Şimdi Ara

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
10
Favori
14.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay_d

Merhaba, Türknet müşterisiyim, 24 aylık taahhüdüm 16 ekim de bitiyor, 16mbps adsl kullanıyorum, vdsl geçmek için Türknet i aradığımda alt yapının vdsl desteklemediğini söylediler,vodafonun sitesinden sorguladığımda 79mbps alabileceğim yazıyor, Türk telekom u aradım ve alt yapının vdsl yi desteklediğini söylediler ve hemen bir vdsl paketi pazarlığı yaptılar :), tekrar Türknet i aradım vodafone ve Türk telekom un vdsl verdiğini, alt yapının buna uygun olduğunu söylediklerini atlattık, fakat Türknet müşteri hizmetleri hala alt yapının buna uygun olmadığı söylüyor, BU durumda ne yapabilirim?

Merhaba Tuncay hocam, konuyu birde biz saha ekipleri ile görüşerek kontrol edelim. Müşteri numarasını özelden iletirsen inceleme adına kayıt oluşturalım.

• Özel mesaj yazdım bu konu ile ilgili kontrol edebilir misiniz?
  • Dartanyan kullanıcısına yanıt
  • Allahını seven bir cevap yazsın. Çıldırmak uzereyim. 1 hafta turknet adsl de kaldım. Sonra telefon actim beni vdsl gecirin diye. Bu sefer internetim tamamen gitti. 5 gundur cozum bulamiyorlar. Boyle bir sey mumkun mu. Alt yapida destekliyor. 10 kere mhizmetlerini aradim ama cozum yok.dimyata giderken eveki pirincten olduk.

• doominsert kullanıcısına yanıt
    Hocam bende konu ile ilgili pm attım bi kontrol edebilir misiniz

• yasaryasar0505 Y kullanıcısına yanıt
    Modeminiz VDSL destekli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Hocam bende konu ile ilgili pm attım bi kontrol edebilir misiniz

Yanıtladım hocam
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    hocam ben de pm gönderdim, bi bakarsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doominsert

quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

100 mbite deneme geçiş için pazartesi günü onayımı almışlardı.hiçbir değişiklik olmadığını gördüğüm için turknet teknik destek ekibini aradım.verilen cevap tam skandal.beyefendi böyle bir talebiniz gözükmemektedir dedi.telefonda söylüyorum; hanımefendi bende bilişim ve network teknolojileri üzerine 15 senedir çalışıyorum.turk telekomdaki yetkili arkadaşlarım hattımın rahatlıkla 100 mbiti kaldıracağını söylüyor diyorum.cevap yok.modem arayüzünde 138 mbit görüyorum hanımefendi diyorum.cevap yok.sonra üzeyir bey adında başka birine bağladı.o arkadaştan daha bomba bir cevap geldi. 100 mbitlik satışımız yok dedi.bende siz yada donanım haberdeki firma yetkiliniz yalan söylüyor dedim.ısrarla 100mbitlik satışımız yok deyip durdu.pes diyorum,yazıklar olsun diyorum

Edit: Turknette 100mbit paket yok diyenlere Turknet çağrı merkezinden anonslu cevap geldi.

http://vocaroo.com/i/s0KlRRhLY19m

Öyle bir paket var, ama destekleyen altyapı var mı onu bilmiyorum  TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar

aslında sorun eski alt yapıya yama yaparak yalan dolan ile iş yürüten telekomun sizin değildir. sebebine gelince normal şartlarda 100 mbit datayı klasik saç teli kalınlığındaki telefon kablosu ile iletmek imkansız tüm sorun bundan kaynaklıdır. 100 mbit data transferi için gerçek en az cat-5 kaliteli data hattı lazım. telefon hatları zaten her yerde çürümüş vaziyette hele sonlandırma kutularından hiç bahsetmiyorum bile. fiber kablo döşenmesindeki Telekom elemanlarının özverili çalışması hele içler acısı sanki adamlar kereste döşer gibi davranıyor. benim yaklaşık 30 mt uzağımda fiber sonlandırma kutusu ama o 100 mbit sinyalinin ulaşması olasılı imkansız Telekom bile ölçüme geldiğinde fiber sonlandırma noktasında 200 mbit data geldiğini benim telefon sonlandırma hattımdan itibaren ise 75 mbit olduğunu söyledi. Türkiye genelinde ben 120 yaşına geldiğimde belki gerçek vdsl ve fiber hattı verilmiş olacaktır her yere bu hızla.

• Bende az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm VDSL yokmuşşşşşş hayret demek ki mesafenin 5 mt' den fazla olmaması gerekiyor hizmet alabilmek için 6mt bile olsak olmaz deniyor. türk Telekom alt yapısını kullanıyorsunuz zaten Telekom 75 mbit verebildiğini söylüyor ama aynı hattan hizmet veren Turknet hizmet veremiyor çok ilginç birde VDSL desteği gelirse otomatik geçiş yaptıklarını söylüyor müşteri hizmetleri yani kullanıcı fark edemezse durumu yıllarca uğraşsa elindeki modem ile asla internete bağlanamayacak hep arıza var sanacak. gerçek VDSL sinyalinde hiç bir normal Adsl 2+ modem sinyal alıp açamaz bu arada.
  • Ben de tahhüdüm bitmeden önce TTnet ve TurkNet ile görüştüm hattımın 35MBit desteklediğini söylediler. Önce Vdsl destekli modem aldım sonra TurkNete hattımı taşıdım ama TurkNet Adsl hızında açtı hattımı. Şikayet oluşturduk bekliyoruz bakalım desteklemiyor deyip kesip atacaklarmı????
    @doominisert konuyla ilgili PM attım yardımcı olabilirseniz mutlu olurum. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f_m_y -- 2 Kasım 2016; 1:35:11 >
  • Bu da benden Adsl kullanıyorum.

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

Bende az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm VDSL yokmuşşşşşş hayret demek ki mesafenin 5 mt' den fazla olmaması gerekiyor hizmet alabilmek için 6mt bile olsak olmaz deniyor. türk Telekom alt yapısını kullanıyorsunuz zaten Telekom 75 mbit verebildiğini söylüyor ama aynı hattan hizmet veren Turknet hizmet veremiyor çok ilginç birde VDSL desteği gelirse otomatik geçiş yaptıklarını söylüyor müşteri hizmetleri yani kullanıcı fark edemezse durumu yıllarca uğraşsa elindeki modem ile asla internete bağlanamayacak hep arıza var sanacak. gerçek VDSL sinyalinde hiç bir normal Adsl 2+ modem sinyal alıp açamaz bu arada.

evet çok ilginç bir şekilde vdsl hizmeti veremiyorlar. üstelik türk telekomun vdsl hizmeti verdiği aynı yerde. TT saha amirine göre 50 mbit alabiliyor olmam lazım. Ancak bir türlü vdsl'e geçiş yapamıyoruz.

• sözleşmeye baktım 5 ay gibi bir sürem kalmış bitmesine bittiği gün göstereceğim VDSL nasıl bağlanıp verilemiyormuş hiç merak etmesinler direk Superonline yada telekoma geçip çatır çatır VDSL 75 mbit' i kullanacağım. Telekomu aradım ve rahatlıkla VDSL kullanabileceğimi teyit ettim bu saçma cevap için TÜRKNET ailesine teşekkür ederim cevap vermeyi bile beceremediniz gitti. adam der ki bizim bulunduğunu bölgede kullanabileceğimiz port olmadığı için hizmet verememekteyiz. Yalan dolan başka bir işiniz yok zaten eğer ki iş yerime eleman alacak olursam Turknetten eleman alacağım çok iyi başarıyorlar milleti kandırmayı.
  • quote:

sözleşmeye baktım 5 ay gibi bir sürem kalmış bitmesine bittiği gün göstereceğim VDSL nasıl bağlanıp verilemiyormuş hiç merak etmesinler direk Superonline yada telekoma geçip çatır çatır VDSL 75 mbit' i kullanacağım. Telekomu aradım ve rahatlıkla VDSL kullanabileceğimi teyit ettim bu saçma cevap için TÜRKNET ailesine teşekkür ederim cevap vermeyi bile beceremediniz gitti. adam der ki bizim bulunduğunu bölgede kullanabileceğimiz port olmadığı için hizmet verememekteyiz. Yalan dolan başka bir işiniz yok zaten eğer ki iş yerime eleman alacak olursam Turknetten eleman alacağım çok iyi başarıyorlar milleti kandırmayı.

Merhaba hocam, yoğunluktan kaynaklı geç dönüş sağlayabildik, abonelik bilgilerini dm üzerinden rica edebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: doominsert

quote:

sözleşmeye baktım 5 ay gibi bir sürem kalmış bitmesine bittiği gün göstereceğim VDSL nasıl bağlanıp verilemiyormuş hiç merak etmesinler direk Superonline yada telekoma geçip çatır çatır VDSL 75 mbit' i kullanacağım. Telekomu aradım ve rahatlıkla VDSL kullanabileceğimi teyit ettim bu saçma cevap için TÜRKNET ailesine teşekkür ederim cevap vermeyi bile beceremediniz gitti. adam der ki bizim bulunduğunu bölgede kullanabileceğimiz port olmadığı için hizmet verememekteyiz. Yalan dolan başka bir işiniz yok zaten eğer ki iş yerime eleman alacak olursam Turknetten eleman alacağım çok iyi başarıyorlar milleti kandırmayı.

Merhaba hocam, yoğunluktan kaynaklı geç dönüş sağlayabildik, abonelik bilgilerini dm üzerinden rica edebilir miyim?

Bu hız konusunda Turk.net in geçerli bir açıklaması var mı 76mbit bağlantıda 60 mbit hız geliyor ? Bunun sebebi nedir ?

• İnternet için D-smart vdsl kullanıyorum, bu ay sonu taahhüdüm bitiyor. Ev telefonunda da 2017/7 kadar taahhüdüm var. Geçiş için Turk.neti aradım, ev telefonunu da mecburen taşımanız lazım dedi. Ev telefonunu taşımadan geçemezsiniz diyor. Bu bilgi doğru mudur? Bana çok saçma geldi de.

• Tickhi kullanıcısına yanıt
    bu konuda turknet ile 1 ay boyunca uğraştım. ama maalesef hız kısıtlamasını kısmi olarak kaldırtabildim.76 mbit paketindeyken 60 mbit hız alıyordum.Zorla 100 mbit tanımlattım. 72 mbit alabildim.Hız sınırlaması konusunda turknetten yardımcı olmasını beklemeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

bu konuda turknet ile 1 ay boyunca uğraştım. ama maalesef hız kısıtlamasını kısmi olarak kaldırtabildim.76 mbit paketindeyken 60 mbit hız alıyordum.Zorla 100 mbit tanımlattım. 72 mbit alabildim.Hız sınırlaması konusunda turknetten yardımcı olmasını beklemeyin.

Vallahi kimden bekleyeceğiz o zaman şaşırdım :D Televizyonda 100mbit diyorsun hattın desteklediği maksimum hızı veriyorsun tamam. Hat 76mbit destekliyor öyle sinyal alıyor ama 60mbit ten fazla hızın üstüne çıkarmıyor nerde kaldı 50 75 100 mbit e kadar diye reklam dimi ? Konunun sahibi yetkili arkadaş böyle şeylere cevap vermiyor dikkatimi çeken de bu oldu.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.