Şimdi Ara

Türknet Yapa Rezilliği !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba türknet in vae alt yapısını kullanarak gayet güzel 29 30mb download 3mb upload alıyordum. Beni dün itibariyle yapa alt yapılarına aldılar keşke almaz olaydılar. Yapa alt yapısına geçirdiler her neyse hız testi yapayım dedim birde ne göreyim 10mb download 12 15mb arası upload alıyorum. Vae den aldığım hız değerlerinden kat kat kat düşük hızlar alıyorum. Ayrıca yapa santraline çok yakınım oim baktığımda bağlı olduğum santral beşevler-169 ve benim bu santrale yakınlığım 300 400 metre anca. Yapanın mantığı maksimum download ve upload vermek değil mi ayrıca çok yakınım santrale nasıl bu kadar düşük değerler alabiliyorum anlamış değilim. Arıza kaydı bıraktım bir sürü adam akıllı dönüş yapan yok. Böyle devam edip sorunum çözülmezse aboneliğimi iptal ettireceğim oysaki vae alt yapısında kullanırken çok memnundum. Aşağı tarafa modem hat değerlerimi speedtest hız değerlerini ve oim deki teknik bilgiler kısmında yazanları bırakıyorum. Anlayan arkadaşlardan ricam hat değerlerimi yorumlayabilir misiniz ben çok anlamadığım için yorum yapamıyorum. Şimdiden teşekkürler.Türknet Yapa Rezilliği !!Türknet Yapa Rezilliği !!Türknet Yapa Rezilliği !!

• bakar mısınız...
  • Yok mu yardımcı olucak arkadaşlar?
  • OİM'den destek kaydı oluşturduysanız @TurkNetDestek kullanıcısına özel mesaj yolu ile konuyu, abonelik numaranızı ve oluşturduğunuz destek kaydı numarasını gönderin. Aldığınız upload hızına bakılırsa sorun düzeltildiğinde (inşallah en kısa sürede düzeltilir) iyiki yapaya geçirmişler diyeceğinizi tahmin ve umut ediyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevoLand -- 25 Ocak 2020; 20:3:8 >
  • İnşallah dediğiniz gibi olur arıza kayıtlarım açıkta şuan ama kesin bir dönüş alamadım hafta sonu olmasından dolayı sanırım. Sorunum çözülürse hız değerlerim tahmini kaç olur hocam birde hat değerlerim nasıl anlıyorsan yorum yapabilir misin
  • 15 upload çok güzel keşke bende olsa sabaha kadar torrent indirmiyorsan download yeterli upload bir nimet yapa kötü olurmu hiç
  • Hocam upload la çok işim olmuyor download önemli benim için yapa da hızımın yükselmesi lazım ama düşüyor çok saçma sorun ne anlayamadım santralde ki bağlı portum da sorun var diye düşünüyorum
  • Bugün Türk net müşteri hizmetleri tarafından arandım. Bağlı olduğum santrale olan mesafem 350metreymiş sonra teknik ekibe bildirdiklerini söylediler. Arıza kaydının içine girip baktığımda Türk Telekom saha ekiplerine bildirildi diye yazıyor. Benim anlamadığım yapa Türk netin alt yapısı değil mi niye Türk Telekom saha ekipleri bakıp kontrol edicek buna anlam veremedim?
  • Bende TürkNet kullanmaya başladığımdan itibaren yapada idim 16 mbit adsl hizmeti alıyorum 2-3 gün önce 8mbit e düştü hızım. Destek kaydı oluşturdum yerel altyapıya geçirelim hızınız eskiye döner dediler ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: devalionsa

Bugün Türk net müşteri hizmetleri tarafından arandım. Bağlı olduğum santrale olan mesafem 350metreymiş sonra teknik ekibe bildirdiklerini söylediler. Arıza kaydının içine girip baktığımda Türk Telekom saha ekiplerine bildirildi diye yazıyor. Benim anlamadığım yapa Türk netin alt yapısı değil mi niye Türk Telekom saha ekipleri bakıp kontrol edicek buna anlam veremedim?
    Eğer mesafe bilgisi doğruysa tüm bu işlemler sonunda iç tesisatı da bir kontrol etmenizi/elden geçirmenizi öneririm.

Şimdiden hayırlı olsun

• vae de 30mbps alıyorsan yapadada en az o kadar alman lazım.
    kablolarda bir yerde sıkıntı vardır.
    sokaktaki kabloların değişmediği için santraldeki bağlantılarda problem olabilir.

bende 6 ay önce geçtim 10ar mbps arttı hızlarım
    28mbps upload var ama download 45-50 arası biraz düşük :(
    normalde hattım 75mbps alıyor (elektrikler kesikken)
  • devalionsa D kullanıcısına yanıt
    Yapa olduğunda santral tarafında Turknet'in cihazında sonlanıyor, diğer türlü bakır aynı bakır o nedenle o kısmı yine TT kontrol edecek.
  • RevoLand R kullanıcısına yanıt
    Hocam iç tesisatta sorun olduğunu düşünmüyorum. Türknet ten kurulum yapmaya gelen arkadaşa küçük ankastre kutudan cat5 kablo çektirdim sıfır. Santrale bağlı olduğum portta sorun olduğunu düşünüyorum ama ne kadar doğru düşünüyorum bilemiyorum. Birde sende santrale olan mesafe uzaklığı yazıyor bende neden yazmıyor onu anlayabilmiş değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devalionsa -- 27 Ocak 2020; 9:16:11 >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende santralde bağlı olduğum devre mi diyim port mu diyim artık onda sorun olduğunu düşünüyorum. İç tesisat yeni çekildei küçük bina dışındaki ankastre kutudan ve cat5 kablo ile çekildi.
  • quote:

Hocam bende santralde bağlı olduğum devre mi diyim port mu diyim artık onda sorun olduğunu düşünüyorum. İç tesisat yeni çekildei küçük bina dışındaki ankastre kutudan ve cat5 kablo ile çekildi.
    Arıza kaydı açtınız mı
  • quote:

Hocam iç tesisatta sorun olduğunu düşünmüyorum. Türknet ten kurulum yapmaya gelen arkadaşa küçük ankastre kutudan cat5 kablo çektirdim sıfır. Santrale bağlı olduğum portta sorun olduğunu düşünüyorum ama ne kadar doğru düşünüyorum bilemiyorum. Birde sende santrale olan mesafe uzaklığı yazıyor bende neden yazmıyor onu anlayabilmiş değilim.
    Ben en iyi verimi alabilmek için söylemiştim hocam yoksa TT ya da TürkNet tarafında bir sıkıntı olduğu garanti eğer çağrı merkezi tarafından paylaşılan mesafe bilgisi doğru ise. Mesafe uzaklığı bilgisinin girilmesi/gözükmesi uzun zaman aldı hocam bende de, o yüzden net bir bilgi veremiyorum

• Anladım hocam kablo yeni çekildi ben santralde ki bağlı portumda sorun olduğunu düşünüyorum inatla nedense öyle geliyor bana inşallah kısa sürede çözerler çözüldü zaman hız değerlerimi çok merak ediyorum
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Açtım hoca. Arıza kaydı
  • Türk Telekom tarafından gelen sistem mesajı anlamadım ben. Bu işi
  • Merhaba, PM üzerinden cuma günü yaptığımız konuşmada kayıt açmanızı iletmiştim. Açtığınız kayıt numarasını bugün sizden aldım. Kendim de bu sorunun hızlıca çözüme ulaşması için birebir takip ederek elimden geleni yapacağım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.