Şimdi Ara

usta,antifirizi düzgün değişmedi 90 tl gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • antifirize 40 tl verdim,ustaya 50 tl verdim.
    arabadaki 10 yıllık kırmızı antıfırızdı,sımdı aldıgım mavı renktı
    oncelıkle bıdonun kapagını acıp,radyatorun en ustunde koseden kelebek vıdayı cıkardılar ve antıfırızı akıttılar
    radyatorun altında degıl en ust kosesındeydı.akma bıtınce,3 lıtre antıfırızın 2 lıtresını bıdona doktuler ve bu arada kelebek radyator vıdasıda kapalı
    sonra aracı calıstırıp radyator kelebek vıdadan havasını aldu su geldı.yanı borudakı vıdaya dokunmadı
    ıslem tamam dedı gonderdı sonucta sadece degısıme 2 lıtre antıfırız koymus oldu 1 lıtrede ona kaldı
    sıvının rengıne baktım ne mavı ne kırmızı koyu bırsey ama rengı cozemedım

• Antifriz de renk (kırmızı-yeşil ) özelliğini gösterir. Farklı özellikteki antifriz karıştırılırsa soğutma sistemine zarar verir. Araç ne bilmiyorum ama mümkün olan en kısa zamanda tüm soğutma suyunu boşaltıp uygun antifriz saf su karışımı doldurun. Bu iş motor için hayati önem taşır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta araba alıp satmaya gıttı dukkanı kapamak ıcın acale ettı.bıdaha 100 tl para vermeyı dusunmuyorum boyle gıder herhalde.baskaları boyle ustaya dusmesın bastan konussun dıye konuyu acıp soyleyeyım dedım.ustaya suratım asıldı adam guluyor.parayı bulan pıskın davranır oldu
  • 10 senelik antifiriz komple boşaltılır, senesi önemli değil değişicekse komple boşaltılır ve pas pislik varsa sistem yıkanır öyle doldurulur. hatta 7 senelikken değiştirdiğimizde 1-2 kez sadece su doldurmuşlardı biraz öyle kullandık gittik sonradan antifiriz doldurmuşlardı.
    böyle gider mi bilmem de çok temiz titiz kullanılmış diye ilana koyma sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 30 Ağustos 2018; 15:36:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

10 senelik antifiriz komple boşaltılır, senesi önemli değil değişicekse komple boşaltılır ve pas pislik varsa sistem yıkanır öyle doldurulur. hatta 7 senelikken değiştirdiğimizde 1-2 kez sadece su doldurmuşlardı biraz öyle kullandık gittik sonradan antifiriz doldurmuşlardı.

• o yine iyiymiş ,antifriz değişimi için benim gittiğim kamil hava tahliyesinden 2 litre boşaltıp 2 litre antifirizi doldurdu 70 lira işçilik aldı.

bende 2 ltyi yeniden boşaltıp saf su koydum.

adamlar hayatında safsu görmemiş ,tip tip baktı bunu niye aldın diyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık ustalarda bozuldu yorulmadan para kazanıyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

10 senelik antifiriz komple boşaltılır, senesi önemli değil değişicekse komple boşaltılır ve pas pislik varsa sistem yıkanır öyle doldurulur. hatta 7 senelikken değiştirdiğimizde 1-2 kez sadece su doldurmuşlardı biraz öyle kullandık gittik sonradan antifiriz doldurmuşlardı.
    ortalık bakımsız araba kaynıyor.ilana sıfır dıye koysam olur o derece bakımlı merak etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

ortalık bakımsız araba kaynıyor.ilana sıfır dıye koysam olur o derece bakımlı merak etme

Alıntıları Göster
    tamam.

• ustalar işte böyle deli paralar kazanıyor, oto tamriclerini küçümsemeyini senden benden daha çok kazanıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: usb

Antifriz de renk (kırmızı-yeşil ) özelliğini gösterir. Farklı özellikteki antifriz karıştırılırsa soğutma sistemine zarar verir. Araç ne bilmiyorum ama mümkün olan en kısa zamanda tüm soğutma suyunu boşaltıp uygun antifriz saf su karışımı doldurun. Bu iş motor için hayati önem taşır.
    Antifriz normalde renksiz bir sıvıdır. Her marka kendine göre renklendirir.

Antifriz de renk önemli değil

Orjanik , inorganik , hibrit orjanik ve nitritli orjanik olarak çeşitleri var. Motorun üretildiği materyaline uygun antifriz seçilir.

• yolcu07 Y kullanıcısına yanıt
    İnorganik yeşil, organik kırmızı diye biliyorum

• usb U kullanıcısına yanıt
    Mesela kendi aracimda yeşil ve organik.

Genelde renkleri dandik markalar kopyaliyor bir ara kırmızı modası vardi. Herkesin elinde çin malı kırmızı antifriz :))

• quote:

Orijinalden alıntı: usb

İnorganik yeşil, organik kırmızı diye biliyorum
    renk ile kesinlikle ilgisi yok hocam sakın aynı renk diye üstündeki değer ve yazılara bakmadan almayınız.organik ve inorganik her renkten olabiliyor.
  • Castrol radicool SF piyasada kolay bulunan kaliteli kırmızı antifriz dir. Reklam sloganı gibi oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede eski olanı komple boşaltıp temizletip öyle yenisini koydursaydınız keşke.
  • Aracta 2litre soğutucu sivisi olmaz. Öncelikle aracinizda kac litre antifriz var ne zaman değiştirilir diye arastiraaydiniz keske.

Devir daim ile degisir.

Motor blogu, radyatör ve yoğuşma tankindan tamaminin bosaltilmasi gerekir.

Konsantre antifriz ve sogutma sıvısı olarak iki cesit vardir.

Konsantre antifrizin tamamini arabaya doldurursanız basiniza is alirsiniz.saf su ile seyrltilmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 31 Ağustos 2018; 13:31:33 >
  • quote:

Sizin yaptıgınız işlemde yanlış, içine her giren (saf su, antifiriz dısında) zararlı, bloklarda paslanmaya neden oluyor

arkadaşa gelince eger mavi dediginiz inorganik ise ve aracın içinde organik antifiriz var ise tepkimeye gircek ve 1-2 sene sonra tortlulu bir su oluşcak, sogutma sistemine, contalara filan verebilecegi hasarı bilmiyorum

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Antifriz 7 senelikti rengi çamur gibiydi meğer pasmış

Araba 2 sene sonra su kaçırıp petek yenileterek intikam almıştı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.