Şimdi Ara

Türklerde Başarılı Olabilir :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de bazılarımız sanıyor ki hiç başarılı insan yok.. Cık cık çok yanılıyorsunuz.Türkiye'de tanıdığım o kadar çok başarılı insan var ki sinema sektöründe aklınız hayaliniz durur.Bugün bunlardan bi kaç tanesini tanıtıcam size..

Onur Şentürk Ejderha Dövmeli Kız'ın Jeneriğin de çalısan isimlerden birisidir mesela..Kendisi fazlasıyla başarılı bi insandır..

Ethem Onur Bilgiç.Çok başarılı bi Motion Graphics sanatçısıdır..

Şahin Derun. Kendisi Titanic, Matrix, Örümcek Adam gibi filmlerin görsel efektlerini yapan kişidir.Çok saygı duyduğum birisidir..

Emrah Gönülkırmaz. Kendisi Motion Graphics sanatçısıdır alanında çok başarılıdır..

https://vimeo.com/21909749

Şimdi bu adamlar madem yapıyor ediyor neden Türkiye'de kendilerine ait bi işleri yok neden bu sektör ilerlemiyor diye sorucak olcaksınız.

Emin olun herşey para da bitiyor.Bana 300 milyon $ verin Avatar'ı çekeyim, sen o parayı bi çocuğa yatırsan dahi sen de çekersin herkes çekebilir, gözünüzde büyütmeyin bu kadar, sektörün içinde olan ve bu saydığım isimlerin hepsi ile muhabbetim olaraktan söylüyorum bunu.Hatta bazıları ile aynı ekipteyim..

Türkiye'de iyi işler yapılabilmesi için bütçe'nin olması gerekiyor, benim bütçem yok ve ben bunun için ne yaptım? Sürekli çabaladım ve şuan 2 adet ekipman sponsorum, 4 adet medya sponsorum var.Aynı zaman da Kültür Bakanlığı'da proje mi desteklemek istiyor.Asitem felan..

Türkiye'de yapılması güç olan şeyleri yapmayı planlıyorum.Hem de cebimden 1 kuruş çıkmadan..Sadece size şunu söylemek istiyorum.İmkansız diye bişey yoktur.Kesinlikle yoktur, herşey istemekle bitiyor unutmayın sakın bunu..Sormak istediğiniz şeyler varsa vaktim oldukça cevap vermeye çalışırım..

• İlla ki vardır da yeterli değil. Daha fazla lazım
  • Dostum zaten bunlar vardır yanı olsun artık Böyle dünyaca tanınmıs yönetmen oyuncumuz pek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiuKang

Dostum zaten bunlar vardır yanı olsun artık Böyle dünyaca tanınmıs yönetmen oyuncumuz pek yok

+1 uluslararası bi başarımız yok
  • Dünyaca tanınmış yönetmen Şahin Derun var..

Matrix Örümcek Adam Titanic gibi filmlerde görsel efektleri yapan kişi ve bunun gibi 10'larca 100'lerce var..

Bu da kendisiyle bi fotoğrafımız..

Türklerde Başarılı Olabilir :)
  • COD'da da bir türk var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al-Tair

COD'da da bir türk var

Clint reyizin yerini veli mi aldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Michael Şahin Derun pek dünyaca tanınmışa benzemiyor ama. Imdb'de sadece Pars: Narkoterör'ün görsel efektlerini yaptığı gözüküyor. Matrix'in filan posterleri var da, onları da kendi eklemiş herhalde Uzay Kuvvetleri 2911 diye animasyon film yapmış. Emek var belli de başka animasyonlarla karşılaştırınca Türk işi olduğu belli oluyor hemen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Michael Şahin Derun pek dünyaca tanınmışa benzemiyor ama. Imdb'de sadece Pars: Narkoterör'ün görsel efektlerini yaptığı gözüküyor. Matrix'in filan posterleri var da, onları da kendi eklemiş herhalde Uzay Kuvvetleri 2911 diye animasyon film yapmış. Emek var belli de başka animasyonlarla karşılaştırınca Türk işi olduğu belli oluyor hemen.

Dünyaca tanınmasa bile calıstıgı filmler bile Dünya çapında herkes tarafından konusuldu.Imdb olayı öyle değil aslında biliyorum fakat kendisine sormadan bunu anlatamam..Uzay Kuvvetleri 2911 3 Milyon $'lık bi proje.Yani 300 350 milyon $ bütçe verirseniz emin olun 10 yaşındaki çocuğa da 10 John Carter'ı çektirebilirsiniz..Dünya çapında film olsun istiyosanız Dünya çapında düşünmeniz gerekir.James Cameron 3 milyon $'a gelsin Avatar çeksin de göreyim

• İyi güzel ama bi gurur pointlik durum yok hocam dünyaca millet filmin grafik,müzik olaylarından önce yönetmeni,oyuncusuna bakıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: semiz-manço

İyi güzel ama bi gurur pointlik durum yok hocam dünyaca millet filmin grafik,müzik olaylarından önce yönetmeni,oyuncusuna bakıyo

Yönetmenin yaptığı ne var sence ? Yönetmen ekibi yönetmekten başka birşey yapmaz bunu öğrenin artık
  • Konunun başındaki isimlerin bu tip büyük yapımlarda çalışmasını öğrenmem güzel oldu.Yetenekli insanlarımız var ama daha almamız gereken yol da çok.
  • Teknoloji kardeşşş.Usta oyuncular.Ohooooooo
  • Elbet vardır fakat başarılı bir oyuncumuz yok.
  • yetmeezzz. Daha fazla lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Funeralbaris

quote:

İyi güzel ama bi gurur pointlik durum yok hocam dünyaca millet filmin grafik,müzik olaylarından önce yönetmeni,oyuncusuna bakıyo

Yönetmenin yaptığı ne var sence ? Yönetmen ekibi yönetmekten başka birşey yapmaz bunu öğrenin artık

Peki asıl işi kim yapar?
    Bazı yönetmenlerin filmlerini izleyince anlarsınız filmin ona ait olduğunu. Bunu ekipteki hangi kişi sayesinde anlıyoruz? O zaman her filmi aynı ekiple çekiyor de mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: -SaLiH

quote:

quote:

Peki asıl işi kim yapar?
    Bazı yönetmenlerin filmlerini izleyince anlarsınız filmin ona ait olduğunu. Bunu ekipteki hangi kişi sayesinde anlıyoruz? O zaman her filmi aynı ekiple çekiyor de mi?

Yönetmen istediği şeyleri söyler, görüntü yönetmeni uygulattırır, görsel efekt yönetmeni de uygulattırır ondan ona ondan ona gider, yani gidipte kurgu, görsel efekt ya da herhangi birşey yaptığı yok, o sadece ekibi oturtur, şu sahne böyle olsun bu böyle olsun der biter.

• bekliyoz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -SaLiH

quote:

quote:

Peki asıl işi kim yapar?

Yönetmen istediği şeyleri söyler, görüntü yönetmeni uygulattırır, görsel efekt yönetmeni de uygulattırır ondan ona ondan ona gider, yani gidipte kurgu, görsel efekt ya da herhangi birşey yaptığı yok, o sadece ekibi oturtur, şu sahne böyle olsun bu böyle olsun der biter.

Önemli olanda bu değil midir zaten? Yönetmenin tek başına filmi çekmesini beklemek yanlış olur.

• quote:

quote:

Nolan hariç

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.