Şimdi Ara

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
10
Favori
14.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    28 gun sonra turcell 50 gb 129 liraya data paketi almak zorunda kaldim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ettim siz etmeyin bölgede vdsl yoksa zorlamayın. Vdsl olmayan bölgede vdsl istedik verdiler. Sonuç hız 17mbit ping ilk sunucuya bağlanırken 45, avrupa 110 civarı. Hıza önem vermiyorsanız vdsl için diretmeyin yok dendiyse yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deividde

sabit ip ye ne kadar sürede geçiyor ? hala modem deki ip ile what is my ip sitesindeki ip adresim birbirinden farklı ip havuzunda olduğundan pc ye bağlanamıyorum, 1 gün oldu ses yok, vdsl içinde başvurmuştum 1 ayı geçti ses yok, Türk Net sahibi değişti mi ? yada teknik servis grev mi yapıyor ? işleri çok aksatmaya başladılar ve telefonlara bakan müşteri temsilcileri net birşey söyleyemiyorlar, sürekli öteleyen cevap alıyorum bu beni üzüyor, Teknik ekip geri bildirimde yapmıyor, türk net diyorki sözleşmen bitince hattı bende tutma ben hizmet veremiyorum diyor resmen. 2 ay sonra sözleşmem bitiyor ve büyük ihtimalle TürkNet den bir daha hiç hizmet almayacağım. kafayı yemeye niyetim yok.

sabit ip yi almışım, vdsl için hala beklemeye devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahir Amca

quote:

Orijinalden alıntı: Ufukalp

Sorunun tüm geçmişini özetledim önceki mesajlarda. Türk Telekom ekipleri daha önce inceleme yapıp sorunun kaynağını tespit etti ve bildirdiler. Sorun tamamen TurkNet'in maksimum 16 mbps adsl destekleyen hattımı 32 mbps vdsl ye geçirerek yüksek hız vermeleri, başka hiç bir şey yok. Altyapıda en ufak sorun ve her hangi bir çalışma yok. Söyleyin hızınızı düşürsünler dedi Telekom, onu da Telekom yapacak değil ya. Kaç gündür de vdsl den tekrar adsl ye geçirmelerini bekliyoruz.
    Şu açıdan da bakın olaya ve TurkNet'i isterseniz ondan sonra savunun.
    Söz konusu sorunda her şey facebook sayfa yetkilisinin tarafıma hattınız 34 mbps ye kadar vdsl destekliyor demesi ve sonrasında müşteri hizmetlerinin arayarak vdsl ye geçirelim teklifi ile başlamıştı.
    TurkNet facebook sayfasına bir çok kez sorunu dile getirdim, hiç bir cevap vermedikleri gibi sayfalarında engellediler, artık onların gönderilerine yorum yapamıyorum, messenger yoluyla iletişim kuramıyorum oradan da engellemişler. Ben para ödediğim hizmet için kiminle iletişim kuracağım? Bu tavır müşteriye gösterdikleri ilgi ve değeri göstermiyor mu sizce?

Hocam emin olun, Turknet kadar amatör ve rezil bir firma yoktur. Birkaç kişi toplanmış ve bir buro tutup, saçma sapan şekilde iş yapmaya çalışıyor. Aklı başında bir insan uzak durur bunlardan. Gidin beş lira fazla verin ve daha iyi bir firmadan hizmet alın. Turknet te modem yok, modem ücreti vereceksiniz. Kurulumu kendiniz yapacaksınız, kabloları cektireceksiniz, elektrikci çağıracak ve 50 tl de ona vereceksiniz. Yaşadığınız stres de çabası.cebinizden en kötü 200 tl çıkacak. Diğer firmalarda modem ve kurulum ücreti yok. Diger firmalar daha ucuza geliyor aslinda. Ve muhatap olarak daha iyi firmalar. Yol yakınken vazgeçin

1. Vdsl modemde kurulum çok kolay o kadarda cahil olmayalım.

2.bedava dediğin modemi sana taksitlerle satıyorlar.

3.vdsl hat için ekstra bir kablo çekmene gerek yok zaten aynı hattan sinyal geliyor (bildiğim kadarı ile)

4. 5 lira fark değil en az 15tl fark veriyorsun 24 aylık taahhüttte 360tl gibi bir fark ödemiş oluyorsun.

Bunları firmayı savunduğum için yazmıyorum mantıklı düşündüğünde bu sonuçlara varıyorsun o yüzden yazıyorum.

Ayrıca 1.5 ayda türknetten bağlatamadığım adsl'i (port yok getekçesi ile. Türknet bölümünde bağlanamayan internet adlı konuda detaylar var) tt'den saat 11de telefonla başvuru yapıp saat 3 de bağlattım port olmayan bölgede! Eh bu yazıma istinaden sebebin kaynağınıda az buçuk algılamışsındır.

Biraz oksijen soluklanalım zihnimiz açılsın aklımızı kullanmaya başlayalım mantığımızla hareket edelim son olarakta laf olsun yaz gitsin tarzında kelimeleri israf etmeyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: q9a2

quote:

Orijinalden alıntı: Mahir Amca

quote:

Orijinalden alıntı: Ufukalp

Sorunun tüm geçmişini özetledim önceki mesajlarda. Türk Telekom ekipleri daha önce inceleme yapıp sorunun kaynağını tespit etti ve bildirdiler. Sorun tamamen TurkNet'in maksimum 16 mbps adsl destekleyen hattımı 32 mbps vdsl ye geçirerek yüksek hız vermeleri, başka hiç bir şey yok. Altyapıda en ufak sorun ve her hangi bir çalışma yok. Söyleyin hızınızı düşürsünler dedi Telekom, onu da Telekom yapacak değil ya. Kaç gündür de vdsl den tekrar adsl ye geçirmelerini bekliyoruz.
    Şu açıdan da bakın olaya ve TurkNet'i isterseniz ondan sonra savunun.
    Söz konusu sorunda her şey facebook sayfa yetkilisinin tarafıma hattınız 34 mbps ye kadar vdsl destekliyor demesi ve sonrasında müşteri hizmetlerinin arayarak vdsl ye geçirelim teklifi ile başlamıştı.
    TurkNet facebook sayfasına bir çok kez sorunu dile getirdim, hiç bir cevap vermedikleri gibi sayfalarında engellediler, artık onların gönderilerine yorum yapamıyorum, messenger yoluyla iletişim kuramıyorum oradan da engellemişler. Ben para ödediğim hizmet için kiminle iletişim kuracağım? Bu tavır müşteriye gösterdikleri ilgi ve değeri göstermiyor mu sizce?

Hocam emin olun, Turknet kadar amatör ve rezil bir firma yoktur. Birkaç kişi toplanmış ve bir buro tutup, saçma sapan şekilde iş yapmaya çalışıyor. Aklı başında bir insan uzak durur bunlardan. Gidin beş lira fazla verin ve daha iyi bir firmadan hizmet alın. Turknet te modem yok, modem ücreti vereceksiniz. Kurulumu kendiniz yapacaksınız, kabloları cektireceksiniz, elektrikci çağıracak ve 50 tl de ona vereceksiniz. Yaşadığınız stres de çabası.cebinizden en kötü 200 tl çıkacak. Diğer firmalarda modem ve kurulum ücreti yok. Diger firmalar daha ucuza geliyor aslinda. Ve muhatap olarak daha iyi firmalar. Yol yakınken vazgeçin

1. Vdsl modemde kurulum çok kolay o kadarda cahil olmayalım.

2.bedava dediğin modemi sana taksitlerle satıyorlar.

3.vdsl hat için ekstra bir kablo çekmene gerek yok zaten aynı hattan sinyal geliyor (bildiğim kadarı ile)

4. 5 lira fark değil en az 15tl fark veriyorsun 24 aylık taahhüttte 360tl gibi bir fark ödemiş oluyorsun.

Bunları firmayı savunduğum için yazmıyorum mantıklı düşündüğünde bu sonuçlara varıyorsun o yüzden yazıyorum.

Ayrıca 1.5 ayda türknetten bağlatamadığım adsl'i (port yok getekçesi ile. Türknet bölümünde bağlanamayan internet adlı konuda detaylar var) tt'den saat 11de telefonla başvuru yapıp saat 3 de bağlattım port olmayan bölgede! Eh bu yazıma istinaden sebebin kaynağınıda az buçuk algılamışsındır.

Biraz oksijen soluklanalım zihnimiz açılsın aklımızı kullanmaya başlayalım mantığımızla hareket edelim son olarakta laf olsun yaz gitsin tarzında kelimeleri israf etmeyelim.

Kardeş sen iyi misin? Sanırım bugün fazla ustune gelmişler ve fazla ezmisler ve sinirini buradan çıkarıyorsun. Karşında bilgisayar mühendisi var. Sınırlı bilginle konuşma. Buradaki herkes senin gibi dehşet bir zekâ ve yeteneğe sahip değil. Bilgisayar yazılım ve donanım bilgisine herkes aynı derecede sahip olmayabilir. Turknette mi çalışıyorsun yoksa kahvede çaycılık mi yapıyorsun bilmiyorum ama, üslubun çok çirkin ve saçma. Hadi şimdi hoşça kal. Nefes almayı da unutma.

• Mahir Amca M kullanıcısına yanıt
    Bu mühendis zekasıyla sana başarılar arkadaşım ;)

Ben biraz kanıtsal olarak yanıt verdim senin o mesajına hani senin yazdıkların astı astarı olmayan cinsten olduğu için o bakımdan yani.

Şimdi senin mühendis olma kısmına gelecek olursak doğdaki çobanla benim oyum bir olmaz muhabbetine çevirmeyelim bu işi...

Yazıyorsun, bana göre sallıyorsun az destekli olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • port yok olayı külliyen yalan. aynı hat üzerinden ttnet e başvurunca aynı gün hatta vdsl de veriolar, adsl de. ancak bu olayı turknetin yönetimindeki adamların çözmesi lazım. telekom ile sözleşmelerini ona göre yapmaları lazım. bu şekilde çok müşteri kaybederler.
  • Vodafone sitesinden sorguladığımda 42mbit'e kadar desteklendiği gözüküyor halbuki santralla aramda 200 metre felan var.Sizce aradaki fark neden bu kadar fazladır?100mb li olan pakete geçeceğim türknetin ancak arada çok hız farkı var.Aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

Vodafone sitesinden sorguladığımda 42mbit'e kadar desteklendiği gözüküyor halbuki santralla aramda 200 metre felan var.Sizce aradaki fark neden bu kadar fazladır?100mb li olan pakete geçeceğim türknetin ancak arada çok hız farkı var.Aydınlatırsanız sevinirim.

hocam benim hattım da 70 mbit destekliyor ama port yok diye 16 mbit adsl alıyorum mecburen.
    aboneliği açtırmadan önce port olup olmadığından emin olun.
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    Ben uzun zamandır turknet adsl kullanıyordum.Tek tarifeye geçtiler o yüzden yenisine geçicem şimdi vdsl için ayrıyetten port sormam mı gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 17 Aralık 2016; 19:26:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

Ben uzun zamandır turknet adsl kullanıyordum.Tek tarifeye geçtiler o yüzden yenisine geçicem şimdi vdsl için ayrıyetten port sormam mı gerekiyor?

hocam ilk olarak aboneliği yaptırmadan önce kontrol ettirdim, hattım vdsl destekliyor dediler, yapabiliriz dediler, başlangıçta modem olmadığı için adsl aldım, sonradan vdsl e geçiş yapabileceğimi söylediler.
    ancak şu anda telekomda port yokmuş diye vdsl hizmeti vermiyorlar.
    eğer abonelik yaptırmayı düşünüyorsanız direkt olarak vdsl isteyin ve port durumunu öğrenin.
    aksi takdirde adsl verirler ve vdsl e bir daha geçiş yapamazsınız.

sonradan aklıma geldi, aslında öncelikte tttnet ten taahhütsüz vdsl alıp, sonrasında abonelik taşıma yöntemiyle turknet e geçseydim bu port yok bahanesini uyduramıcaklardı. çünkü hali hazırda ttnet in vdsl portunu kullanıyor olacaktım.

• deividde kullanıcısına yanıt
    1 ay 5 gün sonra türknet cevap verdi bölgenizde vdsl alt yapısı yok, aynı saatlerde de internetim kesildi 3 gündür net yok, mhi aradığımda aciliyeti bildiriyorum diyor ancak geri bilgi veren yok, mobil data paketi almak zorunda kaldım, bir sürü masraf yaptık modem aldık kabloları yeniledik ama olmadı. 1 aylık vdsl maceram bana 600 liraya patladı :(

• quote:

1 ay 5 gün sonra türknet cevap verdi bölgenizde vdsl alt yapısı yok, aynı saatlerde de internetim kesildi 3 gündür net yok, mhi aradığımda aciliyeti bildiriyorum diyor ancak geri bilgi veren yok, mobil data paketi almak zorunda kaldım, bir sürü masraf yaptık modem aldık kabloları yeniledik ama olmadı. 1 aylık vdsl maceram bana 600 liraya patladı :(

geçmiş olsun.
    hakkınızı aramayı düşünüyor musunuz?
    tazminat vs.
    Nasıl olacak üstadım ?

• quote:

Nasıl olacak üstadım ?

arıza kayıtlarında yasal sürenin 2 gün olduğunu söylüyorlar, ama bu yasal sürede nerede yazıyor, süre aşılırsa ne oluyor bilmiyorum.
    kendileri de bununla ilgili bilgi vermiyor.
    bu konuyu araştırıp, bunun üzerinden gidebilirsiniz.

sabah 9 da arızanızla teknik ekibimiz ilgileniyor en kısa sürede sms yada telefonla bilgi verilecektir mesajı gelmişti sonra internetim sabah 10-11 arası 1 saat geldi tekrar gitti, mh aradım ama yetkili ile görüşemediğim için mh kişi not düştü gün içi cevap bekliyor diye, türk telekom saha ekibinin eline baktığımızdan mı bunlar türk netin başına geliyor anlayabilmiş değilim, tamm vdsl alt yapım yoktur ama çalışan adsl neden gider ? ve akşam 3 gün geçmiş olacak, türkcell i zengin ettim bu hafta sağol türknet.
  • Uzlaştırma (Turknet ile Türk Telekom)
    Turknet İletişim Hizmetleri AŞ (Turknet) tarafından 18.05.2016 tarihli ve 9563 sayılı yazı ile; yeni nesil
    erişim şebekelerine dönüşüm kapsamında Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından
    saha dolabına kadar fiber altyapıya dönüştürülen sahalardan hizmet alan Toptan Hat Kiralama (THK)
    müşterilerinin Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) erişim yöntemine geçirilmesi işlemlerinde, bir
    günde geçişi sağlanacak devre sayısı ile geçiş işlemine ilişkin ücretin Referans Yerel Ağa Ayrıştırılmış
    Erişim Teklifinde yer alan ilgili hükümlere uygun olarak belirlenmesine yönelik taleplerinin
    karşılanmadığı gerekçesi ile uzlaştırma talebinde bulunulmuştur.
    Uzlaştırma talebinin kabul edilmesi ile işletilen süreçte taraflarla olan yazışmalar, tarafların katılımı ile
    yapılan uzlaştırma toplantısı ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde,
    Kurum tarafından THK-YAPA erişim yöntemi değişikliğine yönelik yeni bir düzenleme yapılmadığı
    sürece, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 16’ncı ve 18’inci maddeleri, Erişim ve
    Arabağlantı Yönetmeliği’nin 8’inci ve 18’inci maddeleri, Toptan Hat Kiralama Hizmeti Yoluyla
    Abonelerine Ses Hizmeti Sunan Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerinin Erişim Yöntemi
    Değiştirmelerine İlişkin Usul ve Esaslar ile Referans Yerel Ağa Ayrıştırılmış Erişim Teklifi ve ilgili diğer
    mevzuat kapsamında;
    1- Turknet’in THK-YAPA erişim yöntemi değişikliği taleplerinde Outdoor-Indoor ayrımı
    yapılmaksızın Türk Telekom tarafından işlem başına 35,44 TL alınması,
    2- Turknet’in Türk Telekom’dan bir gün içerisinde tek bir santral sahasında en fazla 60 adet ve tek
    bir saha dolabında en fazla 20 adet THK’dan YAPA Tam Erişim Yöntemine geçiş talebinde
    bulunabilmesi
    hususlarına karar verilmiştir.

http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kurul-Karari/Uzlastirma-Turknet-ile-Turk-Telekom

• quote:

Uzlaştırma (Turknet ile Türk Telekom)
    Turknet İletişim Hizmetleri AŞ (Turknet) tarafından 18.05.2016 tarihli ve 9563 sayılı yazı ile; yeni nesil
    erişim şebekelerine dönüşüm kapsamında Türk Telekomünikasyon AŞ (Türk Telekom) tarafından
    saha dolabına kadar fiber altyapıya dönüştürülen sahalardan hizmet alan Toptan Hat Kiralama (THK)
    müşterilerinin Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) erişim yöntemine geçirilmesi işlemlerinde, bir
    günde geçişi sağlanacak devre sayısı ile geçiş işlemine ilişkin ücretin Referans Yerel Ağa Ayrıştırılmış
    Erişim Teklifinde yer alan ilgili hükümlere uygun olarak belirlenmesine yönelik taleplerinin
    karşılanmadığı gerekçesi ile uzlaştırma talebinde bulunulmuştur.
    Uzlaştırma talebinin kabul edilmesi ile işletilen süreçte taraflarla olan yazışmalar, tarafların katılımı ile
    yapılan uzlaştırma toplantısı ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan değerlendirmeler neticesinde,
    Kurum tarafından THK-YAPA erişim yöntemi değişikliğine yönelik yeni bir düzenleme yapılmadığı
    sürece, 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 16’ncı ve 18’inci maddeleri, Erişim ve
    Arabağlantı Yönetmeliği’nin 8’inci ve 18’inci maddeleri, Toptan Hat Kiralama Hizmeti Yoluyla
    Abonelerine Ses Hizmeti Sunan Sabit Telefon Hizmeti İşletmecilerinin Erişim Yöntemi
    Değiştirmelerine İlişkin Usul ve Esaslar ile Referans Yerel Ağa Ayrıştırılmış Erişim Teklifi ve ilgili diğer
    mevzuat kapsamında;
    1- Turknet’in THK-YAPA erişim yöntemi değişikliği taleplerinde Outdoor-Indoor ayrımı
    yapılmaksızın Türk Telekom tarafından işlem başına 35,44 TL alınması,
    2- Turknet’in Türk Telekom’dan bir gün içerisinde tek bir santral sahasında en fazla 60 adet ve tek
    bir saha dolabında en fazla 20 adet THK’dan YAPA Tam Erişim Yöntemine geçiş talebinde
    bulunabilmesi
    hususlarına karar verilmiştir.

http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kurul-Karari/Uzlastirma-Turknet-ile-Turk-Telekom

ne demek istiyor yani?

• Türk net e geçişler daha hızlı olacak ve port yok gibi saçmalıklar olmayacak sanırım türk telekom türk netin isteği üzerine daha kolay ve hızlı hizmet sağlayacak anladığım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deividde -- 22 Aralık 2016; 23:05:58 >
  • quote:

Türk net e geçişler daha hızlı olacak ve port yok gibi saçmalıklar olmayacak sanırım türk telekom türk netin isteği üzerine daha kolay ve hızlı hizmet sağlayacak anladığım bu

zeki müren de bizi görecek mi
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.