Şimdi Ara

Üniversitelere Siyasetçilerin İsimlerinin Verilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda bayağı bir popüler oldu bu olay. Üniversiteler siyasetin karıştırılmaması gereken kurumlardandır. Abdullah Gül, RTE ,Ecevit, Erbakan...

Bizim Bilkent'e de geçen sene Doğramacı öldüğünde isminin üniversiteye verilmesine çok karşı çıkmıştım, ama o hem Bilkent'in kurucusu olduğu hem de üniversite de çok emeği geçtiği için bir nebze anlaşılabilir. Şahsen bu tarz isimler yerine o bölgenin adı yada orayla özleşmiş bir şey bulunabilir. İlla bir insan ismi verilicekse bunlar da Türk bilim insanları olmalıdır.

• Türk tarihinin önemli isimleri verilmeli.
    1950'den sonrası isimler ideolojik ve propaganda kokulu oluyor.
  • bende hoş karsılamıyorum bu isim olayını....heleki siyasetcilerin yada paşaların falan... onu geçtim herseye ATATÜRK vesaire koymaları bile uyuz ediyor beni...
  • bencede yanlis bir uygulama. Okullar kisi adlari ile anilmamalidirlar.
  • Üniversiteler dünya standardın'da olsunda isterse eli kanlı diktatörlerin isimleri verilsin.

quote:

Bizim Bilkent'e de geçen sene Doğramacı öldüğünde isminin üniversiteye verilmesine çok karşı çıkmıştım, ama o hem Bilkent'in kurucusu olduğu hem de üniversite de çok emeği geçtiği için bir nebze anlaşılabilir. Şahsen bu tarz isimler yerine o bölgenin adı yada orayla özleşmiş bir şey bulunabilir. İlla bir insan ismi verilicekse bunlar da Türk bilim insanları olmalıdır.

Alakasız olacak ama Doğramacı'nın Bilkent'i kurarken yaptığı oyunlar göz önüne alınırsa adının bir üniversiteye verilmesi hiç de doğru olmazdı.
  • Bana göre, herhangi bir kuruma, şehre ya da isim verilebilecek şeye, birinin isminin verilmesinin temelde iki nedeni vardır;

- İsmi verenlerin, o ismi vermelerini sağladığı için ismi verilmek istenene teşekkür etmek istemeleri,

- İsmi verenlerin, o ismi vermelerini sağlayan yetkilerinin devamını sağlama isteği.

Bazen de bu iki durum birarada yaşanabilmektedir.

Doğramacı konusu ise oldukça karışıktır ve bana göre Türkiye'nin akademik eğitimine en büyük darbelerden bazılarını İhsan Doğramacı vurmuştur. Merak eden varsa internetten de çeşitli kaynaklara ulaşabilir.
  • Kayıp trilyon davasından yargılanıp hüküm giyen birinin adının bir üniversiteye verilmesi bence utanılacak bir durumdur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Üniversiteler dünya standardın'da olsunda isterse eli kanlı diktatörlerin isimleri verilsin.

quote:

Alakasız olacak ama Doğramacı'nın Bilkent'i kurarken yaptığı oyunlar göz önüne alınırsa adının bir üniversiteye verilmesi hiç de doğru olmazdı.

Bilmediğimden soruyorum : Dünyada adını duyurmuş üniversitelerin arasında hangilerinin ismi bir siyasetçiye ait.Atatürk gibi şahsiyetleri katmıyorum çünkü o siyasetçi kimliğinin çok öncesinde başka sıfatlara mazhar olmuştur.

• Bir de şöyle düşünsenize

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu
    Necmettin Erbakan Sosyalist Düşünce Kulübü vb...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

bugün gerçekten güldügüm 2. yazı.

bende anlamsız buluyorum.
    gereksiz yani. i
    isimler illa yaşatılmak isteniyorsa verin bi sokaga adını.
  • quote:

bende anlamsız buluyorum.
    gereksiz yani. i
    isimler illa yaşatılmak isteniyorsa verin bi sokaga adını.

Amaç isim yaşatmak değil yalakalık. RTE'nin Erbakan'ın isimleri zaten devlet kayıtlarına işlenmiş, binlerce kaynakta yaşayacaklar. Adlarına üniversite olmasının ne anlamı var? Yalakalıktan başka bir şey değil. Lise binalarını üniversite diye yutan millet anca buna layıktır zaten.
  • ""Üniversiteler dünya standardın'da olsunda isterse eli kanlı diktatörlerin isimleri verilsin.""
    diyen birinin, böle yorum yapması bi garip geldi.

sağlık olsun.
  • Yanlış bir uygulama.

Üniversitelerin bölgenin ismiyle anılması iyi. Mesela erciyes üniversitesi veya karadeniz teknik yada akdeniz üniversitesi veya dumlupınar bunlar güzel bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Bir de şöyle düşünsenize

Öyle bir kulüp açtırırlar mı sanıyorsun.

Akrabalar doldurmuş üniversiteleri.

yamyamlar her yerde.
  • Her şeyi geçtim de ismi Erbakan veya RTE olan bir Üni'den mezun olsam hayatım boyunca bu lekeyi nasıl taşırım bilmiyorum.
  • erbakanın akademik kimliğini göz önüne alırsak mantıklı da rte olmamış.
  • Abdullah Gül Üniversitesi Kayseri'nin zenginleri tarafından desteklenen bir üniversite olduğu için Kültür Üniversite'sinin adını sorgulamakla Abdullah Gül adını sorgulamak aynı kapıya çıkar. Üniversiteyi kuranların neredeyse yarısı Gül ailesinden olduğu için adının Abdullah Gül olması da kaçınılmaz oluyor.

Okuduğum veya çalıştığım üniversitenin adının Tayyip Erdoğan veya Kemal Kılıçdaroğlu olması zerre kadar farketmez. Bu konu da üniversitelerin amacını ve görevlerini tam olarak kavrayamadığımızın güzel bir örneği.
  • Selçuk Üniversitesinin Eğitim, İlahiyat, Meram Tıp fakülteleri önce Konya üniversitesi adı altına girdi. Şimdi de Necmettin Erbakan Üniversitesi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Selçuk Üniversitesinin Eğitim, İlahiyat, Meram Tıp fakülteleri önce Konya üniversitesi adı altına girdi. Şimdi de Necmettin Erbakan Üniversitesi olacak

Mevlana varken erbakan kimdir arkadaş cıldırıyorum bu tür olayları görünce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

quote:

Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER

Selçuk Üniversitesinin Eğitim, İlahiyat, Meram Tıp fakülteleri önce Konya üniversitesi adı altına girdi. Şimdi de Necmettin Erbakan Üniversitesi olacak

Mevlana varken erbakan kimdir arkadaş cıldırıyorum bu tür olayları görünce.

Mevlana Üniversitesi de var Konya'da özel üniversite . Ben 2009 da girdim eğitim fakültesine. Biz üniversiteye girerken ismi Selçuk Üniv. idi. Önce Konya Üniv. yaptılar. Yapmamaları için çok uğraştık, fakültenin % 95 i değişmesini istemiyordu. hem biz öğrenciler hem hocalar basın açıklamaları yaptık. Hiç kimseyi dinlemediler Konya Üniv. olduk. Şimdi de N.E. oluyoruz. Ne hocaların ne öğrencilerin fikrini alan yok. Diplomamızda Seluk yazmasını istiyoruz bir de ona izin verilmezse vay halimize

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.