Düşünün 2 firma arasında tercih yapacaksınız. TR'de fabrikada Üretim Müdürü pozisyonu, 40k maaş + temmuz zammı + şirket arabası Stres yok, Direktörle aran ve muhabbetin iyi Tr şartlarında yaşamak Sosyal çevre, aile vs Almanyada yeni kurulan şirkette düz mühendislik Kira sonrası eline kalan para 2k € net. Almanyada yaşama fırsatı, avrupa vizesi ve gezme kolaylığı, araba, telefon, vb. alma kolaylığı Sıfırdan sosyal çevre oluşturmak vs Seçiminiz hangisi olurdu? |
Türkiyede Müdürlük vs Almanyada Mühendislik
-
-
Almanyadaki kasiyer bile türkiyedeki müdürden iyi yaşıyordur -
Türkiye. -
Birkaç kriter var;
Yaşanılan şehir
İstanbul’da yaşıyor ve kira vermeyip İstanbul’un nimetlerinden faydalanıyorsan ( İzmir Bursa Muğla aydın vb yaşam kalitesi yüksek sosyal çevre vs illeri de kat tabiki) almanya seni kesmez.
Yaş gençse işten atılma ihtimalin dusuk olur, yükselme transfer edinme ihtimali yüksek olur. Orta yaslardaysan ve kafaya ülke meseleleri takılmaya başladıysa kasma kendini git.
Hanım, yenge vs çoluk çocuk varsa hiç düşünme git.
Herseyi geç kendini gittiği yere adapte edebilecek zekaya sahipsen git. Almanya sosyal çevre konusunu düşünme çünkü senin gibi en az ben kişi seninle aynı durumda orada. Rahatça kazananlar klubü kurarsınız.
Söylediğim herseyi şimdi bir daha oku. Mühendis gibi ama, aradaki Fuzuli laflara takılma -
Üretim müdürünün stresten uzak kalabileceğini düşünmüyorum ancak 2k euro için kurulu düzen de bozulmaz.
-
Yaş, medeni hal ve branşda burada önemli.
Almanyada 1-2 yıldan sonrada zaten Türkiyede rahatlıkla benzer şartlarda bir Üretim Müdürü pozısyonunda iş bulabileceğinizi hatta alman sermayeli/ortaklı şirketlerde daha yukarı pozisyonlarda bile bulabilme şansınız var.
Keza almanyada daha iyi bir işe gçme yahut oradaki ücretinizin artma şansıda var.
Bu şekilde bir fırsatı eğer ailevi durumlarınız müsait ise değerlendirmeniz bence doğru olacaktır.
-
35 yaşında evliyim ve istanbulda yaşıyoruz. Evimiz ve arabamız var henüz çocuğumuz yok -
Çocuk düşünüyorsanız kesinlikle Almanya öteki takdirde ev kirası, Almanların göçmenlere bakış açısı, üretim müdürü olarak sana sağlanan imkanlardan ötürü Türkiye.
-
pandam gene dogru cevabı vermıs
-
2€ çok az.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Almanyadaki kasiyer bile türkiyedeki müdürden iyi yaşıyordur
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X