Şimdi Ara

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
9
Favori
14.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi kimden bekleyeceğiz o zaman şaşırdım :D Televizyonda 100mbit diyorsun hattın desteklediği maksimum hızı veriyorsun tamam. Hat 76mbit destekliyor öyle sinyal alıyor ama 60mbit ten fazla hızın üstüne çıkarmıyor nerde kaldı 50 75 100 mbit e kadar diye reklam dimi ? Konunun sahibi yetkili arkadaş böyle şeylere cevap vermiyor dikkatimi çeken de bu oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tickhi

quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

bu konuda turknet ile 1 ay boyunca uğraştım. ama maalesef hız kısıtlamasını kısmi olarak kaldırtabildim.76 mbit paketindeyken 60 mbit hız alıyordum.Zorla 100 mbit tanımlattım. 72 mbit alabildim.Hız sınırlaması konusunda turknetten yardımcı olmasını beklemeyin.

Vallahi kimden bekleyeceğiz o zaman şaşırdım :D Televizyonda 100mbit diyorsun hattın desteklediği maksimum hızı veriyorsun tamam. Hat 76mbit destekliyor öyle sinyal alıyor ama 60mbit ten fazla hızın üstüne çıkarmıyor nerde kaldı 50 75 100 mbit e kadar diye reklam dimi ? Konunun sahibi yetkili arkadaş böyle şeylere cevap vermiyor dikkatimi çeken de bu oldu.

Detaylı konu bu linkte:https://forum.donanimhaber.com/m_119235770//tm.htm#119235770

• zaltun kullanıcısına yanıt
    Evet bu konuyu inceledim arkadaş BTK ya şikeyet falan etmiş o şekilde sonuca ulaşmaya çalışmış. Ama her kullanıcı şikayet mi edicek gelen sinyale göre hız gelmesi gerekiyor normalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tickhi -- 11 Kasım 2016; 15:39:49 >
  • Tickhi kullanıcısına yanıt
    turknet sizi mecbur bırakıyor btk ve şikayetvar. com gibi sitelere.kendilerinin üstü n network bilgili teknisyenleri(!!! ) sıkışınca efendim 100 mbit e kadar demiştik diyorlar.o yüzden bende uğraşmayı bıraktım artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doominsert

quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

sözleşmeye baktım 5 ay gibi bir sürem kalmış bitmesine bittiği gün göstereceğim VDSL nasıl bağlanıp verilemiyormuş hiç merak etmesinler direk Superonline yada telekoma geçip çatır çatır VDSL 75 mbit' i kullanacağım. Telekomu aradım ve rahatlıkla VDSL kullanabileceğimi teyit ettim bu saçma cevap için TÜRKNET ailesine teşekkür ederim cevap vermeyi bile beceremediniz gitti. adam der ki bizim bulunduğunu bölgede kullanabileceğimiz port olmadığı için hizmet verememekteyiz. Yalan dolan başka bir işiniz yok zaten eğer ki iş yerime eleman alacak olursam Turknetten eleman alacağım çok iyi başarıyorlar milleti kandırmayı.

Merhaba hocam, yoğunluktan kaynaklı geç dönüş sağlayabildik, abonelik bilgilerini dm üzerinden rica edebilir miyim?

Bu hız konusunda Turk.net in geçerli bir açıklaması var mı 76mbit bağlantıda 60 mbit hız geliyor ? Bunun sebebi nedir ?

Hocam Selam,

Hattınız santralden saha dolabına kadar fiber, saha dolabından ankastre kutusuna kadar bakır kablodur. Bu sebeple ankastre kutusundan modeme gelene kadar %20 hız kaybı yaşanabilir.%100 tanımlanan hızı bu sebepten dolayı alamamaktasınız.

• bilo1900 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam, özgür iletişim paketimizde telefon + internet hizmeti bir arada sunulmaktadır. Bu nedenle telefon hizmetinizinde taşınması gerekmektedir.
  • Merhaba Superonline hattı taşırken telefonu da voIP olarak taşıyor yani internet üzerinden çalışan telefon hizmeti. Müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar sorguladıklarında numarayı göremiyorlar. Superonline firmasına soruyorum taşıma için başvuru yapılırsa taşırız dediler.

Türknet'e nasıl bir başvuru gönderirsem ev telefonumu da Superonline'den taşıyabilirim hizmet yalın internet gibi gözüküyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sözleşmeye baktım 5 ay gibi bir sürem kalmış bitmesine bittiği gün göstereceğim VDSL nasıl bağlanıp verilemiyormuş hiç merak etmesinler direk Superonline yada telekoma geçip çatır çatır VDSL 75 mbit' i kullanacağım. Telekomu aradım ve rahatlıkla VDSL kullanabileceğimi teyit ettim bu saçma cevap için TÜRKNET ailesine teşekkür ederim cevap vermeyi bile beceremediniz gitti. adam der ki bizim bulunduğunu bölgede kullanabileceğimiz port olmadığı için hizmet verememekteyiz. Yalan dolan başka bir işiniz yok zaten eğer ki iş yerime eleman alacak olursam Turknetten eleman alacağım çok iyi başarıyorlar milleti kandırmayı.

Merhaba hocam, yoğunluktan kaynaklı geç dönüş sağlayabildik, abonelik bilgilerini dm üzerinden rica edebilir miyim?

Bu hız konusunda Turk.net in geçerli bir açıklaması var mı 76mbit bağlantıda 60 mbit hız geliyor ? Bunun sebebi nedir ?

Hocam Selam,

Hattınız santralden saha dolabına kadar fiber, saha dolabından ankastre kutusuna kadar bakır kablodur. Bu sebeple ankastre kutusundan modeme gelene kadar %20 hız kaybı yaşanabilir.%100 tanımlanan hızı bu sebepten dolayı alamamaktasınız.

Bu dediğinizi bu işten anlayan yutmaz kusura bakmayın. Tamam firmanın çalışanısınız. Bu %20 kayıp neden değişmiyor ve aynı hatt Turk telekoma geçince neden hız testlerinde 35 ise 35 çıkıyorda, türknette hep 28.

Kendimden örnek vereyim siz (Buradaki SİZ tabiri türknette işden anlamayanlara) İnt firması olarak daha terimlerin ne olduğunu bilmiyorsunuz yada bilmemezlikten geliyorsunuz. Siz resimde görülen kırmızı değerleri veriyorsunuz. Mavileri dikkata almıyorsunuz.

https://toolstud.io/data/bandwidth.php?compare=network&speed=3555&speed_unit=KB%2Fs

Size internet hesaplama aracı. Belki lazım olur. Tabi olacağını düşünmüyorum. Kasıtlı yapıldığı ortada.

Not: Buradaki SİZ tabiri türknette işten anlamayanlara... TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 14 Kasım 2016; 18:2:5 >

• Yatın kalkın Türknet internete dua edin.

İptal ettirip Extranete geçeyim dedim 1 haftadır internetsizim bağladık deyip bağlamadılar.

Sonra vodafone geçeyim dedim ilk etapta 29 gün beklettiler evet tam 29 gün sonrada yazılı olarak bayiden evrak imzalayın dediler.

Gittik imzaladım ve tekrar iptal ettiler neymiş kampanyalarına uygun kriter taşımıyormuşuz, onun yerine 60 GB kotalı net verelim diyorlar şaka gibi.

Aradım ve Türknet`e tekrar başvurdum, evraklarımı yarın imzalayıp göndereceğim.

Bizde suç 2,5 senedir neredeyse hizmet aldığımız firmadan vazgeçtik ah kafam ah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doominsert kullanıcısına yanıt
    Ben yeni abonelik açtırmadım TTNet üzerinde VDSL kullanırken geçiş yaptım yani portumda hattımda kablolarımda aynı. TTNET kullanırken bu hız hat veya uzaklık dolayısıyla düşmüyordu %100 ünü kullanıyordum bence size verilen izin bu açıklayın kurtulalım şuraya bir tane 75mbit yada 100mbit tam sinyal alan adam gelsin resim koysun.
  • quote:

Ben yeni abonelik açtırmadım TTNet üzerinde VDSL kullanırken geçiş yaptım yani portumda hattımda kablolarımda aynı. TTNET kullanırken bu hız hat veya uzaklık dolayısıyla düşmüyordu %100 ünü kullanıyordum bence size verilen izin bu açıklayın kurtulalım şuraya bir tane 75mbit yada 100mbit tam sinyal alan adam gelsin resim koysun.

Paketim 100 mbit tanımlı 76 mbit sinyal gönderiyorlar 72 mbit hız alıyorum. Hattım rahatlıkla 100 mbit hız alabilir ama turknet ısrarla 76 mbit gönderiyor.Hattın max değeri 139 mbit gözüküyor modemde.

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar

Niye hocam turknetde fiber altyapı getiriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2 yıldır 16 mbps türknet kullanıcısıyım, aboneliğimin ilk 2 ayında yaklaşık 14 mbps hızları gördüm daha sonra hattınız desteklemiyor deyip 8-10 arasına çektiler, kah güzel günlerimiz oldu kahda kötü zamanlar yaşadım, üstadım benim bulunduğum bölgede vdsl 2 varmış 35 mbps hızı verebiliriz dediler 1-2 güne kadar vdsl 2 ye geçeceğim ancak upload hızını en fazla 1.5 civarı görürsün dediler bu değer zamanla düzelir mi ? bana download 35 mbps yeterlii ama upload 2 üstü olmasını isterdim bunun için kendim özel hat çektirdim cat6 1-2 gün bu işerle kafa yordum bina içi tesissatı ve modemi değiştirdim, sorun benden değilse türknet bu konuda bir yardımı olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaltun

quote:

Paketim 100 mbit tanımlı 76 mbit sinyal gönderiyorlar 72 mbit hız alıyorum. Hattım rahatlıkla 100 mbit hız alabilir ama turknet ısrarla 76 mbit gönderiyor.Hattın max değeri 139 mbit gözüküyor modemde.

TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar

Slm.

Hat değerlerim sizinkine yakın. Modemde 140mb naximum hız gorunuyorken 76mb tanımladılar. Modem uzerindende download 76mb, upload ise 4mb görünüyor.
    Hız testlerinde ise 47 ile 60 mb arasında bir dalgalanma var.
    Bu download hızı bana yeter. Ama upload maksimum 1.8mb gördüm. Arıza kaydı bıraktım ama bir işe yaramadı.
    5 gündür TurkNet kullanıyorum. Geçiş sürecinde de, müşteri hizmetlerine bağlanmada da bir şikayetim olmadı. Herşey aşırı yolunda.
    Ama şu upload hızı 3mb'ı gecseydi çok daha iyi olurdu.
    Bi de İP mevzusu var. Havuzdan ip veriyorlar galiba.
    Modemde ve Turknet hız testi sayfasında 100 ile başlayan bir ip gorunurken diğer sitelerde 188 ile başlayan başka bir ip gorunuyor.
    Benim internet kullanım tarzimda bir engel oluşturmuyor. Ama ip'sini paylaşarak bazı sitelere girmeye çalışanlar için sorun olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gulnare

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Selam,

Bu dediğinizi bu işten anlayan yutmaz kusura bakmayın. Tamam firmanın çalışanısınız. Bu %20 kayıp neden değişmiyor ve aynı hatt Turk telekoma geçince neden hız testlerinde 35 ise 35 çıkıyorda, türknette hep 28.

Kendimden örnek vereyim siz (Buradaki SİZ tabiri türknette işden anlamayanlara) İnt firması olarak daha terimlerin ne olduğunu bilmiyorsunuz yada bilmemezlikten geliyorsunuz. Siz resimde görülen kırmızı değerleri veriyorsunuz. Mavileri dikkata almıyorsunuz.

https://toolstud.io/data/bandwidth.php?compare=network&speed=3555&speed_unit=KB%2Fs

Size internet hesaplama aracı. Belki lazım olur. Tabi olacağını düşünmüyorum. Kasıtlı yapıldığı ortada.

Not: Buradaki SİZ tabiri türknette işten anlamayanlara... TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar

Bu yolladığınız internet hızı hesaplama sitesi kime göre ayarlanmış? Sonuç olarak bir insan yapımı kodlama var.
    Ben de kendim bi kodlama yaparak farklı değerler veren bir site yapabilirim. Doğru mudur?

• deividde kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam, hizmetinizi inceleyebilmemiz adına PM olarak numaranızı iletebilir misiniz ?
  • Tickhi kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam, hizmetinizi inceleyebilmemiz adına ÖM olarak numaranızı iletebilir misiniz?
    Ee yuh yani. KB /s ne demek mbps değerleri ne demek oranları nedir bildiğinizi sanmıyorum. Bu site hesaplama aracıdır. Bilmiyorsanız alırsınız elinize hesap makinasını. Vardır umarım elinizde. Aaa birde size bilgisayar kitabı lazım. Olmadı Google amcaya sorarsınız. Durun durun zahmet etmeyin. Onuda googledan yapıştırırım.
    http://www.mazotkacakcisi.net/mbps-megabit-nedir/
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Bit_(bilişim)

Daha fazlası için kaynak çok. Mesele işi çözümlemede.

Btk yada bir güzel mail atıp bu konuda firmanın sahtekarlık yaptığını. Vaadi edilen hızları kıstığını belirteceğim. Hatırlarsanız türk Telekom bundan yüklü miktar ceza aldı ve geri döndü.

İnşallah hafif de olsa aydınlanma olmuştur.

turknetin üstün network bilgili elemanları hız kesintisini normalmiş gibi göstermek için banada telefonda saçma sapan terimler kullanmışlardı.15 yıldır bilişim- network uzmanı olarak çalışmama rağmen uydurdukları bahaneler çok komikti.ben 1 ay uğraştım sonra sinir sistemim daha fazlasını kaldırmadı ve uğraşmayı bıraktım.firma yetkilisi arkadaş abone yapmak için ilgi alaka gösteriyor ama sistem tarafındaki networkçüleri problemi çözmek için değil bahane üretmek için görev yapıyorlar.aynı hattı süperonline vdsl kullanıcı adı vr şifresi ile tam hız alırken turknet kullanıcı adı ve şifrem ile %20 kesintili alıyorum.bu ve benzeri durumların videolu ve ekran görüntülü kanıtları var ama turknetten cevap yok. o yüzden tavsiyem boşa sinirinizi bozmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 16 Kasım 2016; 19:25:8 >
  • bende bugun başvur ertesi gün bağlarız diyen ttnet ve süperonlineyi bıraktım turknete başvurdum bakalım numara daha tahsis edilmedi ne kadar sürecek :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.