Şimdi Ara

Uber'e yerli rakip geldi: @taksi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylardır süren Uber ve sarı taksi çekişmesi şiddete varan olaylar doğurmuş ve adeta Türkiye'nin en çok konuşulan olaylarından biri haline gelmişti. Görünen o ki bu çekişme yeni bir platforma taşınıyor. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman ve @taksi Genel Müdürü Birtan Pabuçcu, Uber'e rakip olacak yerli taksi uygulaması @ataksi'yi basına tanıttılar.

Uygulamada 3 farklı taksi seçeneği mevcut

Bir süredir çalışmaları devam eden @taksi uygulaması ile akıllı telefonlarınız ile 7 gün 24 saat taksi çağırabiliyorsunuz. Tıpkı Uber uygulamasında olduğu gibi gideceğiniz noktayı ve ücretini sistem üzerinden hesaplayabilmeniz de mümkün hale getirilmiş. Buna ek olarak ödemeleri ise BKM Express, Kredi / Banka Kartı veya Nakit olarak yapabiliyorsunuz.

Sisteme kayıtlı kullanıcılar 3 çeşit taksi hizmeti alabiliyorlar. Uygulamada normal taksinin yanında, Turkuvaz Taksi ve Siyah VIP Taksi seçenekleri mevcut. Turkuvaz olarak tabir edilen taksiler %15, Siyah VIP taksiler ise taksimetrenin iki katı ücretle çalışacak ve yolcular taksi şoförlerini puanlayabilecekler. Yapılan açıklamada uygulamadan elde edilecek gelirin belli bir bölümü ile şoförlere eğitimler verileceği de belirtiliyor.

Şimdilik İstanbul'da hizmet veren @taksi'nin mobil uygulamalarına aşağıdaki linkleri kullanarak ulaşabilirsiniz:

• Milletin uberi tercih etmesinin sebebi kaliteli ve uygun fiyat olması yönünde fakat bu uygulama 2 katı ücretine kadar çıkartıyor. Tercih edip kullanan olur mu bilmem fakat kullanan sayısı nadir olur.

• @taksi, iTaksi, biTaksi böyle farklı farklı sistemler yerine bir tane sistem olacak gittikçe tüm Türkiyede yaygınlaştırılacak. Bunu yapmak bu kadar zor olmasa gerek

• Uberden iyi olamazlar. Sonuçta Türk taksisi. Uber in terbiyeli şoförleri gibi hizmet vermezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 5 Nisan 2018; 12:24:26 >
  • Logosunun özensizliğinden bile belli bir cacık olamayacağı.

• Eşeğe yeni nesil teknoloji semer de giydirsen eşek eşektir.

• moskova'dan bildiriyorum. burada da envari çeşit taxi var. iki kere uber kullandım. türk lirası ile 10 tl ödedim mesafe 5km idi. havalimanında mts taksi kullandım. mesafe 20 km ücret 50 tl,uber 60 tl gibiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atilasat -- 5 Nisan 2018; 12:36:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABA İLE TÜRKİYE TURU
    9 yıl önce açıldı
    İRAN'A ARABA İLE GİTMEK
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gelirlerin bir kısmının taksicilerin eğitimine harcanması fikri güzelmiş. Taksicilerin çoğu inanılmaz eğitimsiz insanlar, önüne gazete koysan zor okur ama o sarı arabaya binince kral kesiliyorlar.

Geçende çok trafik var arabalar ilerleyemiyor, yanımda kız arkadaşım vardı, taksicinin biri yanımda durup tehditvari bir şekilde "gitmeye niyetim yoksa sağa çek" dedi, ben de problem çıkarmamak için durdum geç dedim, 20dk boyunca trafikten çıkamadık yan yana gittik. Adamın tek amacı tartışma çıkartmak huzursuzluk yaratmak, %95 i maganda ve şiddete meyilli eğitimsiz herifler.

• Sorunun hala Uber ya da başka bir şirket olmadığını anlayamadılar. Sorun insanlar. Uyuşturucu kullanan, sol tarafında sopa olan, uyanıklığın en babasının yapıp daha fazla para almaya çalışan ve sicili kabarık adamlar taksi şoförü oluyor. İnsanlar zaten düzgün olsa Uber piyasadan çekilirdi.

• Bu da bir girişimdir, desteklenmesi gerekir.

Bakalım, nasıl bir şey olduğunu hep beraber göreceğiz.

• Hepi topu18.000 plaka olduktan sonra istedikleri kadar taksi çeşidi uydursunlar. Plaka rantı bitmedikçe düzen değişmez, yine über alır yürür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Uber cepten cagriliyor diye tercih edilmiyor; temizlik, tertip duzen sari taksilere kiyasla cok ust duzeyde.
    2-Yabanci turist @taksi diye birsey aramaz, taxi diye aratir. Butun hava alanlarinda pano kiralamalari veya benzer google aramalarina ilan vermeleri lazim.

• Bu arkadaşların anlamadığı: insanlar uygulamaya değil, hizmet kalitesine yöneliyor. Nato kafa nato mermer :/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah aşkına şu reklam videosu ve görselini kim hazırladı? Gözlerim kanadı...
    Daha çirkin nasıl yapılabilir diye mi uğraşmışlar anlamadım. Bu kadar estetik yoksunu olmak zor...

Konuya gelirsek @taksi, İtaksi, Bitaksi... liste uzuyor ama pek umudum yok. BiTaksi'de yaşananlardan sonra.

• Uber'in tırnağı olamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "mesele uygulama değil yeğen.."

senin taksi şöförü denen kişi üzerinden onun davranışın ıdeğiştirebilecek tahakkümün olmadıktan sonra ben uygulamadan çağırmışım durağı aramışım ne fark eder? ödeme sistemin var mı, denetim sistemin var mı, yaptırım gücün var mı?

• Senin tavrın dana gibi olduktan, sürekli yolcuyu kazıklamaktan başka derdin olmadığı sürece 50 tane uygulama yapsan da değişmez.Anlaşılmayan nokta şu mesele uygulamanın UBER veya başka birşey olması değil, mesele milletin rahat etmek istemesi, İstanbulda kaç kere taksiye bindiysem birkaç istisna haric eğer yolu bilmiyorsam veya özellikle söylemediysem, orada şu vardır burada bilmem ne vardır diye yolu uzatmak istemesi, sen bu kafada olduktan sonra böyle uygulamalar yaygınlaşır durduramazsın, kendini yırtsanda fark etmez.

• Bu da TUTMAZ . Uber e rakip olacak seviyede degiller..

• quote:

Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

@taksi, iTaksi, biTaksi böyle farklı farklı sistemler yerine bir tane sistem olacak gittikçe tüm Türkiyede yaygınlaştırılacak. Bunu yapmak bu kadar zor olmasa gerek

iTaksi o amaçla çıkarılmıştı zaten ama taksici cemiyeti beğenmeyip dava ettiler. Zorunlu tutması, komisyon alması, kredi akrtının geçerli olması, paranın tahsili gibi konularda şikayetçilerdi. Taksicilerin ne istediği belli değil gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay uygulama falan değil hala anlamadılar şunu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.