Şimdi Ara

Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
1.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben turknet yapa'da adsl kullanıyordum. Telefonum çalışmamaya başladığı için arıza kaydı oluşturdum. Beni vae'ye geçirdiler. Ancak telefonum ve internetim gelmedi. Apartmanın girişindeki ankastre kutusunda ismimin yazılı olduğu kart ve ucu boşta iki kablo var mavi beyaz. Yani sanırım o kablolar bağlanmamış ankastre kutusuna tam anlamadım. Müşteri temsilcisine bunu defalarca söylememe rağmen modem kurulumu yapın modem kurulumu yapın deyip durdu. Modemde dsl ışığı yanıyor bu arada ama internet ve telefon yok. Defalarca modemi resetlerim kullanıcı adımı şifremi girdim yok olmadı.

Teknik bilgilerden kontrol ettiğimde VDSL erişim var yazıyor. Önceden adsl kullanıyordum. Modemim de adsl. Acaba o yüzden mi olmuyor bir türlü anlamadım. Diyelim ki modemden peki telefonum niye çalışmıyor? Ve apartmanın girişindeki ismimin yazılı olduğu ucu boşta iki kablo nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Telefonu bilemem ama vdsl internet adsl modemde çalışmaz.

Vdsl modem hem adsl hem vdsl de çalışır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok

İlgili fotoğraflar

• Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok

• the_exorcist kullanıcısına yanıt

Elinle tuttuğun 2 telli kablonun ucuna kendi kablonun 2 telini bağlayıp eve çekeceksin. Ayrıca arkadaşın dediği gibi vdsl modem alman lazım.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Of ya yani VDSL modem alınca gene mi uğraşacağım? Ya bunlar niye kendileri bağlamıyor ben ne anlayayım kablo bağlamaktan offf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_exorcist -- 25 Nisan 2023; 22:56:33 >

Basit. Cat6 kablo al, etiket konan ne renkse cat6 nında aynı renk 2 telini yakla birleştir. Ev telefonu yoksa ucuna rj11 çak. Modeme direk bağla. Sen yapamazsan elektrikçi çağır. Kablonu kendin al, bir de yak boncuk al. Kabloyu biraz uzun al.

Bir de bir şey soracağım. Madem bu kablo bağlı değil benim adsl modemimin nasıl dsl ışığı yanıyor?
    Telefon kablosunu modemden çıkarınca dsl ışığı sönüyor. Takınca yanıyor? Bu ankastredeki kablo bağlı değilse nasıl yanıyor dsl ışığı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_exorcist -- 25 Nisan 2023; 23:17:6 >

Sen vdsl modem al. Şu an taktığın kabloyu tak kullan.

Tamam alıyorum artık çare yok teşekkürler.

Sen vdsl modem al, 5ghz destekli al. Kablo falan alma, şu an aktif kullandığın kabloyu tak kullan.

Tamamdır.

Sizin evin telefon hattını isminize tanımlı kablo ile bağlamalısınız, bina içinde olduğu için türk telekom ilgilenmiyebilir elektrikçi çağıyabilirsiniz , bir ihtimal telefon hattı türk telekom'a taşındığsa telefon arızası için arıza kaydı bırakın.

• Merhaba, konuyla ilgili açılan destek kaydınızın numarasını paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Özelden atıyorum şimdi.

Kontrol ederek yardımcı olacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 26 Nisan 2023; 10:32:37 >
  • Arkadaşlar çıldırmak üzereyim lütfen artık birisi yardımcı olsun. Sanırım önceki yapa kablom reglette 1 numaraya takılıydı. Fotoğrafta kırmızı ile işaretledim benim dairemden gelen kablo.

Telekomun etiketlediği yer ise mavi beyaz kablonun olduğu reglette 3 numara. Ben de son çare bugün elektrikçi çağırdım. Adam o 3 numaraya benim dairemden gelen kabloyu taktı. Yani 1 numaradan çıkarıp 3 numaraya çaktı.

Yani 1 numara benim yapa kısmımdı sanırım 3 numara da geçiş yaptığım vae.
    Yani zaten ben 10 yıldır adsl kullanıyorum daireme kablo niye çektireyim sizin dediğiniz gibi. Zaten tesisat var dairede.
    Şimdi bu yapılan işlem doğru sanırım. Ancak şimdi dsl ışığım da da söndü ve VAE kapalı yazmaya başladı.

Modem aldım, elektrikçi çağırdım, kaç kere reset attım modeme hala sonuç aynı. Turknet Yapa'dan Vae geçiş internet ve telefon yok

• Ayrıca apartman için hiçbir operatörün sitesinde altyapı sorgulayamıyorum ya altyapı yok diyor ya bu lokasyonda bilgi yok diyor. Yani 10 yıldır oturduğum yerde nasıl altyapı yok bilgi yok. Önceden çıkıyordu maksimum hız 13mbps şeklinde.

Senin portu değiştirip arızalı veya aktif olmayan porta takmışlardır. Telekomun müthiş işçiliği. Senin komşuların daire numaraları üstünden sorgulama yap.

Peki elektrikçinin yapmış olduğu bu işlem doğru mu bir bilginiz var mı? 1 numaradan çıkarıp 3 numaraya telekomun etiketlediği yere çaktı dairemden gelen kabloyu. mavi-beyaz ucu boşta olan kabloyu da attı. Bu işaretleme için sadece dedi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.