En azından Polonya'da konuşmaların , menülerin kendi dillerinde olmasını gerektirecek kadar fazla sattığını düşünmüyorum.Ama her kapı yine (gelişmeye çalışan) Türkiye'ye çıkıyor.
önemli olan türkiyedeki satış rakamları değil.türkiyede bandrollu satış rakamı bile(spot satışları saymıyorum)yani sadece aral ticaretin satış rakamı bile sadece türkiyenin bir il nüfusu kadar olan polonyanın satış rakamını geçiyordur. inanın bana türkiye dünya genelinde gelişmiş durumda.neden türkiye övey evlat muhamelesi görüyor.bu durum sadece oyun alanında değil. inanın bana türkiyenin gücü yunanistanda olsa ve türkiye yunanistan kadar zayıf olsa yunanistan türkiyeyi işgal ederdi ve bm hiç birşey demezdi.
aynen katılıyorum.gayet güzel özetlenmiş.bu işin gelişmeyle alakası yok. ne yazıkki oyun sektörünü gündeme getirecek kimse yok.büyüklerimiz için bu konu önemli bir mevzu görülmediğinden bir gelişme olmuyor.asıl sorun yüzbinlerce ps3ü türkiyede garantili satan sony buraya bir psn açmaya tennezzül etmedi.binlerce mail attık otomatik mesajla cevap verdi. sizce polonyadan kaç kişi psn için mesaj atmıştır sony ye.polonyanın nüfusu kadar ps3 vardır türkiyede(abartı olabilir:)) . bence ülke politikası olarak tr altyazısız film oyun satışı yasaklanmalı ki adamlar yapıp öyle satsın.
quote:
Orijinalden alıntı: isis1982
önemli olan türkiyedeki satış rakamları değil.türkiyede bandrollu satış rakamı bile(spot satışları saymıyorum)yani sadece aral ticaretin satış rakamı bile sadece türkiyenin bir il nüfusu kadar olan polonyanın satış rakamını geçiyordur. inanın bana türkiye dünya genelinde gelişmiş durumda.neden türkiye övey evlat muhamelesi görüyor.bu durum sadece oyun alanında değil. inanın bana türkiyenin gücü yunanistanda olsa ve türkiye yunanistan kadar zayıf olsa yunanistan türkiyeyi işgal ederdi ve bm hiç birşey demezdi.
Arkadaşlar yazımda birde "Türkiye pazarında satılan ürünlerde Türkçe dil desteği bulunması zorunludur" kanunu izleyecekler kısmı var. Bunu her üründe yapmak zorundalar işte o zaman oyunlardan tutunda her üründe Türkçe dil desteği mevcut olur bizlerde bu işin keyfini süreriz.
Konusmalarda Cevahir'in laflarından seçme olur oyunlarda tamamdır
@isis1982
Polonya'nın nüfusu 40 milyon yani Türkiyenin yarısı kadar
Dil konusuna gelirsek bir oyuna Türkçe altyazı koymak bukadar zormu acaba merak ediyorum üstelik oyun da bir bölüm de Türkiye'de geçiyor...
Ben Türkçe seslendirme istemiyorum alt yazı benim için daha iyi ama onuda yapmıyorlar aslında çok zor olduğunu düşünmüyorum PC bölümünde bir arkadaş tek başına Batman Arkham Asylum'un oyun içi diyolaglar hariç her bölümünü Türkçe ye çevirmişti.(Oyun içinide farklı formatta olduğu için yapamamış)Bence bu çevirmeler için gönüllü arkadaşlar bile olur aslında.Ben özellikle Heavy Rain'de bekliyordum Türkçe alt yazı seçeneği ama 15 tane alt yazı seçeneği arasında Türkçe olmıcak çok yazık
yahu bu oyunlarda polonya dil desteği bile var.dünyanın 16. gelişmiş ülkesi olan türkiyenin dil desteği yok. buradan devlet yetkililerine,kültür ve sanat bakanına ,dışişleri bakanına sesleniyorum.ağırlığınızı koyunuz.türk milletini,bu dünyada hiçe saymasınlar. polonya neki. avrupa birliği ülkesi diye...
Yapımcılar oyunlara dilleri politikaya göre değil, satış rakamlarına ve potansiyeline göre koyarlar. Bizim ülkemizde orjinal oyunların fiyatı ne kadar sattıkları malum, aslında yeterli alım var ama nereden? Shopto vs dış ülkelerden. Kişisel olarak kara geçiyorken, ülkemizi de "oyun satmayan" ülke klasmanına sokuyoruz.
Aslında buradaki suç bizim de değil, ithalatçıların ve Sony Türkiye'nin. NFS:Shift'in orjinal PC versiyonu 60TL'ye satılabiliyorsa eminim PS3 versiyonu da daha makul seviyelere çekilebilir(80 bile iyi).
Bu konuda biz ne yapabiliriz peki? Naughty Dog ile temasa geçerek altyazı talebini iletebilir, ayrıca çeviri teklif edebiliriz. Hiç denememekten çok daha iyidir.
demo bu gece geliyormu
yahu bu demo nezaman kim biliyor
quote:
Orijinalden alıntı: drejtc
demo bu gece geliyormu
Yarın gelecek.
quote:
Orijinalden alıntı: Doodlezz
quote:
demo bu gece geliyormu
Yarın gelecek.
yarın derken gündüz filanmı yani bu gece gelmezmi ayın 29u olacaktı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Doodlezz
quote:
demo bu gece geliyormu
Yarın gelecek.
yarın derken gündüz filanmı yani bu gece gelmezmi ayın 29u olacaktı
Tam olarak bilmiyorum. Salı günü içersinde dendi. Bu gece geleceğini pek zannetmiyorum.
Demo sadece us store'a gelecekse (uk ye gelip gelmeyecegini bilmiyorum) ve normal haftalik psn guncellemesi ile ayni saatlerde gelecekse, 29 eylul saliyi 30 eylul carsambaya baglayan gece 01.00 gibi gelir.
Uk store'a da gelecekse aksam saatlerinde gelebilir (6-7 gibi).
Bu nasıl bir grafiktir ya. Bu oyunu oynadıktan sonra başka oyunları nasıl oynayabiliriz ayıp ama