Şimdi Ara

Türknet Ankastre kutusu degişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Superonlineden türknete geçiş yapmak üzereyim sözleşmeyi yollamıştım daha önce.Dün akşam superonlineye arıza kaydı bıraktım 16mbps kullanmama ragmen 7-8 kullandıgım için.bugün türk telekomdan arıza kaydı için geldi biri tam denk geldi bende ankastreye kadar baktırdım.cihazda baktı yanımda ankastreye kadar 26mbps hız vardı bana da gösterdi.ama modeme 8 olarak gidiyor.ankastrenin degişmesi lazım dedi şimdi superonlineden turknete geçiyorum degiştirtebilir miyim bunu türknete ve kendisi bana türk telekom kullanıcılarına 50 tl civarı bir miktara degiştiriyor ama başka iss saglıyıcıları için bunun sağlayıcınız tarafından yapılması lazım.siz istediginiz için degiştirmez dediler.ben bu kutuyu paralı yada parasız farketmez nasıl degiştirebilirim?

• Ankastrenin değil iç tesisatın değişmesi gerekiyor. Ankastrede 26 gösterip modeme 8 geliyorsa iç tesisatta sorun vardır. Eski evimde aynı sorunla karşılaşmıştım hatta sürekli kopmalar oluyordu. Cat5 kablo çektikten sonra full 16 mbit aldım ve bir yıl boyunca internet hiç kesilmedi. Elektrikçi çağırıp eve kadar hat çektirmeniz gerekiyor. Türknet'in kendi ekibi yok zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    2016 kasım ayında superonline kullanıyorken zaten cat5 çektirdim elektrikciye.kabloda sorun oldugunu sanmıyorum.kendisi bana ankastreden gelen 1 kablonun çok zayıf oldugunu söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanisildar -- 2 Kasım 2017; 20:20:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanisildar

2016 kasım ayında superonline kullanıyorken zaten cat5 çektirdim elektrikciye.kabloda sorun oldugunu sanmıyorum.kendisi bana ankastreden gelen 1 kablonun çok zayıf oldugunu söyledi

Ankastreden eve gelen mi? Tam olarak nerden çektiniz? Bina içinden mi pencereden mi?

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    ankastreden eve gelen aynen pencereden çektim
  • 5-6 yıl önce TTNet'ten Biri ADSL'ye geçmiştim ve bir süre sonra arayan TTNet ekibi "Neden başka servis sağlayıcıya geçtiniz?" diyr sormuştu. Ben de hızım çok düşük demiştim. Birkaç gün geçmeden Türk Telekom ekipleri gelip tüm apartmanın tesisatını CAT6 kabloyla döşediler. Beni kaybettiler, bari diğer daireleri kaybetmeyelim dediler tahminim. Döşedikleri kablo sayesinde kopmadan internet kullanır olmuştuk. :)
  • quote:

Hat değerlerinizi atar mısınız hocam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankastre Kutusu
    2 ay önce açıldı
    TurkNet Modem İade
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

tabi ki buyur

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah_88

5-6 yıl önce TTNet'ten Biri ADSL'ye geçmiştim ve bir süre sonra arayan TTNet ekibi "Neden başka servis sağlayıcıya geçtiniz?" diyr sormuştu. Ben de hızım çok düşük demiştim. Birkaç gün geçmeden Türk Telekom ekipleri gelip tüm apartmanın tesisatını CAT6 kabloyla döşediler. Beni kaybettiler, bari diğer daireleri kaybetmeyelim dediler tahminim. Döşedikleri kablo sayesinde kopmadan internet kullanır olmuştuk. :)

bana söyledigi ücretli teknik servisi var türk telekomun kullanıcılarına.istersen modem kurulumu,bina içi tesisat,ankastre degişimi felan hepsi ücretiyle oluyor dedi.tek derdim sorunsuz bir internet kullanmak cidden parasında degilim şuan superonlinedeyim hala turknete geçişim saglanmadı.16mbps kullanıyorum 1saattir 4-5 mbps arası çıkıyor hızım ve pingim yüksek.ne yapmak lazım anlamadım yani

• quote:

quote:

quote:

tabi ki buyur

Değerleriniz kötü sayılmaz bu değerlerle en az 12-13 mbit almanız gerekiyor.

Hocam hat modu neden g.dmt? ADSL2+ olması gerekiyor. Tam olarak bilgim yok ama g.dmt eski bir teknoloji. Modemden hat modu değişiyor mu acaba? Bununla alakalı olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tabi ki buyur

Hocam hat modu neden g.dmt? ADSL2+ olması gerekiyor. Tam olarak bilgim yok ama g.dmt eski bir teknoloji. Modemden hat modu değişiyor mu acaba? Bununla alakalı olabilir.

bilmiyorum ki bu superonlinenin verdigi huawei modem.asus n17u aldım türknet için ama şuan superonlinenin verdigini kullanıyorum.asusu da denedim pek bir farkı yok bundan

• quote:

quote:

quote:

quote:

tabi ki buyur

az önce aradım modemin baglantısını kestiler sinyal felan gönderdiler o dedigin yer de ADSL_2plus yazmaya başladı ve 9lara felan çıktı hızım ama düşücek tekrar biliyorum sorun ne acaba ya

• Ankastre kutusunu değiştirebilirsin bunu herhangi bir elektrikçi de yapar.

Türk Telekom un elit hizmeti sadece türk Telekom kullanıcıları için değil. Türk.net e talep edip Türk Telekom un elit hizmeti alınabiliyor türk Telekom faturayı Türk net e kesiyor. Sonra turknet de sana faturalandirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Ankastre kutusunu değiştirebilirsin bunu herhangi bir elektrikçi de yapar.

Türk Telekom un elit hizmeti sadece türk Telekom kullanıcıları için değil. Türk.net e talep edip Türk Telekom un elit hizmeti alınabiliyor türk Telekom faturayı Türk net e kesiyor. Sonra turknet de sana faturalandirir.

çok kablo var ve karmakarışık.elektrikciye pek güvenemiyorum açıkcası bakalım türknetden talet ettim bugün inceleyip gerekli olup olmadıgına bir bakıcaklarmış.teşekkürler
  • Hocam aynı kutudan başka internet kullananlar var mı? Onlarında ne kadar hız alabildiği bilsek iyi olurdu. Onlarda max 8-9mbps alıyorsa sorun tt ekibinin dediği gibi kutudadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nomadahmet

Hocam aynı kutudan başka internet kullananlar var mı? Onlarında ne kadar hız alabildiği bilsek iyi olurdu. Onlarda max 8-9mbps alıyorsa sorun tt ekibinin dediği gibi kutudadır.

bi arkadaş var.şuan ona steamden sordum.oda ttnet 16mbps.ona da şimdi yaptırdım testi.bi 2.24 çıkmış bi 2.50 felan.kotası da dolmamış
  • quote:

quote:

Hocam aynı kutudan başka internet kullananlar var mı? Onlarında ne kadar hız alabildiği bilsek iyi olurdu. Onlarda max 8-9mbps alıyorsa sorun tt ekibinin dediği gibi kutudadır.

bi arkadaş var.şuan ona steamden sordum.oda ttnet 16mbps.ona da şimdi yaptırdım testi.bi 2.24 çıkmış bi 2.50 felan.kotası da dolmamış

2.50 falan çok düşük değerler. Sorun bencede kutudadır.

Zaten hat zayıflaması değeriniz gayet iyi durumda. Kutuya kadar 26 geliyorsa kutu sağlam olsa sizede 22-23mbps vdsl gelir diye düşünüyorum.

Bu arada Türknet paketiniz kaç mbps? Türknet sinyaliniz geldiğinde bakın birde hızınıza. Durum değişmez ise kutuyu değiştirmek gerekir. Türknet yapıyorsa Türknet yapsın. Yapmıyorsa elektrikçiye yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 2 Kasım 2017; 21:57:4 >

• şimdi ben bunu türk telekoma paralı yada parasız degiştirtemez miyim?
  • quote:

şimdi ben bunu türk telekoma paralı yada parasız degiştirtemez miyim?

Türk Telekom abonesi olsanız tahminimce hemen ilgilenir ve paralı olarak kutuyu değiştirirlerdi.

Şimdi Türknet abonesi olacaksınız bunu Türknet’in Türk Telekom’a yaptırması lazım. Yaptırırsa büyük ihtimal yine parayla yaptırırlar.

O da yapmıyorsa son çare elektrikçi yapacak.

• quote:

quote:

şimdi ben bunu türk telekoma paralı yada parasız degiştirtemez miyim?

Türk Telekom abonesi olsanız tahminimce hemen ilgilenir ve paralı olarak kutuyu değiştirirlerdi.

Şimdi Türknet abonesi olacaksınız bunu Türknet’in Türk Telekom’a yaptırması lazım. Yaptırırsa büyük ihtimal yine parayla yaptırırlar.

O da yapmıyorsa son çare elektrikçi yapacak.

tamamdır sagolasın dostum arkadaş tt üyesi ona sordurtcam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.