Şimdi Ara

USB Sarj etmesin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    IPhone'u bir elektrik kaynagina, USB ya da fise baglayinca hemen sarj etmeye basliyor.
    Ben pili sarj etmesini istemiyorum.
    ornek pilim %60 seviyede ise, pilden hic enerji kullanmasin ve pili sarj da etmesin. yani elektirğe takılı iken pil devre dışı kalsın. sadece elektrik kaynagindan gelen elektrigi kullanarak calissin.
    bu mumkun mudur? bazı cihazlarda USB sarj seceneklidir mesela, iphone icin boyle birsey var mi????

tesekkurler

• keske olsaydi boyle bir sey. ama maalesef yok
  • su an icin yok ama yakında bu da olur cünkü olması gereken bir şey.Sonucta pc ye bağlayıp müzik yüklemek yüklemek istiyorsun fakat cart diye şarj etmeye başlıyor, her cihazaın da ister cok ister az olsun bir şarj etme sayısı var aşşağı yukarı..Zarar da veriyor olabilir zırt pırt takmak
  • Kendi sistemimde soyle birsey gozlemledim. Guc kablosu takili olmayan usb hub'a bagladigim zaman kesinlikle sarj etmiyor ama bilgisayarin ustundeki usb portlardan birine bagladigimda sarj ediyor.
    Hub uzerinden senkronizasyon yapabiliyor bu arada sarj etmemesine ragmen.
  • fazladan usb kablonuz varsa yada yan sanayi bir kablo alıp üzerindeki plastiği sıyırıp kırmızı ve siyah kabloları keserseniz şarj olmaz ama sync yapılabilir

@fujivelvia'ın hubındada aynısı oluyor pcde tek usb kablosundan o kadar elektriği çekemeyeceği için pcden hub a guc gitmiyor hub kendi adaptöründen çekiyor gücü

not: ben yapılışını söyledim cihaza zarar verirseniz hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

su an icin yok ama yakında bu da olur cünkü olması gereken bir şey.Sonucta pc ye bağlayıp müzik yüklemek yüklemek istiyorsun fakat cart diye şarj etmeye başlıyor, her cihazaın da ister cok ister az olsun bir şarj etme sayısı var aşşağı yukarı..Zarar da veriyor olabilir zırt pırt takmak

Zarar vermez ama bu kullanıcının inisiyatifinde olmalı gerçekten...
  • Arkadaslar,
    Hemen deneyecegim eger gercekten sarj'i engelleyebilirsem (ki soylediginiz gibi elektrik tasiyan kablolari iptal edersek sarj edemeyecek) super olacak. Once Hub ile deneyecegim olmadi bir adet kucuk bir USB uzatma kablom vardı onu sıyırıp deneyecegim. Sizlerle de tekrar paylasirim.
    Cok tesekkurler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP Usb şarj sorunu!!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreadknight

Arkadaslar,
    Hemen deneyecegim eger gercekten sarj'i engelleyebilirsem (ki soylediginiz gibi elektrik tasiyan kablolari iptal edersek sarj edemeyecek) super olacak. Once Hub ile deneyecegim olmadi bir adet kucuk bir USB uzatma kablom vardı onu sıyırıp deneyecegim. Sizlerle de tekrar paylasirim.
    Cok tesekkurler.

Ne oldu, denedin mi?
    Ben de merak ettim valla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Orijinalden alıntı: dreadknight

Arkadaslar,
    Cok tesekkurler.

Ne oldu, denedin mi?
    Ben de merak ettim valla...

@ ilkker denedi olmadı boşuna kestirdim kablosunu demekki sadece hub ile oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 8 Eylül 2009; 17:55:39 >

• yan sanayi kabloyu kestim ya .zaten telefonu hoplatıyodu
  • Geçmiş olsun kardeşim....
  • hub nereden buluruz ne dır o arkadaslar resım falan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogussonmez

hub nereden buluruz ne dır o arkadaslar resım falan varmı

usb çoklamaya yarıyan bi alet teknoloji marketlerine gidip (teknosa,vatan,bimeks vs.) usb hub varmı abi diyince sana verdikleri cihaz oluyor ama adaptörlü olanlardan al
  • garip çoklayıcıya gelen kırmızı ve siyah kabloya baktım voltaj geliyo. kestim kabloları taktım cihazı nedense algılamıyo, iphone un usb kablosunı kesmekte istemiyorum bilgisayardakini de denemedim olsaydı çok iyi olurdu...
  • Devamlı şarj etmesi veya tam bitmeden doldurmak pile bir zarar vermez.
  • o hub la kesın oluyormu ?
  • Arkadaşlar durum nedir. LG G2 için bu konuda çözüm arıyorum
  • Ion pillerde bir sey olmaz. O nedenle cok takilmayin bu duruma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanki telefon seninle yaşayacak. millet nelerle uğraşıyor. 3 gün sonra ayfon 6 çıkar satar geçersin bu telefonu.
  • 5 sene sonra konu gündeme gelince ben de hatırlamış oldum:)
    Bu 5 sene içerisinde öğrendim ki lityum pillerde en ideali her fırsatta şarj etmek ve mümkün mertebe %20 ile %80 arasında pili tutmak, ayda 1 kere de 0-100-0 yapmak.
    Her fırsatta şarj edin, bakın pil 1 gün mü gitti, 2 gün mü gitt derdi de kalmıyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.