Merhaba. 10 Ekim tarihinde TüvTürk muayenem vardı. Bu muayeneye gitmeden önce bir araştırma yaptım. Adım adım nelere dikkat etmek gerektiğine ve bu aşamalarda bizim elimizden nelerin gelebileceğine baktım. Daha sonrasında muayene istasyonuna gittim. Pandemi olmasına rağmen aşırı bir önlem olmadığını gördüm. Sonrasında ise bu kontrolleri gerçekleştirdiğim için aracımın kusursuz geçtiğini gördüm. Açıkcası şaşırdım çünkü benim araçlarım genellikle hafif kusurlu olarak geçiyordu. Ben de bunu düşünerek gittim, yangın söndürme tüpü ile ilk yardım çantamı bagaja koydum ve dediğim şeyleri kontrol ettim. Umarım sizlerin işinize yarar.. |
TüvTürk Kuralları - Kusursuz Muayeneden Geçmek
TüvTürk araç muayenelerinde, aracınız kusursuz bir şekilde muayeneden geçerse [araç muayeneden kusursuz geçerse para iadesi] alabilirsiniz. Kusursuz muayeneden geçmek, aracınızın güvenli ve yasal düzenlemelere uygun olduğunu gösterir.
Kusursuz muayeneden geçmek için aracınızın aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekir:
- Tüm ışıklar ve sinyal cihazları düzgün çalışıyor olmalıdır.
- Lastikler yasal diş derinliğine sahip olmalı ve aşınmamış olmalıdır.
- Frenler düzgün çalışıyor olmalıdır.
- Süspansiyon ve direksiyon sistemi hasarsız olmalıdır.
- Egzoz sistemi emisyon standartlarına uygun olmalıdır.
Aracınız bu kriterleri karşılıyorsa, TüvTürk muayenesinden kusursuz bir şekilde geçebilir. Kusursuz muayeneden geçen araçlar için TüvTürk, [araç muayeneden kusursuz geçerse ne olur] aşağıdaki avantajları sunar:
- 2 yıl geçerli muayene süresi
- Muayene ücretinde indirim
- Araç muayenesinden kusursuz geçmesi halinde para iadesi
Aracınızı önceden kontrol ettirerek, kusursuz muayeneden geçme şansınızı artırabilirsiniz. Bunun için aracınızı TüvTürk yetkili servislerine götürebilir veya kendiniz kontrol edebilirsiniz.
Kusursuz muayeneden geçmek, yalnızca aracınızın güvenliğini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda size finansal avantajlar da sağlar. Bu nedenle, aracınızı düzenli olarak muayene ettirmeniz ve kusursuz muayeneden geçmeye özen göstermeniz önemlidir.