Şimdi Ara

TV ile 5+1 Ses sistemi bağlantısı, YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ses sistemi bağlantısıyla ilgili bir sorum olacak. Önce cihazlarımın markalarını yazayım:

TV: Philips LCD Full HD 47"
    Uydu receiver: Next YE-15000
    Mediaplayer: Smartvision HD
    5+1 ses sistemi: Philips HTS3500 (DTS ve Dolby destekliyor)

Uydu receiver ve mediaplayeri HDMI kablolarla tv'ye bağladım. Görüntü ile ilgili sorunum yok. Ancak sesi tv hoparlöründen değil 5+1 ses sistemimden almak istiyorum. Bu amaçla tv ve ses sistemini şu kırmızı beyaz uçlu (rca sanırım) kablolarla bağladım. Sesi böylece 5+1 sistemden alabiliyorum.

Sorum şu: Mediaplayerdan ve hd uydu receiverdan tv'ye gelen dts, dolby vb dijital ses formatları bu rca bağlantı yüzünden kayba uğruyor mudur? Yani bu kırmızı beyaz uçlu kablolar yeterli midir? 5+1 ses sistemimde başka bir ses girişi yok (sadece kırmızı ve beyaz girişler var).

Bu bağlantı yeterli değilse TV'deki S/PIDF çıkışını, ses sistemimdeki bu girişlere bağlama olasılığım var mı? Nasıl bir kablo gerekir?

Not: Teknik bilgim zayıf olduğu için iyi anlatamamış olabilirim, kusura bakmayın.

• Rca bağlantıyla analog stereo ses alabilirsiniz sadece....Ses sisteminizden dolby digital ve dts ses alabilmeniz için optical yada coaxial baglanti yapmanız gerekmektedir........Tv'deki s/pdif çikişi ya coaxial yada optical(toslink'de denir) 'dır.... Ses sisteminizde bu girişler yoksa ses sistemi DD/DTS çözemez...Netten baktigim kadariyla sizin ses sisteminizin arkasinda sadece rca çikiş var....Ne optical ne coaxial nede hdmi out var...Bu durumda sizin ses sisteminiz stereo.....Bu cihazida sinema ses sistemi diye tüketiciye satan philipse burdan bişi demek isterdimde, ceza almiyim durduk yere....

quote:

Orijinalden alıntı: borderline_cc

Merhaba arkadaşlar. Ses sistemi bağlantısıyla ilgili bir sorum olacak. Önce cihazlarımın markalarını yazayım:

TV: Philips LCD Full HD 47"
    Uydu receiver: Next YE-15000
    Mediaplayer: Smartvision HD
    5+1 ses sistemi: Philips HTS3500 (DTS ve Dolby destekliyor)

Uydu receiver ve mediaplayeri HDMI kablolarla tv'ye bağladım. Görüntü ile ilgili sorunum yok. Ancak sesi tv hoparlöründen değil 5+1 ses sistemimden almak istiyorum. Bu amaçla tv ve ses sistemini şu kırmızı beyaz uçlu (rca sanırım) kablolarla bağladım. Sesi böylece 5+1 sistemden alabiliyorum.

Sorum şu: Mediaplayerdan ve hd uydu receiverdan tv'ye gelen dts, dolby vb dijital ses formatları bu rca bağlantı yüzünden kayba uğruyor mudur? Yani bu kırmızı beyaz uçlu kablolar yeterli midir? 5+1 ses sistemimde başka bir ses girişi yok (sadece kırmızı ve beyaz girişler var).

Bu bağlantı yeterli değilse TV'deki S/PIDF çıkışını, ses sistemimdeki bu girişlere bağlama olasılığım var mı? Nasıl bir kablo gerekir?

Not: Teknik bilgim zayıf olduğu için iyi anlatamamış olabilirim, kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maranello -- 4 Mart 2011; 11:42:53 >

• Hızlı cevap için sağol maranello. Haklısın böyle bir ses sisteminin tüketiciye satılması konusunda. gerçi ben bunu 6 yıl filan önce almıştım, "optik" "dts" filan duymamıştım bile. Yalnız bu rca bağlantısıyla bile ses performansı gayet iyi. Ben daha iyisine ulaşabilir miyim diye sormuştum. Mecbur idare edeceğim anlaşılan. Zaten kablolar konusunda obsesif olduğum için arka hoparlörlerini takmıyordum bile. Mademki sadece stereo ses elde edebiliyorum, takmama da gerek yokmuş :)
  • Hocam linkteki cihazi bi incele istersen...

www.playvision.com.tr
  • Playvision cihazını görmüş ve incelemiştim. Bu cihaz için ses sisteminin 5+1 çıkışı olması gerekiyor ama benimkinde böyle bir çıkış bile yok sadece 2 rca çıkışı var. Yani bu amaçla yapılmış bu cihazı bile kullanamıyorum. Yine de önerin için teşekkürler kardeşim.
  • Aynen dediğiniz gibi kırmız beyaz giriş stereo içindir. O yüzden değişiklik yapmanıza gerek yok. Fakat genede ses performansının kötü olacağını zannetmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.