Merhaba arkadaşlar yaşım 23, askerlik tecil hakkım 31.12.2019 da son buldu ve yoklama kaçağı durumuna düştüm,yaşım dolduğu için de açıköğretim lisesinden tecil işlemini uzatamadım. 2020 yks tercih sonuçlarından sonra balıkesir üniversitesine kayıt yaptırdım (05.10.2020) tarihinde. dün askerlik şubesine gittiğimde bana yoklama kaçağına düştükten sonra kayıt yaptığın için tecil hakkım olmadığını söyledi. şok oldum resmen. bütün planlarım alt üst oldu. şubedeki kadın ve birkaç arkadaşım okuluna devam et bi sıkıntı çıkmaz sadece günlük 6 tl para cezası yazılıyor dedi. fakat benim çalışıp para kazanmam şart aynı zamanda. özel sektör askerliği tecilli istiyor zaten. özetle bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı bu işlerden pek anlamıyorum herhangi başvurabileceğim durumu anlatıp dilekçe yazabileceğim bir kurum var mı ? sizin veyahutta çevrenizde bu tarz bi durum başına gelmiş olup düzeltebilen var mı ? ne yapabilirim çalışma konusunda? iş yerlerine yönelik bi düzenleme var mı bu konuda? ayrıca dün kyk kredi/burs başvurusu yaptım bu durum onu da etkiler mi? |
Yoklama Kaçağı İken Üniversite Kaydı ve Sonuçları
Yoklama Kaçağı Üniversite Kaydı
Yoklama kaçakları, askerlik çağında orduya katılmak için çağrıyı aldıktan sonra belirli bir süre içinde askerlik şubesine başvurmayarak yoklama kaçağı durumuna düşen kişilerdir.
Yoklama kaçağı kişiler, üniversiteye kayıt yaptırabilirler. Ancak, kayıt yaptırdıktan sonra yoklama kaçağı durumlarını düzeltmeleri gerekmektedir.
Yoklama Kaçağı iken Üniversite Kazanmak
Yoklama kaçağı kişiler, yoklama kaçağı durumlarını düzeltmeden üniversite sınavına girebilirler ve üniversiteyi kazanabilirler. Ancak, kayıt sırasında yoklama kaçağı durumlarını düzeltmeleri gerekmektedir.
Asker Kaçağı Üniversiteye Kayıt Mümkün mü?
Asker kaçağı kişiler, yoklama kaçağı durumlarını düzeltmeden üniversiteye kayıt yaptıramazlar. Askerlik tecil işlemleri için yoklama kaçağı durumunun düzeltilmesi gerekmektedir.
Öğrenciyim Askerlik Tecil Olmadı
Üniversite öğrencileri, askerlik tecil işlemlerini üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra yaptırabilirler. Tecil işlemleri için gerekli belgeler, üniversite öğrenci işlerinden temin edilebilir.
Üniversite Okurken Askerlik Tecil Otomatik
Üniversite öğrencilerinin askerlikleri, üniversite öğrenimleri boyunca otomatik olarak tecil edilir. Ancak, öğrenciler mezun olduktan sonra veya öğrenimlerini dondururlarsa askerlik tecilleri iptal olur.
Yoklama Kaçağı Üniversite Sınavına Girebilir mi?
Yoklama kaçakları, yoklama kaçağı durumlarını düzeltmeden üniversite sınavına girebilirler. Ancak, kayıt sırasında yoklama kaçağı durumlarını düzeltmeleri gerekmektedir.
Yoklama Kaçağı Durumunu Düzeltme
Yoklama kaçağı kişiler, askerlik şubesine başvurarak yoklama kaçağı durumlarını düzeltebilirler. Düzeltme işlemi için gerekli belgeler, askerlik şubesinden temin edilebilir.