Şimdi Ara

Üniversite'de organizasyon yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim.Her öğrenci gibi bana da para lazım :)

İstanbul'a yakın bi üniversite'de okuduğum için İstanbul'daki bazı etkinlikler için organizasyon düzenleyerek hem çevre yapmak hemde para kazanmak istiyorum fakat organizasyon yapmak için ne gereklidir? Neler ayarlamam lazım,hangi konularda dikkatli olmam lazım bilmiyorum.Varsa bilgili arkadaşlar yardım bekliyorum

Not:Çok konuşkan biri değilim,çok içine kapanık da değilim.Normal geveze olmayan,dışardan bakılınca saf bi tipi olmayan sıradan bi üni öğrencisiyim işte :)

Bunun için daha çok erken 3. 4. sınıfta olur anca o dediğin diyen arkadaşlar varsa bana garsonluk ve kuryelik(a2 ehliyetim yok) dışında bi iş önersin lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Etkili Bir Organizatör Olma Kılavuzu

Üniversite deneyiminiz boyunca çeşitli organizasyonlara katılmanız veya hatta kendi organizasyonunuzu kurmanız muhtemeldir. Etkili bir organizatör olmak, bu çabalardan en iyi şekilde yararlanmanıza ve üniversite topluluğuna anlamlı katkılarda bulunmanıza yardımcı olacaktır.

Organizatör Nasıl Olunur?

Etkili bir organizatör olmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Net bir vizyon belirleyin: Organizasyonunuzun amacını ve hedeflerini açıkça tanımlayın.
    • Hedef kitlenizi tanımlayın: Organizasyonunuzun kime hitap edeceğini anlayın ve çabalarınızı buna göre uyarlayın.
    • Bir yönetim ekibi kurun: Organizasyonunuzu yönetecek ve etkinliklerin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlayacak güvenilir bir ekip oluşturun.
    • Güçlü bir iletişim stratejisi geliştirin: Üyelerle, paydaşlarla ve hedef kitleyle etkili bir şekilde iletişim kurun.
    • Finansmanı güvence altına alın: Organizasyonunuzun faaliyetlerini yürütmek için gerekli fonları belirleyin ve güvence altına alın.
    • Etkinlikleri planlayın ve yürütün: Organizasyonunuzun hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak ilgi çekici ve etkili etkinlikler planlayın ve yürütün.
    • Geri bildirim toplayın ve iyileştirin: Organizasyonunuzun performansını düzenli olarak değerlendirin ve iyileştirme alanlarını belirleyin.

Organizatörlük Becerilerini Geliştirmek için İpuçları

Etkili bir organizatör olma becerilerinizi geliştirmek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Etkin bir şekilde zamanınızı yönetmeyi öğrenin.
    • Güçlü iletişim ve kişiler arası beceriler geliştirin.
    • Delegasyon yapmaktan ve ekiple çalışmaktan çekinmeyin.
    • Problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerinizi geliştirin.
    • Organizasyonel becerilerinizi geliştirin ve karmaşık görevleri verimli bir şekilde yönetin.
    • Sürekli öğrenmeye ve yeni beceriler edinmeye istekli olun.

Etkili bir organizatör olmak, üniversite hayatınızda başarılı olmanıza ve topluluğunuza değerli katkılarda bulunmanıza yardımcı olacaktır. Yukarıdaki adımları ve ipuçlarını takip ederek, güçlü organizasyon becerilerini geliştirebilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yapamazsın. Sebebi için notu tekrar oku

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakıf okulundaysan hiç ümitlenme hayatta yapamazsın ztn vakıf üniversitelerinde ortam filanda yok bir sürü gereksiz insanlarla dolu

• quote:

Orijinalden alıntı: Cspawn

Vakıf okulundaysan hiç ümitlenme hayatta yapamazsın ztn vakıf üniversitelerinde ortam filanda yok bir sürü gereksiz insanlarla dolu

Hayır devlet Üniversitesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortuuus

Yapamazsın. Sebebi için notu tekrar oku

Yapmam gerekenleri öğrenirsem en azından denerim.Neden yapamiyim ki

• Hocam her sey gibi bu diktiğinin ülkesinde o bile zor ama sanma ki gerçekleştirmek zor ; zor olan insanlar sen para kazandıkça senin basına eksiyorlar dedikodu filan gırla zaten. Her fırsatta laf çarpmalar para kazanayasın götürüyorsun bilmem ne ... Onuda geçtim okulunda siyasi gruplar filan varsa mesela gece Clup organizasyonu yapsan dinciler Allah Allah diyerek sana Saldırmaya Başlıyor. Baska bisi yapsan bu sefer Ülkücüler daha başkasında komünistler ben neler çektim en Sonun dikerler LAN dedim bıraktım bu insanlara değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gohomeyalço -- 19 Aralık 2014; 16:49:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gohomeyalço

Hocam her sey gibi bu diktiğinin ülkesinde o bile zor ama sanma ki gerçekleştirmek zor ; zor olan insanlar sen para kazandıkça senin basına eksiyorlar dedikodu filan gırla zaten. Her fırsatta laf çarpmalar para kazanayasın götürüyorsun bilmem ne ... Onuda geçtim okulunda siyasi gruplar filan varsa mesela gece Clup organizasyonu yapsan dinciler Allah Allah sana Saldırmaya Başlıyor. Baska bisi yapsan bu sefer Ülkücüler daha başkasında komünistler ben neler çektim en Sonun dikerler LAN dedim bıraktım bu insanlara değmez.

Yok hocam benim ne sagciyla ne de solcuyla isim olmaz.Düşündüğüm sey daha cok bi yerlere gezi falan düzenlemek. Programlara katilmak falan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tsikalgo Okoronkwo

quote:

Hocam her sey gibi bu diktiğinin ülkesinde o bile zor ama sanma ki gerçekleştirmek zor ; zor olan insanlar sen para kazandıkça senin basına eksiyorlar dedikodu filan gırla zaten. Her fırsatta laf çarpmalar para kazanayasın götürüyorsun bilmem ne ... Onuda geçtim okulunda siyasi gruplar filan varsa mesela gece Clup organizasyonu yapsan dinciler Allah Allah sana Saldırmaya Başlıyor. Baska bisi yapsan bu sefer Ülkücüler daha başkasında komünistler ben neler çektim en Sonun dikerler LAN dedim bıraktım bu insanlara değmez.

Yok hocam benim ne sagciyla ne de solcuyla isim olmaz.Düşündüğüm sey daha cok bi yerlere gezi falan düzenlemek. Programlara katilmak falan

Hocam bakın nasil olduğu konusunda kapatsalak bir bilgi vereyim :

Öncelikle atıyorum Bursa'ya gezi duzenleyeceksin .

Ilk olarak bu gezinin icerigini belirliyorsun Bursa da gezileceginiz yerler yemek yiyeceğiniz yerler bunları belirliyorsun . Bunun akabinde ücretle girilen Müzelere bizzat yada internet aracılığıyla toplu giriş indiriminin ne kadar OLDUĞUNU yada olup olmadığını soruyorsun . Tamam bunu öğrendik mi bu bizim gider kalemlerimizden biri köşemizde Kalsın. Eğer yemekli olsun istiyorsan bu gezi kafanda 10. Tane restorant belirle bizzat git yada telefonla tahmini minimum Say'ı söyleyerek fiyat al . Buda tamam mi ? Butun bunlar bittikten , gerekli hesaplamalar bittikten sonra kafanda gezi fiyatı oluşur zaten . Sıra geldi tanıtıma ; Sakin üşümem gir Butun anfilere gezini tanıt kotanın bu kadar OLDUĞUNU söyle ballandir ballandir ve kesin geleceklerin kaydını al rölansta olanlarda telefon bırak . Daha sonrasinda son bir kere işlemlerini kişileri kontrol et. Ve iyi yolculuklar . Sana KARDEŞ tavsiyesi ilk seferde Kışı kotonu düşük tut mesela 50. Kisi ...

En önemli kısımı atlamışım kusura bakma . Gezi icin otobüs kiralayan firmalar var onlarlada konus pazarlık ediliyorsa et bir fiyat al ve bunda kalemine ekle .

Bol şanslar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gohomeyalço -- 19 Aralık 2014; 17:10:45 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam bakın nasil olduğu konusunda kapatsalak bir bilgi vereyim :

Öncelikle atıyorum Bursa'ya gezi duzenleyeceksin .

Ilk olarak bu gezinin icerigini belirliyorsun Bursa da gezileceginiz yerler yemek yiyeceğiniz yerler bunları belirliyorsun . Bunun akabinde ücretle girilen Müzelere bizzat yada internet aracılığıyla toplu giriş indiriminin ne kadar OLDUĞUNU yada olup olmadığını soruyorsun . Tamam bunu öğrendik mi bu bizim gider kalemlerimizden biri köşemizde Kalsın. Eğer yemekli olsun istiyorsan bu gezi kafanda 10. Tane restorant belirle bizzat git yada telefonla tahmini minimum Say'ı söyleyerek fiyat al . Buda tamam mi ? Butun bunlar bittikten , gerekli hesaplamalar bittikten sonra kafanda gezi fiyatı oluşur zaten . Sıra geldi tanıtıma ; Sakin üşümem gir Butun anfilere gezini tanıt kotanın bu kadar OLDUĞUNU söyle ballandir ballandir ve kesin geleceklerin kaydını al rölansta olanlarda telefon bırak . Daha sonrasinda son bir kere işlemlerini kişileri kontrol et. Ve iyi yolculuklar . Sana KARDEŞ tavsiyesi ilk seferde Kışı kotonu düşük tut mesela 50. Kisi ...

En önemli kısımı atlamışım kusura bakma . Gezi icin otobüs kiralayan firmalar var onlarlada konus pazarlık ediliyorsa et bir fiyat al ve bunda kalemine ekle .

Bol şanslar :)

Çok sağol hocam,söylediklerini harf harfine dikkat edicem

• quote:

Üniversite 1.sınıf öğrencisiyim.Her öğrenci gibi bana da para lazım :)

İstanbul'a yakın bi üniversite'de okuduğum için İstanbul'daki bazı etkinlikler için organizasyon düzenleyerek hem çevre yapmak hemde para kazanmak istiyorum fakat organizasyon yapmak için ne gereklidir? Neler ayarlamam lazım,hangi konularda dikkatli olmam lazım bilmiyorum.Varsa bilgili arkadaşlar yardım bekliyorum

Not:Çok konuşkan biri değilim,çok içine kapanık da değilim.Normal geveze olmayan,dışardan bakılınca saf bi tipi olmayan sıradan bi üni öğrencisiyim işte :)

Bunun için daha çok erken 3. 4. sınıfta olur anca o dediğin diyen arkadaşlar varsa bana garsonluk ve kuryelik(a2 ehliyetim yok) dışında bi iş önersin lütfen

Edirnede mi okuyorsun?

• quote:

fizik alıyormusun, sizin okuldan bi fizikçi geliyo hiç sevmiyorum onu
  • yaparsın hocam sadece gerekli bağlantıları kur yeter servisçi bir abiyle anlaş sonra mekanla anlaş gitgel yaptıkça artık uzmanlaşırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

Hazırlıktayım. Bende senin avatarını hiç sevmiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

Hazırlıktayım. Bende senin avatarını hiç sevmiyorum

sen avatarıma kurban ol, o fizikçi yokmu o fizikçi, ne kadar itici bir insan ya

• yok mu başka bilgi paylaşmak isteyen
  • Dostum bu hafta lisede sadece uludağ için gidicek kişileri toplıycaktım.Gidicek kişi başına para alıcaktım.Anlattığına göre benim gibi birisin.Bende içime kapanık birisi değilim ama girişken de değilimdir yani genelde arkadaşlık için ilk adımı karşı taraf atar.Bu şekilde bi kişiliğin varsa bu işi yapman çok zor dostum.Bu iş için çok girişken, herkesle ortamı olan birisi olman gerek.İçini karartmak istemiyorum tanımıyorum sonuçta seni ama benim deneyimim bu şekilde.
  • bu işler biraz basit gibi gözükse de zordur,bu işleri kovalayan adamlar amiyane tabirle biraz ''gevşek'' tiplerdir
    ortada 10 kişiyle kalırsın rezil olursun cebinden de para çıkar,ilk sene neyine güvenerek kalkışıcaksın bu işlere,devlet okullarında zaten takan yok ki bunları
  • quote:

Orijinalden alıntı: irriducibili

bu işler biraz basit gibi gözükse de zordur,bu işleri kovalayan adamlar amiyane tabirle biraz ''gevşek'' tiplerdir
    ortada 10 kişiyle kalırsın rezil olursun cebinden de para çıkar,ilk sene neyine güvenerek kalkışıcaksın bu işlere,devlet okullarında zaten takan yok ki bunları

hocam zaten tecrübelilerden bu yüzden yardım istedim. Yapabilir miyim gibisinden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.