İleriye dönük planlarımı gözden geçirdiğimde master veya doktoraya yönelmek istemediğimi görüyorum. Yurtdışında yaşamak istemiyorum bu sebeple master ve doktorayı ülkeden çıkış bileti olarakta görmüyorum. Amacım Türkiye'de her hangi bir şirkette datacı olarak çalışmak (data scientist, analyst veya şirketin isimlendirmesine göre ml engineer kıvamında). Benim bu şekildeki isteklerim doğrultusunda üni ortalamamın bana ne faydası olucak? Yani şuan güzel şekilde calc çalışıp AA verebilirim fakat vermeli miyim? Şuan onun yerine numpy, pandas ve scikit-learn öğreniyorum. Hem bunları çalışmayı daha çok seviyorum hemde iş ilanlarında istenen skilleri öğrenmiş oluyorum. Ortalama bana daha iyi staj mı sağlayacak veya daha iyi şirkette iş mi? CUTTING EDGE işlerde çalışmak gibi bir hedefim yok merak eden olursa diye yazayım dedim Lafın kısası: Bu ortalama bana nerede avantaj sağlıyor? |
Üni ortalaması ne işe yarıyor?

-
-
Savunma sanayinin ortalamaya baktığı su götürmez bir gerçek zaten
Onun dışında özel sektörü düşündüğümüzde ortalama ilk kabul aşaması için çok kritik, ama o ilk aşamayı geçtikten sonra bir anlamı kalmıyor, onun yerine dediğiniz gibi ne kadar data Science biliyorsuna dönüyor.
Ortalama bakmıyoruz diyen tek tük şirket gördüm, ama benim genel olarak anladığım 3.5+ ortalama her yerde bir işe yarıyor, ama mesela 3.6 ile 3.7 farkına bakan şirket var mıdır pek bilmiyorum, ama bence 4 yıl çok uzun bir süre, ilk sene calculusten iyi bir not alıp staj başvurularında ortalamadan yana bir sıkıntı yaşamamak güzel bir yol gibi duruyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Mart 2025; 23:52:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Potansiyel bir "altın bilezik"
Güzel çalış, calc AA ver, ileriki dersleri dengeler, kafan rahat olur.
3 üstü olsun da gerisi 'hopefully' üzmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ne yapacağına göre çok işe yarıyor.
-
Sanki sadece staj farmlamak için gerekiyormuş gibi geliyor. Zaten 2 tane stajın varsa bu şirketin gözünde sahip olduğun ortalamadan daha önemli gibi geliyor. Bide 3.5+ tabii ki işe yarar fakat ona harcanan zaman komik seviyede çok oluyor. O kadar zaman veresim yok fakat dediğin gibi ilk aşama için önemli. Sadece o an için o kadar vakit vermek gözümde çooook büyüyor.
-
Evet bence de 3 üstünü sağlamak için en azından 1.sınıfta güzel başlangıç iyi olur. Fakat yine de sanki sadece ilk aşamada kabul almak için bu kadar emek anlamsız duruyo uzaktan.
-
Ne gibi durumlarda işe yarıyor veya yaramıyor?
-
Yukarıda arkadaşlar yazmış işte, SS ve akademi için işe yarıyor, diğer durumlarda istisna bir durum olmadığı sürece işe yaramıyor. Ortlama yapacağı zamanı geçrekten de skill öğrenmeye harcayan biri mutlaka daha güzel karşılığını alacaktır.
Ortalaman bir kere iyiyse bozmaya elin gitmeyecek, her şeyden A almanın esiri olacaksın, yine ortalaman bir kere kötü olduysa uğraşsan da düzeltemeyeceksin; o yüzden düşünerek baştan bir yol seçmek lazım.
Yoksa şunu söyleyeyim; 2.2 ortalaması olan birine göre 3.7 üzeri ortalama ile bitiren biri, derslere 10 kat fazladan emek harcamış demektir. Daha fazla da olabilir aslında, sınav haftası dışında hiç okula zaman harcamadan, düşük ortalamalarla mezun olabiliyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X