Bildirim
TurkNet Adsl'den Vdsl'e Ücretsiz Geçiş / 32-100 Mbps'e kadar Tüm hızlar (8. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
100 mbite deneme geçiş için pazartesi günü onayımı almışlardı.hiçbir değişiklik olmadığını gördüğüm için turknet teknik destek ekibini aradım.verilen cevap tam skandal.beyefendi böyle bir talebiniz gözükmemektedir dedi.telefonda söylüyorum; hanımefendi bende bilişim ve network teknolojileri üzerine 15 senedir çalışıyorum.turk telekomdaki yetkili arkadaşlarım hattımın rahatlıkla 100 mbiti kaldıracağını söylüyor diyorum.cevap yok.modem arayüzünde 138 mbit görüyorum hanımefendi diyorum.cevap yok.sonra üzeyir bey adında başka birine bağladı.o arkadaştan daha bomba bir cevap geldi. 100 mbitlik satışımız yok dedi.bende siz yada donanım haberdeki firma yetkiliniz yalan söylüyor dedim.ısrarla 100mbitlik satışımız yok deyip durdu.pes diyorum,yazıklar olsun diyorum
Edit: Turknette 100mbit paket yok diyenlere Turknet çağrı merkezinden anonslu cevap geldi.
http://vocaroo.com/i/s0KlRRhLY19m
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaltun -- 1 Eylül 2016; 21:21:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zaltun
100 mbite deneme geçiş için pazartesi günü onayımı almışlardı.hiçbir değişiklik olmadığını gördüğüm için turknet teknik destek ekibini aradım.verilen cevap tam skandal.beyefendi böyle bir talebiniz gözükmemektedir dedi.telefonda söylüyorum; hanımefendi bende bilişim ve network teknolojileri üzerine 15 senedir çalışıyorum.turk telekomdaki yetkili arkadaşlarım hattımın rahatlıkla 100 mbiti kaldıracağını söylüyor diyorum.cevap yok.modem arayüzünde 138 mbit görüyorum hanımefendi diyorum.cevap yok.sonra üzeyir bey adında başka birine bağladı.o arkadaştan daha bomba bir cevap geldi. 100 mbitlik satışımız yok dedi.bende siz yada donanım haberdeki firma yetkiliniz yalan söylüyor dedim.ısrarla 100mbitlik satışımız yok deyip durdu.pes diyorum,yazıklar olsun diyorum
Mart ayında ilk defa bu kampanya çıktığında çok sevinmiştim. Nihayet kullanıcıların görüşlerine önem veren bir firma ortaya çıktı diye düşünmüştüm. Aradan geçen 5 ay sonra firmanın gerçek yüzünü görmüş olduk. Benim gözümde TürkNet; kullanıcılara sürekli yalan söyleyen, teknik problemlerle ilgilenmeyip suçu sürekli iç tesisata ya da Türk Telekom'a atan, kullanıcıların hızlarını bilerek %20 oranında kısarak veren, 100 Mbit'e kadar satış yapıyoruz demesine rağmen 76 Mbit'in üstünde hız vermeyen bir firma. Birkaç olumsuz durum daha vardı ama şuan aklıma gelmedi.
Ayrıca hayret ettiğim başka bir konu var. TürkNet sanki bir hayır işi yapıp bizlere bu hızı veriyormuş, biz de haksız yere onları eleştiriyormuşuz gibi yorum yazan insanlar var. Kendileri sorun yaşamayınca ya da yaşamadığını sanınca, firmayı kusursuz olarak görüyorlar. Onlara göre firma ne yapıyorsa kabul etmemiz ve itiraz etmememiz gerekiyor. Herhangi bir eleştiri yazınca da firmayı karaladığımızı düşünüp, kendi kendilerine savunmaya geçerek onları korumaya çalışıyorlar. Bu kafada insanlar olduktan sonra daha çok sorun yaşarız.
-
https://turk.net/dosyalar/sozlesme_formlar/ozgur-iletisim/100%20Mb%E2%80%99e%20Kadar%20150%20GB_VDSL.pdf
100mbps lik tarife yok demişlerdi banada ama var gözüktüğü gibi -
Turknette 100mbit paket yok diyenlere Turknet çağrı merkezinden anonslu cevap geldi.
http://vocaroo.com/i/s0KlRRhLY19m -
quote:
Orijinalden alıntı: zaltun
Edit: Turknette 100mbit paket yok diyenlere Turknet çağrı merkezinden anonslu cevap geldi.
http://vocaroo.com/i/s0KlRRhLY19m
Öyle bir paket var, ama destekleyen altyapı var mı onu bilmiyorum
-
destekleyenler mevcut ama sizin vermeye niyetiniz yok sanırım. size göre desteklemesi için ev santralin içinde mi olması gerekiyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam altyapısını kullandığınız turk telekom 100 mbit verebiliriz diyor.bence bu yeterli bir cevap.turknetin vdsl 2 üzerinden 100 mbit verdiği bir abone var mı?bence yok.yada siz yazılımla yada router policy ile onuda kısıtlıyorsunuz.bunun başka cevabı yok.
aynen :D öyle diyince çağrı merkezinizi bi arayın diyesi geliyor :) -
türk telekom diğer isp lere maximum hızı göstermiyor. Bunun sebebi hatta kopmalar olursa kullanıcılar ile uğraşmak istemiyor dendiğini duydum. Burada türknete 100 megabit için istek yapıp sonra telekom genel müdürlüğüne baskı yapmak lazım. -
@doominsert Ya ustam ben vdsl başvurdum 1 ay olacak neredeyse hala geçemedim bi türlü. Bu 1 aydada her yerden başvuru yaptım şikayet destek falan. Sanırsam mahalle içi santralde boş port yok onu bekliyorum. Kimsede bilgilendirmiyor beni ne zaman olacak ne olacak. Bekle bekle anam ağladı vallaa. 1 aydırda online işlem merkezinde hızım 77 mb gorunuyor geçişim normalde gerçekleşti onaylandı yani. Fakat hala modem arayüzünde adsl24 olarak 16 mb kullanıyorum. Çok bekletti bu konuda beni. Belki senin yardımın dokunur. Telekommu bekletiyo acaba bilerek ne nedir bi öğrenemedim gitti. -
Turknete başvurduysan ve onlarda telekoma ilettiyse telekomdan ama onlar telekona iletmediyse turknettendir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani bi yerden de 1 ay olacak ya. Yayın vermeyi düşünüyorum. Turknetide seviyorum ayrılmakda istemiyorum ama çok bekletti beni. Geçen Turkcell superonline saha ekibiyle tanıştım denk geldim adam istersen fiberi bağlıyım dedi numarasını verdi. Araştırdım paketlerini adil kotalarını beğenmedim. İstesem adam bağlayacak binama. Şu vdsle geçsek yeter ama zaten fiber geçsekde yaklaşık aynı hızlar. Mahalledeki kutuda bu port işlemleri uzun sürüyormu arkadaşla konustum adam gelıp 2 dakka protu vdsl yapacak dedı. Kolay bişeyse 1 ay bekletmek nedir ya. Moralim çok bozuk ya. -
quote:
Orijinalden alıntı: Ardesenlii
@doominsert Ya ustam ben vdsl başvurdum 1 ay olacak neredeyse hala geçemedim bi türlü. Bu 1 aydada her yerden başvuru yaptım şikayet destek falan. Sanırsam mahalle içi santralde boş port yok onu bekliyorum. Kimsede bilgilendirmiyor beni ne zaman olacak ne olacak. Bekle bekle anam ağladı vallaa. 1 aydırda online işlem merkezinde hızım 77 mb gorunuyor geçişim normalde gerçekleşti onaylandı yani. Fakat hala modem arayüzünde adsl24 olarak 16 mb kullanıyorum. Çok bekletti bu konuda beni. Belki senin yardımın dokunur. Telekommu bekletiyo acaba bilerek ne nedir bi öğrenemedim gitti.
Özel mesajdan müşteri numaranı bekliyorum dostum
-
Bende vdsl2 olarak başvurumu yaptım ama adsl2 olarak bağlantı sağladılar.Neyse ki başvuru süreci uzamadı 2 günde bağlandı.Vdsl e geçiş için 48 saat istediler bakalım nolacak. -
Cevap veremez bu sorulara o, ne iş yaptığıda tam olarak muamma. onu yaptım bunu ilettim arıyorsun müşteri hizmetlerinin haberi yok, yapılan birşey yok sırf görüntü veremedikleri hızları yazmışlar dikkat çekmesi için, abone yapana kadarlık kısım ilgi alanında konular kalksın biter onun görevi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 5 Eylül 2016; 3:18:33 >
Merhabalar 03.09.2016 Tarihinde müşteri hizmetlerini arayıp VDSL sorgulaması yaptım telefon numaramdan ve bana alt yapımın 75mbit e kadar uyumlu olduğunu söylediler bende teşekkür edip kapadım. Ardından gidip modem aldım bu günde tekrar arayıp geçiş isteğinde bulundum ve şimdi bana uyumlu olmadığını söylüyorlar. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim Modem elimde kaldı şuanda.
EDIT: Adres yanlışlığından kaynaklı sorgulama hatası bir kaç kere daha aradıktan sonra giderilmiştir sorun kalmadı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanumay -- 6 Eylül 2016; 17:35:16 > -
sorunum türknetin ttden binamda fiber değil de vdsl olduğu bilgisini alamaması olduğu halde bugün boş port olmadığı yönünde sms geldi ve bunun doğru olduğunu hiç sanmıyorum. -
Evdekini VDSL'e geçirmişler ama modem değerleri şu şekilde:
Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 4089
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 22581
Hat standardı VDSL2
Ana sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 28.7
Alt sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 8.1
Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 4.7
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 14.1
Upload iyi ama download yeterli değil. Acaba SNR'dan dolayı mı düşük yoksa Türknet mi sınır koymuştur? -
Merhaba, Türknet müşterisiyim, 24 aylık taahhüdüm 16 ekim de bitiyor, 16mbps adsl kullanıyorum, vdsl geçmek için Türknet i aradığımda alt yapının vdsl desteklemediğini söylediler,vodafonun sitesinden sorguladığımda 79mbps alabileceğim yazıyor, Türk telekom u aradım ve alt yapının vdsl yi desteklediğini söylediler ve hemen bir vdsl paketi pazarlığı yaptılar :), tekrar Türknet i aradım vodafone ve Türk telekom un vdsl verdiğini, alt yapının buna uygun olduğunu söylediklerini atlattık, fakat Türknet müşteri hizmetleri hala alt yapının buna uygun olmadığı söylüyor, BU durumda ne yapabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X