Şimdi Ara

Turknet Gigafiber diğer şehirlere gelmeye başlamalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
4.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar.Ben şahsen Balıkesir Susurlukta oturuyorum.Burada 16 Mbps Türknet ADSL tarifesi kullanıyorum.Alabildiğim maksimum hız 10 Mbps.Diğer insanlarda ya ADSL tarifelere 85 TL veriyorlar ya da simetrik internetlere 150 TL gibi paralar ödüyorlar.Eminim benim gibi diğer birçok arkadaşta aynı sorundan muzdarip.Türknet bildiğiniz üzre İstanbul ve İzmir'de 1000 Mbps verecek altyapısını kurmaya başladı.Ama diğer yerler için hiçbir atılım yok.Ben artık diğer yerlere ve İstanbul/İzmir harici diğer ISS kullanıcılarına ve kendi müşterilerinede artık bu hizmeti sağlamak için çalışma yapmaları gerektiğini düşünüyorum.Gelin, bu konu Türknete yansıtabilecek bir sesimiz olsun.Belki gerçekten müşteri kazanacakları yerlere, İstanbul ve İzmir haricide diğer yerlere bölge farkındalığı oluşturmadan altyapılarını getirirler.Ben şahsen bu sorunu şu şekilde çözüme kavuşturabileceklerini düşünüyorum.Bence Türknet fiber 1000 Mbps isteyen bölgeler, belli bir insan kitlesi toplayıp (Türknetin sayısını en az kendisi belirleyecek şekilde, örneğin; en düşük sayı:60) bölgelere bu altyapıyı ssğlamalı.Ve şunada eminim.Ben ve benim gibi diğer birçok arkadaşta diğer ISS'lerin verdikleri sorunlardan sıkıntılar çekiyorlar.Madem Türknette böyle bir durumla öne geçmek istiyor, Türknet için en büyük avantaj vakti bu vakit olsa gerek.1000 Mbps isteyen bireylere (yakında geleceğiz) sözleriyle değilde daha çok yukarıdaki anlattığım tutumda davranmalarının onlar için çok daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Diğer ISS'lerin sunduğu tarifelere, tarifelerin hak etmedikleri paraları saçıyorlar.Türknetin fiber tarife fiyatları çok uygun.Bence kendi bölgesinde kötü hizmet alan çoğu kişi konuyu iyice kavrayınca (fiber hizmetin ne kadar önemli olduğu ve Türknetin bu kadar uyguna paketler verdiğini) Türknete düşünmeden geçiş yapacaklardır.Siz ne düşünüyorsunuz? Sizcede dediğim şekilde, altyapı döşemelerine girişmelerinin vakti gelmedi mi? Ben ve benim gibi binlerce insan bu hızı veya bu altyapıyı istiyordur, eminim.Bu sorunların artık sona ermesini istiyordur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 23 Aralık 2020; 19:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba, öncelikle ilginiz için ayrıca teşekkür ederim. Şu an için kendi fiber altyapımız ile ilgili farklı bölgelerde çalışmalar devam etmektedir. Fiber altyapı için çalışma başlatmadan önce arkadaşlarım bölgenin altyapı çalışmasına uygun olup olmadığını ve bunun dışında bir çok kontrol sağlıyor. Bu nedenle uygun yerlerin tespiti proje ekibi tarafından yönetilmektedir. Yatırımlarımız devam ediyor. İlerleyen zamanlarda diğer bölgelerimiz için de çalışma yapılacaktır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Cevap verdiğiniz için bende teşekkür ederim.İşte bu 'ilerleyen zamanlarda' dediğiniz kısım beni çok endişelendiriyor aslında.Bu ileri diye belirttiğiniz zaman 5 yılda sürebilir, 10 yılda.. Ben en yakın zamanda bu hizmetinizden faydalanmak istiyorum.Ve emin olun benim gibi İstanbul ve İzmir harici diğer illerde yaşayan insanlarda bu fibere ilgi göstereceklerdir.

Şahsen Balıkesir/Susurlukta oturuyorum.Eğer Fiberinizin bölgeye ulaşabilmesi içib benden şu kadar kişiyi ikna etmemi isteyecekseniz veya kendinizce belirlediğiniz birşey yapmamı isteyecekseniz ben hazırım kendi adıma konuşayım.Fiberinizin gelmesi için gerçekleştirmeni istediğiniz talebi yapmaya çalışırım.

Lütfen, bakın sizden rica ediyorum, sadece mega şehirlere hitap etmeyin.Etraftaki diğer büyük sayılabilecek illere veya benim gibi çok istekli olan insanların sözlerinede kulak verin.

Altyapı oturulan bölgede kötü olunca etraftaki insanlarıda Fiberinize geçme konusunda kolayca ikna edilebilecektir.Lütfen bunu proje ekiplerinize iletin.Ayrıca bende Fiberi getirmek için isteyeceğiniz şeyleri yapmaya çalışacağım (eğer getirme kararı alırsanız.) Daha doğrusu isteyeceğiniz şartları diyeyim..

Cevabınızı merakla bekliyorum.Tekrardan ilgilendiğinizden dolayı teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 23 Aralık 2020; 13:51:8 >

• daha yapayı yayamadılar işleri zor telekomun fiberinden verseler bu interneti kullanıcı sayısındaki artışı tahmin dahi edemezler

• Hocam benim anladığım kadarıyla (bölgeyi örnek vermek amacıyla verdim.Daha bunun gibi birçok bölge var.) Avcılar'da YAPA'da yokmuş.Ama bir anda Gigafiber getirme kararı vermişler.Bu şekilde yapabilirler.Proje ekipleri neye göre şekil veriyor durumlara, anlayamıyorum.Ben kendi adıma üst tarafta meseleyi belirttim.Mahalleme getirmek için bir istek listeleri varsa bu isteklerini gerçekleştirebilmek için uğraşacağımı söyledim.Ben daha ne yapayım bir müşteri olarak? Haksız mıyım? Gigafiber getirirlerse elimden geleni yapmaya çalışacağımı söyledim.Ama öncelikle kafalarındaki sadece İstanbul ve İzmir düşüncesini kırmalılar.Diğer il/ilçelerdeki isteyen insanlarada ulaştırabilmeliler ki; diğer ISS'ler ile kapışmaya başlayabilsinler.Şu an cevaplarını bekliyorum bakalım.. Bence bu konuya birçok arkadaştan destek gelmesi lazım.Biz faaliyete geçmezsek onlar ya olayları ağırdan alacaklar ya da hiç getirmeyecekler.Birşeyler yapmamız, bir uğraş vermemiz gerekiyor.Umarım oluşturduğum konu birçok kişi tarafından destek alır ve Türknet azda olsa demek istediğimiz, anlatmak istediğimiz cümlelerin farkına varabilir.

@TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 23 Aralık 2020; 15:34:36 >

• istanbul izmir algısı yıkılamaz para oradan akıyor tabi oraya çekerler sen turknet diyorsun burda superonline bile yok alım gücü meselesi dolayı sade telekomun fiberi var o da çok yerde yok allaah şükür zar zor aldım fiberi gerisi önemli değil türknet paralı ve kendine uygun yerlere getirir sen yinede ümitlenme telekom ve diğer firmalardan fiber iste telekom şu aralar yapıyor fiber işini

• Hocam bende zaten onu anlatmaya çalışıyorum işte.Belli bir liste belirlesinler kendilerince.Bu listenin uygun olduğu ve Paranın gelebileceğini düşündükleri yerden, insan sayılarına göre oraya getirme kararı alsınlar.

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama bu şekilde ilerleyerek kendilerini her tarafa yaymak gibi düşünceleri varsa bu gerçekleşemez.Kendileri bilirler elbette.. Biz sesimizi duyuralım da..

@TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 23 Aralık 2020; 16:0:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba.

Proje ekibi durumlara nasıl şekil veriyor diye sormuşsunuz. Kendi lisanı halim içerisinde açıklamaya çalışayım.

Tüm işletmeciler kar/potansiyel/masraf/reklam denkleminde proje üretirler. Örneğin sitelerin hepsinde hemen her firmanın altyapısı bulunur. Bunun iki sebebi vardır. 100 daireden 20si alsa kendine kar sayar ve tek bir yatırımla 20 müşteri kazanmış olur. İkincisi ise reklamdır. Bir nevi bu tarz işler biraz prestij meselesidir. Mesela Susurluk'ta olduğunuzu söylemişsiniz. Örneğin Susurluk ilçesinin bir dağı vardır, çok yüksektir. Orada telefon çekmiyordur ama bir gün bir operatör oraya baz istasyonu yapar. Aslında kar/potansiyel/masraf olarak orantısızdır ama o dağda bir reklam filmi çeker ve "kimsenin olmadığı yerde bile varız" der ve primini yapar. Popüler kültür bu tarz şeylere bayılıyor zaten. Kimse de ötesini berisini sorgulamaz, "helal olsun" gibi şeyler yazar geçer.

Bir diğer konu da eğer bir yerde PR yapma şansı var ise, hiçbir işletmeci bunu kaçırmaz. Bu daha çok önemseniyor kısacası...

İlçenize yatırım gelse, herhangi bir işletmeci fiber çekmeyi düşünse, ilk olarak geri dönüş oranına bakacaktır. Ne kadar sürede masraf çıkar, halktan böyle mi talep var mı vb. konularını göz önünde bulundururlar. Mesela Susurluk ilçesi nufusunun yüzde 99u Turkcell kullanıyor diyelim. Diğer operatörler her sokağa fiber yapsa, her yere baz istasyonu koysa bile bu oran uzun vadede düşüş gösterir. Bu da işletmeciler açısından problem teşkil etse de rekabet gereği bazen hiçbir denklemi değerlendirmeden de yatırım yapabiliyorlar.

Tabi bu işin bir de bürokrasi kısmı var. İlçenizdeki kaymakam, belediye başkanı, muhtarlar vb. işletmeciler ile temasları var mı, yatırımları ilçeye çekmeye çalışıyorlar mı bunları da öğrenmek gerekir diye düşünüyorum. Belki oradan bir yol izlenebilir. Bir de elbette belirli aralıklarla tuketici.btk.gov.tr adresine talep dilekçesi yazmalısınız. Sadece siz değil, bölgenizdeki birçok insan yazar ise dikkat çekecektir.

@Ö1f1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 23 Aralık 2020; 17:33:11 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Merhaba sayın hocam.Detaylı bir şekilde açıklama yaptığınız için teşekkür ederim.Hocam az önce Turknet Gigafiber müşteri hizmetlerini aradım yine.Şu anlık getirmeyi düşünmüyoruz ama Online İşlemler hattından bu konuyu yazınız dedi.Yazdığımda direkt konuyu şu an düşünmüyoruz deyip kapatıyorlar.En son dediğiniz şekilde üst makamlarla iletişime geçmeye çalışacağım sanırım.Bilmiyorum mesajlarımı görüyorlar mı buradan yazdığım ama eğer görüyorlarsa ben dedikleri şeyleri yapmaya meyilliyim.Bakalım olay nasıl şekillenecek.. Detaylı açıklamanız için tekrar tekrar teşekkür ederim. :)

@TurkNetDestek

• SIE Santa Monica kullanıcısına yanıt

Estağfurullah hocam. Benim Açık Kapı diye bir ana konum var. Orada Açık Kapı ya altyapı talebinde nasıl bulunuluyor bunları anlattım. Dilerseniz bir bakın, talep oluşturursunuz hem.

• Olmamış şeyler için neden yanıltıcı başlık açıyorsunuz?

• zero fear kullanıcısına yanıt

Başka nasıl başlık açabilirdim sayın hocam? Dikkat çekmek gerekiyor zaten, amacım insanları konu altında toplayabilmek bir bakımdan.Rahatsız eden bir durum mu var? Varsa değiştireyim o kadar..

• zero fear kullanıcısına yanıt

Başlığın sonunda 'n' harfi eksik bence.

Başta bende başlamış gibi algıladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 23 Aralık 2020; 19:8:1 >
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt

Tamamdır düzelttim hocam, yanlış anlaşılma için kusura bakmayın.Hata bende, haklısınız.Başlığı biraz daha anlaşılabilir yaptım.

• Başka illerde yaşayıp Gigafiber için uğraşacak arkadaş yok mu hiç?

• Hocam Ankara, Antalya, Adana'dan önce gelmez. Gigafiberin yaygınlaşması 5 yıldan evvel gerçekleşmez(5 yıl sonra da yine merkezi yerlerde olur) Çok büyük firma değil bütçeleri de kısıtlı bu nedenle.

Siz Telekoma sık sık dilekçe verin biraz zorlayın. Btk'ya Cimere yazın. Telekomun özel müşteri mailine yazın. Bu iş sizin azminize bağlı maalesef. En erken 1 sene, en geç 3 sene içinde başarabilirsiniz diye düşünüyorum.

• TürkNet'in sistemi diğer operatörlere göre oldukça basit fakat kaynakları yok. Diğer operatörler bu sistemle altyapı yapmaya başlasalar (Türk Telekom birkaç aydır bu sistemi yürütüyorlar ve her yere FTTH altyapı götürüyorlar.) bir anda yaygınlaşır FTTH altyapı fakat bu sistemin dez avantajı arızaları saptamak ve müdahale etmek zorlaşıyor ve kapasite sıkıntıları daha sık yaşanıyor.

• LGR9 kullanıcısına yanıt

Hocam ben kendilerine birçok kez söyledim.Onların isteyecekleri istek listesini gerçekleştirebilmek için uğraşacağımı söyledim.Peki durum bu şekildeyse bir tane mahalleye neden bu altyapıyı çekemiyorlar ki? Hem çevredeki diğer sağlayıcılar fiber hizmet sağlayamıyorlar.Bu şekilde kendi fiberlerini getirseler, zannımca çok daha yoğun ilgi göreceklerdir.Bence bu şekilde gerçekten fiber nete ihtiyaç duyan kısıma hitap etseler çok daha kazançlı olurlar.Ama bilemiyorum.. 'Çok yakında' yı kendi müşteri temsiliclerine yerleştirmişler.Hepsi aynı şeyi söylüyorlar.Umarım en yakında gerçekten faaliyete geçerlerde 'yakında' kelimesi doğruya ulaşır.Teşekkürler yorumunuz için.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.