Şimdi Ara

Türknet hız kandırmacası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, konuyu açma sebebim tamamen sizlerin de bu üçkağıtı görmeniz ve türknetten uzak durmanız. Ne hikmetse türknetin sitesi üzerinden hız testi yaptığımda download hızım 18mb görünüyor.Tüm sorun da burda başlıyor. Türk telekom dahil bir çok hız testi sitesi üzerinden yaptığım testlerde hızım 1.7mb görünüyor. 20den fazladestek kaydı açmama rağmen hızımda ve bağlantımda bir sorun bulamayıp destek kayıtlarımı kapatıyorlar.Karşımda bir muhattap bulamadığım için derdimi bir türlü anlatamıyorum. Umarım burayı okuyan çıkar ve bu rezil kurumdan uzak durur.

Türknet hız kandırmacasıTürknet hız kandırmacası

• 35 mbps vdsl kullanıyorum.Kendi sitelerindeki hız testinde anlık 35 i geçtiğini bile gördüm.
    Az önce hız testi yaptım.
    Turknet sitesinde 33 mbps
    Speed test 7-9 mbps
    Turktelekom sitesinde 7-9 mbps arası.
    Hıztesti.com.tr 2.67
    Digiturk cihaz dan 1,5 mbps

Sonuçlar turknet harici diğer sonuçları doğruluyor. Hiçbir net sistemi düzgün çalışmıyor. Her akşam böyle artık, gündüzleri sorun yok.Kaç kere destek kaydı açtım, her seferinde kablo ile deneyin diyor, ben diyorum kablolu ekipmanım yok, deneyin diye cevap geliyor.
  • Türknet hız kandırmacasıTürknet hız kandırmacasıTürknet hız kandırmacasıTürknet hız kandırmacasıTürknet hız kandırmacası

Bunlarda benim hız testi sonuçlarım. TurkNET in kullandığı nperf de yüksek çıkıyor diğerlerinde düşük.
    Gerçek kullanımda da düşük hız alıyorum.

• speed test 7mb:https://www.speedtest.net/result/9270596776.png
    kendi siteleri 35mb: https://pic.nperf.com/r/3249441137577057-ze9sQFav.png

steam'den herhangi bir oyunu indireyim dedim, sonuç : Normal bağlantı hızım 72-74mbit bandında
    Türknet hız kandırmacası

Yani anlamadım
    Steam'de gelen hız, normalde olan bağlantı hızım bu arada. Yani steam doğru sonucu veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afazi -- 12 Nisan 2020; 0:46:57 >

• Ben de merak ettim, farklı sitelerde hız testi yaptım. Sadece hiztesti.com.tr farklı sonuç veriyor. Diğerleri tamamen aynı. (Turknet VAE - 35/3.)

Site: Download - Upload
    Speedtest: 30 - 2,8
    Nperf: 30 - 2,8
    Fast: 30 - 2,8
    Türk Telekom: 30 - 2,8
    Hiztesti.com: 36 - 3,4
    Speedcheck: 30 - 3,4

Edit: Speedcheck eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemil858585 -- 12 Nisan 2020; 1:16:35 >
  • Yoğunluktan kaynaklanan bir durum sanırım. Şu saat itibari ile hız testlerim normalde döndü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknylmz -- 12 Nisan 2020; 1:42:39 >
  • aynı sorun bende de var
  • Bu hız sorunu akşam 18 gibi başlıyor gece saat 01 gibi düzeliyor. 1 aydır neredeyse aynı, düzelicek gibi de değil.
    Ayrıca ping de çok yüksek çıkıyor bu saatlerde, hız 8-9 gibi gelsede yine kullanımda sıkıntılı.
  • Tamam hız testleri farklı söylüyor da bir kaç yerden dowload yap bakalım kaçla çekiyosun dosyaları?
  • Twictch üzerinden 160p yayın izlerken anlıyorsun yavaşlığı. Hala inatla destek kayıtlarına kendi sitelerindeki hız testini yazıyorlar.
  • Akşam 6 dan sonra özellikle yavaşlatma yaptıklarını herkes yazmış. Aknsiz kota açıklamasından sonra böyle bi yolu seçti türknet. Tavsiye edeceğiniz ıss var ise yazarsanız sevinirim
  • Ugurdmrcn U kullanıcısına yanıt
    Forumda her firma için bu suçlama yapılıyor. İnatla söyülüyorum, hiç bir firma bilerek o saatlerde hız limitleme yapmıyor. Ben TT'yi hiç sevmem o bile yapmıyor. Firmaların ağları belirli bölgelerde o saatlerde doyuma ulaşıyor. (Sature oluyor) X firma limitleme yapıyor asılsız bir suçlama olup, bu saatlerde neden hatlar sature oluyor sorusu haklı bir sorudur. Yani neden benim hattım sature oluyor diye sormanız lazım. Bu tarz konular açarken direk suçlama yapmak yerine önce forumdakilere bu ihtimali bir sorsanız daha iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimselProgramci -- 12 Nisan 2020; 13:34:46 >
  • Merhaba, bahsettiğiniz konuyla ilgili bir çok kez test yaptık. Ancak yapılan test sonuçlarında belirttiğiniz gibi hız değerleri almadık. Hız sonuçları bir birine çok yakındı.

Hız testini 10 dakika aralıklarla ve kablolu yaparak www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir.
  • Ugurdmrcn U kullanıcısına yanıt
    Merhaba, twitch yayınlarındaki sorun için komut ekranına ipconfig /all yazarak en altta bağlı bulunduğunuz Ethernet veya Wireless ağından aldığınız ip bilgileri gelecektir buranın ekran görüntüsünü alarak PM'den müşteri numaranız ile birlikte iletebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

Merhaba, bahsettiğiniz konuyla ilgili bir çok kez test yaptık. Ancak yapılan test sonuçlarında belirttiğiniz gibi hız değerleri almadık. Hız sonuçları bir birine çok yakındı.

Hız testini 10 dakika aralıklarla ve kablolu yaparak www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir.
    Hep aynı cümleler,
    Diğer test edilen siteler de kablolumu test ediyoruzki illada kablolu bağlantı istiyorsumuz.
    Bütün şartlar eşit şekilde test ediliyor ve sizin site hızı akşamları fazla gösyeriyor. Kullanılan netten de belli zaten akşamları neti kullanmak imkansız.
    Ayrıca daha önce adsl ile 7-9 mbps hızda hertürlü işimi görebiliyorken şimdi vdsl ile akşamları aldığım 7-9 mbps hızda ping sürelerinden vs. hiç bir işimizi göremiyoruz.
    Birde evde kablo ile test imkanı sağlayacak ekipmanımız yoksa ne yapalım, alamadığımız hizmeti sorgulamayalım mı?
    Ayrıca kaç defa sorun var diye destek kaydı açıyoruz ama cevaplar aynı, kablolu test eein, yoğunlıktan düşebilir, ilgileniyoruz.
    Yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum ama bu sene kadar son bir ,birbuçuk ay kadar sorunlu bir dönem olmamıştı, tamam olağanüstü durumlardan geçiyoruz ama 1 aydır bir iyileştime felan hiçbirşey yapılmaz mı.

• RUH SAĞLIĞINIZ İÇİN TURKNETTEN UZAK DURUN
  • quote:

Merhaba, bahsettiğiniz konuyla ilgili bir çok kez test yaptık. Ancak yapılan test sonuçlarında belirttiğiniz gibi hız değerleri almadık. Hız sonuçları bir birine çok yakındı.

Hız testini 10 dakika aralıklarla ve kablolu yaparakwww.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletmeniz durumunda arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir.

Bu açıklamaya çok güldüm cidden ya :D
  • Hiç sekmez bu. Saat 23.43 an itibari ile yine neti yavaşlattılar. Bütün gün 20lerde olan downlolad hızım şuan 1
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Şu 20tane destek kaydımı kapattığınız link mi bu? Sorun bulunamadı vs vs zırvaladığınız. Ayrıca belirteyim wifi net kullanmıyorum. Sürekli ethernet ile bağlanıyorum. Ve yine şu dakika itibariyle hızım 1mb
  • aynı dosyayı sabah saatlerinde 15dkde indirdim.Şuanki durum bu şekilde,

Türknet hız kandırmacası
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.