Şimdi Ara

Üniversitede Test Kitabı Oluyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversitede test kitabı oluyor mu? Özellikle sayısallar için test pekiştiriyor konuyu çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 23 Kasım 2016; 10:31:1 >

• Bizde her ders adina deneme bile var tus denemeleri
  • Pek olmuyor kardeş özellikle müh. Okursan anlarsın konuyu anlasan çok fazla örnek soru bulamıyorsun. Soru bulsan cevapları olmuyor. Bilgiye ulaşmak için hep bir mücadele içerisindesin. Genelde kitapların solution manual'ları olur. Hocalarda olur. Netten bulamazsan işin yaş.
  • Ne testi kardesim?

Bir soru icin 10 kusur sayfa cozum yaptigim sinavlar hatirliyorum. Bildigin atomu parcaliyordum sinavda. Oyle 2 turev alayim sonucu bulayim olayi yok universitede. Anca 10 sayfa cozum yaparsin, son sayfanin son satirinda da integral alirsin oyle bulursun sonucu. Onemli olan o integrale kadar olan kismi cozebilmek.

Bir de adam sana direkt soruyu vermiyor. Mesela makinadan bir ariza veriyor, sen artik nasil cozersin hangi yontemle yaparsin, fonksiyonla mi girersin, laplace'la mi cikarsin sana kalmis :)

Tabi bu dediklerim muhendislik icin gecerli. Ben kampuste fluid mechanics sinavina girmek icin muhendislik fakultesinr giderken guzel sanatlardaki arkadaslar flüt calarak sinav oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 23 Kasım 2016; 8:16:31 >
  • Hoca soru, alıştırma koyarsa iyi yoksa zor laboratuar dersleri var onlarda genelde örnek çözülüyor ama yine de değişik bir durum tabi test kitabı heralde cilt cilt ayirirlardi
  • Test kitabi sacma, kisi konunun mantigini kavrarsa problem olmuyor. En azindan muhendislik icin konusuyorum. Universitede verilen kitabin icindeki sorular yetiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocaların çözdüğü sorular çıkmış sorular önceki sınavlarda sorulan bunlara bakarak rahatlıkla tekrar ve çalışmayı yapıyorsun zaten.İşin püf noktası hoca silmeden yazabilmek
  • Fotokopiciden gecmis yillarin sorulari alinir, konu anlatimli kitaplardaki ornek sorular cozulur, bizde fizik odevleri internet uzerinden mesela. Haftalik soru ekliyorlar onlari cozuyorsun...
  • Üniversitedeki sınavlarda cevap diyr bir şey yok. Şimdi basit bir örnek vericem işleyişin nasıl olduğunu. Tabikide böyle soruyorlar zannetme ama mantık bu ve bunun binlerce kat zoru

X kadar yolu t sürede alan aracın hızı ve ivmesi nedir?

X=v.t ise v=x/t

Burdan v yi alırsak

A= 1/2. M . V^2

A= 1/2. M. (X/t)^2

Gibi sonuçlar buluyorsun. Yani sorularda değer yok. Bunu da testle öğrenemezsin zaten. Genel olarak dersi dinleyip hocaları takip etmen gerekiyor
  • Zambak yayınları yaprak test vardı ama eskiden ortaokuldayken
  • Sorular ispat gibi oluyor show that ile başlar genelde
  • ne testi la. bizim matematik hocası sizi yıllarca teste alıstırıyorlar konuların mantıgını, formullerin nasıl olustugunu bılmıyorsunuz dedi bir soru cevabında herseyı en ince ayrıntısına kadar istiyor. kazanınca anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ne testi kardesim?

Bir soru icin 10 kusur sayfa cozum yaptigim sinavlar hatirliyorum. Bildigin atomu parcaliyordum sinavda. Oyle 2 turev alayim sonucu bulayim olayi yok universitede. Anca 10 sayfa cozum yaparsin, son sayfanin son satirinda da integral alirsin oyle bulursun sonucu. Onemli olan o integrale kadar olan kismi cozebilmek.

Bir de adam sana direkt soruyu vermiyor. Mesela makinadan bir ariza veriyor, sen artik nasil cozersin hangi yontemle yaparsin, fonksiyonla mi girersin, laplace'la mi cikarsin sana kalmis :)

Tabi bu dediklerim muhendislik icin gecerli. Ben kampuste fluid mechanics sinavina girmek icin muhendislik fakultesinr giderken guzel sanatlardaki arkadaslar flüt calarak sinav oluyordu.

zorla mı makina okudun flüt calan adam da kendi alanında zor bir sinava tutuluyor kolaysa git sen cal o zaman

bu nasıl bi kafa

• quote:

Orijinalden alıntı: malaustası

quote:

Ne testi kardesim?

zorla mı makina okudun flüt calan adam da kendi alanında zor bir sinava tutuluyor kolaysa git sen cal o zaman

bu nasıl bi kafa

Makina okumadim bu 1

Hele zorla hic okumadim bu 2

Flüt olayina gelince flüt disinda 4 ayri enstruman caliyorum. Okul zamaninda sahneye cikiyordum bu 3

O yuzden sazan gibi atlamayalim lutfen.

• Üniversitede insanın algısı, limitleri daha yukarı çıktığından (Üniversite müfredatına takım elbiseli torpilli insanlardan(!) daha çok okumuş prof'lar müdahale ettiğinden mütevellit) soru mantığına odaklanıyorsun.
    Örnek vermek gerekirse bilgisayar programcısı olarak dönüp lisede yapmadığım, o lys'de sorulan matematik sorularına vs. bakıyorum da eşşek kafam bunları nıye yapmamışım diyorum, yapabilmeye başlıyorsun zeka yaşın ilerlediği için mi aldığın eğitim yüzünden mi tartışılır tabii.Ayrıca her zaman bu tip illa da test çözmem gerekiyor yoksa ne yaparım mantığındaki insanlara kızmışımdır.Bu kadar sabitlemeyin kendinizi, eğerki okuduğunuzun mantığını iyice anlayabiliyor kafanızda oluşabilecek varyasyonları anında çözebiliyorsanız iş bitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

Sorular ispat gibi oluyor show that ile başlar genelde

İspat kısmı en sevdiğim
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Herkes muhendis olur ama herkes sanatci olamaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: malaustası

quote:

Ne testi kardesim?

bu nasıl bi kafa

Makina okumadim bu 1

Hele zorla hic okumadim bu 2

Flüt olayina gelince flüt disinda 4 ayri enstruman caliyorum. Okul zamaninda sahneye cikiyordum bu 3

O yuzden sazan gibi atlamayalim lutfen.

olm o zaman niye flut calan adamı kücümsemişsin ne dedigini kendin de bilmiyon blok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.