Şimdi Ara

Üniversite öğrencisiyim, iş bulamıyorum. Sefil vaziyetteyim. Lütfen akıl verin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim kayınbabam ve kaynanamda çok pinti hatta dünyanın en pinti insanları diyebilirim ölmüyorlar da çok sağlıklılar silkelenseler 100 milyon ₺ nin üzerinde mal ve para çıkarırlar ama halen yamalı pantolon ile gezer,

• karahan028 kullanıcısına yanıt
    Pratikle gelişir reis

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bunu yetimlerin anası babası istemedi çocuklarını öksüz bırakmayı ama sizinkiler gibi çok geç çocuk yapanların kendi kararı daha önceden karar verebilirdi tercih sonuçta şans falan değil yani öyle düşünme

• Bölümünü sevmiyorsan Tecili bozdurup askerlik yapabilir hatta yedek subay olmayı bile deneyebilirsin.
    "Çoğu zaman cebimde para olmuyor, zaten anormal bir aileye sahibim. 10 gün önce KYK yurduna başvurup bu aile evinden uzaklaşmak istedim ancak onda da başvurabileceğin yurtlar okuduğum üniversiteye çok uzaktı. Bu durumda her sabah 5'de uyanmam gerecekti. Bunun için vazgeçtim."
    Sabah 5 meselesini dert etmemen gerekir zira mevcut durumun anlattığın kadarıyla iç acıcı değil.
    Allah' yardımcın olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Alfred Blalock kullanıcısına yanıt

Böle olması zaten allahın bilgisinde değil mi. Bildiği şeyi yeniden bilmesini mi temenni ettiniz?

Yoksa, bile bile sen buna izin verdin ama yanlış yaptın, bunu değiştir mi dedin anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 1 Eylül 2024; 17:13:30 >
  • Zamanında elektrik elektronik mühendisliği okurken, yaşadığım küçük kırsal iç anadolu şehirinde bırak adam gibi bir işi restoran bile yoktu. Gittim elektrik malzemesi satan yerlerle konuştum. Bu memleketin çocuğuyum yol yemek sigara parasına tavım dedim. Bildiğin kablo, priz, ampul satan yerler. Çoğu elemana gerek yok vs diyip geri çevirdi.

En sonunda bir malzemeciye girdim. Dükkanı açarım, çay koyarım, kapı önü süpürürüm, sigara parasına razıyım dedim. 1 yılın sonunda part time çalıştığım halde asgari ücretin üstünde maaş, şirketin pickuplarından biri altımdaydı ve okulla ilgili izinlerim öncelikliydi.

3. sınıfta patron geldi, dedi bak şu adam taşeron seni tanıştırayım, sana daha faydalı olur dedi. Taşeron yanına geçtim. 1 yıl daha iyi maaş, daha iyi boşlukla taşeronun yanında çalıştım artık malzeme satmak, teslim etmek ve ya ufak ihalelere dosya hazırlamak yerine şantiye şefleriyle daha teknik şeyler konuşuyorduk. 4. sınıfın başında müteahhit yanına geçtim. 4 sınıfta mühendis maaşı alıyordum ve sorumlu olduğum 3 şantiyem vardı.

Mezun olduktan sonra Eskişehir'i çok seviyordum, yüksek lisansa başvurdum ve kazandım. İnan bana bulaşıkçılığa bile razıydım hiç iş bulamadım. Tedaştan emo'ya kadar her yeri zorladım. Yok hiç iş yok, varsa da bana vermediler. Geri döndüm memlekete v.s...

Diyeceğim o ki, sadece kariyer net ve diğer platformlara bağımlı kalma. İşi küçümseme. Git organize sanayine müdürleriyle konuş. İnan bana organizelerin müdürleri, şehir için belediye başkanı neyse organize sanayi için odur. Durumunu anlat. Şansını dene.

• Üniversitede üstün başarılı veya azimli olsan burslara başvur, kapı kapı iş ara falan derdim ama çok merakın olmadığını söylemişsin. Bence üniversiteyi kafanda bu kadar büyütme. Okulu dondurup meslek öğreneceğin açık alanlara başvur. İşini düzgün yapan ustalar mühendislerden çok daha fazla talep görüyor ve para kazanıyor.

Ailene yapacağın bir şey yok. Sana da böyle bir aile denk gelmiş. İş hayatına atılırsan, hele ki sanayi ortamında anksiyete utangaçlık falan kalmaz. Kabak çiçeği gibi açılırsın.

• tilki faruk geldi aklıma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ünv de , maddi durumu olmayan öğrenciler, kütüphane spor salonu gibi bölümlerde çalışıp saatlik ücretini okuldan alıyordu.
    Öyle bir imkan varsa elini rahatlatır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kafelerde aksamlari saatlik universite ogrencileri calistiriyolar..onlara sor once

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İş arıyorsan çık Kıbrıs Şehitlerinde kafe mekanlara ben iş arıyorum de. 1.87'yim tipimde var diyorsun. Biri olmazsa biri olur. Şart mı illa elektrik işleri? Oralarda bir başla zaten kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştirirsin, cebinde paran da olur. Okula da biraz kasar, bitirirsin. Sonra da biraz kpss kasarsın al sana devlet memuru bir mühendis. E daha ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 4 Eylül 2024; 6:57:3 >
  • acr kullanıcısına yanıt

Öğütünde çok haklısın, bundan sonra camında "Bizimle çalışmak ister misiniz?" "Eleman aranıyor" yazan her bir dükkana, işletmeye girip durumumu anlatıp sadece haftanın belli günleri çalışabileceğimi söyleyip iş isteyeceğim.

En gerizekalı insan bile bir şekilde ittire kaktıra üniversiteden mezun oluyor. Zaten benim elektrikten ziyade bilgisayar tarafına daha çok yatkınlığım var.

Zaten istesem de kız arkadaş edinemem. Çünkü elalemin kızına harcayacak param yok. İstersen Kıvanç Tatlıtuğ'dan 10 kat daha yakışıklı ol, cebinde paran olmayınca hiç bir kız seninle bankta oturup kuru simit yemek istemez.

Zaten üç kuruş harçlık veriyorlar, onu da harcamıyorum, birikim yapıyorum. Para piyasası fonu, bist hissesi, altın felan alıyorum. Nihai hedefim üniversiteden mezun olur olmaz direk kendime ait bir ev satın almak. Malum emlak fiyatları çok yüksek. Yarın bir gün bir mühendis, bir memur olarak işe girince maaşımın 2/3'ünü ev kirasına vermek istemem.

KPSS'ye girmeyi ben de düşünüyorum. Zaten o sınavın sayısal kısmı çok basit oluyor, biraz Tarih-Edebiyat-Coğrafya çalışması icra etmem gerecek.

• Asosyalliğin parayla alakası yok, bende senin gibi para kazanınca düzelirim diye düşünüyordum şuanda para sıkıntım yok ama yaşantım aynı. Karakter meselesi

• yazın başında gidecektin bi yere devam zorunluluğum yok paraya ihtiyacım var vs diyecektin ben öyle iş buldum ünideyken

part time arayan yerler vardır izmirde h&m zara falan

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

adam doğmuş artık napsın geri mi dönsün anne karnına boş yapmayın yav 

Ev araba işleri olur. Kendini heba etme şimdiden. Yaşında da bir şey yok. Gayet normal hatta iyi bile büyük olman. Karı kız işleri biraz cesaret ve kafalama işleri. Sen pısırık pısırık durursan hiç bir kız sana gelip aa bu herif ne kadar iyi dur şununla konuşayım demez. En fazla, o kadar baktı gelmedi yanıma pısırık herif der. 😄 Bu yaşlarda para çok önemli olmuyor. İnan bana ne çulsuz adamlar ne çulsuz kadınları götürüyor. Onun için biraz kendine güven ve yırtıklık dostum. Bu arada umarım bizi trollemiyorsun.

Umarim ort. Kpssye girmissindir. 75 bile alsan destek personeli veya gardiyan falan olup yoluna bakarsin.

• Seninle birebir aynı durumdayız ama benim para sıkıntım yok sadece

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba veri gerisi yaparim az cok kendi parami kazanirim diyorsaniz bana ulasin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.