıyoruz. Kışın soğuk fazla olmuyor ama olunca çok sert ayaz oluyo. İzmir baharda güzel oranın havası ayrı. Bursaya bi kere gittim hepsinden güzel yeşillik falan ama yorumlara bakılırsa oranın da suyunu çıkarmışlar çoktan. Keşke para iş güç zaman derdim olmasa da Muğla Akyakada ömrümü geçirsem

• quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

sorularım Konu sahibi arkadaşa

Gezdiğim yerlerde çalışıyorum ve 1 hafta kalıyorum demişsiniz. İşleri ve kalacak yeri Nasıl buluyorsunuz?

Öğrenci misiniz vakit bu kadar bol olduğu için şaşırdım

Ulaşımı neyle sağlıyorsunuz? Otostop mu?

Son olarak interrail Türkiye'den misiniz? :D

Üh dün açmıştım konuyu ne çok mesaj gelmiş neyse ben sizin sorularınızı gördüm cevaplayayım.

1) Her şehirde çalışamıyorum çalıştığımda ise hemen günübirlik işler kafeler filan aslında karın tokluğuna denebilir. Hostellerde kalıyorum hosteller çok ucuz.
    2)Öğrenciyim
    3) Evet kesinlikle otostop ama bazen otobüs biletide alıyorum mecburen gözüm kesmediği yerlere giderken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtelektro

Sizin fikriniz neresi acaba? Ben de Eskişehirliyim, burası Türkiye her ilde varoş semti vardır, olmalı da. Eskişehir sanayisi bağlı bulunduğu bölgeye göre çok gelişmiştir dolayısıyla fabrikalarda çalışan işçiler tutupta şehrin göbeğinde yaşayamaz. Ayrıca park ve bahçe olarak fazlasıyla yeterli, öğrenci kenti olduğundan kültürel olarak faaliyetleri fazla, gezilip görülecek yerleri tarih kokan binaları, müzeleri; şehrin içinden geçen Porsuk çayı, gondolu, tramvayı, adaları, operasıyla her kesime hitap edebilen bir şehir. Sizin beklentilerinizi karşılamıyorsa(!) birşey diyemem. Yakın zamanda çektiğim Kent Parkın temizliğini gösteren bir fotoğraf vardı, en kısa zamanda arşivimden bulup konuya ekleyeceğim. Doğma büyüme İstanbullu olarak hiçbir bölgesinde böyle temiz ve nezih park göremedim.

Merhabalar konunun ilk mesajında belirttim çok şehire gidip gördüm ben de Ankara'lıyım ama kesinlikle Bursa diyorum benim kararım tartışmasız ve net yani.

İlk gittiğim andan itibaren bu kadar iyi bi şehir ve her unsuru içinde barından bi şehir daha olamaz demiştim ve çok şehire gittim Bursa gibi tad alamadım ileride Bursa'ya yerleşmeyi düşünüyorum.

• Sakarya değil net.

• quote:

Orijinalden alıntı: BasiliKalanCtrl

Sorunun cevabı sorunda gizli hocam.

Tamamen öğrenci odaklı olmasının nesi kötü? Bu son derece güzel bir şey ki hep genç bir yaşam var demektir. Gir barlar sokağına her akşam farklı bir barda takıl, sabah kahvaltını adaların olduğu bir kafede yap, istersen Kanatlı'da sinemaya gir, sinemaya girmeden önce aşağıdaki kahvecilerden güzel bi kahve içip yanında güzel bi pasta ye. Tüm bunlar burayı güzel bir yer yapmıyorsa da yüzen tramvaya bin: http://www.habervaktim.com/d/other/t1-005.jpg

Her fikre saygı duyarım dostum ama benim görüşüm bi şehir herkese hitap edebilmeli genç yaşlı çocuk. Bu benim fikrimdir tabi herkesin fikrine ve düşüncesine saygı duymak zorundayız.

• PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Valla aslen İzmir-karşıyakalıyım 19 yaşında üniversite okuma bahanesiyle bir ayrıldım yaş oldu 36 tatiller dışında İZmir'e dönüş yapamadım..

Şu an EDİRNE de ikamet ediyorum;bence kesinlikle belli bir yaştan sonra küçük şehir çok çok daha rahat-huzurlu..İzmir e her gittiğimde daha kalabalık daha keşmekeş ve daha pis buluyorum..Park yeri büyük sıkıntı; bide tramvay için her yer şantiyeye dönmüş;yollar daralmış...Allah sabır versin...

EDİRNE aydın-seküler-modern kafalı insanlar için kesinlikle yaşanacak yerlerde ilk sıradadır..

kozmopolit bir yapısı yok; buralarda bölücü kürtler barınamaz;barındırmazlar;suriyeli yok; yobaz fazla yok..olanların da pek sesi çıkmaz..

İstanbula 2 saat; bulgaristan-yunanistan 30 dakika..Evler -kiralar nispeten ucuz sayılır..Yeni ve büyük bir AVM bitmek üzere ki bu eksiklikti...ayrıca bol bol günübirlikçi yunan-bulgar genç yaşlı -hareketli bir şehir..

alkollü restoranlar-meyhaneler de bolca mevcut...ha bi de dezavanatjı yazın sivrisineği boldur...bi türlü çare bulamadılar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 18 Şubat 2017; 15:3:7 >

• Kesinlikle Konya ve ya Ankara değil beyler net konuşuyorum

• Ne, Sakaryalı olarak alındım.
  • Şırnak Uludere köy olarak andaç selamlar çitki tatlım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de nilüfere geçen ay taşındım. Neden böyle düşündüğünüzü sorabilir miyim?
  • İzmir olduğunu düşünüyorum.

• Neyse ki kimse Tekirdağ dememiş.

Gelmeyin buraya. Yerleşmeyi düşünmeyin.

Böyle çok daha güzel

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.