Şimdi Ara

Türkiye'nin Euroya Geçmesi Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır bu konuları araştırıyorum dünyada arkasında en çok ama en çok altın olan para birimi Euro şuanda

Hani mesela pound olsun frank olsun daha değerli evet ama İngiltere'nin ve İsviçre'nin total altını euroyu destekleyen tek bir ülkenin yarısı kadar falan

Hani yarın birgün dünyada kaos ilerlese petro dolar dengesi bozulsa dolar rezerv para özelliğini kaybetse pound mesela cok kötü etkilenir çünkü altını az İngilterenin finans ve politika ile parasini ayakta tutuyor frank gene yerinde durur ama o da İsviçre'ye özel

Ama Euro öyle değil Euro'yu destekleyen ulkeler totalde amerikadan bile cok altina sahip

Türkiye'de de altın rezervi fena değil

E abi geçelim biz de euroya? Mesela suan asgari 593 euro ediyor düz hesap 600 euro olsun asgari ücret

Keşke bunun için bir çaba olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Euroya geçtiğimiz gün ekmeği 20 euroya satmazlarsa bişey bilmiyorum. Fırsatçılıkta üstümüze yok

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Yok o olmaz işte

Geçiş yılı olur zaten
    Mesela bir sure lira ve euro ayni anda kullanilir piyasa şok yaşamaz kur sabite yakin gider suan aylardır sabit gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    hamza S25 serisinin ön spariş fiyatlarını gördün mü? S25 Ultra 90~100 bin TL. android'te 3 haneli rakamları görünce gözlerimi ovaladım fakirim galiba.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Alınmaz reis

S24fe alirsin s25 ultranin yuzde 85 civarı performansini alırsın yuzde 25 paraya

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    birsürü kişi alacak o telefonu 100 bin ödeyip, ben hayatta almam o parayı versem kalpten giderim bana kalsa ben şuanda kullandığım S23'ü bile hayatta para verip almam sırf şirket verdi diye kullanıyom.

bak ben çok maaş alan biri değilim ama hayatında benim kadar pinti birini görmemişsindir, 3 öğün evden yiyom bugün brokoli-enginar bile yedim, ve market harcamalarını şirketin yemek kartıyla yapıyom, geçen ay kredi kartı 1300 TL geldi onun da 500 lirası elektrik-doğalgaz-su faturası

Helal olsun reis 1300 cok iyi benim de o civar geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

100kya pixel 9 pro fold alır, geçerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toporov kullanıcısına yanıt
    hocam fiyat değil de ağırlık olarak baksak, gene aynı kapıya çıkıyo. yani Ultra gibi inanılmaz ağır bi aleti cebimde taşıyacaksam neden katlanmayan bi telefon taşıyayım ki? Honor Magic V2 mesela iPhone Pro Max'den hafifti.

• Böyle boş beleş şeylerle uğraşılacağına ülkenin tamamen gereksiz israfın önüne geçip üretim yapması gerekiyor. Ülkenin yerel kaynakları bize ait olmalı elin Avrupalısına şirin görünmek için ülkeyi Çine benzetmeye çalışanlar olduğu sürece bir yol alamayız.

• S25 ultra 218g v2 231 gram tam olarak. V2 almak daha mantıklı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temelde fikrinize katılıyorum. Ciddi mali disiplin sağlar.

Ama hiçbir hükümet istemez. Basabildiği kadar para basıp enflasyonda eritmek varken hükmedemediği bir para birimini kullanmak istemez ki EU içinde de kullanmayan pek çok ülke var (bulgar, romanta, çekya, isveç, danimarka, macaristan, isveç) İsveç referandumla reddetti. Diğerleri de fiyatlar artar ve hükmedemeyiz faiz ayarlayamayız diye istemiyor. Esnek hareket etmeyi tercih ediyorlar.

Bulgar ve Romen istiyor ancak şartları karşılayamıyor.

Konu 2 boyutlu. Öncelikle Euro sahipleri bunu ister mi? Çünkü AB üyesi değilsiniz? (Karadağ nüfusu Ümraniye'den az onu saymayın)

Bunun için maastrich kriterlerini sağlamanız gerekiyor ki ilk maddesi yok'a yakın enflasyon.

İstikrarlı kur. Bütçe denkliği (Atatürk öldüğünden beri hiç olmadı), faizlerin uzun vadede düşük olması

Sonra siyasi nedenler geliyor. Hepsi ok olsa bile hükümetler ister mi? Sanmam.

Ama bence de olmalı. Bunlara bırakırsan çünkü malum, herşey ortada işte (eskiden de aynıydı)

Tek bildikleri aha da bu

Türkiye'nin Euroya Geçmesi Lazım

Bizim altın borç için teminat olarak kullanılıyor. ABD'nin altını da 1 aylık faiz borcunu bile karşılamıyor. Pek bir anlamı yok yani kasada yatan altınların. Derin mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufo -- 3 Şubat 2025; 20:21:27 >

• ufo U kullanıcısına yanıt
    Devletler altın olayından vazgecerek aslında büyük riske girdiler

Suan abd bir savaş kaybetse dolar ile beraber tüm ekonomik sistem çökecek halde

Ben şuan şaşırıyorum bu dünya nasil böyle dönüp gidiyor

Düşünsene yarin bir gun ABD Çin savaşı olsa abd kaybetse rezerv paranin yuzde 60i dolar ne yapacak bu ulkeler elindeki çöpe dönmüş doları?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.