|
Upper Lower Programım
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Gereksiz çalışma hacmi var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl yani hocam? -
Bir kas grubu için çok fazla set ve tekrar var yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne gibi değişiklikler yapmamı önerirsiniz? -
Temel hareketler çevresinde ilerle, en fazla 1 izole hareket yeterli kol,omuz vs. için. Ve 2-3 tane press veya row yapmana gerek yok. Bench press yanına 1 tane daha press yeter, makine row yanına lat pull down yeter, squat yanına lunge yeter. Fazla fazla doldurmana gerek yok yani şu an için.
Yani evet bu programı aylardır salona giden insanlar yapıyor. Her ay program değiştirmek lazımmış gibi davranıyor salon ptleri. Full body her bölgeden iki hareket devam mı etsem sizce? -
Sürekli program değiştirmek çok aptalca bir durum, salon ptlerinin çoğu böyledir. Uzak dur bu adamlardan. Bence fullbody devam edebilirsin.quote:
Orijinalden alıntı: JesterKafa
Yani evet bu programı aylardır salona giden insanlar yapıyor. Her ay program değiştirmek lazımmış gibi davranıyor salon ptleri. Full body her bölgeden iki hareket devam mı etsem sizce?
Usta böyle upper lower programı mı olur? Üst vücut gününde yukarıda yazdığın hareketlerin hepsini yapıyorsan o idman bitmez. 36 set yapılır mı 1 günde? Alt vücut da 21 set. Dörder setten dört hareket idealdir. Şu programı ikiye bölsen bile fazla.
-
Sizce ikiye bölsem nasıl olur, göğüs- omuz- ön kol ve sırt-arka kol- bacak olarak. Çarşamba off vererek. Her gün için de toplam 21 set. Veya fb nasıl devam etmem gerekir? -
Deneye deneye kendine en uygun sistemi bulursun zaten. 5-10 dk. ısınma, 1 saat sporu geçmeyecek şelilde ayarla. Tek günde 12 hareket 36 set gibi garip şeyler yapmadığın müddetçe ne yaparsan yap gelişirsin. Belli bir seviyenin üstündeki kişiler hariç programın filan çok bir önemi yok. Her kas grubunu haftada 2 kez, toplamda 24-30 set çalıştır geç. İleri seviye sporcular hariç çok kafa yormaya gerek yok. Sen ben en optimum programla 12 ayda geleceğimiz noktaya, salona gidince 2 bölgeden üçer hareket seçip kafamıza göre çalışsak da 11 ayda geliriz. Bizim için çok bir fark olmaz.
Ben şu anda göğüs /arka kol - bacak/mide - sırt/ön kol - omuz - off şeklinde çalışıyorum. Çift bölge, dörder setten 2-3 hareket. Omuzu da offtan önceki gün tek başına 4 hareket yapıyorum.
-
3 bölge olarak ayırıp haftada 2 çalıştırmayı düşünüyorum. Göğüs omuz ön ve sırt arka bacak olarak. 20-25 set arası. -
sadece temel hareketler yeter diyeni ciddiye alma, izole hareketlere de yer ver, sonra neden ağırlıklarım artıyor vücudum gelişmiyor diye yakınırsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X